joi, 28 februarie 2013

28 februarie 2013 by Viorica Crainic

 Bine v -am regăsit!

Preşedintele Traian Băsescu : Mă întorc în politică în 2014. Nu pot să fiu pensionar.

 

 Preşedintele s-a răzgândit! Traian Băsescu nu se mai retrage din viaţa politică după ce termină mandatul de preşedinte. Şeful statului a făcut declaraţia în Austria, la o întâlnire cu românii de acolo. Preşedintele a mai declarat că nu poate fi pensionat.


Crin Antonescu:  Să impunem în Constituţie că foştii preşedinţi  nu se întoarc în politică. 

"Cred de principiu că nu ar fi rău ca la un moment dat să se aşeze, dacă nu la nivelul legii, dar măcar ca o cutumă, că cine a ajuns o dată preşedinte al României să considere asta vârful şi capătul carierei sale politice, cumva după maniera americană, pentru că nimeni n-a văzut un preşedinte al SUA care după aceea să fie din nou senator, deputat, să se lupte acolo pentru o nouă candidatură. (...) Dacă vrem cu adevărat să avem pe viitor un preşedinte cât mai puţin partizan, deloc partizan dacă se poate, un preşedinte care să nu mai reprezinte acolo interesele unui partid, poate că acest lucru ar trebui impus şi prin lege, sau prin Constituţie. Ai ajuns preşedinte, fă-ţi mandatul de preşedinte având în minte că nu mai ai treabă cu niciun partid, că nu te întorci după aceea într-un partid sau în viaţa politică", a explicat Antonescu.

Vasile Blaga și-a depus astăzi moțiunea la șefia PDL.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, și-a depus astăzi, la Comisia de organizare a alegerilor interne din PDL, moţiunea cu care candidează la şefia partidului, intitulată "România Dreaptă. PDL - Politică dincolo de lozinci". Mâine, Vasile Blaga îşi va lansa campania pentru recâştigare a unui nou mandat la conducerea democrat liberalilor la Suceava.

Cristian Preda : Cine se teme de libertatea presei nu e liberal.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda îi atrage preşedintelui PNL Crin Antonescu că presa trebuie să aibă acces la dezbaterile constituţionale şi subliniază că cine se teme de libertatea presei nu este liberal. ”Crin Antonescu doreşte ca dezbaterea asupra revizuirii Constituţiei să nu poată fi urmărită de presă. În locul accesului liber al jurnaliştilor, şeful PNL propune ca membrii comisiei pe care o va prezida să redacteze comunicate. E greu de conceput ceva mai anti-liberal. Întâi de toate, fiindcă presa nu e, cum crede penelistul, în slujba partidelor. Jurnaliştii trebuie să aibă acces la tot ceea ce se petrece în timpul dezbaterii. Comunicatele nu sunt suficiente.".."Cine se teme de libertatea presei nu e liberal”.

PCM Covasna :  Partidelor maghiare să nu se mai atace.

Preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat, astăzi, că în ultimele luni "Guvernul şovin şi comunist" încearcă să priveze de drepturi comunitatea maghiară.  "Numai dacă ne gândim la folosirea limbii materne şi a simbolurilor sau la reorganizarea regiunilor, observăm că Guvernul şovin şi comunist încearcă să facă tot posibilul ca să ne strivească în noroi drepturile. Dacă acest Guvern continuă aşa, va urma probabil reînfiinţarea închisorilor politice, iar cei care îşi vor ridica vocea pentru apărarea drepturilor vor fi închişi aici, iar atunci nu se va mai putea ascunde faptul că spiritul comunismului încă trăieşte", a spus preşedintele Kulcsar Terza (....)."Din acest motiv propun un armistiţiu între partidele şi organizaţiile maghiare."

Victor Ponta : Ministrul Economiei să retragă proiectul privind disponibilizările din companiile de stat .

Tensiuni la nivel înalt. După ce ieri, pe site-ul Ministerului Economiei a apărut un proiect de ordonanţă de urgenţă potrivit căruia în cadrul a 15 companii de stat ar urma să se efectueze disponibilizări, azi, Victor Ponta, i-a solicitat ministrului Economiei să retragă proiectul de ordonanţă. În plus, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, acest proiect nu a fost aprobat şi nu a fost discutat de Executiv.
Varujan Vosganian : "Acest act normativ a fost elaborat în aşa fel încât să nu pierdem locuri de muncă. Opinia publică trebuie să ştie că acest act normativ a  fost solicitat şi acceptat de ministerul Economiei. Din perspectiva mea, sper să avem angajări şi nu disponibilizări. (...)Pe mulţi i-a speriat termenul de restructurare, dar aceasta poate să însemne şi relansare. Sunt mine care urmează să se închidă, dar există şi o listă cu societăţile care pot face angajări, adică personalul concediat poate fi recrutat cu precădere pentru angajarea în alte companii de stat. Procesul de restructurare poate să aducă la noi locuri de muncă", a mai punctat Vosganian.

Tensiuni în  USL : Guvernul Ponta , guvern dictatorial.

 Senatorii PNL Bihor Valeriu Boeriu  şi Cristian Bodea susţin că Guvernul Ponta face aceleaşi greşeli pe care le-au făcut guvernele PDL, respectiv, lucrează "dictatorial" şi nu furnizează parlamentarilor USL informaţii despre proiectele majore pe care intenţionează să le adopte. Cei doi au spus că sunt întrebaţi în teritoriu despre regionalizare şi ei nu ştiu ce să răspundă, fiind în aceeaşi situaţie în care se află majoritatea parlamentarilor USL.
"Noi am numit Guvernul Ponta, noi va trebui să votăm regionalizarea, aşadar nu este normal ca despre acest proiect să aflăm detalii doar de la televizor şi din presă", a afirmat senatorul Cristian Bodea.

Relu Fenechiu vrea să-i ia avionul lui Traian Băsescu.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, că Tarom ar trebui să renunţe la aeronava prezidenţială Airbus A 310, deoarece produce companiei pierderi anuale de 7 milioane de euro.
"Am fost surprins să aflu că aceste costuri sunt suportate de la bugetul de stat", a arătat Fenechiu.

USL :  Deputaţii vor avea puteri sporite. 

“Ideea Uniunii Social Liberale, cu care vom veni în cadrul procesului de modificare a legii electorale, este aceea de a avea o cameră a deputaţilor care să aibă ca principale atribuţii constituţionale adoptarea bugetului de stat, să fie cameră decizională pe majoritatea temelor legislative şi să aibă control asupra guvernului”, a precizat primul ministru. Deputaţii ar urma să fie aleşi, ca şi până acum, proporţional, adică fiecare judeţ să aibă un număr de reprezentanţi calculat în funcţie de populaţia sa. Pe de altă parte, în Senat ar urma să intre doar câte doi senatori pentru fiecare judeţ, anume cei care au obţinut direct cele mai multe voturi la nivelul judeţului. “Astfel, Senatul ar fi o cameră a autorităţilor, a structurilor administrative locale, care să aibă în plus faţă de legislaţia care ţine de dezvoltarea regională, atribuţii legate de politică externă şi politica de apărare”, a menţionat Victor Ponta. “Dorim o schimbare constituţională care să reducă foarte mult timpul şi complexitatea procedurilor din Parlament. De exemplu, proiectele de lege să nu mai fie dezbătute şi votate decât într-o singură cameră decizională, iar în cealaltă doar să fie citite. Sau, ne gândim. să putem face amendamente doar în una din camere", a declarat premierul.

Medicii nu mai vor să fie bugetari.

Colegiul Medicilor din România (CMR) atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă corpul medical într-o scrisoare deschisă adresată premierului „Încă de acum şase luni aţi fost de acord cu Declaraţia Adunării Generale a Colegiului Medicilor din România, adoptată în martie 2012. Aţi fost atunci de acord că profesia medicală trebuie să fie independentă, că medicii trebuie să îşi desfăşoare activitatea fără nicio interferenţă externă în relaţia medic-pacient şi că nu trebuie blamaţi, ci respectaţi de către decidenţi. Aţi fost atunci de acord să excludem medicii din rândul bugetarilor şi a funcţionarilor, în virtutea caracterului liberal al profesiei”, se afirmă în scrisoarea deschisă.

Ploieşti, Botoşani şi Timişoara, în finala competiţiei pentru Capitala Earth Hour 2013.

Potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei WWF (World Wide Fund for Nature) - România remis, miercuri, AGERPRES, cel mai mare punctaj pe grila de evaluare a fost obţinut de Timişoara- 81,3 puncte din 100, care participă pentru a doua oară la competiţie, respectiv la finală.  Pe locul al doilea s-a situat municipiul Botoşani, cu 75,6 puncte, aflat pentru prima dată în finală. Municipiul Ploieşti s-a clasat pe locul al treilea în clasament, cu 59,6 puncte, categoriile la care a adunat cele mai multe puncte pentru proiectele derulate în trecut fiind educaţia, transportul, conservarea biodiversităţii şi aplicarea bunelor practici la sediul primăriei.

Bucureşti şi Constanţa :Târguri   destinate celor interesaţi să studieze în străinătate.

Reprezentanţi a peste 60 de universităţi şi licee de elită din Europa vor participa, în perioada 2 - 9 martie, în Bucureşti şi Constanţa, la târguri destinate celor ce sunt interesaţi să studieze într-un alt stat.   Cele trei târguri din cadrul "Săptămânii educaţiei în străinătate", eveniment organizat în cadrul proiectului internaţional "World Education", vor avea loc pe 2 şi 3 martie, 8 şi 9 martie, la Bucureşti, respectiv pe 7 martie la Constanţa.

ŞTIRI METEO.

Vineri 1 martie 2013.

În cursul zilei în nord-vest vor predomina ploile, iar în nordul Carpaţilor Orientali va ninge. Noaptea, precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare în zona de munte, în Maramureş şi în Moldova şi mixte în Transilvania, Crişana şi Banat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua, temporar, în nord-vest, sud-est şi zona montană înaltă, iar noaptea în sud-vest. Temperaturile maxime se vor situa între 5 grade în depresiuni şi 14 grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între -5 şi 3 grade. Dimineaţa, în zonele joase, pe arii restrânse, vor fi condiţii de ceaţă.
În capitală, vremea va fi frumoasă şi mai caldă decât în mod normal pentru începutul lunii martie. Cerul va fi variabil, iar vântul va prezenta unele intensificări în cursul zilei. Temperatura maximă va fi de 12...13 grade, iar cea minimă va fi de -2..0 grad

CURIOZITĂŢI.

Marele Zid Chinezesc.

Marele Zid Chinezesc este o construcție strategică de mii de kilometri lungime, cu rol de apărare. Zidul a fost construit cu scopul de apărare a graniței imperiului chinez contra atacurilor popoarelor nomade din nordul Chinei.  Mortarul folosit era produs din piatră de calcar arsă amestecat cu amidonul din orez. La construcția interioară a zidului se folosea un amestec de argilă nisip și piatră cioplită. Grosimea zidului este foarte diferită, astfel de exemplu în regiunea Peking, zidul are o grosime între 4 și 8 m, la coama zidului 8, iar la bază 10 m grosime. La intervale de câteva sute de metri s-au construit turnuri de 12 m înălțime cu rolul de observare, transmitere de semnale și depozit de arme. Se apreciază că ar fi existat cca. 25.000 de asemenea turnuri integrate în zid și 15.000 de turnuri pentru semnalizare care făceau legătura cu capitală situată lângă Kashgar. Codul de semnale era simplu, dacă se observa agresorul se făcea foc în turn. Construcție gigantică a lumii antice, Marele Zid Chinezesc măsoară 21.196,18 de kilometri lungime, fiind și astăzi “cel mai lung zid de pe Terra”. Suferind stricăciuni mari de-a lungul unui mileniu, Marele Zid Chinezesc a fost refăcut pe circa 6.400 kilometri în timpul dinastiei Ming (1368-1644), dinastie ce a fixat și capitala statului la Beijing.Lăsat în paragină începând cu secolul al XIX-lea, Marele Zid Chinezesc a fost luat sub protecție guvernamentală din 1952, fiind declarat monument istoric al Chinei. Cu toate astea, numai o mică porțiune din zid a fost reabilitată și accesibilă turiștilor.






 

S - A ÎNTÂMPLAT ÎN 28  FEBRUARIE..............




1754 - S-a născut Gheorghe Şincai, istoric, filolog, traducător, poet, reprezentant al Şcolii Ardelene. Spirit iluminist, a adus o contribuţie fundamentală în acţiunea de răspândire a culturii în mediul rural din Transilvania şi a elaborat alături de Samuil Micu prima gramatică tipărită a limbii române: "Elementa linguae daco-romanae sive valachicae" (Viena, 1780) (m.02.11.1816).
1785 - Horea şi Cloşca, conducătorii răscoalei ţărăneşti din Transilvania de la 1784, sunt executaţi prin tragere pe roată. Crişan se spânzurase în închisoare, la 13.02.1785, cu nojiţele de la opinci.
1849 - Se inaugurează Catedra de limba şi literatura română pe lângă Institutul de Studii Filosofice din Cernăuţi.
1859 - A apărut, la Bucureşti, prima revistă umoristică românească, "Ţânţarul", până la 15.08.1859, editată de C.A.Rosetti şi N.T.Orăşanu.
1863 - S-a născut medicul Gheorghe Marinescu, fondator al şcolii româneşti de neurologie, academician ale cărui merite au fost recunoscute de 36 de academii şi societăţi ştiinţifice din întreaga lume. A fost cel dintâi om de ştiinţă care a utilizat pelicula cinematografică (examinarea radiologică) în investigaţia ştiinţifică (m.15.05.1938).
1869 - A murit Alphonse de Lamartine, scriitor romantic francez (n.28.10.1790).
1880 - Primul trimis extraordinar şi plenipotenţiar al Franţei şi-a prezentat scrisorile de acreditare.
1901 - S-a născut Linus Pauling, chimist american; a descoperit structura atomică a hemoglobinei şi a unor proteine; a primit Premiul Nobel pentru Chimie (1954) şi Premiul Nobel pentru Pace (1962) (m.19.08.1994).
1913 - S-a născut regizorul american Vincente Minnelli.
1913 - S-a născut sculptorul Vida Gheza, membru corespondent al Academiei Române (m.1980).
1913 - S-a născut Emilia Comişel, etnomuzicolog.
1916 - A murit scriitorul american Henry James ("Portretul unei doamne", "Elisabeta, prinţesa Muntenegrului") (n.15.04.1873).
1919 - Proclamarea independenţei Regatului Afganistan.
1922 - Proclamarea independenţei Egiptului, ca monarhie constituţională.
1922 - S-a născut Radu Câmpeanu, om politic liberal.
1925 - A murit Friedrich Ebert, primul preşedinte social-democrat al Republicii de la Weimar (1919-1925) (n.04.02.1871).
1933 - A fost aprobat "Regulamentul apărării pasive contra atacurilor aeriene". Ziua apărării civile.
1936 - A murit Charles Nicolle, medic şi bacteriolog francez. A descoperit modul de transmitere a tifosului exantematic şi agentul patogen al acestei boli. A obţinut Premiul Nobel pentru medicină în anul 1928 (n.21.09.1866).
1943 - S-a născut geograful Dan Bălteanu, membru corespondent al Academiei Române.
1944 - Teatrul Naţional din Bucureşti prezintă comedia lui Cămil Petrescu, "Iată femeia pe care o iubesc".
1944 - S-a născut Barbara Acklin, cântăreaţă R&B americană.
1945 - Primul ministru, generalul Nicolae Rădescu, îşi prezintă demisia după două luni de guvernare (guvernul Rădescu s-a constituit la 06.12.1944), în condiţii extrem de grele, având în vedere prezenţa, pe teritoriul românesc, a Armatei Roşii. Istoricul Dinu C. Giurescu caracteriza guvernarea Rădescu astfel: "Este etapă care a dus, prin forţă, înşelăciune şi demagogie, prin intervenţia directă a autorităţilor civile şi militare sovietice, la impunerea guvernului de la 6 martie 1945, dominat şi controlat de Partidul Comunist din România".
1950 - A luat fiinţă "Editura Tehnică" din Bucureşti.
1952 - S-a născut Eddie Manion, saxofonist american (Southside Johnny & Asbury Dukes).
1955 - S-a născut Randy Jackson, vocalist, chitarist şi pianist american (Zebra).
1957 - S-a născut Cindy Wilson, vocalistă şi chitaristă americană (B 52s).
1958 - S-a născut compozitorul Mihnea Brumariu.
1966 - S-a închis celebrul "Cavern Club" din Liverpool, locul de debut al formaţiei The Beatles.
1974 - A murit Bobby Bloom, cântăreţ american.
1986 - A murit omul politic suedez Sven Olof Joachim Palme, şeful executivului suedez (1969-1976 şi 1982-1986) (n.30.01.1927).
1988 - Declaraţia guvernului român prin care renunţa la clauza naţiunii celei mai favorizate în relaţiile cu SUA, anunţând că "nu doreşte în nici un fel menţinerea clauzei în condiţiile amendamentului Jackson-Vanik".
1994 - Patru avioane ce violau zona de interdicţie a zborurilor din Bosnia-Herţegovina, instituită de ONU, au fost doborâte de două avioane americane F-16. Este primul atac militar al NATO, de la crearea sa, în 1949.
2000 - A murit matematicianul Nicolae Victor Teodorescu, membru al Academiei Române. Este considerat creatorul şcolii româneşti de teoria ecuaţiilor cu derivate parţiale (n.05.07.1908).

PARLAMENTUL HAIDAMACILOR by Cristina Dana Preda

 Ce minune a naturii a facut ca mintile romanilor sa adoarma atat de profund, incat sa legitimizeze si sa ridice la rang de infractori imposibil de prins si de pedepsit, o intreaga haita de HAIDAMACI pe care i-au trimis asa in joaca, in Parlamentul tarii, motivand fals si mincinos, prin ura inchipuita fata de Basescu, ura pe care o poarta in suflete de ani de zile, caci prea iese el la televizor si ii cearta pe bietii politicieni si prea se baga el, cu vorba, in tot si in toate si prea le-a taiat salariile bugetarilor, amaratii, de se chinuie si acum dragii de Crin si cu Viorel, doi oameni sa-i pui la rana, sa repare tot ce a stricat "chiorul", lua-l-ar... Sfidand intraga natie, HAIDAMACII arata smechereste tinerilor, cum ar trebui si cum trebuie sa procedeze, pentru a avea si ei o viata perfecta, putere minunata si bani multi, de nenumarat, bani nemunciti evident, caci altfel e inutil chinul, Romania oferind astazi doar trei variante, cea a pilelor/contractelor politice, a para-ndaraturilor si cea a evaziunilor fiscale. E bine dragi romani, cum ati asezat voi lucrurile in asa fel incat, sa ingropam de tot bunul simt si datoria fata de noi si de tara, e bine cum ati cladit voi o Romanie numai a lor, da voi, cu voturile voastre, hranite copios cu sarmale, mici si bere, e bine ca ati trimis tineretul tarii la munca in strainatate, pentru a se putea intretine, caci din fericire, nu toata lumea e capabila sau dispusa, sa scrijeleasca fara remuscari sau regrete, din cascavalul mare, rotund si bine afumat, un real festin rezervat interlopilor din politica iar daca doriti si dumneavoastra sa va desfatati regeste, poftiti, aveti la dispozitie gratuit, un spectacol grandios, o adevarata opera de arta, pictata de voi insiva, pe care o gasiti cu usurinta, privind doar o clipa la PARLAMENTL HAIDAMACILOR, un adevarat lacas al infractorilor si al rusinii nationale. Vizionare placuta!

miercuri, 27 februarie 2013

27 februarie 2013 by Viorica Crainic

 Bine v -am regăsit!

Preşedintele Traian Băsescu : Participare  la forumul Alianţei Civilizaţiilor, Viena.

Astăzi, Preşedintele Traian Băsescu a plecat astăzi,  la Viena, pentru a participa la lucrările Forumului Global al Alianţei Civilizaţiilor organizat de ONU, el mai având programate întâlniri cu români din Austria şi cu oameni de afaceri austrieci.  La sesiune vor mai participa, conform site-ului organizatorilor,  emirul Qatarului, şeicul Hamad bin Khalifa Al-Thani, premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, preşedintele Republicii Macedonia, Gjorge Ivanov, preşedintele Austriei, Heinz Fischer. miniştrii de externe ai Spaniei - José Manuel García-Margallo y Marfil, Austriei – Michael Spindelegger şi Serbiei – Vuk Jeremic. Preşedintele Traian Băsescu va avea la Ambasada României de la Viena o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Austria şi  convorbiri cu preşedintele austriac Heinz Fischer, la Palatul Prezidenţial. Preşedintele va avea deasemenea şi o întâlnire cu oameni de afaceri austrieci la sediul Asociaţiei Industriaşilor din Viena.

Preşedintele Traian Băsescu: Conferinţă de presă  din 26 februarie 2013.

Câteva din declaraţiile preşedintelui....
"Motivul declaraţiei de presă de azi e legat de scrisoarea pierdută de unul dintre adresanţi, ca să nu spun andrisanţi, cea care viza ce credeam eu că mai trebuie făcut pentru a ne creşte şansele de a avea un rezultat pozitiv la următorul consiliu al Justitiţiei şi Afacerilor Interne din martie", a precizat Traian Băsescu.
"Monica Macovei are o imagine excepţională".
"Vă garantez că Monica Macovei nu este un om care să poată fi condus de nimeni, cu atât mai puţin de bani", a spus Băsescu, afirmând că declaraţia premierului este "jenantă".
"Tot acest joc: noi suntem patrioți, dar nu facem ce trebuie pentru țară arată cât de jos a coborât discursul politic. Ceea ce fac nu are nimic comun cu interesele României și nu vor reuși la nesfârșit să acopere cu prezența la TV modul în care nu-și servesc țara. Este inadmisibil să conduci o alianță de 70% și să nu treci prin parlament"...Sunt sătul de fețele lor la TV, ..... Au subordonat interesul național celui politic."Am sugerat premierului și președinților celor două camere ale parlamentului câteva măsuri posibile. Vă dau câteva exemple: desemnarea procurorilor, îndepărtarea din guvern a oricărui ministru cu proces penal pe rol. Aici am văzut o reacție necinstită, poate specifică modului de a face politică a domnului premier. Uită să spună că el l-a propus pe Fenechiu, că a primit votul Parlamentului. Un cabinet votat de parlament nu poate fi pus sub semnul întrebării de președinte. A fost necinstit."
"Atenție la Oltchim! Ați promis multe acolo! Găsiți măsuri care să creeze locuri de muncă acolo. Și atenție la Mechel, că s-ar putea să ne trezim cu industria siderurgică tăiată și vândută la fier vechi și România are de învestit câteva zeci de miliarde în autostrăzi, care înseamnă consum mare de fier". "Minciuna trebuie să înceteze. Declarațiile de zilele astea au fost urmărite de toate ambasadele. Nu știu cum își imaginează cei doi lideri majori ai USL că nu se ia notă de acest limbaj dublu. Această abordare face rău și ne plasează în zona unei țări impredictibile".
"Eu le spun celor care se află de aproape un an la guvernare că mi-aș fi dorit ca ei vreodată în viața lor politică să se fi bătut pentru România cum m-am bătut eu."

Curtea Constituţională : Statutul parlamentarilor, neconstituţional.

Curtea Constituţională a decis astăzi,  că este neconstituţională modificarea la Statutul deputaţilor şi senatorilor referitoare la termenul de 45 de zile în care parlamentarul poate contesta în instanţă raportul de evaluare al Agenţiei Naţionale de Integritate.
Totodată, CCR a mai declarat neconstituţional articolul referitor la conflictul de interese.


Victor Ponta:  Eu sunt cu munca, el (Traian Băsescu) este cu băgat strâmbe.

Premierul Victor Ponta a susţinut marţi seara o declaraţie de presă, pe Aeroportul Otopeni, după sosirea de la Copenhaga". "Vreau să spun că am efectuat vizita în Danemarca în aceeaşi intenţia şi startegie de a discuta cu partenerii noştri europeni, despre colaborarea economică, investiţii şi crearea de locuri de muncă. şi de problemele la zi. "Mă aflu în funcţia de prim-ministru pentru a încerca, prin deciziile pe care le luăm la nivel guvernamental, să asigurăm o viaţă mai bună, o mai bună reprezentare a intereselor României. Să comentez ce spune preşedintele, care face declaraţii când nu are treabă, nu este treaba mea". Eu sunt cu munca, el este cu băgat strâmbe. Am aflat că Băsescu a ţinut conferinţă de presă. Mă bucură. Să nu vă supăraţi, dar să fac o analiză a declaraţiilor lui Băsescu, asta va face presa. Eu am treburi de făcut în România. Nu mă interesează jignirile preşedintelui, sunt unul dintre cei 7,4 milioane de români jigniţi de prezenţa lui Băsescu."
"Principalul adversar al aderării la Schengen devine chiar preşedintele Băsescu. El găseşte motive să nu fim primiţi. În timp ce eu merg şi discut cu liderii europeni să-i conving , ministrul de externe şi Crin Antonescu fac eforturi diplomatice, preşedintele face în aşa fel încât să nu fim primiţi."
Înţeleg că preşedintele Băsescu e în campanie pentru alegerile din PDL, pentru candidata sau candiatul său preferat. Însă faptul că îşi face campanie lovind în interesele României mi se pare un gest tipic pentru preşedintele Băsescu, fapt anormal pentru o societate normală

Crin Antonescu: Traian Băsescu se comportă ca un mic politician.

Antonescu a fost întrebat cum vede solicitările cuprinse de preşedintele Traian Băsescu  în scrisoarea adresată premierului şi preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului.
"Nepotrivite, pentru că fie nu ţin de atribuţiile mele, ca să vorbesc acum doar despre mine, scrisoarea e adresată şi domnului Ponta, nu ţin nici de atribuţiile domnului Ponta. Deci fie nu ţin de atribuţiile mele, cum ar de pildă numirea procurorilor, în niciun fel asta nu ţine de atribuţiile mele, ca preşedinte al Senatului, pe de altă parte ca neţinând de atribuţiile preşedintelui(...) El a mai apreciat că scrisoarea preşedintelui nu are "niciun alt scop şi niciun alt efect decât acela a unui joc de imagine, a unui joc politicianist, pe spaţiu mic, aici la noi".
"Se comportă şi cu acest prilej ca un mic politician", a mai spus Crin Antonescu.

Monica Macovei: Chiar nu există în PNL o persoană curată care să preia Ministerul Transporturilor? 

"Ponta şi Antonescu fac mult caz de scrisoarea preşedintelui şi îi răspund obraznic, referindu-se la un singur punct: numirea procurorilor şefi. În realitate, scrisoarea preşedintelui, publicată în presă, vorbeşte despre responsabilitate: le aminteşte celor care deţin acum puterea că România trebuie să-şi respecte angajamentele faţă de Uniunea Europeană, iar unul dintre acestea este Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Una din cerinţele raportului Comisiei Europene este renunţarea la ministrul trimis în judecată, Relu Fenechiu. Într-un singur minut, ca premier, Ponta poate să facă propunerea de revocare a ministrului şi să rezolve una dintre problemele raportului MCV, deschizând uşa intrării României în spaţiul Schengen. Iar Antonescu ar urma să propună o altă persoană pentru Ministerul Transporturilor", susţine Macovei. "Chiar nu există în PNL o persoană curată care să preia Ministerul Transporturilor? Resursele liberale sunt limitate la persoane cu probleme penale? Cred că sunt mulţi membri PNL nepenali, de ce sunt ocoliţi de şefii lor?", s-a întrebat Monica Macovei.

Raluca Turcan:  USL a peticit nedreptatea făcută de Ecaterina Andronescu învăţătorilor şi educatorilor.

 "Majoritatea USL a peticit, ieri, nedreptatea făcută de Ecaterina Andronescu învăţătorilor şi educatorilor din România pe care Guvernul Ponta îi voia pe toţi cu facultate în 6 ani de zile. Astfel, ei au eliminat complet conceptul de educaţie continuă aplicabil cadrelor didactice din învăţământul primar şi grădiniţe", informează Raluca Turcan printr-un comunicat de presă. Potrivit deputatului PDL, care este secretar al Comisiei pentru învăţământ din Camera Deputaţilor, "pentru 16.000 de educatori şi învăţători, USL a blocat perfecţionarea continuă şi creşterea salariilor".

Sulfina Barbu: PDL susţine un Parlament unicameral şi maximum 300 de parlamentari.

"Cred că se impune modificarea Legii electorale. Plecând de la experimentul legii din 2008, care a avut un efect în 2008 şi un efect în anul 2012, datorită situaţiei politice, nu este deloc încurajator pentru un alegător să voteze un reprezentant în Parlament, care ia cel mai mare număr de voturi şi nu ia mandatul şi nu merge în Parlament", a afirmat Sulfina Barbu.
Sulfina Barbu a arătat că PDL susţine un parlament unicameral şi reducerea numărului parlamentarilor la 300, plecând de la rezultatul referendumului din 2009.

Kelemen Hunor : Sunt solidar cu Ráduly Róbert.

 Kelemen Hunor a declarat, printr-un comunicat, că este solidar cu primarul din Miercurea Ciuc şi îi oferă acestuia asistenţă pentru soluţionarea speţei în mod favorabil în instanţă.
"În ultimii 23 de ani, UDMR a lucrat şi pentru a ne putea utiliza în mod liber limba maternă, iar în acest scop am creat un cadru legal. Nimeni nu poate fi exceptat de la respectarea acestor legi, nici la Miercurea Ciuc şi nici în alte localităţi. Apărarea limbii materne şi libera utilizare a acesteia este un subiect faţă de care nu suntem dispuşi să facem nicio concesie. Acei membri ai Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării care au adoptat această decizie ar trebui să conştientizeze că ei nu trebuie să lupte împotriva maghiarilor şi a legii, ci împotriva discriminării", a declarat preşedintele UDMR. "La audienţe se prezintă cetăţeni care au o serie de probleme curente. Între aceşti cetăţeni se află şi persoane a căror limbă maternă este limba maghiară, mai mult, în cazul municipiului Miercurea Ciuc, aceştia din urmă sunt majoritari. Din acest motiv, consider că introducerea condiţiei cunoaşterii limbii maghiare este justificată şi legală", a declarat Kelemen Hunor. 
Hunor Kelemen: UDMR susţine bicameralismul. 
 "Vom propune şi vom susţine pentru Camera Deputaţilor lista judeţeană aşa cum a funcţionat până în 2008 cu sistem proporţional ca să nu rămână niciun cetăţean care s-a prezentat la vot fără reprezentare şi pentru Senat, eu reiau acea propunere pe care am avut-o în 2011: câte doi senatori în colegiile uninominale pentru fiecare judeţ, plus câte doi în fiecare sector din Bucureşti şi cu asta vom ajunge la 100 de senatori", a spus Hunor Kelemen.
Hunor Kelemen a spus că în 2007 - 2008 UDMR s-a opus sistemului alegerilor uninominale, din cauza creşterii numărului de parlamentari .

Theodor Stolojan :  Eram deja în Schengen, dacă nu era "lovitura de stat" din vară.

"Eu sper să avem o şansă să putem măcar în prima etapă, aşa cum a fost o înţelegere acum un an de zile, respectiv cu porturile şi aeroporturile, urmând ca în etapa a doua să putem primi liber în Schengen şi cu transporturile rutiere. Totuşi, aş vrea să precizez un lucru foarte limpede: dacă n-ar fi fost evenimentele din vara anului trecut, acea încercare de lovitură de stat, România era acum în prima etapă acceptată în Schengen, respectiv cu aeroporturile şi porturile. Eu sper totuşi ca acum, în martie, fiind din nou problema pe agenda Consiliului JAI, să reuşim acest lucru", a  afirmat Theodor Stolojan.

Senatul a adoptat ordonanţa prin care este redus numărul posturilor aferente cabinetelor demnitarilor. 

Plenul Senatului a adoptat, ieri, proiectul legislativ de aprobare a ordonanţei Guvernului prin care este redus numărul posturilor aferente cabinetelor demnitarilor din administraţia publică centrală.
La nivelul Cabinetului premierului sunt alocate 18 posturi, iar pentru cel al viceprim-ministrului cu portofoliu, ministru de stat, sunt prevăzute 12 posturi.

Guvernul României  va  începe concedierile în 16 companii din energie.


Guvernul va începe un program de concediere de angajaţi din 16 companii din sectorul energetic, în baza unor proiecte de restructurare şi reorganizare care vor fi aplicate în intervalul 2013-2018, salariaţii concediaţi urmând să beneficieze de plăţi compensatorii şi venit lunar de completare.


Judecătoria Sectorului 4 : Năstase a fost disciplinat, a muncit şi a efectuat suficient din pedeapsă.

Instanţa apreciază că, prin executarea fracţiunii obligatorii de pedeapsă, condamnatul a dobândit o vocaţie la acordarea beneficiului liberării condiţionate, urmând ca instanţa să aprecieze dacă, în funcţie şi de celelalte criterii stabilite de lege, este oportună acordarea liberării condiţionate. (...) Instanţa observă că deţinutul, în vârstă de 62 ani, a executat fracţia legală de o treime din pedeapsă însumând 730 zile, adică 243 zile. La momentul discutării în comisia de individualizare (04.01.2013) condamnatul acumulase un total de 244 zile închisoare, compus din 199 zile efectiv executate şi 45 zile câştig obţinut ca urmare a elaborării unei lucrări ştiinţifice publicate. La acest moment condamnatul are un total de 284 zile câştigate şi executate", se arată în motivare instanţei.

 Deputatul Ion Stan, trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă.

 


"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecata a inculpatului Stan Ion, deputat în Parlamentul României, în sarcina căruia s-au reţinut doua infracţiuni de trafic de influenţă", se arătă într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.




ŞTIRI METEO.

Joi 28 februarie 2013.

Vremea va deveni în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei în sudul şi sud-vestul ţării, unde doar izolat vor mai fi posibile precipitaţii slabe mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime, în creştere faţă de ziua precedentă, în sudul şi sud-estul teritoriului, vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade, iar cele minime între -6 şi 2 grade, mai coborâte în depresiuni, spre -12 grade. Noaptea şi dimineaţa, în zonele joase vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică va fi în uşoarã scădere.


CURIOZITĂŢI.

Cheile Nerei - România.

Cheile Nerei - Beușnița, ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip mixt), situată în județul Caraș-Severin, pe teritoriul administrativ al comunelor Sasca Montană și Șopotu Nou.
Cheile Nerei sunt o formațiune de tip chei de-a lungul râului Nera în județul Caraș-Severin, între localitățile Sasca Montană și Șopotu Nou. Distanța pe care se întind cheile este de circa 22 km din care aproximativ 20 km de chei propriu-zise, Nera, străbate un defileu, cu aspect de chei, îngust, spectaculos și absolut sălbatic, formând cele mai lungi chei din România. Aici, unde pereții se înalță până la 200 de metri, apa Nerei și a afluenților săi, a săpat și a format în rocă calcaroasă lacuri, canioane, peșteri și cascade impresionante. O potecă turistică marcată le străbate, dar parcurgerea lor necesită traversarea râului Nera direct prin apă. În partea estică (dinspre amonte) a cheilor găsim un alt obiectiv turistic, Lacul Dracului, iar din partea vestică se poate ajunge la Cascadele Beușniței și la Lacul Ochiul Beului. De asemenea se mai poate vedea și canionul Valea Rea. Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița ocupă zona sudică a Munților Aninei și partea nordică a Munților Locvei, ocupând o suprafață de 36.364,8 ha ce include 6 rezervații declarate și una propusă.

Pădurea Amazonului.

Pădurea Amazoniană, cunoscută și ca Amazonia, este o pădure umedă de foioase care acoperă o mare parte a bazinului Amazon, situată în partea de nord a Americii de Sud, pe teritoriul Braziliei, Perului, Columbiei, Venezuelei, Ecuadorului, Boliviei, Guyanei, Surinamului și Guyanei Franceze. Are o suprafață de 5,5 milioane de kilometri pătrați. Amazonia reprezintă peste jumătate de păduri tropicale rămase pe Pământ și formează ecosistemul cel mai bogat al lumii, cu multe specii încă nedescoperite și endemice.

















S - A ÎNTÂMPLAT ÎN 27  FEBRUARIE..............

1866 - A apărut revista "Sarsailă" (până la 18.05.1866), continuatoare a revistei satirice "Nichipercea", suspendată de către autorităţi în repetate rânduri din cauza atacurilor dure îndreptate împotriva instituţiilor statului.
1882 - Premieră, la Gimnaziul român din Braşov, a primei operete româneşti, "Crai nou" de Ciprian Porumbescu.
1900 - A fost creat Partidul Laburist din Marea Britanie.
1902 - S-a născut scriitorul american John Steinbeck, laureat al Premiului Nobel pentru literatură în anul 1962 (m.20.12.1968).
1903 - S-a născut sculptorul Ion Irimescu, membru de onoare al Academiei Române.
1911 - S-a născut Petre Botezatu, critic muzical, membru fondator al Uniunii Compozitorilor din România (m.01.12.1981).
1913 - S-a născut scriitorul american Irvin Shaw.
1920 - A murit A. D. Xenopol, istoric, sociolog, economist, filosof al istoriei, membru al Academiei Române (n.23.03.1847).
1925 - S-a născut Marin Constantin, dirijorul şi fondatorul Corului de cameră "Madrigal"
1926 - A murit soprana Elena Teodorini, prima artistă lirică din România care a evoluat pe scena Operei "Scala" din Milano (n.25.03.1857).
1932 - S-a născut actriţa americană Elizabeth Taylor,  considerată „ultimul star al Hollywoodului de altădată”; a fost distinsă cu Premiul Oscar de două ori şi a primit Premiul Academiei de Film pentru întreaga carieră („Pisică pe acoperişul încins”, „Cui i-e frică de Virginia Woolf”, „Pasărea albastră”).
1933 - Incendierea clădirii Reichstag-ului de către hitlerişti.
1936 - A murit fiziologul rus Ivan Petrovici Pavlov, unul dintre fondatorii psihologiei experimentale – a descoperit reflexele condiţionate; a primit Premiul Nobel pentru Fiziologie-Medicină în anul 1904
1938 - Este promulgată o nouă Constituţie, decretată la 20.02.1938, prin care se introduce dictatura regală a lui Carol al II-lea (1930-1940) şi sfârşitul regimului parlamentar.
1945 - S-a născut actorul polonez Daniel Olbrychski. Apariţii în filmele regizate de Andrzej Wajda: "Pădurea de mesteceni", "Viaţa de familie".
1945 - În urma demostraţiilor din 24.02.1945, soseşte la Bucureşti A.I.Vâşinski, ministrul adjunct de Externe al URSS şi preşedinte al Comisiei Aliate de Control pentru România, pentru a cere în mod ultimativ regelui revocarea guvernului Rădescu şi formarea unui guvern FND.
1948 - Se constituie Frontul Democraţiei Populare (FDP), alianţă electorală formată din PCR, Frontul Plugarilor, PNL - Bejan, Uniunea Populară Maghiară.
1956 - A murit actorul Nicolae Bălţăteanu (n.26.11.1893).
1959 - A murit inginerul Constantin Budeanu, unul dintre întemeietorii şcolii româneşti de electrotehnică, membru al Academiei Române.
1971 - A murit actorul francez Fernandel (Fernand Joseph Deşire Constandin) (n.08.05.1903).
1982 - A murit scriitorul Mihail Drumeş (n.26.11.1901).
1986 - Scriitorul Fănuş Neagu condamnă vehement, în cadrul unei adunări ocazionale de la Uniunea Scriitorilor, politica antipopulară a regimului comunist în domeniul aprovizionării cu alimente, combustibil, energie electrică, medicamente.
1990 - A murit lingvistul şi memorialistul Alexandru Rosetti, membru al Academiei Române. A înfiinţat, în 1963, Centrul de Cercetări Fonetice şi Dialectologie al Academiei şi a promovat direcţii moderne în cercetarea foneticii, fonologiei, lingvisticii generale (n.20.10.1895).
1991 - Kuweitul este eliberat.
1993 - La sediul central al PNŢCD din Bucureşti, a fost dezvelit bustul lui Iuliu Maniu, fost preşedinte al PNŢ.
2003 - Statele Unite dispun, în Golf, de 225.000 de militari, dintre care 111.000 sunt mobilizaţi în Kuweit, în vederea unui posibil conflict în Irak.

unicipiul Ploieşti s-a clasat pe locul al treilea în clasament, cu 59,6 puncte, categoriile la care a adunat cele mai multe puncte pentru proiectele derulate în trecut fiind educaţia, transportul, conservarea biodiversităţii şi aplicarea bunelor practici la sediul primăriei. - See more at: http://www.money.ro/ploiesti--botosani-si-timisoara--in-finala-competitiei-pentru-capitala-earth-hour-2013_1242032.html#sthash.RKcmvwki.dpuf

Câinele de pază al plagiatorului

Câinele de pază al plagiatorului


        Câinele de pază al plagiatorului da păi dacă tot avem motani în ograda (păi felix alias turnătorul, curios în ultimul timp motanul nu prea mai iasă cu declaraţii, nu că mi-ar fii dor de ele dar aş vrea să îl văd odată la o declaraţie din cuşca de la Rahova, păcat că nu prinde loc în cuşca găinarului, asta iasă mai repede) lor le trebuie un căţel care să le mai rezolve plagiatele, să mai latre blând câteodată opiniile şi planurile de viitor, dar să mai şi turbeze şi să spună că el ar vrea o restricţie a internetului sau să dea B1 în judecată ca de şi aşa, plagiatorul ataca des mieros postul B1 iar adormitul târâtor deseori se răsteşte la B1.
        Dar hai să vedem cine este acest Caine de pază al plagiatorului, v-aţi dat seama nu, păi Liviu Pop da nătăfleaţa care merge la televiziuni şi spune lucruri trăznite. Oh da o carieră de succes în actualul Gubern că guvern nu îi putem spune pentru că pe lângă faptul că este penal, pur şi simplu nu guvernează, el este de un an dar încă îşi satura adepţii de acea în funcţie de interese penale sau materiale se perinda multă lume. Şi lIviu pOp este o astfel de persoană doar că este o piesă valoroasă a penalilor pe el îl pun de colo colo funcţie de ce au de rezolvat unii şi alţii, ei da desigur este uşor de manevrat şi de ţinut în lesă pentru că aşa cum fiecare dintre ei are probleme penale, şi Câinele de pază are probleme cu ANI.
        Probleme cu ANI păi da un conflict de interese pentru care ar fi verificat Liviu Pop are legătură cu anularea ordinului care stopa reţinerea cotizaţiilor profesorilor membri de sindicat din salariu. Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, indicii referitoare la posibila comitere de către Liviu Marian Pop, fost Ministru al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, a infracţiunii de conflict de interese, precum şi a infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 253 indice 1 şi art. 248 din Codul penal.În perioada 1 decembrie 2007-17 mai 2012, Pop a exercitat funcţia de secretar general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ. Ulterior numirii în funcţia de ministru al Educaţiei, Liviu Pop a emis Ordinul 4.271/29 mai 2012 de modificare a Ordinului comun 4.576/2011 privind validarea fluxurilor financiare pentru cheltuielile de personal din învăţământul preuniversitar de stat, prin care nu se mai permitea reţinerea cotizaţiei sindicale de către unitatea de învăţământ, ordin contestat în instanţă de federaţiile sindicale din învăţământ, inclusiv de FSLI, instanţele de judecată pronunţându-se în sensul menţinerii ordinului comun ca fiind temeinic şi legal, potrivit ANI. Astfel, potrivit ANI, Liviu Pop, în calitate de ministru interimar al Educaţiei ar fi avantajat patrimonial Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, organizaţie cu care s-a aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani. Agenţia Naţională de Integritate a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la posibila comitere a infracţiunilor de conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice de Liviu Pop. Şi ce răspunde acesta păi simplu ca oricare din penalii USLA că nu este vinovat ba mai mult el şi face plângere penală contra ANI pentru zice el, Vă informez pe această cale ca împreună cu ajutorul unui avocat voi înainta demersurile necesare pentru a restabili atât onoarea mea, cât şi cea a guvernului din care fac parte, acţionând în instanţă Agenţia Naţională pentru Integritate" ei şi da normal de la ei este atac politic.
        Pentru a vedea cine a fost lIviu pOp iată un mic articol pe care l-am împrumutat de pe situl României Libere, nu de altă dar mi se pare destul de complect detine informatii atit despre CV cit si despre declaratia de avere :

        ,, Liviu Pop a scris gresit, atat in CV-ul postat pe blogul personal cat si in declaratia de avere din 2011, numele academicianului inginer Anghel Saligny, care a dat numele liceului la care este profesor de matematica de sapte ani, Colegiul Tehnic "Anghel Saligny", folosind doi de "y".
Liviu Marian Pop este profesor de matematica din septembrie 1996. Mai intai a activat, pentru un an, la Scoala generala numarul 2 din Ruscova, Maramures, dupa care, din 1997 pana in 1998, a predat matematica la doua institutii de invatamant din Viseu de Sus: Liceul Teoretic Bogdan Voda si Scoala generala 7.
Din 1998 pana in 1999 a predat matematica la Grupul Scolar "C.D. Nenitescu" din Baia Mare. In 1999, Liviu Pop s-a intors la catedra de la Liceul Teoretic "Bogdan Voda" din Viseu de Sus, unde a ramas pana in 2005, cand s-a mutat la Colegiul Tehnic "Anghel Salygny" (sic!) din Baia Mare, unde preda si in prezent.
Din ianuarie 2004, Pop este presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures. In decembrie 2007, el a devenit secretar general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, calitate in care, in 2008, a fost cooptat ca membru supleant in Comisia de Dialog Social de la nivelul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii.
Intre "competentele" si "abilitatile sociale" ale sale, Pop enumera spiritul organizatoric, "receptivitatea si flexibilitatea la nou", faptul ca este "usor adaptabil" si respectuos cu cei cu care lucreaza. "Comunicare si relationare - ascult activ, identific particularitatile individuale si de grup ale interlocutorilor, mediez si negociez conflicte, ma adaptez la situatii noi si neprevazute.
Lucru in grup - am facut parte din diverse grupuri de lucru in proiecte educative la nivel judetean si national. Am dovedit pe parcursul carierei didactice profesionale comportament etic si respect fata de sine si colegi", mai scrie Pop in CV-ul de pe blogul personal.
Intre competente si aptitudini organizatorice, Pop mentioneaza negocierea conflictelor, "lectii deschise la nivelul comisiilor metodice", "referate la sesiuni interjudetene si nationale", "carti", dar si calitatea de membru in comisii de dialog social, comisii paritare, comisii de monitorizare si comisii de cercetare.
Competentele si aptitudinile sale tehnice sunt confirmate de faptul ca detine European Computer Driver's License (ECDL), un document care atesta ca posesorul stie sa utilizeze un computer. In plus, Liviu Pop a mentionat la acest capitol faptul ca stie sa utilizeze "corespunzator" atat "aparatura xerocopiere" cat si "scaner" (sic!).
Intre competentele si aptitudinile sale artistice, Pop a amintit literatura si muzica, dar si tenisul de camp si fotbalul. Pop mai spune despre el ca are abilitati de comunicare, capacitate de concentrare, rezistenta la efort si stres, capacitate de analiza, atentie distributiva, ca este un bun negociator si ca are capacitate de mediere si rezolvare a conflictelor.
In declaratia de avere depusa in calitate de secretar general al FSLI, Pop a trecut faptul ca detine un teren de 668 de metri patrati in Maramures, cumparat impreuna cu sotia sa Adriana in anul 2005, precum si o casa "semifinisata", in suprafata de 278 de metri patrati, construita in regie proprie si finalizata in anul 2008.
Pop are datorii la banci de 25.000 de euro si a avut, in 2010, un salariu de profesor de 18.850 de lei. Veniturile sale de la sindicat au fost, in acelasi an, de peste 77.000 de lei, 56.983 de lei primiti in calitate de secretar general al FSLI si 20.772 de lei in calitate de presedinte al FSLI Maramures.
In declaratia de avere, Liviu Pop a tinut sa mentioneze, la final, ca masa in Bucuresti si transportul la si de la Baia Mare le suporta din salariu, iar atunci cand vine in Capitala locuieste intr-una dintre camerele de serviciu de la sediul FSLI. "
                                                sursa : romanialibera.ro  
        Da sigur v-aţi dat seama păi a fost pus după mai mulţi plagiatori ultimul iOan mAng (mă întreb ce mai face, i s-a luat diploma de doctorat) şi a fost pus cu un scop bine definit. Da lIviu pOp  a fost pus aşa ca să îl scoată pe MAI MARELE PLAGIATORILOR. Aşa că după ce a fost numit, SURPRIZĂ ! Monitorul Oficial a publicat ordinul ministrului Educaţiei, Liviu Pop care desfiinţează Consiliului Naţional de Atestare a Diplomelor instituţie care analizează acuzaţiile de plagiat la adresa premierului Victor Ponta. În această dimineaţă Mircea Miclea, fost ministru al Educaţiei şi membru al Consiliului Naţional de Atestare a Diplomelor a declarat că în cazul Ponta plagiatul este evident. Ministrul Liviu Pop a declarat că nu acest consiliul este abilitat să soluţioneze cazul ci Consiliul Naţional de Etică. Şi iată aşa a devenit Câinele de pază al plagiatorului , si l-a salvat legal in mod ilegal dar nu moral pe plagiator .
        După ce şi-a terminat misiunea a primit o nouă misiune, la fel de ingrată iată că plagiatorul îşi pune câinele de pază la Dialog social păi normal şi aici este nevoie de o mutră bleagă şi care dă din umeri atunci când este huiduit, păi da el a fost huiduit la Oltchim dar stilul îl scoate lui nu îi pasă de nimic ca de altfel tuturor penalilor USLA atât doar că ceilalţi nu ştiu să afişeze acea figură demnă de milă. Dar hai că am scris destule şi poate câinele turbează şi după cum a spus că ar trebui restricţionat internetul musca sau cine ştie poate că afişează iar mutra bleagă. Oare care va fii reacţia ?

Dottore da vaccinul câinelui tău de pază !

MAI AVEM NEVOIE SI DE IUBIRE by Cristina Dana Preda

Sunt zile amare si multe nopti chinuitoare, amagitoare, carora nu se pot oferi sensuri intelese si care s-ar vrea macar vremelnic, disparute usurator din noianul clipelor vietii, lasand libera si raspandita zglobiu, respiratia parfumata a iubirii curate si adevarate. Sunt oamenii dependenti de iubire pentru a-i putea intelege pe semeni, pentru a-si putea lasa descoperita frumusetea lor interioara, pentru a multumi si raspunde cu drag zambetelor trecatorilor din parcursul lor cotidian? Intelesul la aceasta intrebare se iveste singur, vazand cu cata greutate sunt urcati muntii si dealurile succesului, cu cata usurinta sunt coborate vaile adanci si negre ale esecului, cat de inutili devin oamenii care prezinta lumii, masca fetelor lor zambitoare si fara de griji iar serile acasa, in plina depresie a simtirilor lor, uda amarnic pernele singuratatii. Lipsa sentimentului de iubire ii transforma pe oameni in roboti umani din metal rece care, cu timpul, dupa multiplele ploi si vijelii traite, ruginesc, crapa si se imbolnavesc... Toate zilele la un loc dar si luate separat, impreuna cu succesul efemer, dobandit si el cu mare greutate si cu multa munca, din celelalte alte domenii ale vietii, banii, averea, nu au deloc si niciodata valoare in lipsa dragostei, ele ramanand din nefericire, niste simple cautari ratacite, suflete peregrine in neant si aratand astfel lumii intregi ca totusi, mai e nevoie inca, pentru a trai implinit si de iubire...  

marți, 26 februarie 2013

26 februarie 2013 by Viorica Crainic



Bine v -am regăsit prieteni!

Preşedintele Traian Băsescu: Decalajul de productivitate între SUA şi UE creşte continuu.


"Eu mă uit la o realitate, pe care dacă nu o cunoaştem, ne furăm singuri căciula. Uitaţi-vă la productivitatea UE în raport cu SUA. Nu reuşim, de 10 ani, să avem măcar într-un singur an creştere de productivitate egală cu creşterea SUA. Decalajul între noi şi SUA creşte continuu", a avertizat Băsescu. "Marea problemă este numărul de ore de muncă pe săptămână şi numărul de zile de lucru pe an. Aceasta este problema reală a UE. Constat că, dacă avem un strung la fel de performant în UE şi în SUA, strungul din SUA lucrează şi sâmbăta, iar strungul din UE se opreşte vineri la prânz. Strungul din SUA are 30 de zile de sărbători pe an, cel din Europa are 100 şi ceva de zile nelucrătoare, iar atunci nu ne putem compara, din punct de vedere al productivităţii, chiar dacă lucrăm cu aceleaşi echipamente", a argumentat şeful statului. (Interviu cotidian "Adevărul")

Judecătorii Cristi Danileț și Alina Ghica au fost revocați din CSM.

"Scandal pentru discutarea revocării judecătorilor Alina Ghica și Cristi Danileț. La ce s-a ajuns: Venit să asiste la ședința CSM, Bogdan Mateescu, președintele Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, a rupt foile cu observațiile notate de judecătorul Cristi Danileț. Daniel Morar l-a criticat: "Este teatral gestul dvs de a rupe apărarea unui coleg!". Consiliul, amenințat cu desființarea, dacă nu pleacă cei doi revocați de adunările generale ale judecătorilor. Președinta Instanței Supreme critică asociațiile profesionale pentru lipsa de obiectivitate: "Nu v-am văzut vocali când judecătorii de la Supremă au fost puși la zid!" Stanciu a divulgat că, în data de 4 ianuarie, l-a votat pe judecătorul Mircea Aron pentru conducerea  După o ședință cu scântei cei doi judecători au fost revocați.
CSM are un nou vicepreședinte, în persoana judecătorului Adrian Bordea, singurul care a candidat pentru această funcție, după scandalul legat de candidaturile judecătorilor Alina Ghica și Cristi Danileț. Adrian Bordea a fost ales cu 16 voturi pentru și o abținere, a anunțat președintele CSM, Oana Schmidt -Hăineală. Înaintea alegerii noului vicepreşedinte al CSM, reprezentanţii Asociaţiei Magistraţilor din România au cerut retragerea candidaturii judecătorului Adrian Bordea. Această cerere a provocat dispute aprinse în CSM, membrii Consiliului cerând reprezentanţilor AMR să-i lase să decidă pe cine își aleg vicepreședinte. Unul dintre magistraţii spectatori la şedinţa CSM i-a ameninţat  pe membrii consiliului că dacă nu votează revocarea lui Dănileţ, CSM-ul va fi desfiinţat! Nici un membru CSM n-a taxat ameninţarea/şantaj. La ședința CSM a participat şi ministrul Justiției, Mona Pivniceru.
Cristi Danileţ : "Am fost amenințat cu revocarea încă din luna decembrie. Mi s-a spus că dacă voi vota altfel decât Secția de judecători, voi fi revocat"."Eu nu știu ce aşteptări are corpul electorilor altele decât cele din regulamente și legi. Mi se impută faptul că nu am aprobat transferuri ilegale. Am găsit hotărâri care nu sunt motivate în nici un fel. Cel mai dureros pentru mine este că adunările generale nu au știut ce să decidă. Voi demonstra că s-a votat revocarea mea cu încălcarea legii". "Sunt foarte multe neregularităţi în procedura de revocare a mea! Nu ştiu nici în ziua de azi pentru ce anume sunt revocat. AM înţeles de la un membru CSM dar şi de la nişte colegi că sunt sancţionat pentru votul pe care l-am dat în data de 4 ianuarie. Alţii spun că pentru că am ieşit astă-vară şi am criticat anumiţi politicieni sau analişti. Îmi asum întru totul acele poziţii, care sunt confirmate prin votul Plenului CSM de apărare a independenţei sistemului judiciar", a spus Danileţ. El a amintit că poziţiile lui au fost încurajate de Comisia de la Veneţia, de Comisia Europeană. "Nu am făcut nimic pentru care să-mi fie ruşine!"

Irina Begu :  Calificare în optimile turneului WTA de la Acapulco.


Felicitări şi succes în continuare! Irina Begu (44 WTA), a patra favorită a turneului, a avut nevoie de 2 ore şi 17 minute pentru a trece de croată, la capătul unei întâlniri în care au abundat erorile (9 duble greşeli Tomljanovic, 11 Begu).
Irina va juca în turul secund cu învingătoarea din meciul care le opune pe Mandy Minella (Luxemburg) şi Silvia Soler-Espinosa
 (Spania).

Victor Hănescu : Calificare în optimile turneului ATP de la Dubai.

 Felicitări şi succes în continuare! Tenismanul Victor Hănescu s-a calificat marţi în optimile de finală ale turneului ATP de la Dubai, dotat cu premii de 1.785.500 dolari, profitând de abandonul australianului Bernard Tomic la scorul de 3-2 pentru român.

PDL a depus la Camera Deputaţilor moţiunea simplă "Guvernul Ponta - fabrică de şomeri".

Parlamentarii PDL au depus marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, moţiunea simplă intitulată "Guvernul Ponta - fabrică de şomeri", referitoare la situaţia combinatului Oltchim.
În moţiune, PDL cere ministrului Finanţelor, Daniel Chiţoiu, şi celui al Economiei, Varujan Vosganian, să-şi asume responsabilitatea pentru starea în care a ajuns combinatul chimic de la Râmnicu Vâlcea şi, de asemenea, solicită premierului Victor Ponta să-şi ceară public scuze pentru situaţia de la Oltchim.
Anunţul în plen a fost făcut de viceliderul grupului PDL de la Cameră, Tinel Gheorghe.

Crin Antonescu : Discuţie cu premierul olandez Mark Rutte despre aderarea României la Schengen.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a participat, ieri, împreună cu ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, Cristian David , la Reuniunea Liderilor Liberali Europeni, care a avut loc la Amsterdam. Reuniunea a avut loc la invitaţia primului-ministru olandez, Mark Rutte, participând vicepremierul britanic şi vicecancelarul german, comisari europeni şi miniştri liberali, se arată în comunicatul transmis de PNL.Cu acest prilej, preşedintele PNL a avut întâlniri bilaterale cu premierul Olandei, Mark Rutte - preşedintele Partidului Popular pentru Libertate şi Democraţie, vicepremierul britanic Nick Clegg - preşedintele Partidului Liberal-Democrat din Marea Britanie şi Artur Mas i Gavarró, preşedintele Guvernului Cataluniei. Pe de altă parte, Crin Antonescu a avut o întrevedere şi cu preşedintele Băncii Europene de Investiţii (BEI) Werner Hoyer. "Preşedintele PNL a discutat cu premierul olandez, Mark Rutte, despre problematica aderării României la Spaţiul Schengen şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare. În acest context, Antonescu i-a prezentat lui Rutte progresele înregistrate de România în ceea ce priveşte aderarea la Schengen, primind de la oficialul olandez asigurări că Olanda va face evaluarea obiectivă a acestor progrese", se menţionează în comunicat.

Victor Ponta: Înfiinţarea Companiei pentru Autostrăzi va fi discutată, miercuri,  în Guvern.


"Nominalizarea şefilor  la companii se face de către AGA şi CA. Ceea ce pot să vă spun este că am discutat cu domnul ministru Şova şi s-ar putea ca miercuri chiar să fie în primă lectură actul normativ prin care să înfiinţăm nouă companie doar pentru autostrăzi, după care CNADNR se întoarce la Transporturi" , a declarat Ponta.

 PSD: Congres în aprilie 2013 hanescu,begu

 

 Congresul PSD  va avea loc în perioada 19-20 aprilie, în Bucureşti, la Sala Palatului, în prezenţa a circa 4.000 de delegaţi, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Cătălin Ivan.


 Mircea Duşa: Mă duc la Miercurea Ciuc să văd dacă mai am dreptul să vorbesc limba română.

"O obrăznicie fără margini a primarului din Miercurea Ciuc. Nu este posibil ca un asemenea discurs să fie adus în dezbătarea publică, un discurs care mi se pare că se auzea doar pe vremea lui Hitler. De altfel, primarul din Miercurea Ciuc, folosind asemenea invective la adresa românilor, dar şi a maghiarilor din Harghita, deopotrivă, nu face altceva decât să îi învrăjbească unii împotriva celorlaţi", a spus Duşa, care este şi deputat de Harghita.
"Voi veni la Miercurea Ciuc zilele următoare, să văd dacă mai am dreptul să mai vorbesc limba română sau poate ca să ajung acolo am nevoie de paşaport. Noroc că am un paşaport diplomatic. Îmi aduc aminte că astfel de gesturi au mai existat atunci când o persoană, căreia nu vreau să-i rostesc numele pentru că este neimportantă, interzicea ca Eminescu şi subsemnatul să avem acces în Miercurea Ciuc. Într-o lume normală şi într-o Românie a anului 2013 nu cred că pot fi folosite asemenea discursuri. Cu calmul şi responsabilitatea necesară, fac apel la primarul din Miercurea Ciuc să îşi vadă de problemele administrative ale municipiului şi să nu mai comită astfel de gesturi" , a conchis Mircea Dusă.

Topul celor mai nesigure state din UE.


După cum e de aşteptat, cea mai nesigură ţară din UE este în acest moment Grecia. Obligaţiunile guvernamentale ale Greciei au înregistrat o dobândă medie de 11,1% în luna ianuarie. A doua poziţie este ocupată de Cipru, statul cipriot fiind considerat riscant din cauza contaminării elene, băncile din Cipru fiind dominate de capitalul grec. Din nefericire, România se plasează printre fruntaşi. Împrumuturile României s-au realizat la o dobândă medie de 5,9%, ceea ce ne plasează la locul 5 în UE în topul celor mai nesigure ţări europene!

Italia: Rezultatul alegerilor  îngrijorează presa italiană.

Cel mai important ziar din peninsulă, Îl Corriere della Sera, vorbeşte despre un "vot-şoc" şi un Parlament "fără majoritate", deoarece, deşi coaliţiile de centru şi de stânga au obţinut o victorie la limită în Camera Deputaţilor în faţa coaliţiei de dreapta a lui Berlusconi, acestea se află foarte de parte (cu 113 mandate) de o majoritate absolută (de 158 de mandate) în Senat.
La Repubblica scrie despre o "Italie neguvernabilă", evocând "revenirea puternică a lui Berlusconi", prezentat ca "terminat" după plecarea sa de la guvernare, în noiembrie 2011, şi "eşecul lui Monti", care s-a lansat în politică la sfârşitul lui decembrie, la conducerea unei mişcări ambiţioase a unui "nou centru".
"În ruine subzistă un Parlament dificil de guvernat şi un electorat foarte inflamabil" , apreciază ziarul într-un editorial publicat pe prima pagină.

România : Numărul falimentelor a crescut cu 18% în 2012.

Potrivit studiului Coface, faţă de 2010, situaţia este şi mai gravă, creşterea insolvenţelor fiind de 20%. În total, aproape 25.000 de firme au intrat în faliment anul trecut.
Cele mai afectate zone sunt cele de sud-est, sud şi nord-vest. La polul opus, regiunile cu cele mai puţine insolvenţe în 2012 au fost Bucureşti şi nord-est. 2012 a fost primul an după 2008 care a înregistrat o creştere mai rapidă a numărului insolvenţelor decât cea a firmelor nou îmatriculate.

România : Noi rezerve de uraniu.

 România este singura ţară din Europa şi printre puţinele din lume care deţin rezerve de uraniu. Zăcământul de la Suceava, singurul din care se exploatează uraniu în prezent este însă pe sfârşite, după cum se arată în strategia energetică a ţării. Problema este cu atât importantă cu cât cele două reactoare ale centralei nucleare de la Cernavodă se plasează pe locul trei în rândul producătorilor de energie din ţară. Statul intenţionează să construiască alte două reactoare de aceeaşi capacitate, aşa că necesarul de uraniu se va dubla odată cu punerea în funcţiune a Unităţilor 3 şi 4. "La sfârşitul anului trecut, noi în comisia interministerială am prezentat şi s-a şi avizat o investiţie amplă de mare importanţă pt strategia energetică a României, respectiv punerea în exploatare a zăcământului din Carpaţii Orientali, respectiv zăcământul de la Tulgheş şi construirea a două fabrici de procesare, una de preparare şi cealaltă de rafinare" decară Ioan Moraru, director general, Compania Naţională a Uraniului.

Târgovişte : Mechel Târgovişte a intrat oficial în faliment.

În data de 22 februarie, Tribunalul Dâmboviţa a admis cererea Mechel Târgovişte de reorganizare şi a deschis procedura generală de insolvenţă a companiei. Acţiunile Mechel Târgovişte au fost suspendate luni, începând cu ora 9.30, de la tranzacţionare pe Bursă de Valori Bucureşti, ca urmare a deschiderii procedurii de insolvenţă, conform anunţului transmis BVB. La începutul acestei săptămâni a fost făcută publică informaţia potrivit căreia Mechel şi-a vândut toate activele deţinute în România, pentru aproximativ 70 de dolari (230 de lei), companiei româneşti Nikarom SRL. Nikarom a achiziţionat combinatele Mechel Câmpia Turzii, Târgovişte, Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte.

CNA :  Interzicerea  difuzării  imaginilor cu bătăi între minori filmate în şcoli.

Televiziunile nu vor mai putea difuza imagini cu bătăi între minori, în şcoli, şi nu vor mai putea comunica adresa paginii de internet pe care sunt postate asemenea imagini, potrivit unei prevederi a unui proiect de Decizie de modificare şi completare a Codului audiovizualului, adoptată de CNA.
Proiectul de Decizie este discutat pentru prima dată de membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) în şedinţa de astăzi.
Proiectul de Decizie mai prevede că "secvenţele violente din instituţiile de învăţământ vor fi difuzate numai împreună cu punctul de vedere al conducerii şcolii şi cu acordul părinţilor ori al reprezentanţilor legali ai minorului".

Remus Pricopie: Procedurile de înscriere în clasa pregătitoare vor fi simplificate.

"Părinţii vor avea din start două opţiuni, în sensul că locul corespunzător circumscripţiei va fi rezervat, astfel încât părintele să nu-şi pună problema că dacă încearcă să-şi dea copilul la o altă şcoală sau într-o altă locaţie pierde locul din propria circumscripţie. (...) Am stabilit că Ministerul Educaţiei împreună cu inspectoratele şcolare vor face un recensământ cât mai aproape de realitate, apoi vom stabili exact cum procedăm. Anul acesta avem mai multe situaţii, nu este doar înscrierea la clasa pregătitoare, sunt şi ceilalţi copii care nu au fost daţi de părinţi în clasa pregătitoare pentru că nu ştiau ce se întâmplă acolo şi i-au menţinut în grupa mare. Acum trebuie să găsim o modalitate prin care aceşti copii să treacă în clasa întâi. Am discutat cu inspectorii şcolari şi am insistat pe ideea de dialog, pentru că multe dintre problemele de anul trecut au apărut pentru că pur şi simplu nimeni nu a stat de vorbă cu nimeni", a spus Pricopie exprimându-şi speranţa că 99% dintre problemele care ar putea să apară la înscrierea în clasa pregătitoare vor fi rezolvate din prima etapă.
Referitor la sănătatea elevilor, ministrul a spus: "Eu cred că este important să ne preocupe câtă matematică ştie un elev sau câtă literatură cunoaşte un elev, dar mult mai important sau aş spune pe primul loc este nivelul de sănătate al acelui elev. În afara orelor de educaţie fizică şi sport va trebui să (...) întărim dimensiunea educaţiei pentru sănătate şi, o altă componentă, educaţia pentru risc. Dacă reuşim să securizăm aceste trei componente - dezvoltarea armonioasă, alimentaţia sănătoasă şi conştientizarea riscurilor care apar odată cu înaintarea în vârstă a copiilor, apoi putem să ne uităm şi la testele PISA şi să vedem cum stăm cu matematica şi româna", a susţinut Remus Pricopie.

ŞTIRI METEO.

Miercuri 27 februarie 2013.

În ţară.
Vremea se va răci uşor în majoritatea zonelor, iar în jumătatea de sud a ţării va fi în general închisă, cu precipitaţii pe arii extinse ziua, sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare. La munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în regiunile sud-estice şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 12 grade, iar cele minime între -14 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 3 grade în Banat. Spre dimineaţă, izolat vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică va fi în uşoară creştere.
Bucureşti.
Vremea se va menţine închisă îndeosebi în timpul zilei, când vor fi precipitaţii, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 3...4 grade, iar cea minimă de -2...0 grade. Presiunea atmosferică va fi în uşoară creştere.
La munte.
Vremea se va răci uşor şi va fi închisã în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curbură, cu precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, pe arii extinse îndeosebi ziua. În restul zonelor montane cerul se va degaja treptat, iar ninsorile se vor semnala doar izolat, la începutul intervalului. Vântul va prezenta unele intensificări îndeosebi pe creşte.

CURIOZITĂŢI.

Cea mai înaltă clădire din lume.
Burj Khalifa, denumit anterior Burj Dubai , este un zgârie-nori din Dubai, cea mai înaltă clădire (structură arhitectonică) construită vreodată de om, măsurând 828 m înălțime. Construcția a început la 21 septembrie 2004, exteriorul fiind finalizat la 1 octombrie 2009; clădirea a fost inaugurată oficial la data de 4 ianuarie 2010. Costurile totale ale proiectului au fost de 1,4 miliarde de dolari.

Imagini  din România - Maramureş.


 




















S - A ÎNTÂMPLAT ÎN 26 FEBRUARIE..........


1802 - S-a născut Victor Hugo, scriitor francez, teoretician al romanului (m.23.05.1885).
1834 - A murit Alois (Aloys) Senefelder, inventatorul german al procedeului „litografiere” (1796) (n.06.11.1771).
1866 - Încep lucrările Conferinţei de la Paris a celor şapte mari puteri europene, convocată pentru a discuta problema Principatelor Unite, a căror unire nu fusese recunoscută decât pe timpul domniei lui Al. I. Cuza.
1891 - S-a înfiinţat Societatea Arhitecţilor Români.
1925 - S-a născut Nicolae Dinculeanu, matematician, profesor, stabilit în SUA din 1975
1926 - S-a născut istoricul Gheorghe Platon, membru al Academiei Române, membru fondator al Fundaţiilor "Nicolae Iorga", "Nicolae Titulescu", "A.D.Xenopol".
1927 - Înfiinţarea, la Bucureşti, pe lângă Ministerul Sănătăţii şi Ocrotirilor Sociale, a Institutului de Igienă şi Sănătate Publică.
1940 - S-a născut actorul Alexandru Repan.
1952 - Winston Churchill anunţă că Marea Britanie posedă bomba atomică.
1954 - S-a născut Michael Bolton, cântăreţ şi compozitor american.
1962 - A murit istoricul Silviu Dragomir, membru al Academiei Române (n.13.03.1888).
1991 - Este dat publicităţii Raportul OECD (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică). Se specifică faptul că guvernele ţărilor membre ale acestei organizaţii ar putea fi nevoite să acorde noi ajutoare financiare României.
1993 - Crearea Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN).
1993 - La Braşov, se desfăşoară Congresul Partidului Naţional Liberal. Este ales ca preşedinte Mircea Ionescu-Quintus.
1999 - România participă la reuniunea de constituire a forţei de pace, de garantare a eventualei reglementări politice din Kosovo (KFOR). La reuniune, care a avut loc la Cartierul general al NATO din Europa, de la Mons (Belgia), au participat 12 ţări membre ale Alianţei. Baza Forţei se va afla în fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei (FYROM).

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More