Bine v- am regăsit!
"Criză economică nu atinge deloc pe cei bogaţi, găsitori întotdeauna a unor soluţii pentru a -şi proteja milioanele, ci pe dezmoşteniţii soartei". ( Cămil Petrescu)
Liviu Dragnea: Lucrurile trebuie tranşate rapid, dacă se merge mai departe cu acest USL.
Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, astăzi, că PSD nu susţine iniţiativa PNL de modificare a legii administraţiei locale şi consideră că trebuie o discuţie cu PNL cât mai curând pentru ca lucrurile să fie tranşate cât mai rapid, dacă se merge mai departe cu "acest USL".Întrebat despre iniţiativa legislativă a PNL de modificare a legii administraţiei publice locale astfel ca primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin, precum şi modificarea modului de alegere a preşedinţilor de consilii judeţene, Dragnea a spus că PSD nu susţine în niciun fel această iniţiativă, care nu s-a discutat în USL.
"Poate să fie o iniţiativă, noi nu o susţinem în niciun fel. O să discutăm în Parlament, din moment ce nu s-a discutat în USL când s-a depus, discutăm în Parlament şi tranşăm în Parlament. Nu putem continua aşa, această ţară nu poate fi guvernată în acest mod. Un grup de parlamentari depune un proiect de modificare a unei legi importante. (...) Aceste lucruri trebuie tranşate foarte rapid. Suntem în stare să mergem mai departe cu acest USL şi să urmărim obiectivele stabilite politic în programul USL pe care le-am prezentat în 2011, pentru programul de guvernare asumat de noi cu bună credinţă, bine, dacă nu putem, trebuie să hotărâm, să nu păcălim populaţia", a spus Dragnea.
El a spus că lucrurile trebuie lămurite "într-o discuţie foarte calmă", care să aibă loc cât mai curând.
Referitor la modificarea Legii nr. 315/1998 privind regiunile de dezvoltare, Liviu Dragnea a spus :
"Încă aştept puţin opinii şi propuneri din partea colegilor (liberali - n.r.). Să sperăm că săptămâna viitoare vom avea o discuţie pe acest subiect şi pe legea 315, dar şi pe pachetul de descentralizare. Eu aştept cu mare drag şi cu mult respect, dar nu pot sta la nesfârşit să blocăm un proces atât de important. Îmi voi folosi atribuţiile şi competenţele stabilite de lege pentru a promova aceste acte normative, pentru că, în paralel, eu am transmis şi structurilor asociative din administraţia locală aceste acte normative", a spus Dragnea, la finalul seminarului internaţional "Impactul procesului de regionalizare-descentralizare asupra absorbţiei fondurilor europene", organizat de Ministerul Dezvoltării.
"Suntem în faza în care, împreună cu partenerii politici din coaliţie, vrem să ajungem la un punct de vedere comun, dar vă spun cu certitudine că nu renunţ la ideile şi obiectivele cu care am intrat în Guvern. Oricum, procedură este că ajunge în Guvern şi se poate transforma ori în Ordonanţă, ori în proiect. Poate cea mai bună variantă ar fi un proiect de lege de modificare a Legii 315. (...) Aici nu e vorba de nervozitate, ci de realism, fiindcă este nevoie ca în acest an măcar să finalizăm acest proces de modificare a Legii 315. Dacă nu putem modifica Constituţia, nu putem să stăm indiferenţi la o eventuală blocare a acestui proces de descentralizare şi regionalizare", a mai spus viceprim-ministrul Liviu Dragnea.
Cristina Pocora: Sunt multe probleme care trebuie clarificate în USL.
Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat, astăzi, că sunt "multe probleme" care trebuie clarificate la nivelul USL, precizând că este necesar ca reuniunea alianţei să aibă loc mai des, astfel încât "USL să-şi recâştige funcţionalitatea în procent de sută la sută"."Într-adevăr sunt multe probleme care trebuie clarificate în USL. PNL este mai mult decât deschis să discute toate aceste probleme şi politici. Poate ar fi mai bine ca USL să se întâlnească mai mult, mai des, astfel încât să dăm un răspuns cât mai repede la probleme şi să nu mai avem situaţii incerte. Este ideal ca USL să-şi recâştige funcţionalitate în procent de sută la sută", a declarat Pocora.
"În chestiunea în discuţie ar fi mai bine ca şi conducerea USL să fie mai aplecată către problemele primarilor şi ale parlamentarilor, astfel fiind mai bine informaţi cu privire la problemele acestora şi de asemenea cunoscându-le şi punctul de vedere pe problemele de interes naţional", a afirmat purtătorul de cuvânt al PNL. Totodată, Pocora a precizat că legea care vizează modificarea sistemului de alegere a primarilor şi a şefilor CJ a fost discutată la nivelul PNL, însă nu s-a ajuns la un acord comun pentru asumarea proiectului. De asemenea, Pocora a susţinut că modificarea Constituţiei şi regionalizarea nu pot fi realizate decât împreună, întrucât acest proces depinde tocmai de adoptarea unui cadrul constituţional în acest sens.
Cătălin Ivan : Guvernarea USL are rezultate mult mai bune decât guvernarea PDL.
Purtătorul de cuvânt al PSD, europarlamentarul Cătălin Ivan, susţine că rezultatele guvernării USL sunt deja mult mai bune decât ceea ce a reuşit să obţină guvernarea PDL.El a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că PSD şi USL au promis că vor guverna altfel şi s-au ţinut de cuvânt.
"Am promis că vom crea locuri de muncă, că vom îndrepta toate nedreptăţile făcute de Guvernul Boc şi am dat salariile şi pensiile înapoi. Am promis că vom atrage mai multe fonduri europene decât au atras guvernele anterioare şi am reuşit, în cele câteva luni, să atragem de trei ori mai mult decât în toţi anii de guvernare Emil Boc şi PDL. În timp ce în guvernarea Boc s-au pierdut 700.000 de locuri de muncă, noi am dat drumul la investiţii care să creeze noi locuri de muncă", a menţionat Cătălin Ivan.
El a spus că numărul de salariaţi, la jumătatea acestui an, a fost în creştere cu 70.000 de persoane, faţă de iunie 2012, că indicele de încredere macroeconomică este la maximul ultimelor 16 luni, că numărul total de companii active în România este în creştere cu 2,7% faţă de 2012, că angajatorii au încheiat cu 10% mai multe contracte de muncă în comparaţie cu perioada similară din 2012 şi că, în luna iulie 2013, România a atins un nivel record al exporturilor, de 4,5 miliarde de euro.
"Un lucru foarte important, care părea imposibil pe vremea Guvernului Emil Boc: România a ieşit din procedura de deficit excesiv. În timp ce Boc a tăiat salariile şi pensiile şi a crescut TVA, noi reuşim, într-o perioadă de grea provocare economică, să avem creştere economică", a subliniat Cătălin Ivan.
George Maior: Conducerea SRI se va întâlni luni cu comisia parlamentară de specialitate pe subiectul Roşia Montană.
Conducerea SRI se va întâlni luni cu membrii comisiei parlamentare de control al activităţii serviciului, pentru a prezenta o informare despre proiectul de la Roşia Montană, a declarat astăzi, directorul SRI, George Maior. Şeful SRI a participat la lansarea cărţii "Lev Troţki - O viaţă de revoluţionar", al cărei cuvânt înainte l-a semnat, eveniment organizat la Biblioteca Centrală Universitară.Întrebat dacă SRI are informaţii despre grupuri de interese interne sau externe implicate în proiectul Roşia Montană, George Maior a spus: "Acum, aici, vorbim despre un mare revoluţionar, Troţki, şi vă mulţumesc pentru acest interes deosebit (al mass-media - n.r.). Lucrurile pe care le avem de spus le spunem în comisia de specialitate. Luni vom avea comisie de control asupra Serviciului pe subiectul Roşia Montană. După aceea vom da mesajele corespunzătoare".
MAE : Relaţia bilaterală dintre România şi Franţa deţine un potenţial amplu.
Ministerul Afacerilor Externe se află în contact permanent cu partenerii francezi pe tema aderării României la Spaţiul Schengen, iar partea română îşi exprimă aşteptarea că Franţa să acţioneze atât în spiritul relaţiei bilaterale substanţiale, cât şi în contextul recunoaşterii finalizării procesului de evaluare şi a îndeplinirii criteriilor privind aderarea."MAE se află în contact permanent cu partenerii francezi pe tema aderării României la Spaţiul Schengen. Partea română îşi exprimă aşteptarea că Franţa, partener tradiţional şi strategic al României, să acţioneze atât în spiritul relaţiei bilaterale substanţiale, cât şi în contextul recunoaşterii finalizării procesului de evaluare şi a îndeplinirii criteriilor privind aderarea, aspect consacrat la nivelul Consiliului UE şi al Parlamentului European", se menţionează într-un răspuns al MAE, la solicitarea AGERPRES
"Relaţia bilaterală dintre România şi Franţa deţine un potenţial amplu, prin substanţă şi diversitate. Între cele două ţări a fost încheiat un Parteneriat Strategic, recent actualizat şi relansat, prin Foaia de Parcurs semnată în februarie 2013. Acest fapt ilustrează o dinamică pozitivă, care îşi propune tocmai valorificarea cât mai bună a potenţialului de cooperare existent între România şi Franţa. Această evoluţie a fost dublată, în cursul acestui an, de un calendar extrem de variat al contactelor politice la nivel înalt. Ministrul Afacerilor Externe a salutat poziţia şi declaraţiile referitoare la cooperarea bilaterală dintre România şi Franţa, precum şi la aderarea României la Spaţiul Schengen, exprimate cu ocazia vizitei la Bucureşti a prim-ministrului francez, Jean-Marc Ayrault. Astfel, premierul francez a exprimat satisfacţie faţă de nivelul actual al cooperării bilaterale, reflectat în Foaia de Parcurs a Parteneriatului Strategic şi a transmis sprijinul pentru soluţia aderării ţării noastre la Spaţiul Schengen în două etape", arată Ministerul Afacerilor Externe.
Daniel Constantin: Amenzile pentru evaziunea fiscală la pâine au crescut de zece ori.
În cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu mai mulţi producători agricoli şi primari din judeţul Hunedoara, ministrul Agriculturii a menţionat că există premisele pentru ca evaziunea fiscală din panificaţie să scadă."Unul dintre obiectivele pe care le-am avut atunci când s-a redus TVA-ul la pâine şi pe tot lanţul de producţie - la morărit şi, după aceea, la cerealele care vin pentru această industrie - a fost acela de reducere a evaziunii fiscale. Prin largul concurs al patronatelor din domeniul de morărit şi panificaţie, şi numai - pentru că şi alte patronate, asociaţii s-au implicat - au fost identificate foarte multe puncte de evaziune fiscală. Amenzile sunt mult mai mari decât erau în trecut, cred că de zece ori mai mari. Există premise foarte bune pentru ca evaziunea să fie redusă şi să ne îndeplinim şi acest obiectiv", a spus Daniel Constantin.
"Noi nu putem să obligăm să se reducă preţul, dar a fost un angajament al marilor magazine de desfacere, că preţul va scădea. Şi eu cred că având acest procent de peste 80% este un lucru foarte bun. (...) Eu cred că mai devreme sau mai târziu, pe principii de concurenţă, toţi vor reduce preţul, în conformitate cu scăderea TVA", a adăugat Daniel Constantin.
Mariana Câmpeanu: România nu are acum nevoie de bani, acordul cu FMI este o măsură de siguranţă.
Noul acord de împrumut pe care România doreşte să-l încheie cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) reprezintă o măsură de protejare faţă de eventualele turbulenţe din economia mondială pentru că, în prezent, situaţia financiară a ţării este stabilă, a declarat astăzi, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, la Bucharest Forum 2013."De data asta un acord stand-by cu FMI este într-adevăr un acord de siguranţă. Dacă în economia mondială se întâmplă lucruri care ne-ar putea afecta în sens negativ atunci vom avea această posibilitate să accesăm nişte bani care nu costă foarte mult deci, este un acord binevenit", a declarat ministrul Muncii precizând că în momentul de faţă România nu are nevoie de aceşti bani.
Referitor la migraţia forţei de muncă din Est spre România, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu a spus :
"Va trebui să acordăm atenţie perspectivelor migraţiei în scop de muncă atât spre Vest, cât şi spre Est, mai ales că, la un moment dat, România ar putea reprezenta Vestul, iar forţa de muncă să vină la noi dinspre Est. Migraţia trebuie bine gestionată, pentru că acest fenomen include şi integrarea, combaterea discriminării pe bază de sex, religie, etnie etc. S-ar putea ca, la un moment dat, nici piaţa muncii să nu aibă nici un beneficiu din migraţie, care de obicei este favorabilă dezvoltării, iar efectele sociale să fie preponderente".
Doina Pană: Salariile bugetarilor şi pensiile vor fi indexate în 2014.
Salariile bugetarilor şi pensiile vor fi indexate anul viitor cu rata inflaţiei, iar salariul minim pe economie ar putea fi majorat, a anunţat vineri, la Bistriţa, ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pană. Ministrul a spus că există "15 veşti bune" venite din economie, printre care se numără indicele de încredere macroeconomică, aflat la nivelul maxim al ultimelor 16 luni, creşterea numărului de companii faţă de 2012, cel mai mare nivel de creştere a lucrărilor în construcţii din Uniunea Europeană, majorarea cu 10% a numărului de contracte de muncă faţă de anul trecut, nivel record atins de exporturile României în luna iulie, deficit bugetar redus faţă de 2010 şi 2011, creşterea credibilităţii externe, rata de absorbţie a fondurilor europene de 21,35%, producţiile foarte bune la floarea soarelui, grâu şi secară."Se va simţi, într-adevăr. Aici vă mai dau o veste bună: noi intenţionăm ca până la mijlocul lui octombrie să ajungem cu proiectul de buget în Parlament şi plecăm deja de la ideea, cel puţin pentru sectorul bugetar, să încercăm o creştere a salariului în funcţie de inflaţie. Deci avem în vedere toate aceste veşti bune şi că bugetul de anul viitor să le reflecte. Va fi şi o indexare a punctului de pensie, evident", a spus Doina Pană.
ANOSR : Avem în vedere acţiuni de protest.
Preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Mihai Dragoş, a declarat, după întâlnirea cu ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, că nu este mulţumit de rezultatul discuţiilor, deşi reprezentantul ministerului şi-a manifestat întreaga deschidere faţă de solicitările studenţilor."Nu suntem mulţumiţi de rezultatul discuţiilor, deşi MEN şi-a manifestat deschiderea, nu ni s-a promis nimic. Cu alte cuvinte MEN va cere nişte bani pe care Ministerul de Finanţe este probabil să nu îi dea. În acest context suntem foarte nemulţumiţi în sensul în care, din punctul nostru de vedere, trebuie o asumare fermă a Guvernului, dar şi o acţiune fermă din partea miniştrilor Educaţiei pentru a creşte alocarea şi pentru a salva învăţământul până la urmă'', a spus Mihai Dragoş.
''Avem în vedere demararea de acţiuni de protest şi este posibil ca acest lucru să se întâmple în următoarele săptămâni. Vom mai avea discuţii cu ministerul, în două săptămâni ar trebui să vedem propunerea pe care o trimite MEN către Ministerul Finanţelor pentru proiectul de buget. Semnalele pe care le-am primit acum sunt că nu vor exista creşteri semnificative de natură să îmbunătăţească ceea ce găsim noi problematic în sistem", a spus liderul ANOSR.
Vicepreşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Brânduşa Lungu, susţine că bursele sociale acordate studenţilor sunt de "două ori, chiar de trei ori mai mici" decât prevede legislaţia în vigoare.
Potrivit unui studiu al ANOSR, în 57% din 23 de universităţi analizate a crescut regia de cămin sau a fost discutată posibilitatea creşterii la nivelul conducerii universităţii.
"Acest lucru nu vine deloc ca o surpriză, având în vedere că subvenţia cămine-cantine nu a mai crescut din 2007, neadaptându-se astfel la rata inflaţiei", susţin reprezentanţii ANOSR într-un comunicat. De asemenea, au scăzut considerabil şi investiţiile în reparaţii şi modernizări ale căminelor. În ceea ce priveşte regia lunară, ANOSR susţine că sunt cazuri în care s-a atins un nivel "record": 500 de lei - Căminul Akademos - Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' din Iaşi (doi sau trei studenţi în cameră), 320 de lei - Universitatea 'Ştefan cel Mare' din Suceava (trei studenţi în cameră).
Mark Gitenstein : Soluţia pentru România este dezvoltarea pieţei de capital, nu creşterea impozitelor.
"Când am venit aici, în august 2009, România tocmai avusese cea mai mare creştere economică din Europa, în jur de 7%, pentru ca apoi să înregistreze o recesiune la fel de mare. Această recesiunea a dus şi la dispariţia multor investiţii, astfel că situaţia a fost dramatică. (...) În pofida acestor lucruri, sunt în continuare optimist în ceea ce priveşte România, dar şi frustat, aşa cum m-am simţit şi în perioada în care am fost ambasador al SUA la Bucureşti. Uneori am avut senzaţia că România este cel mai mare duşman al ei, atunci când vine vorba de mentalitate şi de capacitatea de a atrage investitori străini. E o problemă despre care voi continua să vorbesc", a declarat Mark Gitenstein."Poate nu ştiţi, dar România a fost, după SUA, unul dintre cei mai inovativi producători de energie. A avut a doua rafinărie din lume şi experţii în domeniu mi-au spus că, dacă vă veţi duce acum în California, veţi găsi încă tehnologie românească în anumite zone petroliere. Lucru valabil şi în alte părţi ale lumii", a subliniat Gitenstein.
"În primul rând, privatizarea întreprinderilor de stat trebuie făcuă într-un ritm mai rapid şi după modelul polonez. În Polonia au fost privatizate multe companii de stat, fără ca statul să piardă controlul acestor active. Acest lucru este posibil şi aici în România", a spus Gitenstein. Cel de-al doilea pilon este reprezentat de o "foarte bună guvernanţă corporatistă". "Guvernul a adoptat o lege în acest sens foarte bună, foarte modernă, care însă nu se aplică. Un element esenţial în această lege este cel al managerilor privaţi la conducerea acestor companii de stat, astfel încât ele să să devină independente de zona politică", a mai spus fostul ambasador.
Spania : Menţine obiectivele de deficit şi salariile îngheţate ale funcţionarilor publici.
Deficitul global al Spaniei va trebui să fie de 5,8%, astfel că ţinta se menţine pentru anul 2014, potrivit proiectului de buget aprobat vineri de guvernul conservator de la Madrid. Ministrul spaniol al finanţelor, Cristóbal Montoro, a precizat că anul 2013 se va încheia cu un deficit de 6,5%, această ţintă de deficit menţinându-se de asemenea neschimbată. Asigurările date de ministrul Montoro privitoare la respectarea ţintei de deficit pentru anul acesta şi cel următor au fost date în condiţiile în care guvernul estimează o creştere a PIB-ului Spaniei de 0,7% pentru 2014 - ceea ce ar însemna şi ieşirea ţării din recesiune.De asemenea, respectarea ţintei de deficit implică, potrivit deciziilor guvernului de la Madrid, faptul că salariile angajaţilor din sectorul public rămân îngheţate - pentru al patrulea an consecutiv. Angajaţii din sectorul public spaniol îşi vor menţine însă toate remuneraţiile pentru 2014, inclusiv cele două salarii suplimentare - bonusurile de Crăciun şi pentru vacanţa de vară. Deşi sindicatele au criticat măsura menţinerii îngheţării salariilor, cu argumentul principal potrivit căruia puterea de cumpărare a angajaţilor publici a scăzut cu 20% din anul 2010, guvernul susţin că scăderea masei salariale cu 2,08% în sectorul public /până în luna august, n.r./ a adus economii de 238 de milioane de euro la buget. În plus, tot până la data menţionată, numărul funcţionarilor publici din Spania a scăzut cu 2,95% faţă de anul anterior, şi a ajuns la 560.111.
Pe de altă parte, o altă măsură complementară, legată de menţinerea ţintei de deficit este cea a aşa numitei "dezindexări a economiei": preţurile din sistemul public nu vor mai fi indexate potrivit ratei inflaţiei. Astfel, potrivit noilor măsuri, orice revizuire a preţurilor reglementate prin lege va trebui să fie justificată de evoluţia costurilor şi nu exclusiv de raţă inflaţiei.
În privinţa pensiilor, acestea nu sunt afectate nici ele de decizia guvernanţilor de a renunţa la indexarea în raport cu rata inflaţiei. Cu toate acestea, pensiile vor fi indexate potrivit unor alte măsuri, cuprinse în reforma pensiilor, care urmăreşte, potrivit guvernanţilor, garantarea puterii de cumpărare a acestora, prin menţinerea sub control a preţurilor publice.
ŞTIRI METEO
Sâmbătă, 28 septembrie 2013, vremea se va menține mai rece decât în mod normal în această perioadă a anului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 grade în estul Transilvaniei și 22 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime se vor situa între 2 și 11 grade, mai coborâte în depresiunile intramontane, unde se va produce brumă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile din jumătatea de sud a țării, dar și în extremitatea de nord-est unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Izolat se va semnala ceață.În Bucureşti, vremea se va menține mai rece decât în mod normal în această perioadă a anului. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 7…9 grade. Mai ales în cursul zilei, vor fi înnorări temporare și condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat.
PERSONALITĂŢI
Grigore Hagiu
Grigore Hagiu (27 septembrie 1933, Târgu Bujor–1 februarie 1985, București) a fost un poet român, din generația antiproletcultistă a resurecției și paradoxismului. Liceean fiind, debutează în anul 1950, cu poeme în spiritul epocii proletcultiste, în revista Tânărul scriitor. În 1952, este absolvent al unui liceu din Galați, urmând în aceiași ani școlari staliniști (1952–1954) cursurile Institutului de Cinematografie din București, cursuri abandonate, spre a se înscrie, în 1955, la Facultatea de Filologie, Universitatea din București. A fost redactor la diferite ziare și reviste: Drum nou, Luceafărul etc. Grigore Hagiu este un creator de veritabile simfonii poematice, tot o simfonie fiind și suita de poeme turnate în formă fixă," Sonete", volum publicat în 1978, despre care Victor Felea consemnează: «Cele o sută unul sonete se constituie într-un mare poem unitar, fără ca bucățile, considerate separate, să-și piardă relieful propriu, un superb poem dedicat realităților tangibile și intangibile ale țării. El urmărește într-un aranjament cu discreție întocmit, natura și pământul românesc sub iluminările tuturor anotimpurilor, celebrând totodată, în chipul cel mai firesc, elementele noi, de civilizație modernă, care au îmbogățit peisajul nostru sau rostindu-și cu un patos reținut dar cu atât mai convingător, încrederea în oamenii uriașului efort colectiv. Dar „poemul“ nu se oprește numai la atmosfera și la aspectele prezentului, ci înglobează cu aceeași naturalețe și spațiul eroic al trecutului, prin evocarea câtorva din cele mai reprezentative și mai atașante figuri ale istoriei noastre."am visat un cer înstelat
cu stele limpezi până la înduioșare
iată ți-am spus luându-te de mînă
unde se află cum arată
constelația firului de iarbă
constelația firului de grâu
constelația codrului înverzit
constelația blândei livezi amurgite
constelația salcâmului și-a teiului înflorit
și departe în depărtare constelația
dragostei tinere a iubirii statornice
privește constelațiile culorilor cum coboară
din văzduh pe pământ într-un tact legănat."
Meat Loaf
Michael Lee Aday, cunoscut mai bine sub numele de scenă Meat Loaf, este un cântăreț american de rock și actor.Michael Lee Aday, născut la 27 septembrie 1947 sub numele de Marvin Lee Aday şi cunoscut mai bine după numele de scena Meat Loaf, este actor şi cântăreţ american.
Primul sau album de succes, "Bat Ouţ Of Hell"", s-a vândut în mai mult de 43 de milioane de exemplare şi după mai bine de 30 de ani rămâne în topul celor mai bine vândute albume al tuturor timpurilor. Meat Loaf a apărut de asemenea în peste 50 de filme şi show-uri de televiziune. Artistul îşi relatează povestea vieţii în autobiografia To Hell And Back.
S -A ÎNTÂMPLAT ............
Evenimente
1822: Savantul francez Jean-François Champollion anunță că a descifrat, cu ajutorul inscripției de pe "piatra de la Rosetta", hieroglifele Egiptului antic.1825: În Anglia se inaugurează prima linie de cale ferată din lume, linie ce făcea legătura între orașele Stockton și Darlington.
1874: Berna. România semnează, ca membru fondator, Tratatul privind înființarea Uniunii Poștale Generale (din 1878, Uniunea Poștală Universală), prin care țările semnatare formau un singur teritoriu poștal pentru schimbul reciproc al corespondențelor și obiectelor între birourile lor de poștă. Tratatul a intrat în vigoare la 1.07.1875.
1896: În cadrul unei ceremonii internaționale festive are loc inaugurarea canalului navigabil Porțile de Fier
1905: Albert Einstein publică studiul "Depinde inerția unui corp de conținutul lui de energie? în revista științifică Annalen der Physik. Această lucrare cuprinde conceptul care mai târziu va fi simbolizat de celebra relație E = mc2.
1910: A avut loc primul raid aerian din România; aviatorul Aurel Vlaicu a parcurs traseul Slatina-Piatra Olt, în cadrul unor manevre militare de toamnă.
1926: A avut loc, la Paris, primul Congres internațional al cinematografului, sub egida Societății Națiunilor.
1962: S-a înființat Universitatea din Timișoara (în prezent, Universitatea de Vest).
1991: Au început, la București, lucrările Congresului Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat, primul congres de după război al acestei formațiuni politice. A fost ales președinte al partidului Corneliu Coposu (27-29).
1999: România a depus la Bruxelles “Programul național anual de pregătire a aderării la NATO”.
2001: Guvernul României a adoptat Planul Național de Aderare la NATO, având ca scop admiterea României la summit-ul de la Praga din 2002; în urma acestui summit, România a fost invitată să adere la Alianța Nord Atlantică; în 2004, România a devenit membră a NATO.
2008: Astronautul chinez Zhai Zhigang devine prima persoană chineză care zboară în spațiu (Shenzhou 7).
S -a născut în.................
1871: Grazia Deledda, scriitoare italiană, laureată Nobel (d. 1926)1880: Jacques Thibaud, violonist francez (d. 1953)
1918: Martin Ryle, fizician și radioastronom englez (d. 1984)
1933: Grigore Hagiu, poet român (d. 1985)
1945: Vasile Tărâțeanu, poet român
1946: Vasile Mocanu, politician român
1950: John Marsden, scriitor australian
1951: Meat Loaf, cântăreț american
1952: Dumitru Prunariu, primul cosmonaut român
Decese...............................
1917: Edgar Degas, pictor francez (n. 1834)1940: Walter Benjamin, filosof german (n. 1892)
1961: Hilda Doolittle, poetă americană (n. 1886)
1965: Clara Bow, actriță americană (n. 1905)
1986: Cliff Burton, basist al trupei Metallica (n. 1962)
1993: Nina Berberova, scriitoare rusă (n. 1901)
2003: Donald O'Connor, actor, cântăreț, dansator american (n. 1925)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .