vineri, 19 iunie 2015

Ce raspundere extraordinara ai tu, nesimtit ordinar ce esti, acolo unde mananci, dormi si votezi cum iti ordona seful tau ...

" "Eu cred că nu putem să punem egalitate între un demnitar, înalt funcţionar public, care are o răspundere extraordinară şi un cetăţean normal, fie el muncitor, inginer, medic, şamd.” - deputat in Parlamentul Romaniei.

Ce raspundere extraordinara ai tu, nesimtit ordinar ce esti, acolo unde mananci, dormi si votezi cum iti ordona seful tau (din partid, din servicii, sau de unde o fi)? Cu ce esti tu mai presus de mine? Hai sa vedem...
Sunt cadru didactic universitar, cu vechime de 15 ani, la care se adauga si cei petrecuti pe bancile facultatii. Am fost olimpic national la 5 materii in liceu, am luat atatea premii ca nici nu le stiu din cap. Pasiunile mele stiintifice sunt cloud computing, data mining si fizica cuantica. Stii ce inseamna vreunul dintre acesti termeni, mai infatuat ordinar ce esti?
Cu asta am lamurit-o, hai sa mergem mai departe. Am construit de la zero (fara tata smecher, securist, primar, etc...) o firma care a implinit anul trecut 15 ani. Lucreaza numai in privat, nu da tunuri, isi plateste toate impozitele. Sunt recunoscut international ca unul din cei mai buni specialisti IT in aria mea de competenta. Vorbesc anual la cateva zeci de evenimente nationale si internationale, si asta nu pentru ca "da bine" sa fiu invitat ci pentru ca oamenii sunt interesati ce ceea ce spun. Tu ce ai realizat, mai extraordinarule?
Sunt zile in care lucrez pana la 10-12 ore. Multe dintre weekend-urile mele sunt presarate cu activitati profesionale. Sa nu ma intelegi gresit, profitorule, nu ma plang si nu ma victimizez. Fac ceea ce fac si cat fac pentru ca imi place foarte mult. Ma pricep bine, am rezultate si satisfactii. Produc pentru mine, pentru cei care depind de mine (colegii mei de la firma, partenerii de business) si pentru statul roman. Platesc impozite pe venituri, pe cladiri, pe profit, TVA, taxa de drum, acciza pe combustibil, si multe altele. PLATESC, intelegi lipitoareo? Imi justific existenta in aceasta societate, si, muncind pentru mine si familia mea, contribui la bunastarea comunitatii. Tu cate ore muncesti pe saptamana, extraordinarule responsabil? Ca te vad aproape in fiecare miercuri in avion, si nu in ala care aterizeaza la Bucuresti.
Ai dreptate, nesimtitule, nu se poate pune semnul egal intre noi.

sursa : https://www.facebook.com/ciprianjichici

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More