duminică, 8 septembrie 2013

Oraşul câinilor

În ultimele zile am asistat consternat la revărsarea unui fluviu de ură viscerală contra câinilor, din cauză că un astfel de biet dobitoc a ucis un copil pe un maidan de lângă un parc, lăsat acolo nesupravegheat de bunica lui.

Revărsarea aceasta de ură viscerală seamănă cu isteriile sociale create în anii discriminării rasiale, în SUA. Un infractor negru ucidea un alb şi Ku-Klux-Klan-ul instiga albii să-i ucidă pe toţi negrii, care ar fi fost de vină pentru cele întâmplate.

Imediat, balul a fost deschis de preşedintele Traian Băsescu, care a revenit cu ideea sa fixă, privind eutanasierea câinilor maidanezi:

"Nu putem pune câinii mai presus de oameni, mai presus de un copil nevinovat care se și duce să se joace cu el, că așa a văzut el în cărțile de povești, că un câine e prietenul omului. Dar un câine flămând, prigonit nu este prietenul omului."

Perfect populist. Acesta a fost declanşatorul
unui alt incendiu politic, suprapus peste ucigătoarea temă a exploatării metalelor la Roşia Montană. Efectul este devastator. Primul care plăteşte oalele sparte e primarul Capitalei, Sorin Oprescu. De cinci ani nu face nimic. Nici în problema câîinilor maidanezi.


La ora la care scriu acest articol, Realitatea TV titrează lacrimogen: "Ionuţ a plecat dintre noi sfârtecat", în timp ce un voice over cu vocea marcată de lacrimi glosează pe subiect. Şuvoaie de lichid secretat de glandele lacrimale se scurg din televizor. Pe fundal, se aude o muzică înrudită cu cea folosită de Lucian Hossu-Longin în Memorialul Durerii... citeşte tot aici

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More