duminică, 31 martie 2013

31 martie 2013 by Viorica Crainic



Bine v -am regăsit!

„Să nu ne închidem inimile în faţa schimbării!“ (Papa Francisc)

Preşedintele României : Mesaj credincioşilor care sărbătoresc Paştele.













"Cu prilejul Sărbătorii Învierii Domnului, doresc să vă adresez gândurile mele bune însoţite de cele mai calde urări de sănătate, bucurie şi împliniri alături de cei dragi. Hristos a înviat!".




Cum se împarte politic marele caşcaval din industria de la stat.

Companiile din sectorul energiei aflate în portofoliul OPSPI (Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizări în Industrie) au fost trecute din coordonarea ministrului Economiei, Varujan Vosganian (PNL), în cea a ministrului delegat pentru Energie, Constantin Nită (PSD), care a primit şi şefia unui departament. Modificarea a fost efectuată în Parlament, printr-o serie de amendamente care modifică ordonanţa de urgenţă aprobată de Executiv la sfârşitul anului trecut pentru reglementarea noii configuraţii guvernamentale. În forma adoptată de Guvern era stabilit că OPSPI va fi în continuare coordonat de ministrul Economiei, post ocupat în prezent de Varujan Vosganian (PNL). În baza acestei ordonanţe, pentru nou-înfiinţatul post de ministru delegat pentru Energie, ocupat de Constantin Nită (PSD), nu erau stabilite atribuţii concrete, formularea agreată atunci fiind că ministrul delegat "coordonează activităţile din domeniul energiei".

Liviu Dragnea: Vrem că regiunile să aibă în denumire nume proprii.

"Vom veni cu propuneri concrete perioada următoare. Regiunea din nord-estul ţării se va numi regiunea Moldova. Vrem că regiunile să aibă în denumire nume proprii. Ce-i aia regiunea 3 Sud Muntenia? Cum se numesc locuitorii de acolo, «trei sud munteni»?", a afirmat vicepremierul Liviu Dragnea. El a spus că dacă regiunile vor conţine în denumire nume proprii, "se întăreşte foarte mult sentimentul de apartenenţă la comunitate". "O să vedem la final şi procedura prin care vor fi desemnaţi cei care conduc regiunea, dacă vor fi numiţi preşedinţi regionali sau guvernatori. Vom stabili şi dacă vor fi aleşi în mod indirect eventual de către consilierii locali sau dacă se va face o conducere prin rotaţie în cei doi-trei ani de tranziţie, până la alegerile din 2016", a afirmat Liviu Dragnea.

Angajările la stat încep în două-trei săptămâni.

Vicepremierul Liviu Dragnea a precizat că măsura va fi aplicată momentan doar în primării, consilii judeţene şi prefecturi. Liviu Dragnea susţine că "trebuie să angajăm, sistemul este blocat.
Ministrul Administraţiei şi Dezvoltării Regionale a mai spus că "sunt primari de comună care mai au 3-4 angajaţi, cu primar cu tot" şi a reamintit că sunt 3.300 de primarii, prin urmare ar fi vorba de zeci de mii de angajări în sistemul public. În 2009, Guvernul a decis prin ordonanţă de urgenţă, în urma negocierilor cu FMI, să suspende ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din administraţie şi să permită angajarea unui singur funcţionar la şapte posturi vacantate.

Gheorghe Nichita, reconfirmat la şefia filialei PSD Iaşi.

Primarul Gheorghe Nichita a fost reales, sâmbătă, în unanimitate, preşedinte al filialei judeţene Iaşi a Partidului Social Democrat, în cadrul Conferinţei Judeţene."Nu pot să vă spun că nu am avut emoţii (...) Frământările interioare nu sunt inutile, te pun să stai drepţi în faţa ta, în faţa celorlalţi", a spus în discursul său, Gheorghe Nichita.

Elena Udrea: Schimbarea brandului turistic, o idee care trădează diletantism şi lipsă de viziune.

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea  :  "Am primit cu foarte mare surprindere ideea posibilităţii schimbării brandului de turism naţional. În condiţiile în care turismul românesc este una dintre ramurile economice cu cele mai mari creşteri economice în ultimii ani, 16% în 2011 şi 9,3% în 2012, iar brandul a primit mai multe premii internaţionale (printre care premiul de excelenţă la Târgul de turism de la Munchen), dar şi aprecieri din partea responsabililor Organizaţiei Mondiale a Turismului, decizia de a înlocui brandul trădează diletantism şi lipsă de viziune".În opinia sa, această decizie arată "incapacitatea neînţelegerii mecanismelor europene - pentru că, dacă noi am renunţa la brandul pe care l-am folosit până acum, ar trebui să dăm toţi banii înapoi pe care i-am cheltuit deja". Udrea menţionează că este vorba despre zeci de milioane de euro. "Nu ştiu cifra exactă, pentru că Ministerul Turismului nu a mai comunicat nimic în acest sens. În plus, nici nu am putea face un al doilea brand pe bani europeni. Vorbim de o decizie care ar putea costa România 75 de milioane de euro, atât cât am primit pe axa 5.3 a Programului Operaţional Regional", susţine Elena Udrea.

Ministrul Mediului: Patru mari investitori vor să investească 500 de milioane de euro în România.

Ministrul Mediului şi Schimbărilor climatice, Rovana Plumb, a anunţat, sâmbătă, că patru mari investitori, între care companii din Germania şi Austria, intenţionează să investească peste 500 de milioane de euro în România, în domenii precum industria auto, cea a lemnului sau resurse naturale.

PDL a avut venituri de aproape 40 milioane lei în 2012.

PDL a înregistrat anul trecut venituri de aproape 40 de milioane de lei, din care cea mai mare sumă a provenit din donaţii din partea persoanelor fizice şi juridice, care s-au ridicat la peste 29 de milioane de lei. În campania pentru alegerile locale de anul trecut, PDL a înregistrat venituri de 14.600.137 şi cheltuieli de 16.778.317 de lei, în timp ce la referendumul de demitere a preşedintelui a avut 265.870 de lei venituri şi 2.582.023 de lei cheltuieli. Totodată, la alegerile parlamentare, PDL a declarat venituri de 9.780.795 de lei şi cheltuieli de 11.962.205 de lei. În plus, ARD din care a făcut parte PDL în competiţia pentru parlamentare a înregistrat venituri de 11.169.954 de lei şi cheltuieli de 13.422.308 de lei.

Imigranţii din Germania nu sunt nici pe departe atât de periculoşi.

Klaus Bade, politolog german, expert în problemele imigraţiei, nu este de acord că afluxul de oameni săraci din estul Europei pune în pericol stabilitatea socială din ţară. Fenomenul este cunoscut, spune el: "Altădată, pericolul venea dinspre gastarbeiteri, apoi dinspre candidaţii pentru azil politic, apoi dinspre musulmani. Acum a venit rândul romilor." Expertul german crede că, în Europa, soluţia poate fi găsită prin îmbunătăţirea condiţiilor de trăi în ţările sărace, iar Germania trebuie să ia măsuri, în primul rând, în ceea ce priveşte calificarea şi educaţia imigranţilor. "Avem datoria să-i ajutăm pe cei nou-veniţi să ne înveţe limba, să-şi găsească un loc de muncă, o locuinţă şi locuri în grădiniţe pentru copiii lor", crede Bade, care de ani de zile se ocupă cu problemele migraţiei în Germania. El notează câteva date: 80% din imigranţii sosiţi din România şi Bulgaria sunt asiguraţi social şi au un loc de muncă oficial. Jumătate dintre ei sunt calificaţi, iar 22 la sută sunt înalt calificaţi. În universităţile germane învaţă 7.000 studenţi bulgari, de exemplu. "De ce, atunci, se vorbeşte numai de romi, când vine vorba de imigranţii români şi bulgari? De ce imaginea este deviată?", se întreabă Bade."După părerea mea ar fi extraordinar dacă politicienii ar spune: până în acest moment ne-am descurcat bine, suntem o ţară puternică, câştigăm din deschiderea graniţelor şi de la Uniunea Europeană. Pentru că, dacă nu era UE, nu ar fi existat nici Germania Unită. Până acum, în Germania, au sosit milioane de oameni şi unii dintre ei au făcut mult. Asta arată că suntem o societate liberă, capabilă să-i integreze pe imigranţi şi să suporte o asemenea presiune suplimentară. Trebuie să fim mândri de asta", crede Bade.

Michelin  creează o nouă zonă cu sediul la Bucureşti.

Michelin, explică David Jean, îşi propune să creeze o zonă comercială nouă. Această nouă zonă comercială este denumită "Europe Centrale Sud" şi include, împreună cu Grecia ce are o poziţie dominantă, Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, FYROM /Macedonia n.r/, Croaţia, Cipru, Ungaria, Muntenegru, România, Serbia şi Slovenia. Administraţia centrală a zonei comerciale vă avea sediul la Bucureşti. "Mai mult decât atât, Grecia va fi cea mai importantă piaţă pentru Michelin din noua zonă comercială, a mai precizat David Jean, adăugând că "scopul acestei noi organizaţii este asigurarea celui mai eficient management de vânzări în beneficiul consumatorului final. De aceea, gestionarea comercială a vânzărilor în aceste state /şi de stabilire a preţurilor/ va avea loc la Bucureşti"

Coreea de Nord este în stare de război cu Coreea de Sud.

Coreea de Nord a anunţat ieri într-un comunicat comun atribut tuturor corpurilor guvernamentale şi instituţilor :   "Începând de acum, relaţiile intercoreene sunt în stare de război şi toate problemele între cele două state coreene vor fi tratate conform unui protocol adaptat războiului". "Situaţia de durată conform căreia peninsula coreeană nu este nici în război, nici în stare de pace s-a încheiat", indică comunicatul difuzat de agenţia de presă oficială nord-coreeană Korean Central News Agency (KCNA).
Casa Albă a declarat : "Am văzut informaţiile despre un nou comunicat deloc constructiv al Coreei de Nord. Luăm aceste ameninţări în serios şi rămânem în relaţii strânse cu aliatul sud-coreean", a declarat Caitlin Hayden, purtător de cuvânt al Consiliului naţional de Securitate.

Franţa îndeamnă Coreea de Nord să evite orice act provocator.


Franţa a îndemnat sâmbătă Coreea de Nord să se abţină de la "orice nouă provocare", după ce regimul de la Phenian a anunţat că este în "stare de război" cu vecinii sud-coreeni. "Franţa este preocupată activ de situaţia din Peninsula Coreea. Cerem Coreei de Nord să se abţină de la orice nouă provocare, să îşi îndeplinească obligaţiile internaţionale şi să reia rapid dialogul", a declarat Philippe Lalliot, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe.

Serbia cere UE să n-o "umilească" în dialogul cu Kosovo. 

Vicepremierul sârb Aleksandar Vucic i-a cerut sâmbătă Uniunii Europene şi comunităţii internaţionale să nu permită ca ţara lui să fie "umilită şi distrusă" în dialogul privind normalizarea relaţiilor cu Kosovo, reacţie ce survine înaintea unei noi reuniuni între premierii sârb şi kosovar, ce va avea loc pe data de 2 aprilie la Bruxelles, transmite AFP."Vom cere să nu se solicite Serbiei să accepte propria sa distrugere', a adăugat Vucic, sugerând astfel că UE favorizează Pristina la negocieri. Belgradul mai solicită şi o largă autonomie pentru cei 40.000 de sârbi care trăiesc în nordul Kosovo, dar şi pentru ceilalţi 80.000 din enclavele împrăştiate în sudul fostei sale provincii, care şi-a proclamat unilateral independenţa în anul 2008.

Preşedintele Giorgio Napolitano  a însărcinat două grupuri de personalităţi cu găsirea unei soluţii pentru formarea unui guvern.

Preşedintele italian, Giorgio Napolitano, a anunţat sâmbătă că a decis să însărcineze ''două grupuri restrânse de diferite personalităţi'' cu găsirea unei soluţii şi dotarea Italiei cu un guvern, la o lună după alegerile legislative, relatează AFP. Şeful statului italian a respins orice posibilitate de a demisiona înainte de mandatul său care expiră pe 15 mai, declarându-se hotărât să ia iniţiative "până în ultima zi", pentru a "debloca'' situaţia de impas politic în care se află ţara.

Belgia scoate la vânzare mai multe active pentru a-și păstra datoria sub 100% din PIB.

Cu o datoriei de aproximativ 100% din PIB, Belgia este printre statele cu cele mai slabe finanţe publice din nordul zonei euro, pe fondul crizei politice îndelungate. Guvernul belgian, alcătuit din şase partide, a luat măsuri de reducere a cheltuielilor dar, ca şi alte ţări din zona euro, se pare că nu va reuşi să îndeplinească ţintele bugetare stabilite de UE, din cauza creşterii economice slabe. Economiile suplimentare de 1,4 miliarde de euro, pe lângă cele anunţate deja pentru 2013, vor reduce deficitul structural cu un punct procentual, au anunţat autorităţile belgiene.Ministrul belgian de finanţe, Koen Geens, a refuzat să precizeze ce active de stat vor fi vândute, argumentând că dacă ar face ăsta ar reduce preţurile activelor. Belgia are nevoie să găsească încă un miliard de euro din vânzarea activelor, pentru a se asigura că datoria naţională nu va depăşi 100% din PIB, a declarat oficialul belgian.

ŞTIRI METEO

AVERTIZARE HIDRO

Hidrologii au emis pentru intervalul  31.03.2013 ora 10:00 – 01.04.2013 ora 12:00 următoarele avertizări:
COD GALBEN
- Se menţine COD GALBEN pe râurile din bazinele: Bega Veche, Bega, Bârzava, Moraviţa, Caras (judeţele Timiş şi Caras Severin), Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş (judeţele Satu Mare şi Maramureş), Crasna (amonte Craidorolţ), Barcău, Crisul Repede, Crisul Negru (amonte Tinca şi aval Talpos), Crisul Alb,  Arieş (judeţele: Sălaj, Satu Mare,  Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara şi Alba).
- Se instituie COD GALBEN pe râurile din bazinul Somesul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud) şi pe râul Somes pe sectorul Dej – Aciua (judeţele Cluj, Sălaj şi Maramureş).
- Se ridica atenţionarea COD GALBEN pentru râurile din bazinul hidrografic Nera (judeţul Caras Severin)
COD PORTOCALIU
- Se menţine COD PORTOCALIU pe: Holod (afluent al Crisului  Negru) şi pe Crisul Negru sector aval confluenta râul Holod-statia hidrometrica Tinca (judeţul Bihor).
- Se instituie COD PORTOCALIU pe: râul Crasna pe sectorul aval Craidorolţ (sector îndiguit) – judeţul Satu Mare şi pe râul Crisul Negru sector Tinca – Talpos (sector îndiguit) judeţul Bihor.

LUNI 1 aprilie 2013

Vremea se va răci accentuat în regiunile intracarpatice, dar va rămâne mai caldă decât ar fi normal în celelalte zone. Cerul va fi temporar noros şi vor fi ploi, în general slabe, local în vestul, centrul şi nordul ţării şi pe arii restrânse în rest. În zonă înaltă a Carpaţilor Occidentali şi în nordul Orientalilor precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari la munte. Temperaturile maxime vor fi de la 5...6 grade în Dealurile de Vest până la 21 de grade în sud-estul teritoriului, iar cele minime între -1 şi 10 grade. Presiunea atmosferică va continua să crească.

PERSONALITĂŢI

Ion Pillat

Ion Pillat (n. 31 martie 1891, București  – d. 17 aprilie 1945), a fost un academician, antologator, editor, eseist, poet tradiționalist și publicist român. Pe linie maternă a fost înrudit cu familia Brătianu. Bunicul său a fost cunoscutul politician Ion Brătianu, care a fost adesea evocat în poeme din volumul său cel mai complet din punct de vedere estetic, Pe Argeș în sus, în poeme precum Bunicul, Bunica, Aci sosi pe vremuri sau Ochelarii bunicului. Și-a petrecut copilăria la moșiile Florica, pe Argeș și la Miorcani, pe râul Prut. După 1945 poezia sa este trecută la "index", evident din rațiuni strict politice. Fiul său, criticul și romancierul Dinu Pillat a fost îndepărtat de la Facultatea de Litere unde era asistent al lui George Călinescu fiind condamnat la temniță politică, iar manuscrisele i-au fost confiscate și distruse. Nepoata sa, Monica Pillat este o reputată anglistă. A primit în 1936 Premiul Național pentru Literatură și a fost ales membru corespondent al Academiei Române. În 1937 a tradus din Charles Baudelaire și a publicat volumul Țărm pierdut. A publicat în 1942 o antologie de traduceri din poezia germană și volumul de versuri Împlinire. În 1944, sub ţâţul Poezii i-a apărut întreaga operă lirică scrisă între 1906 și 1941. La data de 17 aprilie 1945 a avut o congestie cerebrală în plină stradă, a fost transportat acasă (pe actuala stradă Alexandru Philippide la nr.9) în stare de inconștiență, iar în jurul orei 22 a decedat.

"Primăvara! primăvara! crăpă mugurii la baltă,
Salciile verzi le-ndoaie vântul cu suflare caldă,
Pe poteci sfios se-ntinde umbra noua-a foilor —
Primăvara, mama noastră, dă-ne drumul oilor,
Drumul cel pierdut pe care îl mai ştiu, din sat, bătrânii!...
Doru-n mine înfrunzeşte: dorul turmii, dorul stanii.
În zadar ma-nchid în casa şi m-ascund pe după cărţi,
Dor de ducă mă ajunge, dor hain din zece părţi"

Nichita Stănescu

Nichita Stănescu (n. Nichita Hristea Stănescu, 31 martie 1933, Ploiești, județul Prahova — d. 13 decembrie 1983 în Spitalul Fundeni din București) a fost un poet, scriitor și eseist român, ales post-mortem membru al Academiei Române. Considerat atât de critică literară cât și de publicul larg drept unul dintre cei mai de seamă scriitori pe care i-a avut limba română, pe care el însuși o denumea „dumnezeiesc de frumoasă”, Nichita Stănescu aparține temporal, structural și formal, poeziei moderniste sau neo-modernismului românesc din anii 1960-1970. Nichita Stănescu a fost considerat de unii critici literari, precum Alexandru Condeescu și Eugen Simion, un poet de o amplitudine, profunzime și intensitate remarcabile, făcând parte din categoria foarte rară a inventatorilor lingvistici și poetici. A fost laureat al Premiului Herder.

"În acest bâlci al deșertăciunilor care este poezia, peisajul nostru liric ar fi lipsit de unitate fără poezia lui Nichita Stănescu. Lângă răzvrătitul Ion Gheorghe, gânditorul melancolic Ioan Alexandru și jongleri al cuvintelor cu Sorescu și Dimov, iată un paranimf blond din Vizanț, poet limbut, plin de amenințări, gelos pe orice laudă ce-i scapă, încărcat de diplomații ca o Triplă Alianță, adolescent firav, îmbătrânit în imaginea purității, de un talent remarcabil și de un meșteșug și mai și. Ca și autorul lui Iona, are adoratori fanatici, discipoli și exegeți neîndurați, ce nu suferă contrazicerea. De fapt, nu trebuie dată aici o bătălie în jurul operei sale, pentru că ea este limpede, străvezie, încărcată doar de artificii copilărești, ici și colo, iute depistabilă pentru un ochi agil. Defoliată de excese arbitrare cu iz filozofic, de o răceală impusă de teoreticieni ce au denaturat-o, poezia lui Nichita Stănescu... rezistă vremii". (Eugen Barbu)
Cântec de primăvară

Desigur, primăvara mi-a ţâşnit din tâmple.
De umbre, umerii îmi şiroiesc, tăcut,
prea bine mi-e şi nu mă mai pot rumpe
de aerul rotund ce m-a-ncăput.

E-ntâia oară când rămân fără de viaţă,
de primăvară-ncercuit cu frânghii,
până miresmele îmi dau un pumn în faţă,
trezindu-mă, le-adulmec şi le mângâi.

Şi mor a doua oară, când îmi taie chipul
pala de raze atârnând de crengi
şi iar mi se roteşte-n păsări timpul,
când pasul tău răsună pe sub crengi.

Cu văzu-nchis, simt cum îmi bat peste sprâncene
imaginile tale, clinchetând.
Mor sacadat şi reînviu din vreme-n vreme,
de-otrava morţii sufletu-mi eliberând.

O, primăvara flăcări roşii-nalţă.
Pe rugul lor mi-e sufletul întins
până miresmele îmi dau un pumn în faţă,
şi mă trezesc, şi-nving şi sunt învins.

S- A ÎNTÂMPLAT ÎN 31 MARTIE.....

31 martie este a 90-a zi a calendarului gregorian.
Evenimente


    1437: A izbucnit răscoala țărănească de la Bobâlna.
    1876: România: Căderea guvernului conservator. Cele două cauze au fost : problemele legate de insolvabilitatea concesiunii Strousberg, care tărăgăna, și incapacitatea de a adopta o poziție clară în problema orientală (care se deschisese odată cu răscoalele antiotomane ale Bosniei și Herțegovinei).
    1877: Războiul de independență: Guvernul României a hotărât mobilizarea generală a armatei.
    1889: A fost inaugurat Turnul Eiffel, construcție impunătoare, modelată în aproximativ 7.000 de tone de oțel, al cărei profil este simbolul Franței.
    1917: A intrat în vigoare pentru prima dată ora de vară în SUA.
        SUA a intrat în posesia Insulelor Virgine din Marea Caraibelor.
    1938: Carol al II-lea a desființat toate partidele politice și a instituit Consiliul de Coroană ca organ de stat cu caracter permanent, alcătuit din membri "consilieri regali" numiți de rege, cu rang de miniștri de stat.
    1966: Lansarea navei spațiale sovietice fără echipaj uman, Lună 10, primul vehicul spațial care a intrat pe orbita Lunii.
    1994 : William H. Kimbel, Donald C. Johanson şi Yoel Rak au raportat găsirea primului craniu complet al unui Australopithecus afarensis la Hadar, Etiopia, în un articol din revista Nature.

S -a născut....

    1596: René Descartes, filosof, matematician francez (d. 1650)
    1732: Franz Joseph Haydn, compozitor austriac (d. 1809)
    1809: Nikolai Vasilievici Gogol, scriitor rus (d. 1852)
    1836: Adolf Ágai, scriitor, jurnalist, redactor maghiar de origine evreiască și poloneză (d. 1916)
    1890: William Lawrence Bragg, fizician australian, laureat al Premiului Nobel (d.1971)
    1891: Ion Pillat, poet și traducător român (d. 1945)
    1906: Sin-Itiro Tomonaga, fizician japonez, laureat al Premiului Nobel (d. 1979)
    1914: Octavio Paz, poet și publicist mexican, laureat al Premiului Nobel (d. 1998)
    1929: Arnold Hauser, scriitor german din România (d. 1988)
    1933: Nichita Stănescu, poet român (d. 1983)
    1934: Carlo Rubbia, fizician italian, laureat al Premiului Nobel
    1935: Gábor Adriányi, scriitor și istoric maghiar
  
Decese
    1727: Isaac Newton, matematician, fizician (n. 1643)
    1855: Charlotte Brontë, scriitoare britanică (n. 1816)
    1917: Emil Adolf von Behring, medic german, laureat al Premiului Nobel (n. 1854)
    1939: Ion Teodorescu-Sion, pictor, desenator român (n. 1882)
    1971: Marius Bunescu, pictor român (n. 1881)
    1980: Jesse Owens, atlet american (n. 1913)
 
   

sâmbătă, 30 martie 2013

by Viorica Crainic






Dragi prieteni.....




Sfintele sărbători de Paşte să vă aducă linişte în suflet, multă bucurie, sănătate, fericire şi puterea de a dărui şi ajuta semenii! Hristos a Înviat !

                                Cu cele mai alese gânduri,
           "Vocea României libere ...the next generation"

30 martie 2013 by Viorica Crainic

Bine v -am regăsit!

"Uneori, ni se pare că Dumnezeu nu răspunde răului, că rămâne tăcut. În realitate, Dumnezeu vorbeşte, a răspuns, iar răspunsul său este Crucea lui Hristos: un Cuvânt care este dragoste, milă, iertare".
                                                                                                  (Papa Francisc)

Drumul Crucii, reconstituit la Colosseum.

Papa Francisc a salutat vineri, la Colosseum, „prietenia multora dintre fraţii noştri musulmani“ din Orientul Mijlociu şi i-a îndemnat pe creştini să „răspundă răului cu bine“, relatează AFP. Papa le-a mulţumit tinerilor libanezi care au scris meditaţiile. Amintind călătoria predecesorului său Benedict al XVI-lea în Liban în septembrie, acesta a comentat: "am văzut atunci frumuseţea şi forţa comuniunii creştinilor acestui Pământ şi a prieteniei cu atât de mulţi dintre fraţii noştri musulmani şi cu mulţi alţii". "Nu vreau să adaug mai multe cuvinte. În această noapte un singur cuvânt trebuie să domine, cel al Crucii însăşi. Crucea lui Isus este Cuvântul prin care Dumnezeu a răspuns răului din lume", a afirmat papa iezuit, în cursul primului drum al Crucii pe care îl prezidează, în faţa a 15-20.000 de credincioşi, care s-au recules la lumina lumânărilor.e este dragoste, milă, iertare". "Dragi fraţi şi surori, cuvântul Crucii este şi răspunsul creştinilor la răul care continuă să acţioneze în noi şi în jurul nostru. Creştinii trebuie să răspundă răului cu bine", a recomandat

Cipru primeşte împrumut de urgenţă.

Cipru va primi prima tranşă din creditul de 10 miliarde de euro ale acordului internaţional de asistenţă financiară la începutul lunii mai. Atunci, deoarece abia în aprilie vor fi încheiate toate formalităţile. Depozitele sub pragul de 100.000 de euro vor fi protejate de stat, însă soarta depozitelor mai mari de 100.000 de euro nu au fost încă hotărâtă, dar rată impozitului aplicat acestora ar putea ajunge până la 40%.

Preşedintele Traian Băsescu: Desemnarea conducerilor Parchetului general şi DNA este o chestiune de asumare.

"Desemnarea procurorilor este o chestiune de asumare, iar eu am susţinut acest lucru tot timpul. Avem legea, aşa cum o avem, care spune clar: propune ministrul Justiţiei, avizează CSM, decide preşedintele. Vreau să ştiţi că sunt cel care a fost împotriva organizării acelei selecţii la Ministerul de Justiţie pentru că o selecţie nu înseamnă asumarea. Ca preşedinte, ca ministru al Justiţiei, mâine spui: «îmi pare rău, el a ieşit din concurs». Când discutăm de Parchetul general, de DNĂ, de DIICOT cei care fac desemnarea trebuie să-şi asume responsabilitatea că au desemnat nişte oameni extrem de valoroşi din punct de vedere profesional, nişte oameni capabili să ducă misiunea Parchetului înainte", a afirmat preşedintele."Mă uitam chiar ieri, era un politician cu înaltă funcţie într-un partid care spunea: «să se vină să negociem procurorii, desemnarea de procurori». Asta arată cât de în urmă poate rămâne un politican sau chiar clasa politică, dacă el exprimă dorinţa clasei politice", a mai afirmat şeful statului.

Numiri la Parchet şi DNA: Victor Ponta nu-l mai consultă pe Preşedinte.

După ce a anunțat că va numi procurorii-șefi în urma discuțiilor cu președintele României, premierul Victor Ponta s-a răzgândit. Ieri, însă, premierul s-a sucit, iritat că preşedintele a avertizat că cei care desemnează procurorii trebuie să- şi asume răspunderea. Întrebat, la Congresul Avocaţilor, dacă va organiza o selecţie sau va face propuneri direct pentru şefia Parchetelor, Victor Ponta a răspuns: „Îmi voi asuma propuneri directe. Sper că săptămâna viitoare”. De reacţionat au reacţionat liberalii.

Norica Nicolai îl atacă pe Victor Ponta.

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai spune într-o declaraţie remisă presei că "nerespectarea procedurilor convenite cu reprezentanţii Comisiei Europene cu privire la numirea procurorilor şefi ai Parchetului şi ai DNA ar dovedi de fapt că politicienii romani nu sunt interesaţi de a clarifica situaţia MCV, ci doar de numirea fără respectarea nici unui fel de criterii a acestor persoane".gnorarea procesului de selecţie prin agreerea de către anumiţi lideri politici a unor persoane pentru aceste poziţii ar constitui un prejudiciu semnificativ pentru justiţia din România. Cred că doar existenţa unor criterii transparente poate asigura numirea pentru aceste funcţii a unor persoane profesioniste şi independente politic. De aceea, părerea mea este că, în procesul de numire a procurorior-şefi, România ar trebui să se consulte cu reprezentanţii Comisiei Europene în legătură cu existenţa şi menţinerea acestor criterii de selecţie convenite, întrucât posibilitatea numirii directe ar putea fi considerată o nerespectare a angajamentelor luate de statul român şi ar risca să contureze ideea interesului clasei politice de a controla justiţia”, a spus Nicolai.

Liviu Dragnea: Prima mare dezbatere privind proiectul regionalizării va avea loc la Academia Română.

Prima mare importantă dezbatere privind proiectul regionalizării va avea loc la Academia Română pe data de 2 aprilie, a declarat, pentru Agerpres, vineri, la Bacău, Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice. "Vor fi invitaţi toţi cei care au lucrat şi lucrează în diverse structuri, la proiectele de regionalizare şi descentralizare, urmând a fi prezentat şi dezbătut un prim Raport de progres, dar şi criteriile care stau la baza regionalizării, acţiune ce va fi urmată, pe o perioadă de câteva luni, de multiple dezbateri la nivel naţional", a precizat Liviu Dragnea."În final de septembrie, început de octombrie, în proiectul de Constituţie ar urma să apară noţiunea de regiune, iar imediat după aprobarea prin referendum a Constituţiei va fi prezentat, în proiect, pachetul legislativ aflat, în prezent, în lucru, cuprinzând 'desenul' regiunilor, reşedinţele acestora", a spus Liviu Dragnea.

Guvernul sesizează DNA pentru nereguli identificate în activitatea RADET.


Guvernul va sesiza DNA asupra activităţii RADET din perioada 2010-2012, arătând că reprezentanţii regiei au efectuat cheltuieli fără ca bugetele să fie aprobate de CGMB, au prejudiciat patrimoniul societăţii prin modul de plată către furnizori şi au atribuit contracte fără să respecte toate etapele.oncluziile au fost sintetizate de către Corpul de Control al Guvernului, iar nota cuprinzând rezultatul verificărilor a fost transmisă şi Servicului Român de Informaţii. Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), prin intermediul Corpului de control, iar concluzia de atunci a fost că totul era perfect la această regie.

Amendamentele la Legea siguranţei naţionale schimbă mecanismul interceptărilor.

Ministerul Justiţiei  a iniţiat un proiect prin care sunt corectate o serie de necorelări din legile care stabilesc sancţiuni penale, în completarea legii de aplicare a Codului de procedură penală, fiind operate unele modificări inclusiv asupra Legii siguranţei naţionale. În paralel, însă, Ministerul Justiţiei a propus o serie de amendamente la aceeaşi lege, fiind prevăzute într-o anexă la proiect în care este modificat mecanismul care face posibilă interceptarea convorbirilor pe mandat de siguranţă naţională. Potrivit unor surse oficiale contactate de MEDIAFAX, anexa cu amendamentele care privesc Legea siguranţei naţionale şi modifică mecanismul interceptărilor ar fi făcut obiectul unui aviz al CSAT. Mai mult, despre unele reglementări propuse se face referire într-un aviz al CSM, dar aceste prevederi nu au fost înaintate în mod oficial Parlamentului. Ele au devenit, însă, amendamente asumate ca iniţiator, în 18 martie, de către Comisia pentru drepturile omului din Senat, care a înaintat aviz favorabil Comisiei juridice, unde urmează să fie dezbătute şi votate săptămâna viitoare. Procurorul general şi preşedintele ICCJ decid mandatele pe siguranţă naţională.  Modificările propuse pentru Legea siguranţei naţionale vizează eliminarea posibilităţii ca procurorul să emită mandat de interceptare şi alte activităţi de culegere de informaţii, această sarcină rămânând în atribuţia preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Mai exact, în actuala formă a Legii siguranţei naţionale se prevede că, în cazul care sunt constatate activităţi care ar constitui ameninţări la adresa siguranţei naţionale, organele cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale pot cere procurorilor, anume desemnaţi de către procurorul general, autorizarea interceptărilor şi a altor activităţi informative. Solicitarea pentru autorizarea activităţilor specifice trebuie să cuprindă "date sau indicii" din care să rezulte existenţa unei ameninţări la adresa siguranţei naţionale.

Mircea Duşa, reales preşedinte al PSD Harghita.

Ministrul Apărării, deputatul Mircea Duşa, a fost singurul candidat înscris la preşedinţia PSD Harghita. Cei peste 400 de delegaţi care au reprezentat, vineri, localităţile judeţului la Conferinţa Judeţeană a PSD, desfăşurată în municipiul Topliţa, l-au votat în unanimitate, Mircea Duşa obţinând astfel al cincelea mandat consecutiv în fruntea social-democraţilor harghiteni, pe care îi conduce din anul 1996.

Britanicii, criticaţi pentru limbajul privind imigraţia: "A trata cetăţenii bulgari şi români ca pe o calamitate este inacceptabil".

Nils Muiznieks, comisar pentru drepturile omului la Consiliul Europei, a criticat aspru limbajul folosit de britanici în dezbaterea politică, declarând că această tendinţă trebuie "inversată". "Scena politică în anumite ţări, inclusiv în Marea Britanie şi Germania, a ajuns să fie animată de dezbateri aprinse în legătură cu ameninţarea unui «aflux» iminent. (...) Cetăţenii din ţările Europei Occidentale sunt avertizaţi cu privire la rezultatul dezastruos al viitoarei «invazii» de romi din România şi Bulgaria pe teritoriile lor". "Ar trebui să se intervină pentru a se pune capăt acestei retorici ruşinoase. A trata cetăţenii bulgari şi români ca pe o calamitate este pur şi simplu inacceptabil", a declarat Nils Muiznieks.

Zeci de mii de nord-coreeni au ieşit în stradă, în semn de susţinere a unui atac împotriva SUA.


"Să scoatem armele şi bombele pentru foarte respectatul nostru lider Kim Jong-Un !'', au scandat ei, cu pumnii ridicaţi, îndemnând trupele nord-coreene să lanseze ''un atac fără milă'' asupra continentului american şi asupra bazelor militare ale SUA din Pacific şi Coreea de Sud. La adunarea din Piaţa Kim Ir-Sen au participat soldaţi, foşti combatanţi, muncitori şi studenţi. Kim Jong-Un, liderul nord-coreean, nu era prezent. Televiziunea naţională a declarat că adunarea a avut loc pentru a susţine decizia armatei nord-coreene, luată marţi şi ratificată de către conducătorul ţării vineri, pentru a ordona pregătiri în vederea unor atacuri cu rachete asupra continentului american şi asupra bazelor SUA din Pacific, ca răspuns la zborurile de antrenament ale bombardierelor B-2 în spaţiul aerian al Coreii de Sud.

Rusia le cere tuturor ţărilor să nu mai întreprindă manevre în zona Coreei de Nord.

Rusia le cere tuturor ţărilor "să se abţină de la a-şi arăta forţa militară şi să nu folosească situaţia actuală pentru a atinge obiective geopolitice în regiune prin mijloace militare", a adăugat el.
"Putem pierde controlul situaţiei, ea se angajează în spirala unui cerc vicios", a declarat şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, într-o conferinţă de presă."Suntem preocupaţi de faptul că sunt întreprinse în jurul Coreei de Nord acţiuni unilaterale, care constau în intensificarea activităţilor militare, în paralel cu reacţia adecvată a Consiliului de Securitate al ONU şi cu reacţia colectivă a comunităţii internaţionale", a adăugat el.

ŞTIRI METEO

DUMINICĂ   31 martie 2013

Vremea va deveni mai caldă decât în mod normal la sfârşitul lunii martie. În jumătatea vestică a ţării cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua şi local cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp şi izolat 25 l/mp. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala pe arii mai restrânse, în special după-amiaza şi seară. Vor fi mai ales averse şi izolat se vor semnala descărcări electrice. În zona montană înaltă, la peste 1800 m altitudine, vor fi şi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, cu precădere în regiunile vestice, cu rafale ce vor depãşi 50 km/h, precum şi la munte, cu viteze de peste 70 km/h. Temperaturile maxime vor fi de la 12...13 grade în extremitatea nordică a Moldovei pânã la 23...25 de grade în Muntenia şi vestul Dobrogei, iar cele minime între 2 şi 12 grade.

PERSONALITĂŢI

Francisco de Goya

Francisco José de Goya y Lucientes (n. 30 martie 1746, Fuendetodos/Aragon — d. 16 aprilie 1828, Bordeaux/Franța) a fost un important pictor și creator de gravuri spaniol, la răspântia secolelor al XVIII-lea și al XIX-lea. La un secol după Velázquez și cu un secol înainte de Picasso, Goya este punct de referință pentru două veacuri de pictură spaniolă. Ani de-a rândul Goya a fost artistul curții regale, la fel ca și mulți alți pictori ai secolului al XVIII-lea. Ar fi rămas probabil creator al unei picturi liniștite, echilibrate, dacă nu s-ar fi îmbolnăvit: surzenia îl izolează de lume și îl eliberează de convenția picturii oficiale. La aproape cincizeci de ani, Goya pornește într-o incursiune în străfundurile misterioase și zbuciumate ale sufletului omenesc. Ochiul lui sarcastic, demascator, nu iartă pe nimeni.

Paul Verlaine

Paul Verlaine (n. 30 martie 1844 — d. 8 ianuarie 1896) a fost un poet francez. El aparține curentului simbolist și este unul dintre cei mai citiți dintre poeții francezi. Este privit de simboliștii francezi ca șef al curentului. A dus o viață de boem, de “poet blestemat”, ce contrastează în planul creației cu aspirația spre puritate și candoare. Versurile de început (“Poeme saturniene”, 1866), cu reminiscențe din parnasieni și din Baudelaire, afirmă tonul său inegalabil prin viziunea dramatică asupra lumii, prin înclinația către melancolie, prin căutarea armoniilor. Verlaine cultiva o lirică a sentimentelor intime, a variatelor stări sufletești, într-o atmosferă crepusculară și vagă. Sunt versuri care se sustrag retoricii, de o armonie muzicală sugestivă, așa cum o demonstrează volumele sale: “Romanțe fără cuvinte” (1874), considerat cel mai valoros, “Înțelepciune” (1881), “Odinioară și altădată” (1885), “Iubire” (1888), “Elegii” (1893) etc. El afirmă că arta înseamnă a fi absolut tu însuți și formulează, în versurile celebre din “Arta poetică” (1855), notele caracteristice ale esteticii simbolismului: “Muzică înainte de toate”; “Sucește gâtul elocinței”; “Nuanță, nicidecum culoare”.

Asfinţituri

"Zarea vlăguită
Varsă peste câmpuri
O melancolie
Ca la asfinţituri.
O melancolie
Leagana-n dulci cânturi
Inima-mi uitată
Tristelor apusuri.
Vise defilează –
Sori în asfinţituri.
Fiecare rază
Cade pe nisipuri,
Spectre înroşite
Şi neliniştite
Umbre-n asfinţituri
Cad peste nisipuri."

Vincent Van Gogh

Vincent Willem Van Gogh , (n. 30 martie 1853, Groot Zundert, Olanda, d. 29 iulie 1890, Auvers sur Oise, Franța) a fost un pictor olandez, post-impresionist ale cărui lucrări au avut o influență profundă asupra artei secolului al XIX-lea, prin culorile lor vii și impactul emoțional. A suferit de boli mintale, care la vârsta de 37 ani l-au dus la sinucidere.Considerat un pionier al curentului expresionist, van Gogh a avut o influenţă covârşitoare asupra artei secolului XX, în special în prima parte a acestuia, când majoritatea artiştilor au fost marcaţi de opera şi personalitatea pictorului olandez. Fratele său, Theo van Gogh, care a lucrat pentru dealerii Goupil & Cie, a jucat un rol deosebit de important în viaţa lui Vincent, sprijinindu-l moral şi mai ales financiar. I-a legat o strânsă prietenie, documentată şi de numeroasele scrisori pe care şi le-au trimis începând din august 1872.  A murit prea devreme pentru a se bucura în timpul vieţii de succesul pe care îl merită. Doar postum a început să fie apreciat, în bună parte datorită eforturilor de a-i promova lucrările făcute de cumnata sa. La 11 ani după dispariţia artistului a fost deschisă la Paris o expoziţie cu 71 de tablouri, primul gest de recunoaştere a valorii lui van Gogh.

S- A ÎNTÂMPLAT ÎN 30 MARTIE.....


30 martie este a 89-a zi a calendarului gregorian.

Evenimente

    1821: Întâlnirea dintre Tudor Vladimirescu, conducător al revoluției din Țara Românească, și Alexandru Ipsilanti, liderul Eteriei. În ciuda unor grave divergențe, cei doi ajung la un acord, în urma căruia județele dinspre munte trec sub autoritatea lui Ipsilanti, iar Oltenia și județele de câmpie sub cea a lui Tudor.
    1830: S-au încheiat lucrările de redactare a Regulamentelor Organice, considerate primele acte constituționale de pe teritoriul României.
    1842: Anestezia a fost utilizată pentru prima dată, într-o intervenție a chirurgului american dr. Crawford Long
    1858: Americanul Hyman Lipman din Philadephia înregistrează patentul creionului cu gumă de șters, la 88 de ani după ce inginerul englez Edward Nairne l-a realizat pentru prima dată.
    1866: Locotenența domnească publică Proclamația către popor, prin care recomandă alegerea prin plebiscit a principelui Carol de Hohenzollern ca domnitor al Românilor, cu drept de moștenire și sub numele de Carol I. Guvernul Ghica dă publicității un manifest, la 2 aprilie 1866, cu același sens.
    1867: SUA au cumpărat Alaska și insulele Aleutine de la Rusia cu 7,2 mil. de dolari.
    1879: A fost înființată Academia Română.
    1889: A fost înființată prima agenție de presă românească, Agenția Telegrafică a României (astăzi, Agenția Națională de Presă ROMPRES).
    1899: George Bacovia debutează în revista "Literatorul" din București cu poezia "Și toate", sub semnătura V. George.
    1929: Este dată în funcțiune linia telefonică directă București - Budapesta.
    1945: Al Doilea Război Mondial: Forțele sovietice invadează Austria.
    1945: A fost promulgată Legea nr.271, pentru purificarea administrației publice, învăţământului, presei, instituțiilor de presă. Această lege a fost folosită pentru a elimina din viața publică numeroși intelectuali de valoare.
    1946: S-a înființat Opera de Stat din Timișoara
    1946: Au fost restabilite relațiile diplomatice cu Iugoslavia; primul ambasador postbelic al României în această țară a fost omul de cultură Tudor Vianu.
    1951: UNIVAC 1 (Universal Automatic Computer 1), primul computer comercial din lume, este livrat de firma Remington Rând (autori J. Eckert și J. Mauchly) Oficiului de Recensământ al SUA.
    1960: Intră în funcțiune prima stație meteorologică automată din România
    1981: Președintele Ronald Reagan este împușcat în piept, în afara unui hotel din Washington, D.C., de către un vagabond cu probleme psihice, numit John Hinckley Jr.
    1983: Președintele american Ronald Reagan face cunoscută propunerea adresată sovieticilor, potrivit căreia SUA și-ar limita instalarea de rachete de croazieră Pershing dacă URSS ar face o mișcare asemănătoare.
    1987: Tabloul "Floarea-soarelui " al lui Vincent Van Gogh s-a vândut cu 39,85 milione de lire sterline.
    2005: La televiziunea Al Jazeera a apărut o înregistrare cu cei trei români răpiți în Irak. Lângă ei apăreau două persoane mascate cu mitraliere. Marie Jeanne Ion a spus în engleză că răpitorii nu doresc nimic în schimbul lor. Toți analiștii au dedus că este vorba despre o situație atipică de răpire.

S -a născut....

    1135: Moise Maimonide, filosof, învățat evreu din Evul Mediu (d. 1204)
    1326: Ivan al II-lea al Rusiei, Mare Duce al Moscovei (d. 1359)
    1432: Mahomed al II-lea, sultan otoman (d. 1481)
    1633: Miron Costin, cronicar moldovean, cea mai însemnată personalitate a literaturii românești din Moldova secolului al XVII-lea (d. 1691)
    1746: Francisco de Goya, pictor spaniol (d. 1828)
    1837: Alexandru Șuțu, medic psihiatru român (d. 1919)
    1844: Paul Verlaine, poet francez (d. 1896)
    1853: Vincent Van Gogh, pictor olandez (d. 1890)
    1874: Nicolae Rădescu, prim–ministru al României (1944-1945) (d. 1953)
    1894: Serghei Iliușin, constructor rus de avioane (d. 1977)
    1913: Marcu Botzan, inginer agronom român
    1914: George Hanganu, istoric literar și comparatist român (d. 1994)
    1923: Viorel Cosma, muzicolog, critic muzical și lexicograf român
    1928: Aurel Anton, șahist român
    1929: Magda Ianculescu, soprană româncă (d. 1995)
    1956: Theo Breuer, scriitor german

Decese

    1486: Thomas Bourchier, Arhiepiscop de Canterbury
    1559: Adam Ries un matematician german
    1842: Louise Élisabeth Vigée Le Brun, pictoriță franceză (n. 1755)
    1899: Lascăr Catargiu, om politic, prim-ministru al Principatelor Unite și al Regatului României (n. 1823)
    1912: Karl May, scriitor german (n. 1842)
    1925: Rudolf Steiner, filosof austriac (n. 1861)
    1928: Ion Gorun, prozator, poet și traducător (n. 1863)
    1945: Victor Ion Popă, dramaturg, prozator, publicist și eseist (n. 1895)
    1949: Friedrich Bergius, chimist german, laureat al Premiului (n. 1884)
    1950: Léon Blum, prim-ministru francez (n. 1872)
    1989: Nicolae Steinhardt, eseist și prozator român de origine evreiască (n. 1912)
    1993: Edgar Papu, specialist în literatură comparată, filosof al culturii (n. 1908)
 

Sărbători

Cuviosul Ioan Scărarul; Sf. Prooroc Ioad; Cuv. Euvula, maica sfântului Pantelimon (Denie)





Mazăre şi Mazaria


Mazăre şi Mazaria


 

Plan de dezvoltare al portului Constanta

        În atenţia prim piratului aflat la cârma României pOnta naum, prin prezenta scrisoare îţi trimit planul obligatoriu de dezvoltare a portului Constanta si inprejurimile  după preluarea obligatorie pachetului majoritar de acţiuni de la stat de către Liga piraţilor independenţi (Consiliul municipal) Constantă condus de Mazăre & Neicuşor.

Planul conţine dezvoltarea portului Constanta & inprejurimile şi conţine următoarele puncte:

1. Dorim declararea portului şi oraşului Constanta şi împrejurimile ca şi o colonie autonomă.
2. Colonia autonomă Constanta va fi ruptă de România şi va trece în proprietatea Mazăre & Neicuşor & USLA comp LTD.
3. Ţinutul, regiunea autonomă după câştigarea independenţei (în urma ajutorului dat la lovitura de stat din vara anului trecut) se v-a constitui ca şi o colonie independent şi va lua numele conducătorului suprem Mazaria.
4. Hotelierii care au reuşit să fure de la sindicate ale fostei R. S. R. hotelurile, se vor constitui în Senatul Mazariei, iar restul de oameni de afaceri care au dovedit prin fapte clare de corupţie, cei care au furat mai mult şi au reuşit să scape de procuratura lui Băsescu vor constitui Camera deputaţilor a Mazariei.
5. Parlamentul Mazariei va fi constituit în clădirea Cazinoului din Constanta , unde parlamentarii la partidele de poker vor putea să conceapă planurile trimestriale de furat din bugetul Coloniei şi de împărţire a teritoriilor.
5. Înainte de deschiderea sezonului estival se va face Constituţia Mazariei.
6. Datorită contribuţiei evidente la lovitura de stat din vara anului trecut şi în construirea regimului USLAMIST statul Roman (care se va fărâmiţa între timp în 8 colonii) este obligat să plătească 150 de ani despăgubiri substanţiale care vor fi în cuantum de o optime din bugetul României.
7. Toate funcţiile de stat vor fii desfiinţate şi vor fii înlocuite de funcţiile coloniale.
8. Pe teritoriul Mazariei nu vor exista DNA , ANI, Procuratura , Poliţie Garda Financiara vor fi înlocuite cu firme private date pe mâna foştilor ofiţeri de securitate, fosta teroare şi represiune a fostei RSR.
9. O optime din fondurile europene şi din viitoarele împrumuturi de la FMI vor fi redirecţionate către parlamentul Mazariei .
10. Colonia Mazariei v-a ieşi din comunitatea europeană în privinţa MCV şi nu permite nici o interferenţă în legile stricte ale coloniei.

       PS. Ai înţeles nu cele 1o porunci. POnta piţărelule ? , considera acest plan ca un plan care trebuie să îl duci obligatoriu la îndeplinire şi ţine cont că tu cu mine nu ai ce discuta în privinţa planului, de altfel crin ştie de asta şi îl va introduce în constituţia viitoare care deja o scriem împreună cu varanul, dragnea, fenechiu, patriciu, vântă, iliescu de câţiva ani. Ia gândeşte şi tu un pic ia imaginează-ţi vaporaşele alegorice în care generalii NATO vor păşi umil şi în loc de salutul la drapelul NATO ei vor da onorul la BENTIŢA TRICOLORĂ, şi leşinatele mele în costumul Evei vor face instrucţie de front învăţându-i în paşi de dans în imnuri cantate de gută şi adi Minune.

       Vom face şi partide de paintball cu arme din contrabanda făcuta de noi pe mare, vor fi prezenţi aici mulţi şefi din coloniile africane, ce de bani ce de averi vom mai strânge. Gândeşte-te că voi face obligatorie transformarea cluburilor bordeluri, fiecare hotel pe lângă terase şi care alegorice pe care se va face striptease şi sex în direct pe ritmuri de neuitat de manele va fi obligat să aibă bordel propriu, Bangkokul se poate ascunde pe lângă noi. Cafenelele vor vinde în mod obligatoriu haşiş, şi heroină că doar de aia avem port nu ce să le dăm noi dreptul ăsta Olandei? Bine mai pOnta deci ai înţeles nu planul meu, hai nu te mai fă atât ştiu că sângele apa nu se face naumul din tine de abia aşteaptă să ia şpaga .



Cetăţeni l-aţi ales îi meritaţi !

vineri, 29 martie 2013

by Viorica Crainic





 Gânduri de seară..........

"Dacă va fi să te înfierbânţi, înfierbântă-te la soare.
Dacă va fi să înşeli, înşeală-ţi stomacul.
Dacă va fi să plângi, plânge de bucurie.
Dacă va fi să minţi, minte în privinţa vârstei tale.
Dacă va fi să furi, fură o sărutare.
Dacă va fi să pierzi, pierde-ţi frica.
Dacă va fi să simţi foame, simte foame de iubire.
Dacă va fi să doreşti să fii fericit, doreşte-ţi în fiecare zi…”
(Pablo Neruda)

29 martie 2013 by Viorica Crainic

Bine v -am regăsit!

„M-a întrebat un anchetator: “De ce ai vorbit împotriva noastră, dom’le? “– “N-am vorbit, dom’le.” – “Cum n-ai vorbit?” – “Păi împotriva voastră vorbeşte tot poporul român. Ce să mai adaug eu?” Şi mi-au dat 20 de ani muncă silnică fără motive. Mi s-a prezentat sentinţa de condamnare ca să fac recurs. La cine să fac recurs, la Dumnezeu"?                                                  (Petre Tutea)

Preşedintele Traian Băsescu: Banii obţinuţi ilegal pe piaţa românească nu ajung doar în vile, ci şi la organizaţii teroriste.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat astăzi, la Congresul avocaţilor, că România nu e o ţară ferită de fenomenul terorismului, iar adesea banii obţinuţi pe piaţa româneasca ajung să susţină organizaţii etichetate drept teroriste. El a mai afirmat că există încă politicieni care cred că pot influenţa judecătorii sau procurorii.
"Apreciez lupta avocaţilor în lupta împotriva spălării banilor. Banii spălaţi nu generează doar construcţii de vile, ci şi terorism. România nu e ţară ferită de acest fenomen. Adesea, banii obţinuţi pe piaţa românească ajung să susţină organizaţii teroriste", a spus preşedintele."Nu ştiu un dosar să fi fost făcut la comandă, însă ştiu mai mulţi politicieni care cred că se mai poate interveni la un judecător sau la un procuror. Politicienii încă mai cred că justiţia se mai poate face cu influenţa. Sunt politicieni care nu au înţeles nimic din ultimii 10 - 15 ani din reforma justiţiei", a spus Băsescu. "Aveţi o misiune extrem de importantă, nu o definesc ca fiind dificilă, dar aveţi obligaţia de a crea acel echilibru în raport cu procurorii, pentru că judecătorii să ia decizia corect".

Victor Ponta: Justiţia nu s-a reformat.  

"De fapt, justiţia nu s-a reformat şi nu e performantă. Când a fost condamnat domnul Mischie până şi eu nu mai ţineam minte pentru ce a fost condamnat, dacă nu se judecă procesele mai repede. Cine e vinovat plăteşte, cine e nevinovat, scapă. Aşa ţinem un proces nouă ani, zece ani, 15 ani şi care mai e efectul pentru oameni după zece ani că cineva mai primeşte o pedeapsă?", a întrebat, retoric, premierul Victor Ponta. "Am de gând să mergem mai departe cu reforma adevărată a Justiţiei, care ar însemna procese mai scurte, accesibilitate pentru oameni, că dacă nu ai bani să mergi de 100 de ori la Bucureşti sau Craiova te laşi păgubaş şi oamenii nu au bani ca să plătească, iar judecătorii sau procurorii, când greşesc, să plătească, pentru că şi noi când greşim plătim", a declarat Ponta.

Adrian Rădulescu şi Gabriel Berca, numiţi consilieri prezidenţiali.

 Preşedintele Traian Băsescu i-a numit, ieri, pe Adrian Rădulescu şi Gabriel Berca consilieri prezidenţiali, începând cu data de 1 aprilie. "Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat joi, 28 martie, Decretul pentru numirea domnului Adrian Rădulescu în funcţia de consilier prezidenţial şi Decretul pentru numirea domnului Gabriel Berca în funcţia de consilier prezidenţial, în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, începând cu data de 1 aprilie 2013", potrivit unui comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială.Gabriel Berca a fost ministru al Administraţiei şi Internelor în Guvernul Ungureanu. El a fost de asemenea secretar general al Guvernului în perioada în care Executivul era condus de Călin Popescu Tăriceanu. Adrian Rădulescu a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi preşedinte al Ligii Asociaţiilor Porducătorilor Agricoli.

Victor Ponta îi va cere lui Barroso ţinte clare pe MCV.

"Vineri, mi-am vizitat temporarul birou de la Ministerul Justiţiei şi intenţionez, într-o scrisoare pe care i-o voi adresa preşedintelui Comisiei Europene şi secretarului general, să încercăm să folosim un model care s-a dovedit eficient, chiar dacă la nivel de imagine sau politic am avut de pierdut, cu faimoasele 11 puncte din vară. Cei care vroiau să mă critice spuneau că am acceptat «dictatul Bruxelles-ului». Eu cred că şi pentru MCV dacă avem nişte puncte concrete şi ţinte clare pe care să le atingem, asumate de Comisia Europeană şi de Secretariatul General, în ceea ce mă priveşte există toată deterinarea să le atingem. Nu pot să ating ţinte în mişcare", a spus Ponta."Marea problemă în acest moment este generalitatea. Exista presiuni asupra justiţieie. Cine a făcut şi când. Nimeni nu spune", a continuat premierul.

Maria Grapini a lansat pe Facebook un concurs de idei pentru alegerea unui nou brand turistic al României.

"Am postat pe Facebook lansarea unui concurs de idei pentru alegerea brandului turistic al României şi am cerut opinii tocmai pentru a evalua percepţia faţă de brandul sectorial de turism. Clar, părerile nu sunt pozitive", se arată într-un răspuns transmis de Maria Grapini la solicitarea MEDIAFAX."Urmează să se lanseze o licitaţie pentru contractarea unei firme care să facă acest studiu. Consilierii şi experţii vor decide dacă este cazul de rebranduire a sectorului de turism", a mai spus ministrul.

Victor Cionga: Restructurarea unei companii cum este Bursa de Valori nu se poate face "heirupist". 

Restructurarea unei companii cum este Bursa de Valori nu se poate face "heirupist", a declarat directorul general al BVB, Victor Cionga, după decizia de revocare din funcţie adoptată de către Consiliul de Administratori, arătând că problemele grupului BVB şi pieţei de capital rămân, cu sau fără el. "Respect decizia Consiliului Bursei şi sunt gata să asigur tranziţia conform contractului. Nu am primit încă nici o explicaţie clară cu privire la obiectivele majore pe care timp de şase luni nu le-aş fi îndeplinit. Ceea ce pot să spun, însă, este că restructurarea unei companii cum este Bursa de Valori nu se poate face heirupist. Vorbim aici nu doar de viitorul unei companii ci şi de viaţa unor oameni, angajaţi ai acesteia. Cine îşi imaginează, mai ales în contextul economic actual, că se poate juca cu asta sărind etapele unei analize serioase dovedeşte că nu este un leader şi manager responsabil", a declarat Cionga."Aveam nevoie de profesionişti de încredere - presa a fost şi este plină de scurgeri de informaţii din Bursa de Valori, ceea ce este anormal. Totodată, aceşti profesionişti - şi vorbim aici atât de oameni cu o excelentă reputaţie profesională cât şi de firme de renume - au acoperit o lipsă de expertiză pe care am constatat-o în BVB, lucru asupra căruia am informat CA-ul", a spus Cionga

Victor Ponta: Nu se atinge nimeni de  DNA şi ANI.

 

"Stabilitatea instituţiilor - ANI, DNA - cred că trebuie să existe în continuare. Nu s-a adoptat şi nu se va adopta niciun fel de măsură legislativă sau constituţională care să afecteze în vreun fel independenţa sau funcţionarea acestor instituţii. Nu se atinge nimeni de DNA şi ANI. Cred în parteneriatul cu aceste două două instituţii. După cum ştiţi, nu doar că nu s-a adoptat nici un fel de act normativ care să lezeze independenţa DNĂ, dimpotrivă, chiar cred şi sper ca săptămâna viitoare să avem un nou procuror-şef al DNĂ, care să asigure şi stabilitatea Direcţiei", a spus premierul. "Eu nu vreau să propun nimic, ei trebuie să propună ce anume consideră ei că reprezintă într-adevăr marea corupţie şi trebuie să rămână în competenţa DNA şi ce anume se poate trimite către parchetele obişnuite, pentru a nu mai fi în situaţia când ai 50 de dosare şi e clar că nu ai timp să lucrezi la ele", a afirmat Ponta.

Noul contract-cadru pentru serviciile medicale.

Noul contract-cadru privind acordarea serviciilor medicale pentru 2013-2014, care va intra în vigoare luni, la 1 aprilie, prevede ca activităţi importante pentru medicina de familie prevenţia şi monitorizarea bolilor cronice. Cea mai importantă modificare adusă de noul contract-cadru se referă la numărul minim de pacienţi pentru deschiderea unui cabinet de medicină a familiei, care a scăzut de la 1.000 la 800, o şansă în plus pentru medicii care îşi termină pregătirea şi intră în sistem. Dr. Doina Mihăilă, preşedinta Federaţiei Patronatelor Medicilor de Familie, a declarat pentru AGERPRES că medicii de familie nu sunt de acord cu această prevedere, fiind de părere că defavorizează mediul rural, deoarece medicii vor veni în urban.Noul proiect de act normativ stabileşte valoarea minimă garantată pentru fiecare pacient de pe lista medicului la 3,5 lei iar per serviciu - la 1,8 lei.

Muzeul Naţional de Artă al României : Invitaţie pentru elevi şi profesori.

Muzeul Naţional de Artă al României le propune profesorilor şi elevilor pentru programul 'Să ştii mai multe, să fii mai bun!', desfăşurat în săptămâna 1-5 aprilie, trasee tematice interactive în galeriile permanente ale instituţiei, la Muzeul Theodor Pallady şi la Muzeul Zambaccian, intrarea fiind gratuită.Traseele sunt adaptate ciclurilor şcolare: cele pentru ciclul primar îndeamnă la găsirea anumitor detalii din tablourile expuse iar cele pentru clasele V-VIII şi IX-XII invită la descoperirea mai multor informaţii despre capodoperele din galeriile permanente şi din Muzeele Theodor Pallady şi Zambaccian. Traseele cuprind informaţii semnificative despre lucrările selectate şi despre autorii lor, sugerează întrebări pentru participanţi şi implicit pentru activităţi ulterioare.

Angajaţii Oltchim au reluat protestele.

Aproximativ 400 de angajaţi ai Oltchim au protestat din nou, astăzi, în fata combinatului, după care aproximativ 300 dintre ei s-au deplasat 8 km pe jos spre sediul Prefecturii, unde au continuat protestul.  Începând de luni angajaţii de la Oltchim au reluat protestele în urma neachitării restantelor salariale pe lunile decembrie, ianuarie şi februarie, fiind nemulţumiţi şi de lipsa unei strategii de repunere în funcţiune a combinatului vâlcean.
"Nu mai este treaba sindicatului. Noi le-am comunicat oamenilor neputinţa statului de a le oferi soluţii la revendicări. Ştim că li se poate da numai 45% din lichidările pe luna februarie, restul banilor, potrivit legii, am înţeles că se cauta soluţii împreună cu AJOFM pentru acordarea a trei salarii brute pe economie. Din păcate, nu ni s-a comunicat absolut nimic despre perspectiva de dezvoltare a combinatului. La ora 14:00 la Bucureşti va avea o discuţie cu ministrul Vosganian, situaţia este disperată", a declarat pentru Agerpres liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu.

 Francois Hollande le cere francezilor să mai strângă cureaua şi măreşte impozitele.

 Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a cerut populaţiei să accepte o reducere a beneficiilor sociale şi a celor acordate la pensie, parte a unui efort naţional de resuscitare a economiei muribunde a ţării şi de limitare a şomajului."Nu putem aştepta să vină creşterea (economică, n.r.). Trebuie să mergem să o căutăm. Nu vreau doar să repun în ordine finanţele statului, vreau să arăt că putem face mai bine", a declarat Hollande."Am spus întotdeauna că aceşti doi ani ( 2012, 2013)vor fi dificili", a spus Hollande, reluând un angajament de a opri avansul şomajului şi de a reporni creşterea economică până la sfârşitul anului în curs."Trăim mai mult, ceea ce este foarte bine, dar va trebui să plătim mai mult în sistem. Practica de a acorda familiilor bogate acelaşi sprijin pentru copii precum familiilor sărace nu va dura", a afirmat el.

Grecii s-ar putea confrunta cu noi măsuri de austeritate.

Bugetul Greciei pentru anul 2013 înregistrează deja un deficit de 1 miliard de euro, ceea ce, în opinia premierului Antonis Sămăraş, ar putea impune noi măsuri de austeritate, relatează vineri ziarul elen To Vima, citat de Rbc.Estimările recente au scos la iveală o "gaură" de 1 miliard de euro în bugetul pe anul 2013 al Greciei, fapt ce lasă deschisă posibilitatea ca "troica să ceară noi măsuri de austeritate", a avertizat şeful guvernului de la Atena. Reprezentanţii creditorilor sunt aşteptaţi în data de 4 aprilie în capitala Greciei. La 1 aprilie, ministrul elen de finanţe va începe seria consultărilor cu cele două partide care susţin guvernul (PASOK şi Stânga Democratică (DIMAR)), iar ulterior şi premierul va purta discuţii cu liderii celor două formaţiuni.

Kim Jong-un a ordonat pregătirea atacului contra SUA.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a dat ordin astăzi, să se facă pregătiri pentru atacuri cu rachete strategice împotriva continentului american şi a bazelor Statelor Unite în Pacific, ca răspuns la zborurile de antrenament cu bombardiere "invizibile" de tip B-2, pe fundalul tensiunilor din peninsulă. În cazul unei provocări "nesăbuite" din partea americanilor, forţele nord-coreene "trebuie să lovească fără milă continentul american (...), bazele militare din Pacific, inclusiv Hawaii şi Guam, şi pe cele care se află în Coreea de Sud", a declarat Kim Jong-un, citat de agenţia oficială KCNA.

ŞTIRI METEO

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, astăzi, o informare meteo de ploi şi vânt, valabilă de vineri de la ora 23:00 până duminică la ora 23:00 în toate regiunile ţării. În intervalul menţionat temporar va ploua în toate regiunile. La altitudini de peste 1500 m precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

SÂMBĂTĂ   30 martie 2013

Valorile de temperatură vor continua să crească, astfel încât vremea va deveni normală termic în majoritatea regiunilor. Cerul va fi mai mult noros în vestul, centrul şi nordul ţării, unde va ploua pe arii relativ extinse, ziua şi local, în a doua parte a nopţii. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala izolat şi trecător. Vântul va avea unele intensificări în zona montană dar temporar şi în Banat, Moldova şi Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 grade în nordul Moldovei şi vestul Olteniei şi 16 grade în centru şi sud-est, iar cele minime în general între 0 şi 8 grade. Presiunea atmosferică va continua să scadă.
În Bucureşti : Vremea va continua să se încălzească şi se va apropia de regimul termic normal pentru această dată. Cerul va fi temporar noros şi trecător vor fi condiţii de ploaie slabă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 3...4 grade. Presiunea atmosferică va continua să scadă.

PERSONALITĂŢI

Constanța Buzea 

Constanța Buzea (n. 29 martie 1941 - d. 31 august 2012) a fost o poetă din România.Constanța Buzea a urmat cursurile Facultății de Filologie, Universitatea din București, obținând licența în 1970. Între 1974 și 1989 a fost redactor la revista Amfiteatru. Din 1990 a lucrat ca redactor la România literară, unde a semnat rubrica de corespondență „Post-restant“. Constanța Buzea s-a căsătorit în 1961 cu poetul Adrian Păunescu (soții Păunescu au avut doi copii, pe Ioana (2 iunie 1967 - d. noiembrie 2011) și pe Andrei (n. 1969), iar în 1977 au divorțat). A primit Premiul Național „Mihai Eminescu”, în 2001.

Închis în lumea celor mari

Copil să fii, să te gândeşti
închis în lumea celor mari.
Copil să fii, sfios să treci
Şi să asculţi cuvinte.

Să bată vântul pentru toţi,
Dar pentru tine el să-nsemne altceva,
Să simţi că eşti nemuritor.

Să fii curat şi să te-ascunzi
De vina celorlalţi,
De nori să-ţi fie milă,
Şi de schimbarea lor
De care nu sunt vinovaţi.

S- A ÎNTÂMPLAT ÎN 29 MARTIE.....

29 martie este a 88-a zi a calendarului gregorian.

Evenimente


    1461: Războiul celor două roze: Bătălia de la Towton - Eduard de York o învinge pe Margareta de Anjou și devine regele Eduard al IV-lea al Angliei.
    1599: Cardinalul Andrei Bathory a devenit principe al Transilvaniei.
    1830: Conform Tratatului de pace ruso-turc de la Adrianopol, au început lucrările Comisiei pentru delimitarea granițelor dunărene dintre Principatele române și Imperiul otoman. Fostele raiale Brăila, Giurgiu, Turnu, împreună cu 30 de insule din Dunăre au fost efectiv reanexate Țării Românești. Lacul Brateș a revenit Moldovei.
    1881: La Teatrul Național din București, are loc premiera piesei "Sânziana și Pepelea", de Vasile Alecsandri.
    1926: S-a înființat, la București, Institutul de Studii Bizantine.
    1940: Comisarul poporului la Externe, Viaceslav Molotov, a ținut în Sovietul Suprem al URSS un discurs asupra raporturilor cu România. Afirmând că URSS nu are cu România un pact de neagresiune (ceea ce era cu totul neadevărat, întrucât tratatele de la Londra nu fuseseră denunțate), spunea că aceasta se explică prin existența unei chestiuni litigioase, aceea a Basarabiei, a cărei anexare de către România nu a fost niciodată recunoscută de URSS.
    1945: Ministrul de Justiție, Lucrețiu Pătrășcanu, a semnat decretul-lege pentru purificarea administrației publice, promulgat de rege în aceeași zi.
    1973: Războiul din Vietnam: ultimii soldați americani părăsesc sudul Vietnamului.
    1974: Mariner 10, naveta americană de explorare, fără echipaj uman, devine prima navetă spațială care a vizitat planeta Mercur, trimițând peste 2.000 de imagini pe Pământ.
    2004: Șapte țări din Europa de Est, printre care și România, devin membre oficiale ale NATO.
    2005: Trei ziariști români au fost răpiți în Irak: reporterul Marie Jeanne Ion și cameramanul Sorin Dumitru Mișcoci, de la Prima TV, și reporterul Ovidiu Ohanesian, de la cotidianul „România Liberă”.
   
S -a născut.....
    1815: Costache Caragiale, dramaturg și actor român, primul director al Teatrului Național din București.
    1873: Tullio Levi-Civita, matematician italian (d. 1941)
    1885: Dezső Kosztolányi, poet și scriitor maghiar (d. 1936)
    1908: Virgil Carianopol, poet român (d. 1984)
    1909: Florian Onitza, astrolog român din diasporă (SUA)
    1912: Căiuş Iacob, matematician român, membru al Academiei Române, al Societății matematice franceze.
    1927: John Robert Vane, biochimist englez, laureat al Premiului Nobel (d. 2004)
    1941: Constanța Buzea, poetă româncă (d. 2012)
    1943: Vangelis (Evangelos Odysseas Papathanassiou), compozitor grec
    1971: Attila Csihar, solist vocal maghiar
 
Decese
    1870: Paul-Émile Botta, consul, arheolog francez (n. 1802)
    1891: Georges Seurat, pictor francez neoimpresionist (n. 1859)
    1892: William Bowman, chirurg, histolog englez (n. 1816)
    1912: Robert Falcon Scott, explorator antarctic britanic (n. 1868)
    1938: Constantin Isopescu-Grecul, jurist român, politician implicat activ în lupta pentru făurirea statului național unitar român (1918) (n. 1871)
    1952: I.A. Bassarabescu, prozator român (n. 1870)
    1963: Traian Săvulescu, biolog român, fondator al Școlii românești de fitopatologie, primul care a făcut cunoscută în țara noastră flora Arabiei și Palestinei (n. 1889)
    1971: Perpessicius, poet, critic și istoric literar român (n. 1891)
    1996: Mircea Herivan, eseist și scriitor român (n. 1930)
    2009: Maurice Jarre, compozitor francez (n. 1924)





Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More