vineri, 7 iunie 2013

Cât de obiectivă e justiţia română?

Decizia de ieri a instanţei, de cercetare de către procurori a lui Sorin Alexandrescu în stare de libertate, ridică o gravă, foarte gravă problemă. 

Dar aceasta - cea mai gravă problemă - nu este că un pion al sistemului mafiot probabil edificat de Dan Voiculescu va putea să hălăduie liber prin România şi poate va reuşi să fugă din ţară, ci că judecătorii, instanţele nu pot fi bănuite măcar de bună credinţă şi obiectivitate.

Există o cifră dramatică de procese care au avut loc în România - de la venirea comunismului şi până în prezent, în care magistraţii aceştia au decis alandala condamnarea unor oameni nevinovaţi şi absolvirea de păcate
a unor inşi care, în valoare absoltă, sunt infractori învederaţi, chiar dacă şi-au trăit liniştiţi întreaga viaţă în libertate, făcând poate şi alte nelegiuiri.

Nu cunoaştem exact ce libertăţi şi constrângeri (nonpolitice) aveau magistraţii judecători înainte de 1990. Ştim însă că marea problemă azi este că în sistemul judiciar românesc judecătorul poate să decidă orice, indiferent de probele pe care le are sau de argumentele pro şi contra unei sentinţe ce există, fără să respecte nici o altă regulă în afară de întâlnirea cu propria sa conştiinţă profesională şi fără să dea socoteală pentru aceasta în vreun fel.

Dar ce te faci dacă judecătorul respectiv este corupt, slab pregătit sau pur şi simplu face o greşeală? Este România astăzi destul de matură, încât să ne permitem să dăm astfel de libertăţi acestor magistraţi? Nu cumva ar fi bine... citește tot aici

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More