vineri, 15 februarie 2013

24 ore - 15 februarie 2013 by Viorica CrainicBine v-am regăsit dragi prieteni!

Traian Băsescu s-a întâlnit la Vatican cu Papa Benedict.

Traian Băsescu, care este ultimul şef de stat din Europa primit la Vatican de suveranul pontif înainte de oficializarea renunţării acestuia la misiunea apostolică, i-a adus Papei cadou Tetraevengheliarul. Tetraevengheliarul, în limba română, este o ediţie apărută în 2008 şi agreată de Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române, fiind legat în piele şi lucrat cu gravuri imitând stilul cărţilor bisericeşti din Evul Mediu. Papa Benedict al XVI-lea i-a spus şefului de stat român că el are un cadou ceva mai mic - o medalie aniversară a pontificatului său.

Traian Băsescu: Am vrut să mă izolez de PDL, dar am constatat că nu se poate. 

“După alegeri, nu am vrut să intervin deloc nicăieri. Să ştiţi că a sunat la cabinet şi Răzvan, a sunat şi Vasile Blaga în decembrie, a sunat şi domnul Neamţu. Până astăzi, când mi-am dat seama ce lucru urât se întâmplă în PDL, nu am vrut să vorbesc despre politică. Luni o să-i caut eu, să am o discuţie cu ei, ca între un preşedinte care a fost ajutat de ei în vară (...) Am vrut să mă izolez până azi, dar astăzi, discutând cu Emil Boc, am spus că nu se poate să mă izolez", a susţinut Băsescu.Cea mai mare pierdere este pierderea occidentalităţii şi frecventabilităţii PDL, e într-o familie importantă în PPE, se poate compromite", a mai afirmat şeful statului. nu se poate compromite", a mai afirmat şeful statului.

Vasile Blaga: Traian Băsescu şi-a reevaluat poziţia faţă de Ponta şi Dragnea.

"Nu ştiu, văd că dintr-odată Victor Ponta şi Liviu Dragnea sunt foarte buni, asta am înţeles de la domnul preşedinte. Ponta şi Dragnea erau cei care înainte conduceau ostilităţile împotriva lui Băsescu. Acum văd că a reevaluat din nou, se pricepe la reevaluări foarte bine", a comentat Blaga declaraţiile preşedintelui.Vasile Blaga i-a reproşat preşedintelui că se amestecă în activitatea PDL şi că este evident că o susţine pe Elena Udrea pentru conducerea partidului. "Iată ca domnul preşedinte Traian Băsescu, pentru a doua oară, intervine într-o competiţie internă în partid, care nici măcar nu e declanşată.(...) Că domnul preşedinte o susţine pe doamna Udrea ştiu 22 de milioane de români", a spus Blaga.

Sulfina Barbu :  PDL i-a fost alături  preşedintelui în toate bătăliile.

 “ Acest partid, cu bune şi rele, a fost alături de preşedinte în toate bătăliile electorale. În 2007, la referendum, am fost singuri împotriva tuturor, la fel în 2009, la prezidenţiale, la fel în 2012, la referendum. Au fost bătălii grele, pe care partidul şi le-a asumat din convingere şi pentru a apăra valorile esenţiale ale societăţii româneşti", a declarat Sulfina Barbu. Ea a arătat că PDL are "cam aceeaşi echipă" care era şi atunci când Traian Băsescu era preşedinte, cu excepţia lui Sorin Frunzăverde şi a primarului Slatinei, Darius Vâlcov, "care au trădat partidul".

Elena Udrea: Competiţia în PDL trebuie dusă cu onestitate şi cred că voi câştiga.

“ Abordarea domnului preşedinte seamănă foarte mult cu ceea ce gândesc foarte mulţi dintre membri de partid, foarte mulţi dintre liderii PDL şi cred că asta este cel mai important. Seamănă foarte mult cu ce gândeşte o parte importantă dintre cei din presă, din societatea civilă, dintre cei care sunt atenţi la viaţa politică şi anume că PDL se află într-un moment de cotitură, într-un moment de răscruce, în care trebuie să se regândească, să se reconstruiască. Ceea ce se întâmplă acum ne arată dacă PDL continuă să fie lipsit de energie, de direcţie, de perspectivă, aşa cum există percepţia că e astăzi, nu va avea un viitor politic şi în nici un caz nu va mai putea fi un partid care să poată să câştige alegerile". "Cred că voi câştiga aceste alegeri, pentru că eu consider că am mai multă forţă şi mai multă determinare să lupt cu actuala putere, am o experienţă de război politic cu adversarii, de-a lungul celor opt ani de când fac politică şi îmi doresc ca PDL să ajungă în această epocă pe care eu o numesc epoca post-Traian Băsescu a partidului, să ajungă să fie capabil să câştige alegeri, fără un lider providenţial, pentru că nu mai are un astfel de lider", a spus Udrea.

Cătălin Ivan: Adrian Năstase are loc oricând în PSD.

“ Adrian Năstase are loc oricând în PSD, este prim-ministrul care a condus România în cea mai bună perioadă a acestei ţări de la Revoluţie până azi. Dar nu Traian Băsescu este cel care trebuie să spună dacă Adrian Năstase mai are sau nu viitor politic. Traian Băsescu are de răspuns la foarte multe alte întrebări", a spus Ivan.

 

Traian Băsescu: Oamenii de la Oltchim au fost păcăliţi .

"Oameni minţiţi (...) în primul rând de Guvern, de Victor Ponta, de ministrul Chiţoiu. Aduceţi-vă aminte cum îi anunţau, înainte de alegeri, că va dudui combinatul. Asta e deosebirea dintre mine şi ei, eu am avut curajul să ies în faţa românilor să le spun cinstit «Nu putem să mai plătim salariile». Ei i-au păcălit, şi-au luat voturile, acum combinatul e în insolvenţă, asta-i viaţa", a susţinut Băsescu.

Noi proteste la Oltchim: "Nu mai vrem Minciuni!"

Protestele de la Oltchim sunt departe să fie incheiate. Sute de oameni s-au adunat astazi, din nou, pentru a manifesta nemulţumiţi de promisiunile guvernului despre care sustin că sunt doar minciuni.
Este a patra zi de proteste în care oamenii aşteaptă să-şi primească banii.Cel puţin 20 de persoane se află de marţi în greva foamei, unul dintre aceştia având nevoie de îngrijiri medicale.
Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, vrea să discute luni cu reprezentanții angajațiilor Oltchim aflați în greva foamei. La întâlnire sunt invitaţi să participe şi reprezentanţii administraţiei locale, precum şi parlamentarii de Vâlcea.

Norica Nicolai: Adrian Năstase a fost condamnat pentru o faptă din Codul Penal.


Vicepreşedintele PNL, Norica Nicolai, a declarat, vineri, că fostul premier Adrian Năstase nu a fost condamnat pentru o "găinărie", după cum a susţinut şeful statului, ci pentru o infracţiune din Codul Penal.

România s-a împrumutat cu 1,5 miliarde de dolari pe 10 ani, la o rată netă a dobânzii de 4,5% pe an.

România a contractat joi un împrumut de 1,5 miliarde dolari de pe piaţa internaţională de capital, pe o perioadă de 10 ani şi jumătate, prin intermediul unei emisiuni de obligaţiuni la o rată netă a dobânzii de 4,5% pe an, informează Executivul, apreciind că este "un succes major" pentru ţara noastră.

 

Barroso: Restricţiile aplicate muncitorilor români în UE vor fi eliminate irevocabil la 31 decembrie.

“În ceea ce-i priveşte pe muncitorii români şi bulgari, aş dori să vă reamintesc ccea ce Comisia a spus foarte clar, în mai multe rânduri, anume că restricţiile privind accesul lor pe piaţa muncii din celelalte ţările membre vor fi irevocabil eliminate la 31 decembrie 2013 şi nici un stat din UE nu va putea extinde unilateral aceste restricţii”, precizează Barroso într-o scrisoare către liderului grupului socialist din PE, Hannes Swoboda, şi europarlamentarilor PSD Corina Creţu şi Cătălin Ivan.

Rusia : Ploaie de meteoriţi.

"Un meteorit s-a dezintegrat deasupra regiunii Urali, arzând parţial în straturile inferioare ale atmosferei. Fragmente de meteorit au atins solul şi au căzut în zone puţin populate din regiunea Celiabinsk", a anunţat filiala locală a Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă într-un comunicat.Ştiri meteo
Sâmbătă, 16 februarie 2013, prognoza meteo indică o vreme în general închisă, cu temperaturi maxime de -4…-3 grade în nordul Moldovei până la 9…10 grade în sudul Olteniei. Minimele vor fi cuprinse în general între -8 şi 2 grade. Pe arii restrânse vor cădea precipitaţii slabe, mixte în sud şi în sud-vest şi predominant ninsori la munte, iar în restul teritoriului doar izolat vor fi burniţe sau fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat şi vor fi condiţii de ceaţă.
În Bucureşti vremea va fi în general închisă şi vor fi posibile precipitaţii slabe, burniţă sau fulguieli. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura aerului va avea valori în jurul celor normale ale perioadei, cu maxima de 4…5 grade şi minima de -2…0 grade.
În zona de munte vremea va fi predominant închisă şi temporar va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Valorile termice nu vor avea variaţii semnificative faţă de intervalul anterior.
0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More