marți, 12 februarie 2013

24 ore - 12 februarie 2013



Bine v – am regăsit dragi prieteni!

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat Legea pensiilor.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 1/2013 pentru modificarea și completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

 

 Elena Udrea : Voi candida la şefia PDL.

"Cred că pot să vin cu un proiect prin care să redevenim un partid care se luptă din opoziţie cu abuzurile şi minciunile USL. Pot să aduc un proiect cu care să revigorăm partidul, să îl energizăm. Candidez pentru PDL, nu împotriva cuiva. Candidez pentru viitorul partidului, nu împotriva trecutului PDL. Sper să avem parte de o competiţie frumoasă care să ajute PDL şi nu de o dispută din care să aibă toată lumea de suferit", a mai spus Udrea.

Gheorghe Flutur : Partidul are nevoie de competiţie. 

 “PDL are nevoie de competiţie şi de validarea unei echipe care să propună obiective ambiţioase pentru următorul ciclu electoral, de la alegerile europarlamentare, prezidenţiale din 2014, dar şi localele şi parlamentarele din 2016", a spus liderul PDL.
“Am susţinut ca desfăşurarea Convenţiei Naţionale să fie cât mai repede ca să ne putem uni forţele împotriva USL, adversarul nostru politic",


Victor Ponta : Elena Udrea un Băsescu în fustă.

“Înţeleg că sunt doi candidaţi: domnul Blaga şi doamna Udrea, nu? Sper să nu-mi vedeţi zâmbetul de pe faţă. Le urez succes la amândoi, cred că sunt foarte buni. Cred că doamna Udrea întotdeauna a fost un Traian Băsescu în fustă, iar domnul Blaga nu mai există", a declarat Victor Ponta.

Victor Ponta : Opţiunea mea politică este de a nu mai organiza alegeri în colegiul lui Dan Voiculescu.

“Opţiunea mea strict politică, dar trebuie să vedem dacă poate fi aplicată şi din punct de vedere legal, este de a nu mai organiza alegeri parţiale pentru niciun colegiu care se eliberează", a spus Ponta, întrebat despre organizarea de alegeri parţiale în colegiul lui Dan Voiculescu. 
"Nu ştiu de ce sunt interesaţi doar de colegiul din Sectorul 4, mai sunt şi alte colegii care se eliberează, fie dacă demisionează parlamentarii, fie dacă sunt declaraţi incompatibili. Ori părerea mea este că nu ar trebui să mai organizăm noi alegeri. Şi aşa sunt foarte mulţi parlamentari. Până ajungem în 2016 la un număr normal, ar trebui ca acele locuri să rămână vacante", a spus Ponta,

Călin Popescu Tăriceanu :  Nu este o zi fericită, este o zi amară.



"Cred că colegii mei vor avea un moment de reflecţie ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple (...) Nu este o o zi fericită, este o zi amară", a spus Tăriceanu.
Acesta a arătat că întreaga perioadă în care Becali a fost membru al PNL reprezintă un episod inconfortabil pentru mulţi dintre liberali. "Un partid ca PNL nu poate să se asocieze cu adepţii unui naţionalism deşănţat, ai xenofobiei, rasismului, cu cei care nu cred în valorile statului de drept (...) Mulţi dintre colegii mei nu s-au simţit confortabil", a spus Tăriceanu.
Întrebat care ar fi costurile pentru PNL prin asocierea liberalilor cu Gigi Becali, Tăriceanu a spus că nu el trebuie să facă aceste precizări. "Cel mai bine ar fi să-l întrebaţi pe cel care l-a adus în PNL pe domnul Becali. Părerea mea nu mi-am ascuns-o între colegi, în forurile PNL. Nu am făcut-o publică însă pentru că eram într-o perioadă electorală în care miza era cu totul alta şi pentru a nu se crea o falsă temă", a declarat Tăriceanu.

Marius Petcu : Condamnat la şapte ani de închisoare

Curtea Supremă a respins recursul lui Marius Petcu. Decizia este definitivă, iar sindicalistul trebuie încarcerat pentru a executa condamnarea.



Alimentele şi energia electrică s-au scumpit în luna ianuarie.

 

Alimentele şi energia s-au scumpit la începutul acestui an. Datele Institutului Naţional de Statistică arată că inflaţia în luna ianuarie a depăşit 1,3 la sută. Legumele s-au scumpit cel mai mult în prima lună a anului. Preţurile au crescut cu aproximativ 8 procente. Cartofii sunt în topul scumpirilor, cu o creştere de aproape 9 la sută faţă de luna anterioară. Şi fructele proaspete au costat mai mult luna trecută, cu 4,6 procente.
Tot în luna ianuarie 2013, energia electrică a fost mai scumpă cu 10 la sută faţă de decembrie. Iar fumătorii au plătit cu 3,5 la sută mai mult pentru ţigări.  
La capitolul ieftiniri, s-a plătit mai puţin în ianuarie pentru factura la telefon, biletele de avion şi chirii. BNR estimează că la sfârşitul anului inflaţia va fi de 3,5 la sută.
Şase milioane de lei fără TVA pentru cazarea senatorilor la hotel. 
Senatul a atribuit două contracte pentru cazarea la hotel a senatorilor, în valoare totală de 6.040.301 de lei fără TVA, achiziţia fiind realizată prin negociere cu un singur ofertant şi publicată  pe pagina de achiziţii publice.

BNR Trebuie să ne descurcăm cu foarte puţini bani.


Consilierul guvernatorului BNR Adrian Vasilescu a declarat ieri  la Braşov, după lansarea oficială a celei de a treia ediţii a proiectului "Academica BNR", că am intrat într-o lume în care banii sunt mai puţini, mai scumpi şi trebuie să ne descurcăm de aici încolo cu foarte puţini bani.

 
 

  Arad   

 "Capitală culturală europeană - 2021".

Prin acest eveniment pe care îl organizăm la Bruxelles dorim să ne facem cunoscuţi în faţa Europei, ilustrând tradiţiile şi valorile Aradului, aflate în esenţa spiritului european", a declarat, primarul municipiului, Gheorghe Falcă.
"Aradul merită o promovare europeană şi internaţională. Nu o spun doar dintr-un spirit subiectiv, arădean fiind, ci cred în modelul Aradului între oraşele româneşti, un model de coabitare a mai multor etnii, fiecare cu exprimarea sa culturală specifică. Evenimentul de la Bruxelles, de la începutul lunii viitoare, este un pas important de prezentare a Aradului în plan internaţional", a spus Matula.

Ştiri meteo

Miercuri, vremea va fi  caldă pentru această perioadă a anului în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad în nordul Moldovei şi 12 grade în Vest. Cerul va fi parţial noros în nord-vestul şi centrul teritoriului şi mai mult noros în rest, iar în zonele joase, cu precădere din est şi centru, vor fi condiţii de ceaţă, asociată cu burniţe sau fulguieli.
Vor fi precipitaţii, predominant ploi în Oltenia şi Banat şi izolat în rest, iar spre seară şi noaptea ploile se înmulţesc în regiunile vestice şi sudice. În zona de munte vor fi mai ales lapoviţe şi ninsori. Vântul va avea intensificări la munte, dar şi în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Transilvaniei.
În Capitală, valorile termice vor fi în creştere, astfel că vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Cerul se va înnora treptat şi temporar, spre seară şi noaptea, începe să plouă. Vântul prinde putere şi aici, iar maxima termică va fi de 8...9 grade.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More