sâmbătă, 9 februarie 2013

Săptămâna politică by Viorica Crainic




Bine v-am regăsit!

Preşedintele României Traian Băsescu


“Bugetul va trebui citit şi în zilele următoare. Eu mă voi baza pe cifrele care prezintă interes pentru România. Prima şi cea mai importantă realizare: România a obţinut cea mai mare creştere de buget pentru 2014-2020, faţa de 2007-2013: este de 18%. S -au obţinut pentru diverse sisteme de plăţi, o serie de facilități de interes pentru România. Unele din ele au fost şi în propunerea iniţială a lui Herman van Rompuy, altele au fost îmbunătăţite prin negociere, alte n-au existat deloc şi au apărut după negocieri", a declarat preşedintele după şedinţa Consiliului European.
Şeful statului a spus că una dintre cele mai importante facilităţi este că TVA e eligibil. "Cu cât România va avea un TVA mai mare, cu atât va aduce din banii europeni în bugetul de stat. Pe fondurile de coeziune, pentru proiectele pe scară mare şi pentru proiecte locale, TVA e deductibil. Evaluarea este că deductibilitatea TVA aduce în bugetul de stat al României două miliarde euro", a declarat Traian Băsescu. Potrivit preşedintelui, un alt lucru foarte importanta obţinut de România e că s-au finalizat şi negocierile pe rata de cofinanţare pe fondurile de coeziune. "Iniţial au fost 75% de la UE, iar acum cofinanţarea va fi de 85%, ceea ce slăbeşte presiunea pe bugetul de stat", a spus preşedintele. Preşedintele a arătat că, în total - coeziune, PAC, combaterea şomajului la tineri şi combaterea sărăciei în mediul rural - înseamnă un buget de 39,887 miliarde euro. "Cu permisiunea dumneavoastră, aş spune 40 de miliarde", a completat preşedintele.
"Cred că România a obţinut maxim din ce putea obţine", a încheiat Băsescu.

Angela Merkel Eforturile au dat rezultate.


"Eforturile au dat rezultate", a spus Angele Merkel. "Sunt mulţumită, toţi s-au arătat dispuşi la compromisuri", a adăugat ea, notând că liderii statelor UE au dat un semnal de "solidaritate”.



Premierul României Victor Ponta
Total dezamăgit de suma alocată României


Premierul Victor Ponta s-a declarat total dezamăgit, vineri, de suma primită de România în următorul exerciţiu financiar multianual al Uniunii Europene aferent perioadei 2014 - 2020."Faţă de 48 de miliarde de euro, suma propusă iniţial de Comisia Europeană, am obţinut 39 (miliarde euro - n.r.) - 20% mai puţin. Dezamăgire totală", a declarat Victor Ponta."Între 2014 - 2020 rămâne să acoperim din buzunarul nostru nouă miliarde de euro, pe care România i-a pierdut astăzi (...) de la 48 la 39 (miliarde euro - n. r) ne-a zis că am obţinut 18% în plus şi Polonia 15%. (...) În realitate, toate punctele tehnice importante pentru noi în viitor toate au fost respinse, faţă de noiembrie România a pierdut 9 miliarde euro. Nu a obţinut nimic", a mai declarat Ponta Sesizarea PDL privind Legea bugetului de stat pe 2013, dezbătută de CCR în 20 februarie.


Sesizarea PDL privind Legea bugetului de stat pe 2013, dezbătută de CCR în 20 februarie


Curtea Constituţională a României va dezbate în 20 februarie sesizarea PDL privind Legea bugetului de stat pe 2013, au declarat, vineri, oficiali ai instituţiei.






Mugur Ciuvică A pierdut în România dar şi la CEDO.


Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice (GIP), va trebui să-i plătescă preşedintelui Traian Băsescu suma de 500.000.000 de lei vechi (13.600 de euro). El a pierdut în Romania procesul de calomnie pe care i l-a intentat şeful statului, după ce l-a acuzat că a fost colaborator al Securităţii. Ciuvică s-a adresat Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), însă aceasta a respins ca inadmisibilă plângerea lui Ciuvică prin care acesta a invocat "încălcarea libertăţii de exprimare, consacrată de art. 10 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului". În 15 februarie 2004, Mugur Ciuvică, în calitate de purtător de cuvânt al Acţiunii Populare şi candidat la funcţia de primar al Capitalei, a prezentat, într-o conferinţă de presă, un document despre care a susţinut că demonstrează faptul că Traian Băsescu „a fost turnător la Securitate” şi că „a trăit timp de 14 ani, din decembrie 1989 până acum, într-o continuă minciună”.

Dosarul Voiculescu 8 Martie


Tribunalul Bucureşti a stabilit pentru 8 martie judecarea dosarului privatizării Institutului pentru Cercetări Alimentare (ICA), în care unul dintre inculpaţi este liderul conservator Dan Voiculescu. Dosarul a ajuns la tribunal, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis pe 6 februarie că nu mai are competenţa de a judeca această cauză, în urma demisiei lui Dan Voiculescu din funcţia de senator. Dan Voiculescu a fost trimis în judecată, în decembrie 2008, de procurorii DNA în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (GRIVCO) SĂ Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC "Bioprod" SĂ Bucureşti.


Constantin Bălăceanu Stolnici  ,, Războiul steagurilor” e o caricatură politică”.


Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici este de părere că întregul scandal al steagurilor Ținutului Secuiesc este artificial, provocat în scop electoral. „În toată această poveste, s-a făcut din ţânţar armăsar. Presa şi politicienii au exploatat acest subiect în propriul lor interes. Presa, ca să aibă teme de scandal, iar politicienii în scop electoral. Avem de-a face cu un material de propagandă electorală. Este o caricatură politică! Sunt, din păcate, interese care nu servesc la nimic, dar care incită spiritele şi afectează relaţiile dintre etnia maghiară şi români. Aceste discuţii nu îşi au rostul într-o Europă care vrea globalizarea şi consens etnic.”

Ştiri meteo Precipitaţii de duminică, până luni.


De duminică până luni, aria precipitaţiilor va cuprinde treptat, începând din sud-vest, toate zonele ţării.
Va ninge şi se va depune strat proaspăt de zăpadă, local de 10 -15 cm, în cursul zilei de duminică în Munţii Banatului şi zona Carpaţilor Meridionali, iar în noaptea de duminică spre luni şi în prima parte a zilei de luni în zona Carpaţilor Orientali. Ninsori în general slabe vor fi şi în regiunile din vestul, centrul şi nordul ţării.
În Dobrogea va ploua, în Muntenia şi sudul Moldovei vor cădea precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar pe arii restrânse se vor cumula cantităţi de apă de 15 - 20 l/mp.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More