joi, 22 august 2013

Schelete din dulap … Nini Sapunaru partea 1

Dacă tot e propus de PNL la transporturi trebuie să vedem cam ce schelete are în dulap. Ei nu, nu vrem să fim răi doar trebuie să ştim !



Demiterea lui Nini Săpunaru, directorul general al vămilor. 16.11.2010



sursa Radio Europa Libera 

Famiglia Săpunaru, o famiglie fericită!

* contracte cu statul prin încredinţări directe către firma lui Săpunaru de peste 15 miliarde de lei vechi în 2 ani * fiul parlamentarului liberal primește chirie peste 3000 de euro lunar de la Societatea Națională a Sării, căreia i-a închiriat un apartament în Bucureşti *
Nini Săpunaru, autoanunţat recent ca şi candidat la fotoliul de primar al Focşaniului, este un parlamentar de opoziţie care trăieşte bine chiar şi atunci când înfierează cu mânie proletară „actuala putere care a adus ţara la sapă de lemn”. Săpunaru are o firmă de proiectare dar s-a pus acţionar cu 49,5 la sută şi-ţi trânteşte-n faţă, de câte ori e întrebat, că el nu deţine controlul acestei firme. Cu toate astea, primăriile PNL din Vrancea dar şi alte instituţii publice din România au contractat proiectări, prin încredinţări directe, firmei lui Săpunaru, de peste 12 miliarde de lei vechi! Potrivit declaraţiei de interese a parlamentarului liberal de Vrancea, în anii 2009 şi 2010 SC EURO PROIECT SRL a încheiat 33 de contracte cu statul dintre care:  
Suma totală –   peste 1,5 milioane lei (15 miliarde lei vechi)
Suma totală achiziţii directe – peste 1,2 milioane lei (12 miliarde lei vechi)
Suma totală prin licitaţii – peste 300.000 lei (3 miliarde lei vechi)
În total, din afaceri cu statul, în 2009 şi 2010, familia Săpunaru a „proiectat” peste 360.000 euro, la un curs mediu de 4,2 lei/euro.

Printre instituţiile care i-au încredinţat direct firmei lui Săpunaru lucrări de proiectare pe drumuri sau alte manevre se numără majoritatea primăriilor liberale, multe primării pesediste dar şi Consiliul Judeţean Galaţi şi altele, pe care le puteţi vizualiza AICI
La sărăcia în care se zbate deputatul nostru este solidară şi familia acestuia, adică soţia şi fiul. Potrivit aceleiaşi declaraţii de interese, madam Camelia Săpunaru a primit şi ea, prin încredinţare directă, contracte pe bani publici. Iar fiul, Bogdănel, care stă mai mult pe la Bucale, i-auzi cum a pus-o el de-un „biznis” avantajos: are şi el un apartament la Capitală, pe care l-a închiriat Societăţii Naţionale a Sării, pe o perioadă de 5 ani, cu suma anuală de 43.347 euro. Asta înseamnă 3612 euro/lună!!! Păi asta da chirie, fraţilor! Ca un cârcotaș ce mă aflu, mă întreb de unde provine suma asta: e apartamentul așa de mare sau Societatea Naţională a Sării e generoasă cu tinerele beizadele de parlamentari care caută să-şi facă şi ele un rost în viaţă?   

sursa : familia mioritica 

Potrivit declaraţiilor de avere şi de interese postate pe site-ul Camerei Deputaţilor, liberalul Nini Săpunaru deţine un teren şi o casă în Focşani, o maşină Volkswagen (sic!), şi-a împrumutat fiul cu 135.000 euro şi are datorii la bănci de 220.000 euro. Nini Săpunaru a încasat de la Cameră o îndemnizaţie de 50.784 lei, în timp ce soţia sa a caştigat 18.000 lei de la Spitalul Judeţean, unde lucrează ca psiholog. Grosul banilor au venit de la firma de proiectări, pe care Săpunaru o are împreună cu al său cumnat, Europroiect, unde deputatul are dividende de 342.219 lei. De la firma F&C Consulting a încasat 20.230 lei. Firma de proiectare a lucrat pe bani frumoşi cu multe primării liberale din Vrancea (Jitia, Sihlea, Vanători, Slobozia Bradului, Vizantea Livezi, Jariştea, Vintileasca şi Băleşti), dar şi cu alte localităţi din judeţ şi din Buzău, precum şi cu CJ Constanţa. Cristian Dumitrescu, deputatul PSD de Odobeşti, soţul Corinei Dumitrescu, cea care a fost la un pas de Ministerul Educaţiei, declară cinci terenuri, cinci apartamente şi o casă de vacanţă, dar şi trei maşini. Dumitrescu are obiecte de artă şi bijuterii de 100.000 euro. În conturi are peste 30.000 euro şi aproape 200.000 lei, dar şi o datorie de 260.000 euro la bancă. Veniturile familiei Dumitrescu sunt însă consistente, bani serioşi venind de la Universitatea “Dimitrie Cantemir”, unde predau cei doi (115.622 lei – el şi 405.000 lei – ea). De la Cameră, deputatul a încasat 66.060 lei, în timp ce soţia a mai luat bani şi de la CSM – 56.040 lei. Din activitatea de notar, Dumitrescu a încasat 75.000 lei şi din chirii alţi 64.000 lei plus 7.800 euro. 

sursa ziarul de Vrancea 

In Opozitie sau la Putere, alesilor, oficial, le merge bine! Acest lucru reiese si din declaratiile de avere si de interese ale deputatului PNL de Dumitresti, Nini Sapunaru. Anul 2008, ultimul la putere pentru liberali, a fost unul pe plus pentru firma la care Sapunaru este actionar, SC Europroiect SRL Focsani, ca de altfel si 2009, cind deputatul a schimbat tabara cu cea a opozitiei. Declaratia sa de interese arata numeroase si banoase contracte cu primariile liberale, dar si destule achizitii directe si cu administratii locale PDL sau PSD din Vrancea, dar si din alte judete. Cu toate ca oficial, Nini Sapunaru afirma ca nu stie cit de profitabila este activitatea la Europroiect, valoarea lucrarilor pe bani publici intr-un an si jumatate vorbeste de la sine. Firma de proiectare a cumnatului deputatului liberal, Dorinel Modreanu, a avut contracte, cistigate prin achizitii directe sau licitatii, in valoare de peste 1.500.000 lei (15 miliarde lei vechi). Europroiect nu a strimbat din nas din punct de vedere politic, insa a avut o "aplecare" spre cistigarea contractelor cu primariile galbene: Homocea, Jaristea, Vinatori, Sihlea, Vintileasca, Slobozia Bradului si Balesti. Proiectarile au mers ca pe roate si pentru... Consiliul Judetean Vrancea, desi valoarea nu este una strigatoare la cer - 14.875 lei, dar si cu cel de la Galati (110.000 lei) ori Harghita (169.508 lei). De asemenea, numeroase contracte a avut firma lui Sapunaru si cu primariile democrat liberale sau social democrate: Dumbraveni, Poiana Cristei (PDL), Golesti, Odobesti, Cirligele, Naruja, Popesti, Cotesti, Pufesti (PSD). Explicatia, SC Europroiect SRL Focsani ar detine monopolul lucrarilor de proiectare de drumuri in judetul Vrancea. Pentru lucrarile Europroiect din 2008, Nini Sapunaru a incasat dividende de 372.856 lei (3,7 miliarde lei vechi). "Nu stiu cit de profitabil a fost anul 2008, nu am muncit eu, eu sint actionar. In declaratie am trecut contractele pe un an si jumatate, deci 2009 si 2010. Anul trecut a fost un an bun... Contracte cistigate nu am avut numai cu primariile liberale, au fost si de alte culori politice. Nu se poate interpreta in nici un fel, ce sa le fac? Europroiect a ramas cam singura societate de proiectare drumuri din judet. Nu se poate spune neaparat ca detine monopolul. Si ginditi-va ca valoarea contractelor se imparte la 7-8 angajati, cit are firma de proiectare. Deci, contractele declarate nu prea sint multe de capul lor", ne-a declarat Nini Sapunaru. Nu doar deputatul a avut contracte cu primariile conduse de oamenii sai, ci si sotia sa, Camelia Sapunaru, de profesie psiholog. Aceasta  a avut in 2009-2010 patru atribuiri directe pentru prestari servicii pentru cabinetul sau de psihologie la primariile Jaristea si Vizantea Livezi, dar si la Colegiul "Cuza" Focsani, unde a absolvit in 2007 fiul celor doi, Bogdan. In total, contractele Cameliei Sapunaru au insumat 6.100 lei.
Credit la banca pentru casa pentru fiul Bogdan
Potrivit declaratiei de avere a lui Nini Sapunaru, completata pe 3 noiembrie 2010, in 2009 deputatul si-a imprumutat fiul, pe Bogdan, proaspat absolvent de facultate, cu 135.000 euro. Pentru acest lucru, Sapunaru s-a indatorat la Banca Transilvania pina in 2029 pentru un credit de 220.000 euro. "Imprumutul i l-am dat pentru ca Bogdan si-a cumparat un imobil in Bucuresti. Fiul meu lucreaza, a terminat facultatea si este pe picioarele lui", a completat deputatul PNL de Dumitresti. Potrivit declaratiei de interese, Bogdan Sapunaru a incheiat in vara lui 2009, pentru cinci ani de zile, un contract de inchiriere cu Societatea Nationala a Sarii SA Bucuresti, valoarea acestuia fiind de 43.347 euro/an. Zicala potrivit careia in Opozitie "se maninca o piine neagra" nu prea se aplica deputatului liberal, care, in 2009, a incasat de la Camera Deputatilor indemnizatii de ales in valoare de 57.062 lei, dar si 32.826 lei de pe urma functiei de consilier in cadrul Asociatiei Romane pentru Transporturi Rutiere Internationale. Sotia sa, Camelia Sapunaru, a incasat salarii de 16.837 lei, dar si dividende de la F&C Consulting de 48.000 lei si de la SC LBS Consulting, in valoare de 92.400 lei. Nini Sapunaru nu este singurul ales care face afaceri cu statul. Colega sa de Parlament, senatorul PDL Sorina Placinta "croind" de multe zerouri pentru Armata sau aeroport.

sursa :ziarul de Iasi 

   Vasile Lincu, presedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor Pro Lex, a afirmat ca “schema logica” a celebrei table de sah din vămile româneşti este valabila inca din timpul lui Nini Sapunaru, fost director general al Directiei Generale a Vămilor, în perioada 1997 – 2001.
         În ultimele zile, mass-media centrală a relatat că din 20 de şefi de vamă arestaţi preventiv după ce au fost acuzaţi de mai multe infracţiuni, şase au fost numiţi în mandatul lui Nini Săpunaru, iar şapte în mandatul lui Dinu “Vamă” Gheorghe, actualul preşedinte de la Rapid.
         Nini Săpunaru nu a mai ţinut vinerea trecută “tradiţionala” conferinţă de presă, fiind atenţionat, conform surselor noastre, că nu ar fi indicat să mai iasă cu declaraţii, de nici un fel, după ce s-a… băgat în seamă la televiziunile centrale, pentru a comenta scandalul din vămi. “Vezi că eşti într-o postură ciudată, că ai fost şef în Vamă şi ştii ce s-a întâmplat în mandatul tău”, i s-ar fi transmis, după ce Săpunaru a dat declaraţii la TV, în urmă cu câteva zile.
         În ceea ce-l priveşte pe liderul de sindicat Vasile Marica, acuzat că era cel care primea zeci de mii de dolari lunar din şpaga colectată de vameşi, acesta este nepotul lui Dumitru Marica, despre care se spune că a fost ofişer de securitate, iar în prezent este directorul unei societăţi de asigurări din Focşani. Marica senior a fost condamnat penal în dosarul Gigi Kent, iar nepotul său a făcut Şcoala de Agenţi de Securitate, pe care însă n-ar fi terminat-o. Aceeaşi şcoală din care a fost exmatriculat Dan Iosif, chipurile pentru că avea probleme de comportament. În realitate, Dan Iosif a rămas “sub acoperire”.
         Vasile Marica a precizat ca declaratiile impotriva sa sunt o razbunare si ca daca ar fi luat atatia bani cati se vehiculeaza ar fi fost acum in… Bahamas!

In acele timpuri în care finul lui Virgil Măgureanu, Răzvan Petrovici, punea bazele afacerilor din vamă cu magazine duty-free, în vremurile în care vameşii nu erau arestaţi în România, şef peste tot sistemul vamal era Nini Săpunaru, actual deputat de Vrancea.
Un lider de sindicat al vameşilor acuza anul trecut faptul că sistemul şpăgii funcţiona încă din acea perioadă.Cu trecerea anilor, numele lui Săpunaru a ieşit din mentalul colectiv.
Acum 12-13 ani scandalurile de corupţie cu trafic de alcool, produse petroliere, celebrele afaceri Ţigareta aveau ca numitor comun corupţia din vămi şi serviciile secrete.
Nini Săpunaru era în centrul atenţiei. Nimic însă nu l-a atins pe liberal, el ieşind basma curată din complicata funcţie de şef al vămilor.  În urma lui au rămas relaţiile de afaceri cu foştii săi subalterni conectaţi la business-urile din vămi.
Soţia sa, Camelia Săpunaru, este asociată cu doi liberali, prieteni ai lui Răzvan Petrovici (cel de care vă spuneam anterior că a devenit un mogul al magazinelor duty-free din vămile româneşti), o legătură periculoasă dar normală pentru timpurile noastre.
Unul dintre asociaţii soţiei, Iulian Butnaru, este în prezent mâna dreaptă a ministrului Economiei, liberalul Daniel Chiţoiu.  Putem spune că Nini Săpunaru este întruchiparea proverbului “nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase”.
Felicitări domnule Nini, sunteţi un politician bogat şi liniştit.

sursa RoMama 

Asta deocamdată dar mai cautam !



1 comentarii:

bravo Attila, da-i inainte ca si eu am omor pe gunoaiele astea kkariste.JOS GUVERNUL PENAL !

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More