Bine v -am regăsit!
"Omenirea i-ar târâ mai uşor în spate pe proşti, dacă nu le-ar fi fotoliile atât de grele.”
( Vasile Ghica)
România a obţinut locul al II-lea în clasamentul pe naţiuni la Concursul internaţional de latină.
Felicitări!
Cătălina Ungureanu, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic "Spiru Haret" din Moineşti (judeţul Bacău), a obţinut premiul al II-lea la Concursul internaţional de limba şi literatura latină. Concursul s-a desfăşurat în Italia şi a constat într-o probă de 6 ore, fără pauză, în care elevii au avut printre altele de tradus un text din opera poetului latin Horaţiu. Rezultatul Cătălinei Ungureanu, pregătită de profesor Cristina Popescu, a plasat România pe locul al II-lea în clasamentul pe naţiuni. Din delegaţia României au mai făcut parte Anca Rujan, eleva în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Gheorghe Vranceanu" din Bacău (profesor coordonator Florentina Neculau) şi Gheorghiţă Cucu, profesor la Colegiul Naţional "I. C. Brătianu" din Piteşti.Universitatea din Bucureşti este între primele 200 de universităţi din lume.
Universitatea din Bucureşti este singura instituţie de învăţământ superior din România prezenta în Clasamentul Internaţional al Universităţilor pe Specializări - QS World University Rankings by Subject 2013. Universitatea din Bucureşti s-a clasat în primele 200 de universităţi din lume în cadrul a doua discipline: limbi străine şi media şi comunicare, potrivit unui comunicat, de către QS. Clasamentul include primele 200 de universităţi din lume în funcţie de 30 de specializări, printre care finanţe şi contabilitate, inginerie, fizica, economie, drept. Massachusetts Institute of Technology (MIT) a fost din nou cotata ca cea mai bună instituţie de învăţământ superior la nivel mondial în Informatică. The QS (Quacquarelli Symonds) World University Rankings este un clasament anual al celor mai bune 700 de universităţi din lume, realizat de QS Intelligence Unit împreună cu un grup de profesori şi cercetători recunoscuţi mondial. Clasamentul este realizat pe baza a patru indicatori cheie: ceretarea academică, calitatea predării, angajabilitatea absolvenţilor şi gradul de internaţionalizare.Victor Ponta: Nu e momentul să facem un bilanţ.
"Nu este acum sau aici momentul să facem vreun bilanţ după un an de guvernare. Motivul este că nu ne-am propus să guvernăm doar un an. Bilanţul se face doar atunci când se încheie un mandat", a declarat premierul Ponta, la sediul USL.Potrivit acestuia, Guvernul are o stabilitate politică incontestabilă, dar şi o legitimitate pe care n-a avut-o niciodată Guvernul Boc, legitimitate dată de votul românilor din 9 decembrie.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat : "În orice ţară din lumea aceasta oricât ar merge lucrurile de bine şi oricât ar fi condiţiile de propice un om normal şi cu minimă exigenţă are întotdeauna şi lucruri nu neapărat de reproşat, dar lucruri pe care le aşteaptă de la un Guvern şi care încă nu s-au petrecut, care urmează să se petreacă. Noi înşine, în frunte cu primul-ministru, suntem exigenţi cu acţiunea guvernamentală. Bilanţul acestui an de guvernare este unul mulţumitor", a spus liderul liberal, înainte de şedinţa USL, întrebat dacă există lucruri pe care le consideră neîmplinite în ceea ce priveşte actuala guvernare.
Mihai Răzvan Ungureanu: Cred că ar trebui să facem o carte neagră a opoziţiei.
Liderul FC Mihai-Rǎzvan Ungureanu susţine că, la un an de guvernare USL, "problema nu este să faci o carte neagră a guvernării", pe această temă putând fi scrise "volume întregi" şi că, în schimb, ar trebui făcută "o carte neagră a opoziţiei"."Comemorǎm un an de guvernare Ponta, un an de când USL a catapultat România în haos politic, economic şi administrativ", adaugă el."Din păcate, putem constata că dezbaterile în chestiunea regionalizării sunt eminamente politice. Nu a existat nicio dezbatere publică, nu au fost solicitate niciun fel de studii de impact. Forţa Civică pregăteşte, în perioada imediat următoare, organizarea a trei conferinţe în colaborare cu experţi în materia regionalizării. Concluziile acestor conferinţe se vor regăsi într-un volum de texte de expertiză, pe care îl vom pune cu bunăvoinţă şi la dispoziţia domnului Dragnea, care până în prezent nu a considerat prioritar acest aspect", arată el.
"Problema nu este să faci o carte neagră a guvernării. O carte nu ar fi de ajuns - pe această temă putem scrie volume întregi. În schimb, dincolo de ceea ce nu a făcut sau a făcut prost USL, cred că ar trebui să facem o carte neagră a opoziţiei. Eu promit cǎ o voi face. De ce Opoziţia nu reuşeşte să fie unitǎ nici acum, după un an de zile? Cred că a venit momentul unei asemenea analize, radiografia unui an de opoziţie – acesta ar putea fi titlul", susţine el.
"Electoratul vede în USL o structură bine organizatǎ, în ciuda conflictelor la nivel local şi a disensiunilor. Şi mai mult decât atât, aude o voce unică. Ce există în contrapondere din partea opoziţiei? Doar un vacarm generalizat. Sunt însǎ foarte optimist - ştiu că din vacarm va începe să se desprindă acea voce care se aude clar şi limpede" a mai spus preşedintele Forţei Civice.
Cristian Preda: Iau în calcul autosuspendarea din PDL.
"Astăzi se împlineşte un an de la învestirea primului Guvern Ponta şi sunt foarte nemulţumit de faptul că nu avem un Guvern alternativă. Am solicitat şi public că Statutul Partidului Democrat Liberal să fie respectat, pentru că el prevede ca atunci când suntem în opoziţie să organizăm un Guvern alternativă. E ceea ce se cheamă în limbajul politicii europene «shadow Cabinet», Cabinet din umbră sau Guvern din umbră. (...) Nici acest apel nu a fost ascultat şi e regretabil faptul că Biroul Permanent Naţional, care are datoria să facă un asemenea regulament de funcţionare şi să organizeze Guvernul alternativă, nu respectă Statutul. E foarte trist că se întâmplă aşa şi nu vă ascund că iau în considerare chiar autosuspendarea din partid, pentru că e totuşi dincolo de limita imaginabilului ca în situaţia în care ne aflăm să avem o conducere care ea în primul rând nu respectă Statutul!", a afirmat Preda.Elena Udrea: USL, cea mai mare ţeapă a istoriei din România post-decembristă.
"Se împlineşte un an de când USL a preluat guvernarea în România. Chiar dacă încă mai sunt creditaţi de românii care i-au votat, nu departe este ziua în care primul an al guvernării USL va fi considerat unul de tristă amintire pentru români, un an în care tot ceea ce se putea întâmpla rău s-a întâmplat din cauza incompetenţei, aroganţei şi a lipsei de viziune a celor care conduc în acest moment destinele acestei ţări. Aşa cum am mai spus-o şi în trecut, cu fiecare zi care trece, USL se dovedeşte a fi cea mai mare ţeapă a istoriei post-decembriste a României, distrugând cu consecvenţă speranţele şi aşteptările românilor.Nimic din ceea ce au promis nu s-a întâmplat. De unde până în urmă cu un an se prezentau ca fiind singura şansa a României de a se redresa economic, lucrurile sunt exact invers. În loc să construiască pe baza creşterii economice de 2,2% lăsată în 2011 de Guvernul Boc, Executivul condus de Victor Ponta a reuşit să o scadă până la 0,7% la finele lui 2012. Este, deci, cât se poate de evident că nu au soluţii pentru a genera prosperitate pentru români".
România rămâne principala sursă de sclavi şi prostituate a Europei.
Comisia Europeană trage un nou semnal de alarmă: statele UE fac prea puţin pentru a implementa propriile norme, asupra cărora au convenit, în vederea combaterii traficului de fiinţe umane.Raportul Comisiei Europene, prezentat de comisarul pentru afaceri interne Cecilia Malmström, notează că în primul rând femeile cad victime "sclaviei moderne" şi că 61% dintre persoanele traficate provin din interiorul Uniunii Europene, în special din România şi Bulgaria. Din afara UE, principalele ţări de origine sunt Nigeria şi China. O afacere uriaşă pentru unii, un martiriu pentru ceilalţi: piaţa prostituţiei forţate trăieşte în continuare în interiorul Uniunii Europene iar patru din cinci femei ce trec prin acest calvar provin din România, după cum reiese dintr-un material difuzat pe postul public german de radio Deutschlandfunk, citat de Deutsche Welle, la puţin timp după ce şi Comisia Europeană s-a arătat preocupată de acest fenomen.
Comisia de la Veneţia : Propunerile Forumului Constituţional să fie luate în serios de Parlament.
"Comisia de la Veneţia a subliniat că procesul de modificare a Constituţiei trebuie să includă şi societatea civilă, trebuie să fie deschis, bazat pe discuţii libere. Forumul Constituţional a organizat peste 40 de întâlniri în întreaga ţară şi aceasta a permis colectarea propunerilor din toate părţile societăţii româneşti, care vor fi transmise mai târziu corpurilor politice responsabile", a afirmat Markert, prezent la conferinţa organizată la Palatul Parlamentului de Forumul Constituţional. Secretarul Comisiei a subliniat că această nouă modificare a Constituţiei vine după criză politică din 2012, în urma căreia organismul de la Veneţia a emis în decembrie o Opinie care a indicat nevoia clarificării unor aspecte ale legii fundamentale "în special cele privind distribuţia puterii între preşedinte, Guvern, Parlament şi rolul şefului statului". "Această activitate a Forumului Constituţional este un răspuns foarte constructiv la criza de anul trecut, care odată depăşită, lecţia sa trebuie folosită pentru îmbunătăţirea situaţiei. Deci, putem spune că acea criză a avut şi o contribuţie pozitivă", a mai spus Markert.Crin Antonescu : Revizuirea nu priveşte doar clarificarea mecanismelor, ci aducerea la zi a Constituţiei.
Preşedintele Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că rostul revizuirii constituţionale nu priveşte doar clarificarea unor mecanisme politice, ci o aducere la zi a legii fundamentale adoptată în 1991, pe structura acesteia, care s-a dovedit o constituţie bună."Nu vom proceda sechestraţi, închişi în logica putere - opoziţie, majoritate - minoritate, ci vom căuta din punct de vedere politic, din punct de vedere public, cel mai larg consens posibil", a susţinut liderul PNL.
"Dorim ca rezultatul, efectul revizuirii să fie întâi şi întâi o aducere la zi, o completare, o dezvoltare a unei filosofii politice în care de fapt eroul principal, destinatarul principal, să fie cetăţeanul", a mai declarat liderul PNL.
Victor Ponta merge la Curtea Constituţională pentru a-şi susţine poziţia privind judecătorul român la CEDO.
Premierul Victor Ponta va fi prezent, joi, la Curtea Constituţională pentru a-şi susţine poziţia, în calitate de reprezentant al Guvernului, în ceea ce priveşte nominalizarea judecătorului din partea României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).Opinia premierului, este că majoritatea ţărilor europene propun un judecător la CEDO printr-o procedură guvernamentală, deoarece în acest caz nu există un "monopol" sau obligaţia ca persoana în cauză să fie de profesie judecător.
Horia Georgescu, ANI : 20 de parlamentari ar putea să-şi piardă mandatele.
Horia Georgescu, îşi doreşte modificarea legii în aşa fel încât proprietăţile obţinute din bani negri să poată fi confiscate de stat mult mai repede decât acum. Chiar şi în formula actuală, însă, la bugetul statului au ajuns „milioane de euro confiscate pentru prima dată după 1989 pe cale administrativă, nu penală“, se laudă Horia Georgescu. În jur de 20 de parlamentari ar putea să-şi piardă mandatele din cauza problemelor de integritate, potrivit preşedintelui ANI, care îşi argumentează previziunea pe numărul proceselor aflate pe rol, pe deciziile definitive obţinute deja de Agenţie, dar şi pe procesele aflate în pronunţare la Înalta Curte. Horia Georgescu a refuzat să comenteze investigaţiile pe care ANI le face în străinătate, sugerând însă că lucrurile avansează atât în ceea ce priveşte cercetările legate de liderii sindicali, cât şi de politicieni. Pe de altă parte, şeful ANI crede că în viitoarea Lege ANI ar trebui exceptaţi de la afişarea declaraţiilor de avere cei aflaţi în conducerile serviciilor secrete.Mugur Isărescu : Cândva, spuneam ca BNR nici nu băgă în seamă o mişcare de curs de până la 5%. Categoric, exageram!
"Cândva, spuneam ca BNR nici nu băgă în seamă o mişcare de curs de până la 5%. Categoric, exagerăm!, a mărturisit miercuri Mugur Isărescu. "Între 4,3 şi 4,6 sunt vreo 7%. Într-un interval de 5-6% este o zonă în care cursul trebuie să îşi facă datoria. Cursul are şi o funcţie de echilibrare, o funcţie regulatoare, descurajează operaţiunile speculative, cu condiţia ca marjele să nu fie cunoscute. Când aceste margini se cunosc...ştiţi că de regulă se speculează pe marinile intervalului. Aşa că n-o să spun care sunt aceste margini. Ceea ce vă pot spune este că nu vrem să descurajăm exporturile!", a declarat miercuri Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu."Exista un amalgam de interese promovate pe diverse căi. De multe ori câştiga cei cu gura mare. S-a dat şi un premiu pe tema asta a asimetriei pieţelor de către Stiglitz. Cursul e influenţat de vociferări, de cei care au posibilitatea să fie auziţi în media. Eu sunt de partea celor care susţin că România trebuie să îşi calculeze propriul curs potenţial. Ar fi bine un institut de cercetare să o facă, nu neapărat BNR", a mai spus Isărescu. La fel şi un indicator de confidenta, de încredere, de care avem nevoie, a mai spus el.
Dan Nica: Voi sprijini proiectul manualelor digitale dacă voi găsi resursele necesare.
Proiectul manualelor digitale mi se pare de mare impact şi îl voi sprijini dacă voi găsi resursele financiare necesare, a declarat Dan Nica, Ministrul Comunicaţiilor, referindu-se la anunţul făcut pe 28 aprilie de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, în emisiunea 'Dupa 20 de ani' de la PRO TV. Pricopie a spus că începând cu luna septembrie, elevii din clasa I vor avea şi manuale digitale. De asemenea, pe 16 aprilie, Siveco România a anunţat că a realizat primele manuale digitale pentru elevii claselor I - XII. Contactaţi, oficialii Siveco au precizat că manualele digitale sunt o investiţie proprie, fără a fi rezultatul vreunei consultări cu Ministerul Educaţiei, şi că intenţionează să participe la competiţiile pe care le va lansa Ministerul Educaţiei în acest domeniu."Abecedarul, istoria, fizică şi geografia - sunt primele manuale digitale pentru elevii claselor I - XII realizate de SIVECO. (...) Lecţiile nu sunt simple pdf-uri transpuse pe ecran, ci sunt însoţite de secvenţe audio, video, animaţii, simulări, activităţi în laboratoare reale sau virtuale, e-portofoliu în care pot fi salvate toate temele şi încercările elevilor. (...) Manualele au fost făcute în baza curriculei naţionale pentru fiecare disciplina în parte", se arată în comunicatul companiei.
Danemarca, Suedia şi Franţa au posturi pentru medici şi lucrători în restaurante.
Danemarca, Suedia, Franţa şi Norvegia anunţă în reţeaua EURES posturi vacante pentru medici, lucrători în restaurante şi hoteluri sau în domeniul construcţiilor, salariile oferite putând ajunge la 7.000 de euro lunar. Cele mai multe locuri de muncă sunt disponibile în Danemarca, angajatorii având 21 de posturi pentru medici, dintre care cinci pentru radiologi şi câte două pentru specializările radiologie mamară, patologie, neurologie, nefrologie, endocrinologie, gastroenterologie, pulmonologie şi medicină internă.
"Locurile de muncă sunt în spitalele din cele cinci regiuni ale ţării. Se caută medici cu diverse specializări, cu experienţă în domeniul respectiv", se arată în anunţul publicat în reţeaua europeană EURES.
John Kerry în prima sa vizită la Moscova.
Secretarul de stat american, John Kerry, se află în prima sa vizită la Moscova ca şef al diplomaţiei americane şi în cadrul întrevederilor cu lideri ruşi va încerca să obţină deschiderea de negocieri asupra dosarului sirian şi a celui nuclear iranian. Este una din deplasările sale cele mai delicate după puternica degradare a relaţiilor bilaterale, în urmă cu un an.Vizita lui John Kerry la Moscova coincide cu aniversarea revenirii lui Vladimir Putin la Kremlin – 7 mai 2012 – pentru al treilea mandat ca preşedinte. Potrivit Departamentului de Stat american, în centrul discuţiilor dintre Kerry şi Putin se va afla problema Siriei, dar vor fi evocate şi alte dosare, cum ar fi cel nuclear iranian sau Coreea de Nord.
ŞTIRI METEO
JOI 9 MAI 2013
Vremea se va menţine predominant frumoasă şi mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua în sud şi sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 29 de grade, cu cele mai coborâte valori pe litoral, iar cele minime între 7 şi 17 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane, pânã spre 3...4 grade.Presiunea atmosferică va fi în uşoară scădere.PERSONALITĂŢI
Roberto Rossellini (n. 08.05.1906 - d. 03.06.1977), a fost regizor, scenarist, producător, monteur, şi actor. Principal creator al neorealismului italian pe care îl concepe nu numai ca pe o expresie cinematografică, ci mai ales ca pe o stare de spirit, ca pe o modalitate de a privi viaţa. Înzestrat cu o curiozitate de documentarist şi cu o mentalitate de filosof enciclopedic, consideră filmul un mijloc de cunoaştere.Fascinat încă din tinereţe de lumea cinematografiei s-a lansat cu filmul " Dafne " (1936), "Prélude à l'après-midi d'un faune"/1937 şi încetul cu încetul a trecut de la filme documentare la filme artistice, Adoptă un stil sobru-constatativ, care devine caracteristica tuturor filmelor sale indiferent căreia dintre cele trei etape principale ale carieirei sale aparţin ele (perioada trilogiei războiului, perioada Ingrid Bergman, perioada filmelor de televiziune). Cu timpul alături de prietenii săi regizori el obţine o serie de premii care sunt primite pentru filme rămase de neuitat în istoria cinematografie:
Premiile Oscar1950 Cel mai bun scenariu "Paisa" Nominalizare
Premiile Veneţia
1961 Leul de Aur "Vanina Vanini" Nominalizare
1959 Premiul OCIC "Îl Generale della Rovere" Câştigător
1952 Leul de Aur "Europa '51" Nominalizare
1950 Leul de Aur "Stromboli" Nominalizare
S- A ÎNTÂMPLAT ÎN 8 MAI.....
Evenimente
1521: Prin Edictul de la Worms, promulgat de împăratul german Carol al V–lea, învățătura teologului Martin Luther a fost condamnată ca eretică.1541: Conchistadorul spaniol, Hernando de Soto, a ajuns la râul Mississippi și l'a denumit Río de Espíritu Santo.
1657: Oliver Cromwell, Lord Protector al Angliei din 1653, respinge coroana pe care i-o oferă Parlamentul.
1794: Acuzat de trădare în timpul dominației revoluționarilor, chimistul francez Antoine Lavoisier, care colecta impozite pentru Ferme Générale, a fost judecat, condamnat și ghilotinat într-o singură zi, la Paris.
1852: Premiera comediei Chiriţă în provincie, de V. Alecsandri.
1886: A fost lansată pe piață băutura răcoritoare cea mai cunoscută din lume: Coca-Cola.
1902: În Martinica a erupt vulcanul Pelée, distrugând orașul St. Pierre și omorând peste 30 000 de oameni.
1921: A început, la București, Congresul Partidului Socialist din România (8-12 mai), care hotărăște transformarea în Partidul Comunist din România.
1970: Este lansat ultimul album al trupei Beatles Leţ It Be.
1972: A fost inaugurat Muzeul Național de Istorie a României.
1984: Uniunea Sovietică a anunțat că va boicota Olimpiada de Vară de la Los Angeles, ca replică a boicotării Olimpiadei de Vară de la Moscova.
S -a născut....................
1828: Henry Dunant, elvețian, fondator al „Crucii Roșii", laureat al Premiului Nobel (d. 1910)1884: Harry S. Truman, al 33-lea președinte al Statelor Unite (d. 1972)
1892: Arnold Hauser, istoric al artei ungaro-britannic (d. 1978)
1899: Friedrich Hayek, economist austro-englez, laureat Nobel (d. 1992)
1903: Fernandel, actor francez (d. 1971)
1906: Roberto Rossellini, regizor italian (d. 1977)
1914: Romain Gary, scriitor francez (d. 1980)
1916: João Havelange, fost președinte al FIFA
1937: Darie Novăceanu, scriitor român
1945: Keith Jarrett, muzician american de jazz
Decese
1788: Giovanni Antonio Scopoli, medic și naturalist italian (n. 1723)1794: Antoine Lavoisier, chimist francez (n. 1743)
1842: Jules Dumont d'Urville, explorator francez (n. 1790)
1873: John Stuart Mill, filosof englez (n. 1806)
1880: Gustave Flaubert, scriitor francez (n. 1821
1903: Paul Gauguin, pictor francez (n. 1848)
1936: Oswald Spengler, istoric german (n. 1880)
1960: J. H. C. Whitehead, matematician britanic (n. 1904)
1975: Avery Brundage, fost președinte al Comitetului Internațional Olimpic
1996: Serge Ivan Chermayeff, arhitect american (n. 1900)
Sărbători
Ziua Mondială a Crucii RoșiiZiua Partidului Comunist Român
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .