Bine v - am regăsit!
"Eşecul este singură oportunitate pentru a o lua de la capăt într-un mod mai inteligent."
(Henry Ford)
Ana Maria Brânză a câştigat Grand Prix-ul de spadă de la Havana.
FELICITĂRI!
Scrimera Ana Maria Brânză a câştigat, vineri seară, primul loc la Grand Prix-ul feminin de spadă de la Havana, etapă de Cupă Mondială, după ce a trecut de sportiva din Ungaria, Emese Szasz, scor 15-10."Sunt foarte fericită pentru că până acum a avut un sezon foarte mult, mai ales că în 2012 nu am avut rezultate favorabile. Mereu concurez foarte bine la Havana, unde am mai câştigat şi în alte dăţi", a declarat Ana Maria Brânza.
PDL, la 20 de ani.
Democrat liberalii dau petrecere astăzi. Pentru că se împlinesc 20 de ani de la înființarea partidului, liderii PDL se vor reuni, în această după-amiază, la sediul central din Modrogan pentru a marca momentul.La "Ziua Partidului Democrat Liberal" vor fi prezenţi preşedintele PDL, Vasile Blaga, membrii conducerii centrale a partidului, lideri centrali şi locali, parlamentari, tineri democrat-liberali, membri şi simpatizanţi ai PDL.
După ce președintele PDL va susține un discurs, va avea loc premierea unor organizații și membrii ai PDL și înscrierea unor noi membri.Seara se va încheia cu promovarea unor produse culinare tradiţionale româneşti din diferite regiuni ale ţării și o petrecere.
Mihai Răzvan Ungureanu : De la PDL nu am primit răspunsuri concludente.
"Am anunţat că 25 mai 2013 înseamnă încheierea primei etape de dialog politic pe care îl purtăm cu lideri ai diferitelor formaţiuni din dreapta. Am avut discuţii cu preşedintele PDL, Vasile Blaga, nu am primit răspunsuri concludente. PDL, potrivit răspunsurilor sale, trece printr-o etapă de reorganizare. Sper ca această etapă de reorganizare să nu dureze până în 2016, să se încheie repede fiindcă timpul presează, iar 2014 este mâine", a spus Mihai Răzvan Ungureanu."Cine nu câştigă în 2014 nu câştigă nici în 2016. 2014 este prilejul reechilibrării vieţii politice în România. Este prilejul colaborării pentru a obţine o listă comună pentru europarlamentare compusă din nume credibile, nu din clientelă de partid, capabilă să reprezinte dreapta românească şi România în Parlamentul European şi în toate celelalte comisii ale Parlamentului. PPE se sprijină şi doreşte reprezentare consistentă a partidelor din dreapta eşichierului românesc la Bruxelles, dar o reprezentare competentă, nu imobilă, care să facă în egală măsură cinste României şi Europei", a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.
"Oferta noastră e făcută şi cine doreşte să îşi conducă acţiunea politică potrivit acestei oferte este binevenit, cine nu îl chemăm să motiveze acest lucru în public şi să-şi explice refuzul, arătând în felul acesta cetăţenilor români, electoratului de centru-dreapta, motivele pentru unii doresc pur şi simplu să fie de capul lor într-o lume care cere unitate. Ştim cu toţii că unirea face puterea. (...) Îi chemăm pe toţi pe aceeaşi orizontală a cooperării politice. Primul pas care trebuie făcut este dialogul. În funcţie de rezultatele dialogului, vom lua o decizie sau alta. Avem şi scenariu de vreme rea, dar ar fi păcat să se întâmple acest lucru", a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.
Cristi Preda : Merg în Mişcarea Populară dacă acolo vor fi suporterii lui Băsescu.
Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat , că înfiinţarea Partidului Mişcarea Populară e o reacţie de alternativă la un "PDL care este leşinat", iar dacă în această formaţiune se vor reuni suporterii lui Traian Băsescu, iar PDL îşi menţine linia actuală, se va alătura Mişcării. "Apariţia unui asemenea partid este o reacţie la slăbiciunile pe care le-a arătat PDL, e o alternativă la PDL", a declarat europarlamentarul democrat-liberal.
"Dacă Mişcarea Populară îi va aduna pe suporterii lui Traian Băsescu, iar PDL va continua să se opună preşedintelui, mă voi regăsi în mod cert în Mişcarea Populară. Dincolo de faptul că se doreşte o alternativă la un PDL care este leşinat în acest moment, dacă dincolo de asta Mişcarea Populară va aduna suporterii lui Traian Băsescu, iar PDL va rămâne un partid anti-Băsescu, evident că mă voi regăsi în Mişcarea Populară", a răspuns europarlamentarul PDL.
Trei membri PNL Mehedinţi propuşi pentru excludere.
Biroul Permanent Judeţean al filialei PNL Mehedinţi, întrunit sâmbăta, a decis să propună conducerii centrale a formaţiunii excluderea din partid a trei membri: vicepreşedintele Consiliului Judeţean, un consilier local şi fostului lider al organizaţiei.Preşedintele interimar al PNL Mehedinţi, Marcel Vela, care este vicepreşedinte executiv al PNL şi primarul municipiului Caransebeş, a confirmat întrunirea Biroului Permanent Judeţean, menţionând că el nu a participat la şedinţă.
"Astăzi, sâmbăta, 25 mai, a avut loc o şedinţă a Biroului Politic Interimar al filialei PNL Mehedinţi, la solicitarea domnului deputat Viorel Palasca. Nu am putut participa la această întâlnire, deoarece ca ofiţer de stare civilă am avut de cununat mai mulţi tineri care s-au căsătorit astăzi la Primăria Caransebeş. Am luat act ca, la propunerea domnului preşedinte al PNL Drobeta Turnu Severin, domnul viceprimar Dan Carjan, au fost aprobaţi pentru a fi excluşi trei membri ai organizaţiei municipale, cu o largă majoritate de voturi. În consecinţă, această decizie democratică a conducerii PNL Mehedinţi va fi pusă în aplicare şi la nivel central, conform Statutului, în cel mai scurt timp", a spus Vela.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adraiana Badanoiu a declarat că a aflat din presă despre propunerea de excludere şi că este "consternată".
"Sunt consternată. Am aflat din presă. Nu-i cunosc pe cei din actualul Birou Permanent Judeţean, unii sunt foşti membri PDL care au venit la PNL. Nu m-a invitat nimeni să-mi spun punctul de vedere. Sunt consternată de colegii mei, Daniel Carjan, Viorel Palasca şi Virgil Popescu, cum dau la o parte oameni ca Liviu Mazilu, care au dovedit că sunt lideri prin rezultatele pe care le-au avut", a spus Badanoiu, adăugând că nu ştie motivele pentru care s-a decis excluderea sa şi că nu Biroul Permanent Judeţean ar fi trebuit să aprobe excluderea sa, ci Delegaţia Permanenta Judeţeană, din care face parte.
DNA : Mariana Câmpeanu ştia de ŞPAGA luată de subordonaţii din Ministerul Muncii.
Potrivit unor interceptări ale DNA citate de Realitatea TV, Mariana Câmpeanu ştia că fostul său director său de cabinet, Iuliana Coruţ, şi alte patru persoane, printre care Paula Mănuceanu, fost consilier la acelaşi cabinet, şi Cristiana Bigan, funcţionar public în cadrul unei autorităţi naţionale, primeau mită ca să permită accesul unei persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii.Mai exact, din rechizitoriul DNA reiese că Mariana Câmpeanu ştia de şpagă şi ”a râs cu gura până la urechi”: ”Azi i-am povestit, de dimineaţă lu’ doamnă, râdea doamna cu gura până la urechi! I-am spus: DOAMNA MINISTRU, de ce râdeţi că n-a fost chiar aşa uşor?”
Ministrul Mariana Câmpeanu a negat că ar fi ştiut că angajaţii din Ministerul Muncii luau mită, aşa cum se înţelege din rechizitoriul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
"Nu ştiu de nici un fel de concurs aranjat. Mai mult decât atât, niciodată nu aş accepta aşa ceva. Nu ştiu despre acea conversaţie. Nu m-a întrebat nimeni nimic, nu ştiu nimic, despre niciun aranjament şi de nici o mită. Ce cer este ca justiţia să-şi facă datoria", a spus ministrul Muncii.
IGPR: 121 de persoane suspectate de infracţiuni economice, depistate în ultima săptămână.
Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor, sub coordonarea Direcţiei de Investigarea Fraudelor din IGPR, în urma activităţilor desfăşurate în perioada 17 - 23 mai, au depistat 125 de infracţiuni economice. Dintre acestea, 65 au fost infracţiuni de evaziune fiscală, 12 - înşelăciuni în relaţiile comerciale, 11 - infracţiuni de contrabandă, iar opt - delapidări.Poliţiştii au mai constatat şase fapte de corupţie şi tot atâtea abuzuri în serviciu.
Liviu Dragnea: Posturile vacante din sistemul bugetar vor fi desfiinţate.
"Mai avem o discuţie 'foarte simplă' cu câţiva miniştri după care vom introduce regula de 1 la 1. Problema este că în România sunt câteva primării care din cauza regulii de 1 la 7 au ajuns în situaţia de a avea trei sau patru angajaţi. Pentru primăriile care au un număr mic de angajaţi vom aduce aproape o mie de posturi pentru a avea îndeplinit normativul minim de personal şi pentru că ele să funcţioneze'', a declarat, sâmbătă, la Tulcea, într-o conferinţă de presă, vicepremierul Liviu Dragnea."Nu putem declanşa o mărire de salarii până nu ducem la capăt procesul de restructurare la nivel general, reaşezarea sistemului public şi reducerea cheltuielilor de personal. Sper să finalizăm acest proces într-o lună şi apoi vom putea discuta pentru anul viitor despre o reaşezare a lefurilor în interiorul aceleiaşi anvelope salariale, dar cu un număr de salariaţi mai scăzut'', a conchis vicepremierul Liviu Dragnea
Ministerul Economiei aşteaptă oferte pentru Cupru Min până în 10 iunie.
Ministerul Economiei va accepta "orice metodă prevăzută de lege" pentru atragerea de investiţii la producătorul de cupru Cupru Min Abrud şi aşteaptă de la eventualii investitori interesaţi să transmită scrisori de interes până în 10 iunie. Realizarea procesului de atragere de investiţii se va face prin orice metodă prevăzută de lege (asociere în participaţiune, cooperare, etc.), suma obţinută de la investitorul selectat urmând a fi utilizată pentru efectuarea investiţiilor de mediu, dotarea tehnologică a societăţii, deschiderea de noi fronturi de lucru şi capital de lucru", potrivit unui anunţ al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), organismul prin care este derulat acest proces.Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, spunea în 9 mai că instituţia a primit şase oferte pentru Cupru Min, din partea unor mari companii din industria cuprului, din Rusia, Europa şi America de Nord.
Tabără de romi în centrul Londrei.
Un grup de 30 de romi români s-a instalat pe o stradă exclusivistă din Londra, tabăra lor precară contrastând puternic cu împrejurimile şi nemulţumind populaţia locală.Daily Mail publică un nou reportaj "idilic" pe tema imigranţilor din România, fără a face deosebirea, o dată în plus, între romi şi români. De această dată, jurnaliştii britanici au realizat un reportaj în mijlocul şatrei răsărite în inima Londrei, în Park Lane, în apropiere de exclusivistul Marble Arch.
"Regina îşi ajută şi îşi protejează oamenii. Îi pasă de oamenii ei, toată lumea ştie asta. Acesta este motivul pentru care am venit din România, ca să ne poate ajuta."
"Vrem să găsim de lucru. Noi nu am venit aici să comitem infracțiuni sau să cerșim. Deoacmdată, singurul lucru pe care îl facem toată ziua este să căutăm hrană în coșurile de gunoi. Sperăm că cineva din guvernul să intervină și să ne dea de lucru și adăpost, undeva unde să trăim!, dclară un bărbat în vârstă de 52 de ani, care se erijează în liderul grupului.
Manifestaţie la Paris împotriva expulzării romilor.
Câteva sute de persoane au manifestat sâmbătă la Paris pentru a cere Guvernului socialist să îşi modifice politica faţă de romi, deplângând "expulzările care se succedă".Manifestanţii, majoritatea familii de romi, dar şi reprezentanţi ai unor asociaţii şi organizaţii politice, au fost în număr de 450, potrivit poliţiei, şi 1.000 potrivit organizatorilor.
Ei au defilat în linişte în spatele unui banner pe care se putea citi: "Astăzi romii şi mâine cine? Opriţi rasismul! Egalitate în drepturi".
"Nu expulzărilor fără asigurarea unor locuinţe", "romii cetăţeni europeni" au fost câteva sloganuri. Printre manifestanţi, o fetiţă purta îmbrăcăminte pe care se putea citi: "Nu vreau să fiu expulzată".
"În Franţa, este scris Libertate, egalitate, fraternitate. Dar îmi este greu să cred. Nu sunt un hoţ, nu creez probleme. Vreau doar să trăiesc liniştit aici şi să muncesc. În loc de asta, mi se sparge baracă, sunt insultat", a afirmat pentru AFP Boţi Sorin, un rom în vârstă de 38 de ani, care locuieşte într-o tabără din Saint-Denis, în apropiere de Paris.
În 2012, Franţa a expulzat 12.800 de români şi bulgari dintr-un număr record de aproape 37.000 de repatrieri.
Zeci de tinere au protestat la Paris faţă de mişcarea Femen.
Câteva zeci de tinere s-au reunit sâmbătă după-amiază la Paris pentru a denunţa "metodele totalitare şi manipulatoare" ale mişcării feministe radicale Femen.Manifestantele, majoritatea îmbrăcate în fuste albe, voiau să se îndrepte spre sediul Femen, din nordul Parisului, dar au fost împiedicate de o impresionantă desfăşurare de forţe a jandarmeriei.
"Femeia are demnitatea ei, aceasta nu înseamnă exhibiţionism şi isterie (...). Ne opunem astfel Femen care, precum câinii de gardă, sunt la ordinele unei ideologii care subminează bazele societăţii noastre şi sfidează valorile noastre", potrivit unui comunicat distribuit de manifestante.
Un cercetător american susţine că există viaţă după moarte.
Robert Lanza, cercetător la Advanced Cell Technology, a ajuns prin observaţii legate de fizica cuantică la concluzia că, practic, moartea nu există, având în vedere cei 20 de waţi rămaşi în urma fiecărei persoane decedate.Lanza este un adept al teoriei multiversului, fiind convins că există un număr infinit de universuri, care există simultan şi cuprind toate variantele unui anumit eveniment.
Cercetătorul susţine că, atunci când un om moare, cei 20 de waţi de energie informaţională trec într-un univers paralel. Practic, descoperirea lui Lanza s-ar traduce prin sintagma „nimic nu se pierde, totul se transformă”
ŞTIRI METEO
LUNI 27 MAI 2013
În nordul, vestul şi centrul ţ[râi vremea va fi răcoroasă, cerul va prezenta înnorări, local va ploua, iar cantităţile de apă pot fi însemnate. În restul teritoriului valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei, cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala doar izolat. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale în cursul zilei în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 24 de grade, iar cele minime între 5 şi 15 grade, uşor mai coborâte în depresiuni.Presiunea atmosferică va fi în creştere.PERSONALITĂŢI
"Prin ce iaduri trebuie să mai treacă omul până să înţeleagă că nu el se face pe sine?"
Martin Heidegger
Martin Heidegger (n. 26 septembrie 1889, Meßkirch/Baden - d. 26 mai 1976, Freiburg im Breisgau) a fost un unul din cei mai importanți filozofi germani din secolul al XX-lea. Lucrarea sa capitală, "Sein und Zeit" ("Ființă și timp", 1927), a contribuit la reconsiderarea fenomenologiei. Opera sa a exercitat o influență hotărâtoare asupra gândirii unei serii de filozofi ca Hans-Georg Gadamer, Maurice Merleau-Ponty, Jean-Paul Sartre, Emmanuel Levinas, Jacques Derrida și Hannah Arendt.
În 1913 obține titlul de „doctor în filosofie”. Începând cu anul 1923 este profesor la Universitatea din Marburg, pentru ca în 1928 să fie chemat la Freiburg, ca urmaș al lui Husserl la catedra de filosofie. În 1927 publică lucrarea "Sein und Zeit", în care pune bazele ontologiei fundamentale, prin care se rupe cu tradiția sistemelor ontologice ce dăinuiau încă de la Platon. În 1933, după venirea la putere a lui Hitler, se înscrie în partidul nazist (NSDAP), unde a fost membru din mai 1933 până în mai 1945. Întrebarea dacă această aderare a fost formală sau angajantă ideologic constituie încă o vie dezbatere între comentatorii de astăzi.
Este numit rector al Universității din Freiburg, dar demisionează după un semestru, pentru a se putea consacra sarcinilor didactice. În cuvântările sale publice critică, din punctul său de vedere romantic-conservativ, depersonalizarea și înstrăinarea din societatea modernă. Comportamentul său politic este ambiguu, pe de o parte respinge concepțiile rasiale ale nazismului și se declară împotriva arderii cărților „suspecte” pe teritoriul universității, pe de altă parte nu întreprinde nimic pentru a împiedica antisemitismul în creștere, care afecta o parte din corpul didactic și din studenți. Tinde să se izoleze și organizează seminarii „privatissime” pentru un număr restrâns de doctoranzi aleși după criterii foarte stricte. Printre aceștia s-a nuărat și românul Alexandru Dragomir. Lucrează la a doua sa lucrare fundamentală, Beiträge zur Philosophie („Contribuții la filosofie”), care va apărea abia postum, în 1989. După sfârșitul războiului este supus procesului de „denazificare” și suspendat de la universitate. În 1950 este reintegrat în corpul universitar; doi ani mai târziu este pensionat. În 1974 începe editarea operelor sale complete în peste 100 de volume.
Heidegger a murit la 26 mai 1976 la Freiburg.
S -A ÎNTÂMPLAT ÎN 26 MAI......................
Evenimente
1488: Construirea bisericii „Sf. Gheorghe" de la Voroneț, ctitoria lui Ștefan cel Mare.1679: A început construirea ansamblului arhitectural Mânăstirea Cotroceni, ctitorie a lui Șerban Cantacuzino, domn al Munteniei (1678–1688 ); biserica mânăstirii a fost demolată în 1984, reconstrucția ei începând în 2003
1918: Republica Democratică Georgia și-a declarat independența.
1920: Constantin Brâncuși a participat, la Paris, la „Festivalul Dada", împreună cu André Gâde, Paul Valéry, F. Léger etc., fiind unul dintre semnatarii manifestului intitulat „Contre Cubisme, contre Dadaisme"
1941: Al Doilea Război Mondial: Distrugătorul polonez Piorun schimbă focuri cu cuirasatul german Bismarck și își semnalizează poziția către flota britanică, care va reuși să distrugă cu succes mândria flotei germane.
1969: Programul Apollo: Apollo 10 se întoarce pe Pământ, după un test de succes de opt zile a tuturor componentele necesare pentru viitoarea primă aselenizare cu echipaj uman.
1986: Comunitatea Europeană adoptă steagul european.
S - a născut în...........
1602: Philippe de Champaigne, pictor francez (d. 1674)1667: Abraham de Moivre, matematician francez (d. 1754)
1896: Aurel Băeșu, pictor român (d. 1928)
1917: Mariana Sora, critic literar și eseist (d. 2011)
1926: Miles Davis, cântăreț american de jazz, compozitor și conducător de orchestră (d. 1991)
1941: Oana Manolescu, politician român de etnie albaneză
1942: Corneliu Ioan Dida, politician român
Decese
1536: Francesco Berni, poet italian (n. 1498)1679: Ferdinand Maria, Elector de Bavaria (n. 1636)
1762: Alexander Gottlieb Baumgarten, filosof german (n. 1714)
1976: Martin Heidegger, filosof german, reprezentant al existențialismului (n. 1889)
1997: Cezar Baltag, poet român (n. 1939)
2008: Sydney Pollack, regizor, producător, actor american (n. 1934)
2010: Jean Constantin, actor român de teatru și film (n. 1928)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .