joi, 9 mai 2013

Atomizarea de centru-dreapta


Găsim pe Facebook un comentariu absurd, ce dovedeşte dezorientarea ce domneşte pe centrul-dreapta eşichierului politic românesc.

Preopinentul în cauză afirmă că faptul că există o mulţime de mişcări de centru-dreapta nu este o problemă, ba chiar este un semn de sănătate politică, pentru că dreapta este caracterizată dintotdeauna prin pluralism de idei.

Pluralismul de idei este una, haosul altceva. Pluralismul de idei e motorul progresului. Haosul e starea de fapt a regresului şi chiar a eşecului.

Cu fibra caracteristică politicienilor de anvergură, Traian Băsescu a reuşit să închege o aparentă mişcare de centru-dreapta, de tip popular (adică una care combină virtuţile liberalismului cu cele ale creştin-democraţiei) cu atâta credibilitate, încât până anul trecut Occidentul chiar a pus botul şi a înghiţit pe nemestecate faptul că România este condusă de o alianţă politică de esenţă doctrinară populară.

Mai mult, prin mimetică socio-economică
, mecanismele caracteristice economiei globale s-au pus în mişcare, pe fondul acestei credibilităţi, iar România a cunoscut un avans fără precedent după decembrie 1989.

Totul era însă construit pe nisipuri mişcătoare şi eşafodajul s-a năruit când câţiva parlamentari din fragila coaliţie de guvernare au trădat, iar balamaua UNPR şi veşnicul oportunist de serviciu din politica românească, UDMR, au trădat "cauza", sub presiunea USL. Acum suntem în perioada de recul a evoluţiei României. Suntem curioşi când şi cum anume se va termina acest recul.

După căderea efemerului Cabinet MRU, au ieşit la iveală toţi dinţii stricaţi... citeşte tot aici

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More