miercuri, 4 iunie 2014

B.O.R! NU TRAUMATIZA MINORII! & Tiberiu Vanca

B.O.R! NU TRAUMATIZA
MINORII!

Sticla, obiectul magic, ce ne povesteşte douăzeci şi patru de ore din tot atâtea tot ce se petrece în lumea largă, ne este prietenă sau dimpotrivă. Înclin să cred că nu. Există, chiar, momente în care ne urâţeşte viaţa mai rău decât ar face-o un terorist ce s-ar încrâncena să paraziteze pe, şi în, fiinţa noastră. Iată de ce uneori ne este drag televizorul iar alte ori îl urâm. O întâmplare din ultima categorie avea să ne furnizeze ştirile din seara zilei de 3 iunie crt. Ştiristul comenta cu amărăciune cum că inspectorul şcolar al disciplinei religie din judeţul Gorj a dat cuvânt de ordine tuturor profesorilor ortodocşi, titulari ai disciplinei, cum s-ar spune, de „Doamne, Doamne”, să tragă de limbă pruncii din băncile în faţa cărora au acces, pentru prelevarea apartenenţei la „alte afurisite Biserici decât cea ortodoxă” şi că aceste informaţii ar fi necesare Mitropoliei, evident cea ortodoxă. Ştirea, aparent banală, m-a cutremurat, şi asta nu pentru că oamenii se bălăcăresc diurn în tot felul de porcării, cât pentru că a deschis o rană, nevindecată încă, produsă pe trupul moralităţii acestui popor în anul, de la Diavol, 1948, când la duiosul mieunat, şi linguşeala cu promisiuni colaboraţioniste mai mari ierarhi ortodocşi au convins torţionarii roşii de la vârf să treacă înafara legii Biserica Unită cu Roma Greco-Catolică, pentru că vezi bine prin anul 1700, întunecatele „agenturi-medievale” au atentat la sănătatea ortodoxă rupând din trupul sfânt al Sfintei Biserici Ortodoxe ramura „blestemată”a „uniaţilor” ce avea să devină istoriceşte Biserică Unită cu Roma. Şi târgul s-a încheiat. Greco Catolicii au fost interzişi, ierarhii acestui cult au fost întemniţaţi şi ucişi în închisori şi lagăre, iar prelaţii ortodocşi şi-au ţinut promisiunea, respectiv au ciripit. Dovezi Mitropolitul Nicolae Bălan al Banatului a recunoscut că a semnat cu securitatea, Mitropolitul Andreicuţ al Clujului, precum şi întâi stătătorul de la Constanţa au fost deconspiraţi de C.N.S.A.S. iar de clerul risipit prin ţară ce să mai vorbim. Nu întâmplător aceiaşi Biserică acoperită de ruşinea şi inconştienţa Înalţilor Săi Prelaţi din vreme, a cerut dispensă de la cercetare în anii din urmă a clerului ortodox. Teama de a se afla prea multe i-a cam avizat. Am afirmat că rana produsă atunci nu este închisă nici acum după 66 de ani întrucât actuala conducere BOR refuză să restituie în integralitatea lor bisericile Greco-Catolice primite plocon în urma târgului din 1948.
Dar să revenim la ale noastre. Înaltul Cler Ortodox şi clerul în subordine, ar vrea să sechestreze divinitatea. Vor să-l boteze pe Dumnezeu la ortodocşi. Ei fac aceiaşi greşeală pe care o fac extremiştii din ţara vecină care o ţin sus şi tare că Dumnezeu este ungur. Nu buni prieteni. Dumnezeu cel blând este un Spirit Sacru şi atât. El nu este nici ortodox, nici catolic, nici neoprotestant, nici islamist, nici mozaic, cât este un spirit universal ce îi iubeşte pe toţi cei ce i se închină, indiferent de cultul din care i se înalţă slava şi rugăciunea. El, atâta timp cât oamenii trăiesc în moralitate şi-i recunosc proeminenţa slăvindu-l nu este sensibil la „bălăcăreala dogmatică” inventată de clerici pe un lung traseu istoric numai şi numai pentru a-şi pieptăna orgoliile. El ignoră anul 1054, şi acoperă cu dragoste ambele ramuri şi pe toate celelalte ce fie s-au rupt fie s-au instituţionalizat din varii considerente pe traseul istoric de la Mântuitor şi până în prezent, calvini, luterani, anglicani şi alţii. Să nu cădeţi în greşeala, bunii noştri prelaţi ortodocşi, să socotiţi că raiul vă aparţine, şi că aţi putea fi titulari absoluţi al adevărului În Dumnezeu şi În Credinţă. Din punctul de vedere al Înaltului Spirit Divin, vă aflaţi la deplină egalitate cu neoprotestanţii de toate genurile, cu catolicii de toate ramurile şi cu toţi slăvitorii lui Dumnezeu, astfel că pofta prozelită manifestată istoriceşte de Domniile Voastre este păcat şi „Mânie” amestecată cu „Durerea” ce-l încearcă pe „Părintele Sfânt” atunci când vă asistă la comiterea păcatului de a nu iubi aproapele, de a nu-i respecta pe toţi ce-i ce i se închină, indiferent din spatele cărei dogme, de-a le deţine prin păcat lăcaşurile de cult, de a-i pune în situaţia să se roage sub cerul liber în timp ce bisericile lor stau sub lacăte la mâna Domniilor Voastre pentru că ziceţi că în acest sens aveţi cuvânt de ordine de la cei ce vi le-au încredinţat în custodie. Ştiţi Domniile Voastre bine cine au fost aceia.
Domniilor Voastre, potrivit celor mai elementare reguli de moralitate şi legalitate nu vă este îngăduit să faceţi anchete sociologice prin prelevare de informaţii de la persoane minore. Aşa cum autorităţii statale nu-i este îngăduit să întrebe şi să preleve declaraţii de la minori în alte condiţii decât sub asistare parentală, pe de o parte, iar pe de altă parte regulile de prelevare sociologică interzic o astfel de practică, personalul de sub influenţa Bisericii Ortodoxe Române, respectiv profesorii de religie din Judeţul Gorj, în măsura în care au dus la îndeplinire ordinul dat de inspectorul de specialitate din cadrul inspectoratului nu numai că au greşit cât au abuzat minorii în discuţie, iar acest fapt se converteşte într-un grav act antisocial. Se numeşte infracţiune.

4 iunie 2014
Tiberiu Vanca

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More