duminică, 15 iunie 2014

"Ştiu că mi se poate întâmpla ceva, dar este în mâinile lui Dumnezeu", a spus Papa Francisc, în vârstă de 77 de ani.

Papa Francisc refuză să folosească vehicule cu geamuri blindate în care se simte ca într-o "cutie de conserve", explicând că la vârsta lui nu mai are multe de pierdut, conform unui interviu acordat cotidianului spaniol La Vanguardia, citat de Mediafax.

Întrebat de ce se expune riscurilor utilizând un papamobil fără geamuri antiglonţ, Suveranul Pontif a răspuns: "Este adevărat că se poate întâmpla orice, dar să fim serioşi, la vârsta mea nu mai am multe de pierdut".
"Ştiu că mi se poate întâmpla ceva, dar este în mâinile lui Dumnezeu", a spus Papa Francisc, în vârstă de 77 de ani.
 
De la tentativa de asasinare care l-a vizat pe Papa Ioan Paul al II-lea în 1981, şefii Bisericii Catolice au utilizat vehicule blindate în deplasările publice.
Însă Papa Francisc afirmă că preferă vehiculele fără geamuri blindate, argumentând că vrea să fie aproape de oameni.
In fată a 50.000 de credincioşi veniţi din lumea întreagă, Papa Francisc s-a apropiat de bărbatul desfigurat de boală, l-a mângâiat pe creştet şi l-a sărutat. Imaginile cu Suveranul Pontif au făcut înconjurul lumii, iar presa italiană l-a comparat pe Papă cu Francisc din Assisi, sfântul săracilor, care nu s-a sfiit să sărute rănile unui lepros. Bărbatul în vârstă de 45 de ani, sărutat de Papa Francisc, suferă de neurofibromatoză, o boală genetică cruntă în care apar tumori cutanate de-a lungul nervilor periferici.
Nu este primul gest de umilinţă pe care-l face Suveranul Pontif. La sfârşitul lunii octombrie Papa Francisc a cedat rugăminţilor unui băieţel care a scăpat vigilenţei gărzilor şi s-a urcat pe scena pe care capul Bisericii Catolice ţinea o predică.
Băiatul, un orfan din Columbia, nu a vrut să se îndepărteze de Suveranul Pontif nici măcar atunci când agenţii de securitate i-au dat bomboane ca sa-l convinga sa plece. Băiețelul nici nu a vrut să audă așa ceva și s-a agățat de hainele Papei. În tot acest timp, Suveranul Pontif și-a continuat netulburat discursul. Băiețelul a rămas pe scenă pe toată durata predicii, ba chiar la un moment dat s-a așezat pe scaunul papal.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More