vineri, 27 iunie 2014

La mulţi ani dragi pescari!



Peştii se prind cu undiţa, iar oamenii cu vorba.
(William Shakespeare)

Conferinţa Internaţională pentru Reglementarea şi Dezvoltarea Pescuitului de la Roma din 1984 a stabilit ca la 27 iunie să se serbeze anual Ziua Internaţională a Pescarului.
Emoţia provocată de captură perfectă, indiferent dacă se pescuia pentru procurarea de hrană sau din distracţie a făcut parte din experienţa pescarilor încă din cele mai vechi timpuri.


Pescuitul este unul din cele mai populare hobby ale omenirii. Cine a stat măcar odată cu undiţa pe mal, a savurat plăcerea aerului curat şi liniştea apei şi a prins primul său peşte, nu va uita nicicând aceste clipe.



În această zi, multe ţări organizează concursuri de pescuit şi diverse seminare. La evenimente participă atât pescari cu experienţă, cât şi începători. În ultimii ani, printre participanţii la concursurile de pescuit, se numără tot mai multe femei.


Pescuitul este o activitate profitabilă pentru economia unei ţări. Exista un Fond European pentru Pescuit, un fond special al Comunităţii Europene care finanţează industria pescuitului. Preocuparea pentru asigurarea durabilităţii economice, stoparea braconajului, adaptarea la schimbările permanente ale naturii sunt preocupări legitime în această ramură de activitate.

                                                                            Fir întins!!!!.




                                                                   





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More