marți, 20 ianuarie 2015

Ponta, cum scapă de avocatură, dă de procuratură.


Ce spune dl. Ponta de ordonananţa pe care şi-a dat-o pe persoană fizică: „Acea ordonanţă are multe prevederi referitoare la sistemul de educaţie. Cum v-a explicat ministrul Educaţiei, este vorba despre şase prevederi care ţineau cont de urgenţa desfăşurării activităţii. Din punctul de vedere al elaborării unei ordonanţe, a fost inclusă acolo şi, ca să vă răspund pe placul dumneavoastră, suntem în gluma cu şapcă, fără şapcă. Dacă nu vreau să renunţ, de ce nu renunţ. Dacă vreau să renunţ, de ce renunţ. Din punctul meu de vedere, discuţia a fost închisă. Orice vrei să faci nu este bine", ne bagă premierul în filosofii sofisticate.

Poate fi acesta un răspuns de prim-ministru, când este întrebat dacă, în virtutea bunului simţ, odată prins cu mâţa-n sac şi cu doctoratul - la care-şi dă lege să renunţe - în vine, va renunţa şi la calitatea de avocat obţinută în virtutea faptului că s-a „doftoricit” peste noapte?

Omul acesta ori n-are perspectivă, ori n-are simţul măsurii. Cum să jigneşti zilnic un popor, in corpore, crezându-l prost ca noaptea?!  “Dacă nu vreau să renunţ, de ce nu renunţ? Dacă vreau să renunţ, de ce renunţ? Din punctul meu de vedere, discuţia a fost închisă. Orice vrei să faci nu este bine”, zice dumnealui.

Păi, întrebarea „De ce vrei să renunţi?!”, când vrei să renunţi, se referă la doctorat! Iar întrebarea „De ce nu vrei să renunţi?!”, când nu vrei să renunţi, se referă la calitatea de avocat, însuşită ca urmare a faptului că atunci erai doctor, iar acum nu mai vrei să fii, că te-ncurcă la mers.

Apoi se propteşte în parabola asta răsuflată şi conchide: „Din punctul meu de vedere, discuţia a fost închisă. Orice vrei să faci nu este bine”. Şi gata, le-a răspuns oamenilor ce-i cu doctoratul, cu renunţatul, cu avocatura şi cu mârlănia.

Ca atare, îi aduc la cunoştinţă, pe această cale, doctorului-premier că discuţia nu e deloc închisă şi că decanul Baroului Bucureşti, Ion Ilie Iordăchescu, cel care nu trăieşte la mâna PSD, ca Pop şi Ciorbea, şi căruia Monica Macovei i-a cerut “să-l excludă pe Victor Ponta din avocatură, pe motiv că renunţarea la titlul de doctor în drept anulează diploma pe baza căreia a fost primit în avocatură”, tocmai s-a înscris în PNL.

După care a spus: “Baroul Bucureşti va putea analiza cererea de excludere din avocatură a lui Victor Ponta după ce Universitatea Bucureşti va decide dacă îi retrage titlul de doctor sau nu”.

Ei, acuma da! Se poate spune: “Orice fac, nu e bine!”. Dacă renunţă la doctorat, e nasol cu avocatura. Dacă nu mai renunţă, e nasol cu procuratura…  (autor - Marian Sultănoiu)




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More