joi, 24 aprilie 2014

Joyeux anniversaire!


Joyeux anniversaire! 
 
Jean Paul-Gaultier s-a născut la 24 aprilie 1952 în Arcueil, Val-de-Marne, Franţa. Este printre cei mai celebri şi controversaţi designeri francezi din lume.
Încă de mic copil, acesta şi-a manifestat pasiunea pentru desen şi pentru haine, înlocuind timpul ce trebuia să-l petreacă la şcoală cu timpul petrecut alături de bunica lui,  acasă. Cei doi desenau zeci de schiţe pentru viitoarele haine ale sale de haute-couture. Familia sa a fost unul dintre cei mai importanţi factori în cultivarea pasiunii sale pentru designul hainelor.


Astfel, în 1970, când Jean Paul a împlinit vârsta de 18 ani, s-a angajat cu jumătate de normă la faimosul creator de modă francez Pierre Cardin. Din păcate, după o scurtă perioadă de timp,
este concediat din cauza excesului de personal.






Deşi profund dezamăgit, Jean Paul nu se dă bătut şi îşi încearcă norocul şi în altă parte. A lucrat timp de doi ani la casele de modă ale lui Jacques Esterel şi Jean Patou. După tot acest timp, reuşeşte să se întoarcă la casa Pierre Cardin în 1974, unde începe să lucreze ca designer în Filipine. Creaţiile sale erau destinate exclusiv pieţei din Statele Unite ale Americii.



Debutul său ca designer autonom şi-l face în anul 1975, prezentându-şi prima sa colecţie. A fost ajutat foarte mult în acest sens de către Francis Menunge.
Designerul a reuşit să facă o mare vâlvă în anii ’80 atunci când a creat vestitele corsete pentru turneul „Blond Ambition Tour” al Madonnei. Reuşeşte încă o dată în 1988 să spargă clişeele modei când inventează fusta pentru bărbaţi. Peste zece ani i se împlineşte un vechi vis :  acela de a prezenta o creaţie haute-couture.


În prezent, Jean Paul-Gaultier este designerul Casei Hermes. În 1999, vestita casă de modă a investit în el 15 milioane de dolari, iar în anul 2003 acesta a preluat postul de designer-şef al casei.
Este unul dintre designerii preferaţi ai vedetelor, iar printre clientele şi prietenele sale de suflet se numără Madonna, Juliette Binoche, Catherine Deneuve şi Trudie Styler. În 2003, când Nicole Kidman a obţinut Oscarul pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal, a urcat pe scenă îmbrăcată într-o rochie neagră purtând semnătura Jean Paul-Gaultier.

 

Parfumuri


Gaultier este cunoscut şi pentru o linie de parfumuri foarte populară. În anul 1993 apare primul parfum intitulat Classique, iar parfumul Le Male ajunge să fie nr.1 în Europa.
-  în anul 2000 apare un parfum dedicat femeilor Fragile
-  în anul 2005 este lansat parfumul Unisex
-  în anul 2007 lansează un parfum pentru bărbați Fleur du Male
-  ultimul parfum este dedicat tot femeilor - Madame.











 















0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More