luni, 25 august 2014

Trupele ruse au invadat în această dimineața Ucraina (25 aug.)

Autoritățile ucrainene au afirmat luni că un convoi format din cel puțin 50 de blindate și tancuri a trecut frontiera dinspre Rusia în sudul Ucrainei, îndreptându-se spre Mariupol, oraș situat pe malul Mării Azov.



Coloana militară a pătruns în Ucraina prin Novoazovsk, o regiune sudică, aflată sub controlul forțelor Kievului, forțând granița  titrează Independent.md preluat de RBNpres.info
Oficiali din cadrul armatei ucrainene au anunțat că cea mai mare parte din vehiculele militare, peste 50 de TAB-uri, tancuri și camioane de luptă se îndreptă spre Mariupol, cel mai important oraș din zonă, apărat în prezent de aproximativ o mie de militari ucraineni.
Mariupol, important centru industrial din sudul Ucrainei, a fost în lunile aprilie și mai teatrul unor lupte extrem de violente între separatiști și forțele Kievului, soldate cu zeci de morți și sute de răniți. Până la urmă starea de lucruri se calmase, iar orașul revenise sub controlul autorităților.
Ulterior, Mariupol a devenit sediul administrației regionale a regiunii Donețk, subordonată Kievului. Autoritățile regionale au difuzat luni un mesaj menit să calmeze spiritele printre locuitori, în care spuneau că administrația „funcționează normal” și că membrii acesteia nu și-au părăsit posturile.
*
În dimineața de 25 august o coloană de militari ruși a traversat frontiera Ucrainei, tragând focuri de armă asupra punctului de trecere ”Novoazovsk”. Militarii s-au mișcat mai apoi spre orașul ucrainean Mariupol. Informația a fost furnizată de un grănicer al unității militare 9937, detașamentul de frontieră Donețk, transmite elise.com.ua.
”Am urmărit cum trupele ruse au înaintat spre graniță prin câmpie. Coloana era formată din tancuri, mașini blindate și unități de transport de tip ”Kamaz”. Inițial ei au staționat în apropiere de satele Șerbak și Markino.” a spus grănicerul.
Trupele ruse au înaintat pe teritoriul Ucrainei cu 4-5 km, iar grănicerii ucraineni s-au retras. Militarul a mai adăugat că nu pot rezista împotriva tancurilor, întrucât la frontieră sunt prezente doar trupe de infanterie.
Informația nu a fost confirmată oficial de reprezentanții serviciului de presă al detașamentului de grăniceri de la Donețk.

Sursa : http://www.rbnpress.info/wp/trupele-ruse-au-invadat-in-aceasta-dimineata-ucraina-25-aug/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More