marți, 16 aprilie 2013

Busolă pierdută dictatura estului


Busolă pierdută dictatura estului


„Feriţi-vă de burghezia proletară!” (V.I.Lenin)


Lenin nu vedea pentru proletariat cel mai mare pericol în moşierimea şi burghezia pe care o înlăturase de la putere în Rusia într-un mod sângeros. Cel mai mare pericol pentru proletariat era, în viziunea lui, burghezia care se va ridica din rândurile acestuia.
Avem toate şansele să intrăm şi să rămânem în istoria universală ca primul stat condus de burghezia proletariatului iar Ponta să fie aşezat alături de Lenin, Stalin, Muisolini, Hitler şi alţi mari dictatori ai lumii. Părerea mea!


      Vremuri de restrişte, vremuri de deznădejde stăm şi ne uităm cum acele busolei se învârt forţat către răsărit. Comunismul a revenit în forţă în România. Romanii stau liniştiţi şi se uită aşteptând să apară lideri care să le arate calea, o cale pierdută în nici un an de zile. Ei au ocupat parlamentul în forţă, au măsluit alegerile, e adevărat occidentul ne-a susţinut şi nu a permis ocuparea justiţiei, dar asta a fost anul trecut. Iată că precum a promis pOnta şi puşcăriaşii vor schimba imaginea şi astfel el a coabitat cu preşedintele (care ce să facă atunci când populaţia a permis acestei CATASTROFE NAŢIONALE numită USLA să câştige alegerile în iarna) şi astfel a luat o gură de oxigen. În rest vedem în fiecare zi pe televiziuni inclusiv pe B1 reprezentanţii USLA care apar zi de zi pe ecrane şi ne otrăvesc viaţa Aşa că picătură chinezească ei zi de zi ne fac să ne fie scârbă de politicieni. Vedem zi de zi o opoziţie care pe lângă că este inexistenta ne spune: Lasă să vadă populaţia ce a ales! Şi mai apoi se luptă între ei fiecare cu fiecare.
       Romanul a pierdut direcţia, iată că mii de muncitori ies în stradă pentru că şi-au pierdut locurile de muncă, intelectualii zic: Lasă că aşa le trebuie au votat USLA! Între timp se închid fabricile, se fac afaceri, cei care altă dată nu erau buni la CSM acum brusc devin buni, rudele pOntacului preiau funcţii la Justiţie, Oprescu minte că de obicei şi ne promite drumul spre Marte... ŞI CE ESTE MAI IMPORTANT IATĂ CĂ SE MODIFICA CVORUMUL LA REFERENDUM ASTFEL ÎNCÂT CONSTITUŢIA FĂCUTĂ DE PENALI!
       Vom avea o nouă CONSTITUŢIE şi vom dănţui cum vor ei... de noi şi aşa nu ne putem unii nici SOCIETATEA CIVILĂ, nici aşa zisa OPOZIŢIE!
      Iată că am ajuns ca după 23 de ani să revenim în doar un an la DICTATURA PENALILOR BOLŞEVICI!
     Prin succesiune şi solidaritatea de interese a succesorilor, comunismul s-a autotransformat în capitalism. Proletariatul s-a autotransformat în burghezie. URSS s-a autotransformat în Rusia, iar PCR s-a autotransformat în FSN – PSD – PSDR – PD – PDL, iar PNŢ şi PNL nu au fost altceva decât două etichete antebelice luate în exploatare şi bine manipulate de autentici comunişti camuflaţi în abili democraţi.



      Egiptenii au descoperit pentru prima dată busola.[necesită citare] Busola sauacul magnetic a fost deja cunoscut în timpul împăraților din China. Pe atunci busola consta dintr-o piatră magnetică legată de un fir de ață pentru a se putea roti liber. Mai târziu apar formele de busole mai specializate. În Perioada Marilor descoperiri geografice portughezii au perfecționat busola.
Alexander Neckam un savant englez menționează busola pentru prima oară prin secolul XII în Europa, fiind adusă în anul 1190 de arabi. Forma busolei de azi este menționată prin secolul al XIII-lea probabil de un navigator italian dinAmalfi, unde în port se găsește statuia lui Flavio Gioia, declarat „descoperitoral busolei”.
      Busola poate fi clasică sau numerică. Cea clasică se compune dintr-o capsulă transparentă și etanșă care conține un lichid uleios, în care se rotește, fixată pe un pivot, o săgeată magnetizată, colorată, de obicei, în roșu și negru, capătul roșu indicând Polul Nord, iar cel negru (albastru) Polul Sud. Fundul capsulei poate fi liniat, cea ce permite o poziționare simplă pe hartă, ușurând astfel găsirea Nordului și orientarea pe hartă în spațiu
     Deviația este deplasarea suferită de acul magnetic sub influența unor câmpuri electromagnetice din apropierea busolei, provocate de aparate sau instrumente electrice, zăcăminte de minereuri feroase. Pentru eliminarea acesteia este necesară aplicarea unei corecții de direcție. Busola poate fi clasică sau numerică. Cea clasică se compune dintr-o capsulă transparentă și etanșă care conține un lichid uleios, în care se rotește, fixată pe un pivot, o săgeată magnetizată, colorată, de obicei, în roșu și negru, capătul roșu indicând Polul Nord, iar cel negru (albastru) Polul Sud. Fundul capsulei poate fi liniat, cea ce permite o poziționare simplă pe hartă, ușurând astfel găsirea Nordului și orientarea pe hartă în spațiu.
     Este unghiul format cu tangenta la suprafața globului terestru, această valoare fiind în Europa centrală de ca. 66,5° ceea ce înseamnă că intensitatea câmpului magnetic orizontal atinge numai 40 % din valoarea sa, în comparație cu câmpul magnetic vertical ce atinge 90 %. La busola folosită la navigația pe mare este necesar un giroscop pentru a menține busola (compasul) permanent într-o poziție orizontală.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More