joi, 4 aprilie 2013

SCURTE CONSIDERATII DESPRE DECLARATIILE DIN ACEASTA SEARA ALE DLUI. PRESEDINTE TRAIAN BASESCU

- Dl. Presedinte a subliniat faptul ca Ministrul Justitiei,recte ponta, TREBUIE sa-si asume responsabilitatea pentru propunerile ce le-afacut pentru Parchetul General, DNA, DIICOT;

- propunerile lui ponta s-au facut in conformitate cuprevederile legii;

- DL. Presedinte a aratat ca propunerile facute de ponta nu-i dau "niciun motiv sa creada ca vor fi schimbari in trendul crescator in modul de rezolvare a problemelor justitiei";

- singura problema ar fi ca, la baza acestor propuneri, desi facute in conformitate cu prevederile legii, nu a stat un proces transparent de selectie, care sa permita cat mai multor candidati sa-si depuna dosarele, asa cum a RECOMANDAT Comisia Europeana in Raportul privind Mecanismul de Cooperaresi Verificare pe Justitie - Raportul MCV (repet, o recomandare, nu o OBLIGATIE);

- in opinia mea, Consiliul Superior al Magistraturii va aveaun rol DECISIV in ceea ce priveste propunerile lui ponta, avand in vedere ca, ieri, dna Oana Schmit Haineala - presedintele acestei institutii, a declarat ca se doreste un proces transparent al selectiei candidatilor, in sensul recomandarii Comisiei Europene; din aceasta perspectiva, capata o SI MAI MARE IMPORTANTA  decizia de azi a Curtii Constitutionale a Romaniei, prin care revocarea lui Cristi Danilet (si IMPLICIT a dnei. Alina Ghica) din CSM a fost declarata neconstitutionala, MAI ALES avand in vedere ca cei doi vor reveni in pozitiile lor, oficiale, de judecatori ai acestei institutii fundamentale a statului de drept din Romania si vor avea un cuvant, FOARTE GREU, de spus in avizarea favorabila sau nevaforabila a propunerilor lui ponta.

- pe de alta parte , asa cum a declarat Robert Turcescu la emisiunea lui Tudorel Badin, ideea ca victor ponta si-a asumat, in calitate de ministru interimar al justitiei, propunerile respective, respectand prevederile ACTUALE ale legii, se datoreaza faptului ca primul-ministru si-a dat seama ca “are nevoie disperata de banii Uniunii Europene”.

CONCLUZIE

In opinia mea, trebuie sa INVATAM sa "citim", printre randuri, declaratiile dlui. Presedinte Traian Basescu si NU sa le luam DOAR asa "tale quale"...la prima vedere/auzire.

De aceea, eu cred ca in aceasta seara, dl. Presedinte Traian Basescu si-a demonstrat, DIN NOU, atat inteligenta si intelepciunea in domeniul politicii, cat si calitatile, EVIDENTE,  de adevarat strateg.

Prin declaratiile sale de azi, care, pana la un anumit punct, sustin propunerile lui ponta, dl.Presedinte Traian Basescu nu a facut altceva decat sa ADANCEASCA FALIA din interiorul aliantei USL, aducandu-si INCA O CONTRIBUTIE la …mai mult decat anticipata ruptura dintre PSD si PNL, ceea ce nu poate servi decat…opozitiei de dreapta din Romania ! 

Nu mai ramane decat ca actuala opozitie parlamentara de dreapta, care, de cateva luni, se manifesta extrem de firav in spatial public, sa aiba, la randul ei, INTELIGENTA de a specula/valorifica, LA MAXIMUM, aceasta oportunitate “creata” de dl. Presedinte Traian Basescu !   

Autor: George Staicu

<photo id="1" />





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More