sâmbătă, 27 aprilie 2013

NU-L MAI ATACATI, PE NEDREPT, PE DL. PRESEDINTE TRAIAN BASESCU ! IATA "ESENTA" DECLARATIILOR SALE DE ASEARA !


Asa cum am mai scris intr-un articol din 24 aprilie  (http://vocearomanieiliberethenextgeneration.blogspot.ro/2013/04/cei-care-au-inceput-sa-l-atace-pe-dl.html  ) cei care il ataca pe dl. Presedinte Traian Basescu vis-a-vis de declaratiile sale (PE TEME E-CO-NO-MI-CE !) de aseara si din ultimele saptamani, DAU DOVADA de o MARE NA-I-VI-TA-TE si CHIAR de o anumita simplitate si superficialitate/ LIPSA DE PROFUNZIME, in perceperea CORECTA atat a ESENTEI respectivelor declaratii, cat si a actualelor realitati politice (ZDROBITAREA majoritate a USL din parlament care...mentine in functie guvernul ponta !). 

Ceea ce am scris, in continuare, reprezinta o incercare de a-i ajuta pe TOTI cei ce au perceput GRESIT, atat declaratiile de aseara, cat si cele din ultimele saptamani ale dlui. Presedinte Traian Basescu. 

In alta ordine de idei este EXTREM DE REGRETABIL este ca asemeea atacuri vin TOCMAI din partea unor "sustinatori" ai dreptei care, pana acum cateva saptamani / luni se bateau cu pumnul in piept ca sunt "port-drapelul" unitatii miscarii de dreapta si unicle "goarne" ale deptatii si adevarului. Prin atacurile la adresa dlui Presedinte Traian Basescu acesti "sustinatori" ai dreptei au ajuns, in mod consient sau...inconstient, sa faca jocurile USL si sa "contribuie" la DEZBINAREA dreptei din Romania. 

Repet SI AICI ceea ce am scris in 24 aprlie 2013:
"...TREBUIE  sa INVATAM sa "citim SI...printre/dincolo de randurile" din declaratiile dlui Presedinte Traian Basescu. NU TOATE declaratiile sale trebuie luate asa...la prima vedere... "; "...Politica este o…adevarata ”ARTA”, ale carei SUBTILE  “metafore“ si “mistere” nu le poate intelege ORICINE !!! "

In ESENTA, din declaratiile de aseara ale domnului Presedinte Traian Basescu, FUNDAMENTATE PE O FOARTE CORECTA ANALIZA A CIFRELOR OFICIALE (!!!) DIN ULTIMII ANI,  a rezultat urmatoarul MARE ADEVAR:

Guvernul Boc are MARELE MERIT ca a restabilit echilibrele macroeconomice, prin asumarea unor masuri de austeritate extrem de dure, punand pe PRIMUL PLAN interesele nationale si nu pe cele politice, desi respectivele masuri au determinat o scadere DRASTICA popularitatii PDL in randul electoratului.


Din aceasta imaginea de mai sus (ce prezinta evolutia grafica a Produsului Intern Brut si a deficitului bugetar ale Romaniei in prioada 2000 - 2012) se vede si se intelege FOARTE CLAR ca respectivele masuri de austeritate, ASUMATE de Presedintele Traian Basescu si de Prim-Ministrul Emil Boc, au fost MAI MULT DECAT NECESARE fiind DETERMINATE de dezastrul (deficItul bugetar IMENS ) in care a fost lasata tara datorita masurilor populiste adoptate in perioada 2007-2008 de catre guvernul Tariceanu (sustinut de PSD) desi, inca din2008 respectivul guvern PNL detinea informatii despre criza financiara din SUAcare, ulterior, s-a extins in Europa si in intreaga lume .
Asadar, guvernul Boc a data dovada de INTEGRITATE, LUCIDITATE si RESPONABILITATE, punand pe PRIMUL PLAN interesele tarii, pentru a putea, astfel, sa repare, ceea ce a stricat guvernul Tariceanu si sa EVITE  intrarea Romaniei in situatia de a nu mai putea plati salarile, pensiile si datoria publica externa, asa cum se intampla ACUM in Grecia, Spania, Italia, etc  !

Pe de alta parte, multumirile pe care dl.presedinte Traian Basescu le-a adus guvenului ponta pentru ca acesta, nefacand, PRACTIC, NIMIC in ultimele12 luni (!), NU A PUTUT STRICA ceea ce au "construit" dl. Emil Boc si presedintele tarii, NU TREUBIE INTERPETATE ca o sustinere a
guvernului usl !

In alta ordiine de idei, REPET SI AICI ceea ce am mai scris n precedentele melepostari: prin asemenea declaratii la adresa guvernului ponta, dl. Presedinte Traian Basescu demonstreaza ca stapaneste, perfect, ARTA POLITICII, actionand strategic si, MAI ALES, inteligent, in"directia" adancirii faliei / disensiunii dintre PSD si PNL, cu scopul de a distruge aceasta alianta in...PARLAMENT ! Este EVIDENT ca, atunci cand aceasta alianta nu va mai functiona in parlament, guvernul ponta va putea fi demis prin depunerea unei motiuni de cenzura !

Ca sa rezum ceea ce am scris mai sus, in conferinta de presa de aseara dl. Presedinte Traian Basescu a urmarit PATRU MARI obiective:

1. sa RECONFIRME corectiudinea masurilor de austeritate asumate atat de Prim-Ministrul Emil Boc cat si de dl. Presedinte Traian Basescu, de ale caror efecte POZITIVE ce se manifeste SI in prezent, se "bucura" SI guvernul ponta;

2. sa ADANCEASCA falia/fisura dintre PSD( ponta) si PNL (crin antonescu);

3. sa atraga atentia (FARA, insa, a impune) guvenului ponta asupra a ceea ce AR TREBUI sa faca, pentru a mentine echilibrele macroeconomice si, IMPLICIT, pentru a CONTINUA si, astfel, RE-CONFIRMA (!!!) CORECTITUDINEA si VIABILITATE politicilor economice, fiscale si sociale ale guvernelor Boc si Ungureanu !!!

Cu ALTE "cuvinte", dl. Presedite Traian Basescu, prin sugestiile facute aseara guvenului ponta, i-a spus acestuia si, implicit, ne-a spus SI noua, sustinatorilor miscarii de dreapta, ca pentru a mentine echilibrele macroecomoice si a asigura premisele unei cresteri economice sanatoase si sustenabile, guvernul si majoritatea parlamentara usl, TREBUIE sa EVITE masurile populste si sa continue politicile de austeritate ale guvernelor Boc si Ungureanu si, IMPLICIT, sa "suporte" SCADEREA INCREDERII de care INCA se bucura in rezent din partea unui iportantsegment al electoratului .

4. Totodata, prin ideile prezentate la punctele 1,2 si 3, dl. Presedinte Traian Basescu ofera un "SPATIU DE MANEVRA" SI PENTRU opozitia parlamentara si ne-parlamentara de dreapta din Romania, SUBLINIIND faptul ca SINGURELE politici corecte pentru reluarea cresterii economice sunt cele de...DREAPTA ! Din aceasta perspectiva, prin declaratiile de aseara putem spune ca, intr-un mod INTELIGENT si SUBTIL, dl Presedinte Traian Basescu a FACUT...CAMPANIE ELECTORALA PENTRU MISCAREA DE DREAPTA DIN ROMANIA (!!!), incercand totodata sa "trezeasca la realitate"  si sa "deschida ochii" romanilor ce au votat USL si, MAI ALES, celor peste 11 milioane de romani care nu s-au prezentat la alegerile parlamentare dn decembrie 2012 !        
Acestea TREBUIE sa fie ideile si concluziile pe care, INCLUSIV oamenii cu o perceptie si o "capacitate" de analiza superficiale, LIPSITE DE PROFUNZIME,  precum si acei asa-zisi "sustinatori ai dreptei, TREBUIE SA LE INTELEGEM din declaratiile dlui. Presedine Traia Basescu, MAI ALES (!) avand in vedere faptul ca, in contextul in care opozitia de dreapta este aproape inexistenta in parlament (datorita majoritatii ZDROBITOARE PSD-PNL-PC-UNPR-UDMR-Minoritati nationale), presedintele tarii a ramas, PRACTIC, sa se lupte DE UNUL SINGUR cu alianta USL si cu guvernul ponta. Si o face FOARTE BINE, utilizand "armele" strategiei, tacticii si, MAI ALES, inteligentei politice.

Avand in vedere TOATE cele de mai sus, eu unul, ii felicit, SINCER, pe dl. Presedinte Traian Basescu si pe Prim-Ministrii Emil Boc si Mihai Razvan Ungureanu pentru TOT ce au facut si...continua sa faca pentru Romania si pentru TOT romanii !   

FELICITARI, DOMNULE PESEDINTE TRAIAN BASESCU !

FELICITARI, DOMNULE PRIM-MINISTRU EMIL BOC !

FELICITARI, DOMNULE PRIM-MINISTRU MIHAI RAZVAN UNGUREANU !


A BON ENTENDEUR, SALUT! / CINE ARE URECHI DE AUZIT, SA AUDA !


Autor: George Staicu

PS. Repet ! In 24 aprilie 2013, pe tema declaratilor dlui . Presedinte Train Basescu, am mai scris urmatorul articol: "CEI CARE AU INCEPUT SA-L ATACE PE DL. PRESEDINTE TRAIAN BASESCU, DAU DOVADA DE O MARE...NA-I-VI-TA-TE !" (http://vocearomanieiliberethenextgeneration.blogspot.ro/2013/04/cei-care-au-inceput-sa-l-atace-pe-dl.html)


Rog distribuiti mai departe prietenilor dvs si TUTUROR celorce au evoie sa fie ajutati pentru a putea intelege esenta "mesajelor"dli Presedinte Traian Basescu. Va multumesc !  

 

2 comentarii:

Da,George are dreptate ,sunt de acord cu el ,si in acelas timp sunt revoltata pe ziaristi si chipurile DREPTACI.Noroc ca n-am dat peste nici un prieten din lista care ar spune ceva despre Presedinte,caci foc si para ma faceam.

Alo ... Parohialii. Puteti pricepe o iota din ceea ce se numeste politica globala, puteti intelege ca un politician de exceptie nu face ce-i bine pentru el, si place ziaristilor, ci ceea ce-i bine pentru tara la un moment dat, pentru supravietuire ei... Basescu executa exact ceea ce i sa zis sa faca de NATO, aceia care l-au adus la putere si l-au aparat si-n 2007 si 2009. Romania nu a avut un lider poltic de talia lui Basescu de peste 70 de ani. De orice il puteti invinui pe Basescu, doar de frica nu !!! .. Avem de ales intre parerea lui Turturica & Co ... sau Merkel, Baroso, si cei de la Washington ! Faceti un efort si acceptati ceea ce ne-a aratat istoria: politicienii romani, cel putin la nivel inalt, nu fac decat sa joace ( mai bine sau mai prost), dupa un scenariu scris fie la Moscova, fie la Washington sau Bruxelles. Daca nu credeti, aveti o discutie tete-a-tete cu Antonescu.

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More