duminică, 7 aprilie 2013

Soarta lui Daniel Morar

~Lui Daniel Morar
trebuie să-i treacă
rapid supărarea,
pentru că avem nevoie
de el în continuare.~

Daniel Marius Morar este nativ leu. S-a născut pe 16 august 1966 în Luduş. În august, dar în anul 2005, a fost numit procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

De atunci, a făcut un soi de apostolat printre procurorii români de după decembrie 1989, fiind cel mai proeminent exponent al procurorului de tip nou, din mandatele lui Traian Băsescu, care n-are mamă, n-are tată şi anchetează pe oricine.

Menţionată în Raportul MCV, DNA este instituţie-model în România pentru lupta anticorupţie. La începutul acestui an, s-a vădit un comportament ciudat la el: când în sfârşit, după aproape un an de lupte politice, Victor Ponta a nominalizat pare-se pentru DNA un sucesor al acestuia probabil potrivit pentru funcţie, pe Laura Codruţa Kovesi, Morar a acuzat intervenţia politicului în Justiţie. Când actorii din sistem au reacţionat, şi-a prezentat demisia, cu declaraţii ironice, făcute cu limbă ascuţită.

Daniel Morar susţine că la DNA trebuie să fie procuror şef tot un procuror din cadrul DNA - pentru că el cunoaşte cel mai bine specificul instituţiei, nu din afara acesteia. Trecem rapid peste faptul că un observator obiectiv ar putea să spună, asemeni, că la Curtea Constituţio... citeşte tot aici

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More