miercuri, 31 decembrie 2014

IATĂ INFRACTORUL! -SCRISOARE DESCHISĂ- DOAMNEI CODRUŢA KOVESI DIRECŢIA NAŢIONALĂ ANTICORUPŢIE & Tiberiu Vanca

IATĂ INFRACTORUL!
-SCRISOARE DESCHISĂ-
DOAMNEI CODRUŢA KOVESI
DIRECŢIA NAŢIONALĂ ANTICORUPŢIE



De o bună bucată de vreme, să tot fie vreo doi ani, canalele de ştiri nu contenesc să ne avizeze că în fruntea executivului român hălăduieşte cu titlu de „Înalt Demnitar de Stat” o persoană comitentă a unor acte antisociale de mare pericol pentru societatea română. Îl numim pe Victor Viorel Ponta deţinătorul mandatului de Prim Ministru al Guvernului României, un pretins intelectual ce în ciuda piticimii sale întru cultură atât profesională cât şi cea general umanistă, a pus la cale o seamă de acte antisociale odată pentru obţinerea unui rang la care nu putea accede printr-un comportament licit, iar în al doilea rând pentru a obţine venituri materiale prin calităţi mincinoase şi mijloace frauduloase.
Starea de fapt: Se asociază cu, un cunoscut de acum, mare infractor, persoană despre care s-a vorbit ani la rând în legătură cu orientarea sexuală (a se vedea „Academia Caţavencu”, cu postările de la începutul anilor ’90). Ne referim la Adrian Năstase, cadru universitar şi îndrumător doctoral. Nu este elucidată până în prezent împrejurarea dacă raporturile dintre cei doi s-a realizat sau nu pe astfel de apetenţe. Nu se ştie dacă subiectul nostru intrat într-o astfel de înaltă societate, a profitat de simpatia ce i se purta pentru a solicita să i se faciliteze obţinerea unui titlu doctoral sau dacă a fost îndemnat de către A.N. să se angajeze într-un astfel de efort de dobândire a unei deschideri intelectuale.
În anul 2012 o publicaţie ştiinţifică de prestigiu mondial „Revista Nature” deconspiră că teza doctorală potrivit căreia V.V.P. a dobândit titlul doctoral este un plagiat. Pe plan intern, „Comisia de etică” şi respectiv „Universitatea Bucureşti” stabilesc fără posibilitate de tăgadă că lucrarea este un murdar plagiat. Necununat cu principiile unei minime moralităţi, autorul actului antisocial foloseşte funcţia prim-ministerială pe care o deţinea, ne referim la „lătrăii” miniştrii, Liviu Pop şi Ecaterina Andronescu pentru a împiedica intrarea în legalitate, şi interesat să-şi continue mandatul de prim-ministru acceptă corul contestatar al societăţii care-i înfiera accesul la un titlu doctoral nemeritat. Ne adresăm acum Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a statornici modul ilicit în care V.V.P. a dobândit titlul doctoral, de referinţă. În acest sens propunem să se elucideze de la cap la coadă modul de dobândire a doctoratului, respectiv dacă:
Victor Viorel Ponta a prezentat o teză doctorală întocmită de el, în persoană.
Victor Viorel Ponta a cumpărat teza doctorală. Împrejurarea este esenţială pentru că post decembrie 89 a înflorit în România, pe de o parte apetenţa unor largi pături sociale de a-şi apropia un astfel de titlu, date fiind pe de o parte accesibilitatea la varii funcţii în care se putea accede doar de condiţionalitatea existenţei titlului doctoral. Credem necesară elucidarea acestei piste cunoscând că în teritoriu s-a industrializat redactarea contra cost a teze doctorale. Un fenomen antisocial ce merită a fi cercetat.
Se impune a se stabili dacă teza doctorală nu i-a fost pusă la dispoziţie de către îndrumătorul doctoral, personajul Adrian Năstase. Stare de fapt elucidabilă dacă în suma titlurilor doctorale promovate prin îndrumătorul doctoral Adrian Năstase, teza de referinţă a mai fost folosită sau nu, precum şi dacă parte din textul prezentat de V.V.P. nu a fost preluat din celelalte teze doctorale năşite de Adrian Năstase.
*

Desfăşurările legate de acest titlu doctoral ne sunt cunoscute, pe de o parte, punerea în mişcare a aparatului guvernamental pentru retragerea titlului de referinţă, împrejurare ce prezintă datele certe ale unor acte antisociale ce trebuie lămurite, pe de altă parte, subiectul, evident infractor, din vreme ce s-a constatat doar că teza ar fi un plagiat, sancţionat fără încetare privind lansarea de strigăte publice cum că în fruntea guvernului tronează un infractor, a ajuns la limita suportabilităţii şi după ce, în sfârşit, opinia publică, prin masa de electori prezenţi la exerciţiul electoral din noiembrie 2014 în faţa urnelor, l-au sancţionat fără posibilitate de apel, a hotărât să-şi dezlege tinicheaua pe care o târa după el de peste ani, şi a început demersurile pentru renunţarea la titlul doctoral obţinut prin plagiat. Numai că starea „de lege” existentă în România face ca autorepudierea titlului să fie mult mai grea decât ar fi fost retragerea titlului după ce cele două comisii „de etică” şi a „Universităţi Bucureşti” care au cerut şi au fost împiedecate prin acte antisociale de către lătrăii din guvern. Îi numim pe Liviu Pop şi Ecaterina Andronescu.
Facem această semnalare publică întrucât mişcarea de renunţare la titlu doctoral din iniţiativa celui rău, pune în valoare alte piste antisociale, convertite în infracţiuni ce se impune a fi cercetate. Din seria acestora amintim:
Infractorul Victor Viorel Ponta, foloseşte calitatea dobândită pe căi ilicite, printr-o teză doctorală plagiată, al cărei autor poate fi, pentru accesibilitatea la două structuri ocupaţionale condiţionate de existenţa titlului doctoral:
Dobândirea calităţii profesionale de avocat şi dreptul de a compare în această calitate în faţa instanţelor judecătoreşti, fără examen de intrare în profesie. Pe această cale antisocială devine membru al Baroului de Avocaţi Bucureşti şi desfăşoară activităţi avocaţiale aducătoare de câştiguri materiale.
Dreptul de a intra în cinul cadrelor universitare. Folosind titlul doctoral obţinut pe căi nelegale dobândeşte calitatea de lector şi mai apoi conferenţiar la Universitatea Româno-Americană din Bucureşti şi prin impostură compare la catedra universitară.
Din declaraţiile sale de avere, act obligatoriu la intrare într-o funcţie publică rezultă că în perioada 2007-2010 V.V.P. a obţinut substanţiale câştiguri materiale din profesarea avocaturii şi prin prezenţa sa la catedre universitare. Împrejurare ce ne determină să socotim că malversaţiile antisociale prin care a înţeles să dobândească respectiva calitate s-a făcut în scopul obţinerii de câştiguri materiale necuvenite. Separat prin structurile infracţionale practicate a dobândit sporuri salariale ce merită să fie evaluate. Credem că cu ocazia acestei cercetări se vor putea elucida şi încălcările de lege, trafic de influenţă şi altele, comise în vederea preluării de la Combinatele Carbonifere din Oltenia (Turceni; Rovinari) alături de Dan Şova a unor onorarii avocaţiale, în condiţiile în care unităţile de referinţă aveau personal calificat (servicii de contencios).
După modestul nostru punct de vedere subiectul nostru a comis infracţiunea de înşelăciune prevăzută de art. 244 c.p prin aceia că a utilizat un titlu doctoral, obţinut prin mijloace frauduloase în vederea accederii în două structuri ocupaţionale condiţionate de existenţa titlului doctoral. În avocatură intrarea se face cu examinare sau în cazuri excepţionale prin prezentarea calităţii de doctor în ştiinţe. Folosind calitatea de cercetător ştiinţific presupusă de calitatea de doctor în ştiinţe, subiectul nostru a evitat intrarea pe bază de examen în cinul avocaţilor.
Credem că nu este lipsit de interes să se cerceteze şi „Ordonanţa de Urgenţă” prin care în actul normativ de reglementare a titlurilor ştiinţifice se introduce prevederea că titularul dobânditor al unui astfel de titlu are capacitatea juridică de a renunţa la titlu. Credem că este util a se cerceta „Expunerea de motive” ce însoţeşte ordonanţa, în care se scrie în mod mincinos că măsura este justificată de cererea unor beneficiari, în condiţiile în care actul normativ s-a scos în vederea realizării interesului unei singure persoane, respectiv a însăşi semnatarului ordonanţei de urgenţă, Victor Viorel Ponta. Rugăm să se observe că actul normativ, nu necesită vreo urgenţă în sensul şi înţelesul legii , cât urmăreşte doar un interes personal al şefului guvernului.
Victor Viorel Ponta, din calitatea sa de prim-ministru (şef al guvernului) avea de rezolvat un interes personal, respectiv să scape cât mai repede de titlul de doctor în ştiinţe dobândit prin mijloace frauduloase, drept care printr-un grav abuz de funcţia deţinută a pus-o de o ordonanţă de urgenţă, deşi din înţelesul constituţiei acest lucru nu este admis, comiţând prin aceasta nu numai o încălcare a constituţiei cât şi o gravă ilegalitate. Că este aşa următoarele:
Articolul 115 al Constituţiei la punctul 1 legiferează:
„Parlamentul poate adopta o lege specială de abilitare a guvernului pentru a emite ordonanţe în domenii ce nu fac obiectul legilor organice.”
Ordonanţa de urgenţă pentru crearea dreptului lui Victor Viorel Ponta de a renunţa la titlul de doctor în ştiinţe, îşi propune şi realizează, o modificare, spunem noi , o completare spune Ministrul Educaţiei Sorin Câmpean, a unei legi organice, pentru că legea privind titlurile ştiinţifice este o lege organică. Ca o consecinţă asistăm la un fapt interzis „expresis legis” de constituţie.
Dar aceasta nu este unica încălcare. Se încalcă şi prevederile punctului 4 al aceluiaşi articol (115), care prevede:
„Guvernul poate adopta ordonanţe de urgenţă numai în situaţii extraordinare, a căror amânare nu este posibilă, având (ATENŢIE!) obligaţia de a motiva urgenţa în cuprinsul acestora.”
*
Să ne amintim de circul realizat nu mai departe decât în anul 2012 (anul loviturii de stat), an în care dezavua încălcări, inventate, de Constituţie puse pe seama şefului statului Preşedintele României Traian Băsescu, ca să stabilim astăzi cu subiect şi predicat cu câtă uşurinţă se c..ă el pe Constituţie şi pe Statul de drept, şi „atenţie!” pentru realizarea unui act pasional personal.
*
Dacă se vor cerceta „bâlbele” ministrului Educaţiei …. Sorin Câmpean, acesta a spus că „au completat legea titlurilor ştiinţifice” la cererea „Unor beneficiari”, iar după ce a fost strâns puţin cu uşa a declarat că există un singur beneficiar, Victor Viorel Ponta care şi-a normat o lege pentru , doar, „ilustra” sa persoană. Este evident că în expunerea de motive a ordonanţei se va găsi cu subiect şi predicat „la cererea unor beneficiari”. Ca o consecinţă este uşor de stabilit că au comis „falsul intelectual” fapt prevăzut de art.321 din codul penal. Şi separat pentru că au normat prin ordonanţă de urgenţă o măsură în cadrul unei legi organice, cât şi pentru că au depăşit competenţele avute de la parlament de a emite ordonanţe numai în situaţii de urgenţă privind domenii care nu pot fi amânate, Victor Viorel Ponta comite şi un foarte grav „abuz în serviciu” fapt prevăzut de articolul 297 din acelaşi cod penal.

31 decembrie 2014
Tiberiu Vanca

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More