miercuri, 10 decembrie 2014

Cazări.

Guvernul Ponta patru (quattro stagioni) va fi prezentat în Parlament pe 15 decembrie și, după cum se prezintă lucrurile, nu-i chip să scăpăm de titular care spre a-și dovedi schimbarea la față a anunțat „toleranță zero față de corupție” și a cerut excluderea din PSD a baronului Bâgiu de Buzău, proaspăt arestat pentru mită. Acesta de-abia intrase în PSD cu ordonanța lui Dragnea privind turismul politic – și a și trecut la turismul penal practicat intens de sărbători. Cei mai bogați dintre români își petrec anul acesta Crăciunul și Revelionul în cele mai exclusiviste pensiuni – Rahova, Jilava – unde gradul de ocupare a ajuns la 114%. Mulți dintre ei s-au cazat împreună cu rudele și prietenii: Bîgiu cu finul, Hrebe cu fiul, Cocoș cu puiul, Adam cu soția. Sărbătorile altfel!

La Covasna judecătorul Ordog Andras a luat șpaga (ca să aibă bani de pușcărie) chiar în incinta Tribunalului deși regula era să trimiți un intermediar în parcare. La Bistrița, șefii Poliției au ales lipsa de libertate după nenumărate excese și măsuri drastice luate împotriva unei colege care nu coopera: „fă-o să se sinucidă” – metodă omologată de mult în cazul procurorului Panait.

Premierul Ponta cunoaște situația. Acum însă Ponta începe o viață nouă. S-a lăsat de Ghiță, nu mai tolerează corupția și restructurează guvernul din care se zice că vor dispărea miniștrii delegați de care oricum nu auzise nimeni. Kelemen Hunor care părăsește guvernul din proprie inițiativă a declarat însă că-l va vota în Parlament chiar dacă „PLR nu există în mod legal și trebuie găsită o soluție juridică”. Intră și ei ca persoane fizice, vorba lui Vanghelie – căruia i s-au descoperit nenumărate contracte de asfaltare doar pe hârtie. Era și greu să se găsească asfaltări reale.
Nici guvernul n-a inaugurat decât 22 km de autostradă anul acesta întrucât a fost ocupat cu nenumăratele lansări ale lui Ponta la prezidențiale. Chiar și-au dat seama – primarul Oprescu în mod special – că mai trebuie o sală polivalentă pentru aniversările tov. Ponta ca președinte. Noroc că n-a fost cazul.
Acum Fidel Castro și „micul Kim” e anticomunist. Considerat bolovan și de dl. Băsescu și de dl. Geoană, premierul bolovan preferă mitul lui Sisif lăsându-ne să-l împingem în zadar. Să vedem cât vom rezista. Geoană zice însă că în primăvară vine strada și-l va mătura și că nu apucă Paștele la guvern. Mă rog, așa se zicea și despre Crăciun. PSD n-o fi având nimic mai bun. Nici în tabăra câștigătorului nu e liniște: Ludovic Orban și Teodor Atanasiu se pregătesc să candideze pentru președinția PNL în locul lui Iohannis. Partidul candidatului bine făcut: Orban pare mereu turmentat, Atanasiu pare veșnic mahmur. Ambii își pierd capul în primul tur. (autor : Tia Șerbănescu)


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More