joi, 13 februarie 2014

Robbie Williams


Happy birthday !

Robert Peter Williams s -a născut la 13 februarie 1974 în Staffordshire - England, este cântăreț și compozitor englez. A urmat cursurile şcolii St. Margaret Ward în Tunstall, apoi a absolvit şi şcoala de dans UKNNF.
A fost pasionat de fotbal, fiind foarte talentat, a jucat pentru o perioadă scurtă de timp la Port Vale Football Club pentru că s-a accidentat la glezna şi astfel a luat sfârşit cariera sa de fotbalist care se anunţă a fi promiţătoare. Înainte de a se apuca de muzică, şi după acel incident, a lucrat ca vânzător la o brutărie, de unde a fost dat afară pentru că a fost prins sfătuind clienţii să nu cumpere produsul.


Și-a început cariera ca membru al trupei Take That în 1990, alături de care a avut nu mai puţin de 8 piese ajunse number one.

Robbie a încercat să-l convingă pe Noel Gallagher – component Oasis – să-i compună câteva piesa – însă acesta îl refuză spunând ca Robbie nu este altceva decât "Dansatorul ăla gras de la Take That". La acea vreme – media nu-i acorda mari şanse în a reuşi ca artist solo.  În 1995, a părăsit formația, după ce vânduse 25 de milioane de copii, pentru a-și începe cariera solo.Până în 1996 – Robbie Williams – era pregătit să apară în fata fanilor.


Prima piesă a fost lansată în august 1996 – un cover după melodia George Michael – "Freedom". După ce stă o scurtă perioadă într-o clinică de reabilitare – el revine cu un al doilea single de pe albumul sau – "Life thru a lens" – era vorba de piesa – “Old befor I die” – din 1997. Ambele piese ajung până pe locul doi în topul britanic şi au fost considerate de succes. Însă al treilea singal "Angels" – lansat în decembrie 1997 – face ca albumul sau să ajungă pe locul fruntaş în top – la 28 de săptămâni de la lansarea oficială.


Robbie Williams a vândut peste 55 de miloane de albume, și 17 milioane de single-uri.  Pe 23 octombrie 2006 apare albumul cu numărul şapte din cariera lui Robbie – "Rudebox". Până în prezent acesta s-a vândut în aproximativ 4,5 milioane de exemplare – debutând pe locul întâi în Marea Britanie. Williams a intrat în Cartea Recordurilor datorită faptului că în doar o zi a vândut mai mult de 1.6 milioane de bilete pentru turneul său mondial din 2006.
Este câștigătorul a mai multe premii, inclusiv 15 premii BRIT și 6 premii ECHO. În 2004, a fost introdus în UK Music Hall of Fame, fiind votat Cel mai bun artist al anilor '90.


Robbie Williams a cucerit publicul din întreaga lume prin muzică sa, fiind foarte iubit, şi având numeroşi fani în întreaga lume, care îl susţin mereu. A reuşit să îşi clădească o carieră în muzică prin talentul său, lansând numeroase hit-uri care au ajuns numărul unu.


 A cucerit deasemenea inima uneia dintre cele mai frumoase femei, Ayda Field care i-a devenit soţie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More