miercuri, 26 martie 2014

Happy birthday, Diana Ross!



Diana Ross este o cunoscută actriţă şi cântăreaţa americană,  născută pe 26 martie 1944 la Detroit, Michigan.
De mica începe să cânte în corul Bisericii baptiste şi la numai 15 ani, alături de trei colege de liceu : Mary Wilson, Florence Ballard şi Barbara Martin,  îşi face prima trupă/ un grup vocal:

" The Primette" iar, un an mai târziu, în 1960 formaţia îşi schimba componenţa, devine trupa " The Supremes", cu care obţine un mare succes şi scoate hit-uri unul după altul :"Where did our love go", "Baby love" sau "Stop! În the name of love" clasându-se pe primele poziţii în topuri.





S-a lansat în cariera solo la începutul anilor "70 , devine renumită şi în nenumărate producţii cinematografice:filmul biografic " Lady Sings the Blues /1972, pentru care este nominalizata în 1973  la Academy Awards, USA,  drama "Mahogany"/ 1975 în rolul Tracy / Mahogany, alături de celebrul actor Anthony Perkins etc...  lucrând la aceste fime atât ca actriţă cât şi compozitoare a coloanei sonore.




În anii ’70 şi până în mijlocul anilor ’80 Ross s-a aflat printre cele mai de succes artiste, având o carieră în film, televiziune şi pe Broadway.





A primit o nominalizare la premiul Oscar la categoria “Best actress” pentru rolul din “Lady Sings the Blues” în 1972, dar a câştigat Globul de Aur.




De-a lungul carierei a câştigat multe premii American Music, 12 nominalizări la premiile Grammy, a câştigat un premiu Tony pentru propriul său show “An evening with Diana Ross” în 1977. În 1976 revista Billboard a numit-o “Female entertainer of the century”.



În 1993 Guiness Book of World Records a declarat-o pe Diana Ross cea mai de succes artista de muzică din istorie cu un total de 18 single-uri number one: 12 ca solista a trupei The Supremes şi şase ca artist solo. Ross a fost prima artistă solo care a avut şase single-uri number one. Este de asemenea una dintre puţinii artiştii care au două stele pe Hollywood Walk of Fame, una ca artist solo şi alta ca membră a The Supremes.


În decembrie 2007 a primit premiul John F. Kennedy Center for the Performing Arts Honors. A lansat 67 de albume, inclusive cu The Supremes.

A fost căsătorită de două ori: (1971 - 1977) cu Robert Ellis Silberstein şi cu magnatul norvegian  Arne Naess Jr.(1985 - 2000) şi este mama a 4 copii.











0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More