marți, 14 octombrie 2014

Victor Ponta, Ion Iliescu şi indecenţa publică.


Trecutul şi prezentul PSD sunt legate prin firul roşu al indecenţei publice. Dacă Victor Ponta nu este doar un destoinic prim- ministru, ci şi un ofiţer acoperit al SIE în intervalul în care această activitate îl califica drept incompatibil constituţional, Ion Iliescu, retras în postura tacitiană de memorialist şi de părinte al PSD, îşi desăvârşeşte cariera de scriitor, cu un impresionant volum memorialistic. În aceste două instantanee, deconspirarea lui Victor Ponta şi apoteoza intelectuală a lui Ion Iliescu, este surprins întreg potenţialul de cameleonism şi de turpitudine al Frontului Salvării Naţionale şi al urmaşilor săi. Indecenţa este una asumată şi vizibilă. A o ignora este un semn de orbire vinovată.

Daca Victor Ponta este un tehnician al puterii, atent la manevrele care îi pot asigura controlul absolut, Ion Iliescu, cel care îşi descrie destinul ca pe cel al unui om de stânga, este tentat de subtilitatea teoriei politice. Ca atâţia dintre comuniştii pe care i-a admirat, în anii săi de formare, Ion Iliescu este pasionat de capacitatea ideilor de a modela destine. Nu este întâmplătoare această atracţie, de vreme de ideile şi ideologia au fost pilonii edificiului criminal pe care Ion Iliescu a refuzat, constant, să îl denunţe. Ultimul său deghizament, cel de apologet al stângii şi al umanismului, este punctul culminant al acestui travesti care are ca unic scop ocultarea adevăratei sale naturi. Stânga lui Ion Iliescu este acea stângă totalitară şi sanguinară care s-a dedicat, printre altele, lichidării programatice a social – democraţiei central şi est- europene. Comunismul a avut un singur inamic, combătut fără ezitare şi fără scrupule: demnitatea umană.

În clipa în care, în aula BCU, vocile publice elogiază cariera de umanist a lui Ion Iliescu, spectrele mineriadelor trebuie convocate, spre a reaminti celor care profesează amnezia că Ion Iliescu este instigatorul acelei uri care a însângerat Bucureştiul şi a readus barbaria. În momentele de celebrare a staturii sale enciclopedice, amintirea stagnării brejneviste care a costat România aproape un deceniu se cere evocată, ca o alternativă la acest festivism greţos şi impudic. Ion Iliescu este cel care, în mod deliberat şi a programatic, a pus temeliile României feseniste- o Românie în care complicitatea cu comunismul este o regulă de viaţă cotidiană, iar cleptocraţia prosperă, în decor populist.

Aleegerile care se anunţă sunt ocazia de a ne opune acestui val ce pare să măture totul în calea sa. Victor Ponta şi Ion Iliescu nu trebuie să triumfe. Decenţa, demnitatea, onoarea, adevărul nu pot să mai fie, încă o dată, maculate. Un baraj împotriva FSN şi a memoriei sale otrăvite- acesta este sensul votului prezidenţial din noiembrie.(Ioan Stanomir)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More