sâmbătă, 4 octombrie 2014

"...Nu vă mai lăsaţi constrânşi de nimeni şi de nimic...."


Florian Pittiș (n. 4 octombrie 1943, București - d. 5 august 2007, București) a fost unul dintre cei mai îndrăgiți actori de teatru, dar și regizor, traducător, interpret de muzică folk ori realizator de emisiuni radio.

 "...nu vă mai lăsaţi constrânşi de nimeni şi de nimic,

nici de vremuri, nici de oameni....
fără ură, fără regrete şi resentimente mergeţi înainte ca şi cum timpul n-ar exista.
eliberaţi-vă de tot şi de toate cu gândul că trebuie să trăiţi pentru şi în adevăr
căci doar adevărul vă va face liberi
şi numai liberi fiind, veţi putea atinge în viaţă fericirea...!"

A lucrat la Teatrul Municipal „Lucia Sturza-Bulandra”, colaborând cu regizori de renume precum Liviu Ciulei, Andrei Șerban, Alexandru Tocilescu, Sanda Manu, Dan Micu. A tradus și a regizat piese de teatru. În domeniul muzical s-a făcut cunoscut într-un trio alături de Anda Călugăreanu și Dan Tufaru, în regia TV a lui Alexandru Bocăneț, iar mai târziu a activat cu același succes în Cenaclul Flacăra. În anul 1992 întemeiază, alături de Mircea Baniciu, Mircea Vintilă și Vladi Cnejevici, formația "Pasărea Colibri", cu care concertează până în 2001 și împreună cu care înregistrează patru albume.


Semnează cronica muzicală în diverse publicații, iar în 1998 devine directorul Canalului Tineret al Radiodifuziunii Române. A adus o contribuție notabilă în popularizarea muzicii pop-rock prin realizarea unor emisiuni radiofonice în cadrul seriei Pittiș Show.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More