'' Romanii au iesit in strada si au readus lumina in procesul democratic.'' Klaus Iohannis

vineri, 28 decembrie 2012

Cabinetul P2, bugetul elastoplastic şi fenomenul crăpării

buget de austeritate
De la scandalul teribil pe care l-au provocat când cu falimentul Argentinei, cei de la Fondul Monetar Internaţional şi-au modificat tactica de lucru cu statele-client.

Ca să nu mai ajungă de pomana mapamondului, că urmăresc falimentarea statelor pe care le creditează, au nişte obiceiuri ciudate pentru guvernanţii iresponsabili. De exemplu, le spun cam aşa (modo grosso):

"Nu merge. Vedeţi că crapă. Până nu găsiţi o soluţie, mai vorbim. See you next time."

Cam în această situaţie pare a fi Cabinetul P2, atunci când promite relaxare fiscală fără a te face să crezi că a prefigurat scenarii fiscale alternative şi concomitent continuă să promită pomeni pentru electoratul captiv.
Ori, o astfel de atitudine politică transformă bugetul - care trebuie adoptat în primele zile ale anului viitor, până la întâlnirea cu FMI, într-un gumilastic. De care, dacă tragi în toate părţile, până la urmă crapă.

Că bine le zice Cristi Dogaru:

"În condiţiile în care ponderea încasărilor din TVA şi CAS depăşeşte 16% din PIB, o reducere a lor cu câte 5% ar echivala cu o gaură în PIB de 2-3%. Cine va suporta deficitul?"

Într-adevăr, astfel de decizii de relaxare fiscală în vremuri de criză se fac numai după analiza mai multor scenarii fiscale alternative posibile. Avem motive să credem că Guvernul P2 a făcut acest lucru? A avut când să o facă? A făcut Cabinetul P1 acest lucru pentru Cabinetul P2? Dacă da, de ce nu ne-a spus personal dl. premier? ... citeşte tot aici

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More