miercuri, 15 ianuarie 2014

"Azi trăim într-o republică guvernamentală."


"Azi trăim într-o republică guvernamentală. Dovadă este procentul de aproape 94,6 % al iniţiativelor parlamentarilor respinse de către Guvern. Asta, în timp ce Guvernul Ponta a stabilit un record de ordonanţe de urgenţă: 115.Dacă mai dădea încă cinci, puteau fi 120 cu toate şi se putea lăuda că este croitoraşul cel viteaz, cu 10 OG-uri într-o lună.

Ordonanţele de urgenţă sunt acte de forţă, prin care Guvernul îşi impune voinţa politică.
Practic, în 2013, parlamentarilor le-a fost refuzat dreptul la iniţiativă legislativă, Parlamentului i-a fost uzurpat atributul legislativ. Guvernul face ca Parlamentul să nu mai aibă nicio logică, i-a uzurpat atribuţiile.

Dacă Guvernul nu are încredere în Parlament, iar Ponta şi miniştrii consideră că doar ei ştiu ce şi cum trebuie făcut totul în ţara asta, le recomand să dea o ordonanţă prin care să desfiinţeze Parlamentul. Sau, să treacă asta în noua Constituţie. Să jucăm pe faţă! Scapă şi ei de nişte încurcături, facem şi economii la bani, e şi Guvernul fericit, e şi Băsescu fericit, toată lumea e fericită!

Toată lumea este fericită. Asta e situaţia. Şi dl. Ponta nu are cum să o nege. Asta e decizia care stă în faţa liderilor USL, dacă vrem să funcţionăm normal, după regulile democratice, care se aplică foarte bine în toate ţările dezvoltate. Ori, altfel, facem o democraţie originală, în care ne prefacem că avem instituţii ca şi ceilalţi, dar conduce un singur om. Ne putinizăm sau nu? Asta e întrebarea la care trebuie să se gândească dl. Ponta. Numai să ne spună şi nouă.

Băieţii ăştia, că altfel nu le pot spune, ne-au respins nouă toate iniţiativele, că noi suntem proşti şi ei sunt deştepţi. Dar uite că OG-urile şi legile iniţiate de ei le sunt retrimise pe bandă rulantă de Curtea Constituţională, înapoi.

Politicienii români trebuie să se trezească: politica nu mai este o afacere rentabilă. Eu sunt nou, dar cei vechi ar trebui să se fi prins deja anul acesta că nu mai merge cum mergea pe vremea lor. Nu mai sunt bani la guvern şi justiţia şi-a dat drumul la câini. Cine vrea bani, să facă afaceri, nu politică. Cine nu vrea să înţeleagă că nu mai merge cu şmenuri, va plăti, cum au început să plătească mulţi.

Ce să ascund ? Că ar fi normal ca premierul să vină să-şi respecte majoritatea de 70% şi să ne dea un raport despre starea naţiunii? Că ar fi normal ca premierul şi miniştrii votaţi de noi să ne respecte şi să nu ne dea cu tifla la ce facem în Parlament? Să nu ne forţeze să le votăm ordonanţele de urgenţă în timp ce ei ne refuză orice iniţiativă fără să o discute cu noi? Acesta e adevărul. Îl vede toată ţara. Numai ei cred că pot să mintă crezând că românul nu se prinde. Ba, românul se prinde.

Unde, în ce cadru închis să-i transmit premierului aceste lucruri? Să stau pe la uşa lui? Nu l-a găsit ditamai subsecretarul de stat american, d-apoi eu? Eu îi transmit pe faţă, să-mi dea răspuns pe faţă. Asta aşteaptă cetăţeanul de la noi: să vadă ce facem pentru ei şi să înţeleagă ce facem."
(Cristian Bodea -Senator PNL)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More