sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Istoria mafiei

Dacă în lume a apărut și sa dezvoltat într-un secol la noi în Romania s-a dezvoltat în 24 de ani și ajunge sa pătrundă în toate instituțiile statului în media , in politic și privat sa fie mai putreda ca în orice țară din lume mafia romanească  a cucerit Romania .  

Începând cu secolul trecut fenomenul mafiei a evoluat de la pistolarii proveniți din satele sărace ale Siciliei la specialiști avansați ai domeniului financiar. Mafia a devenit acum un brand si este asociata cu orice forma organizata infracționala.Mafia este un cuvânt vechi dar atat de folosit si in zilele noastre. Acest film documentar ne prezintă o istorie a mafiei facand o paralela intre mafia care își exercita prezenta in Statelor Unite si cea din Italia începând cu anii ’20 ai secolului trecut. Veți afla povestile unor oameni cheie ai acestui fenomen cum ar fi mafioti de renume: Toto Riina, John Gotti, Lucky Luciano, Tommaso Buscetta, Bernardo Provenzano iar de cealaltă parte, dușmanii declarati ai mafiei: Giovanni Falcone, Paolo Borsellino, generalul Dalla Chiesa etc. Mafia a cuprins toate paturile sociale, de la țărani fără nici un fel carte pana la înalți politicieni, intelectuali, polițiști sau procurori.Fenomenul mafiot si-a atins apogeul intre anii ’50-90 dar nu a putut fi eradicat nici în zilele noastre si nu va putea fi niciodată oprit.El exista și în ziua de astăzi în Italia și în alte tari influențând multe alte organizații criminale.


Episodul 1: Mafia, care Mafie?
În anii 1950 economia Americii a fost în plină expansiune după război. Mafia, organizație a crimei organizate, a avut activități ilegale în domeniul sindicatelor, a jocurilor de noroc, prostituției, industriei de construcții și distribuția apei. FBI a negat existența lor, preferând să-și concentreze atenția pe „pericolul roșu” al comunismului. Dar, o reuniune în noiembrie 1957 la care au participat zeci de oameni de afaceri italieni a trezit suspiciunea de poliția locală, care a dat involuntar peste conducerea întregii mafii americane, adunată pentru a discuta despre traficul cu heroină din Sicilia, întâlnire care a demonstrat că Mafia nu mai putea fi negată.



Episodul 2: Globalizarea Mafiei

În anii 1960 contrabanda cu heroină a adus mulți bani Mafiei din America. Organizată de Carmine Galante, capul familiei Bonanno şi banda lui de sicilieni, heroina era introdusă în ambalajele produselor alimentare care aprovizionau pizzeriile. Însă Galante a acționat fără a ține cont de Comisie și și-a însușit o parte prea mare din profituri, ca urmare a fost eliminat.





Episodul 3: Marea Trădare

Între 1979 și 1984, mafia siciliană a introdus în SUA prin contrabandă heroină în valoare de aproape două miliarde de dolari. Mafioții s-au îmbogățit, dar violența a escaladat. Pierzându-și fiii în confruntarea cu rivalii din familia Corleone din Sicilia, nașul Tommaso Buscetta a renunțat la omerta. Mărturia lui a permis autorităților să identifice și să condamne capii comerțului cu heroină. Între 1986 și 1987, două mari procese au avut loc la Palermo și New York, procese în care au fost condamnați câteva sute de mafioți, ceea ce a rupt colaborarea dintre mafiile siciliene și cele americane.




Episodul 4: Nasii
Episodul prezintă lumea mafioților, de la Charles „Lucky” Luciano la „Teflon Don” John Gotti. Mafia s-a transformat dintr-un grup de bande într-o organizație criminală multinațională. Prin intarea în afacerile cu heroină din anii ’60 s-a declanșat o spirală a violenței.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More