'' Romanii au iesit in strada si au readus lumina in procesul democratic.'' Klaus Iohannis

miercuri, 20 martie 2013

Naumovici alias Naum alias pOnta partea a doua

Este Naumovici ? ... NU !.... Naum ?... NU !.... pOnta ? ... OARE ?

        Ei da ce ziceţi aţi aşteptat partea a doua după prima parte în care l-am descris pe tânărul aventurier pOnta şi unul din motivele schimbării numelui:
Naum vizavi pOnta

         Iată că numele lui necesită mai multe schimbări din Naumovici în Naum şi de abia acum pOnta oare de ce ? Păi este simplu puteţi vedea în următorul articol care pare ficţiune dar mai bine vă las să decideţi voi ce este:
        ,, Multi ar zice ca era doar un adolescent ascuns prin dormitorul parintilor, speriat de gloantele care suiera prin centrul Capitalei, nu departe de locul unde a crescut. Numai ca tanarul Ponta juca, la cei 17 ani si trei luni, rolul vietii sale, care avea sa-l duca departe peste 20 de ani. Un rol jucat alaturi de un agent GRU (spionajul militar rusesc – n.r.) cu misiunea de a schimba fata Romaniei si de a-i indeparta de la putere pe Ceausesti. Acest lucru era recunoscut, ca o ultima spovedanie, de catre generalul-maior Stefan Kostyal. 
       Un comunist fervent, adulator al modelul sovietic si un om pregatit in detaliu de Moscova. Concret, aflat pe patul de spital, generalul Kostyal a povestit in cadrul unui interviu luat de jurnalistul Toma Roman jr. ca in zilele fierbinti ale Revolutiei, a contribuit la arestarea lui Ilie Ceausescu si a lui Nicolae Andruta Ceausescu, ambii frati ai lui Nicolae Ceausescu, unul general de Armata iar celalalt general de Securitate. Totul este descris de autor in cartea „Ceausescu vazut de aproape“, editata in 2008. 
        In ziua arestarii celor doi Ceausesti, Kostyal povesteste cum dupa ce a plecat de la Scoala de ofiteri din Baneasa de unde il arestase pe Andruta Ceausescu a luat cu masina doi tineri si au mers spre Comandamentul Apararii Antiaeriene a Teritoriului (CAAT). Numai ca unul dintre cei doi tineri revolutionari, luati de un veritabil agent GRU era nimeni altul decat Victor Ponta, cel care avea sa devina 20 de ani mai tarziu liderul PSD si premierul Romaniei.
        „L-am arestat tot eu pe Nicolae Andruta Ceausescu, la Baneasa, dupa care m-am dus sa coordonez Coman­da­mentul Apararii Antiaeriene a Terito­riului. Sa va zic ceva interesant. Luasem cu mine-n masina spre CAAT si doi tineri revolutionari. Unul dintre ei era Victor Ponta. Eu fusesem la un moment dat loctiitor al comandamentului CAAT, cunosteam ofiterii de acolo si am crezut ca pot sa ii ajut“. Dezvaluirea a trecut aproape neobservata in 2008, atunci cand a aparut cartea de interviuri cu personaje-cheie ale Revolutiei scrisa de Toma Roman jr. „Ceausescu vazut de aproape“. 
        Asta deoarece, in 2008, Victor Ponta nu era tocmai in lumina reflectoarelor, fiind doar secretar si apoi vicepresedinte al Biroului Permanent al PSD. O problema de imagine pentru un om din esalonul secund al PSD pe care nimeni nu a aprofundat-o, desi impor­tanta ei este deosebita, in contexul in care Victor Ponta a pasit incet dar sigur spre varful PSD. „Nu am niciun fel de problema de a ma intalni cu oricine din Timisoara si de a vorbi despre Revolutie. Aveam 17 ani atunci.“, declara Victor Ponta in martie 2010, in incercarea de a convinge ca noua conducere a PSD este rupta de nomenclatura PCR. 
       Interesant este ca Victor Ponta desi a spus ca a fost in strada si la Revolutie si la Mineriada din 1990 nu a suflat niciun cuvant despre ce a facut el in zilele fierbinti din decembrie 1989 sau din iunie 1990. Ne-a spus insa Kostyal despre cum s-a intalnit el cu Ponta tocmai in zona Baneasa, in decembrie 1989 si l-a luat cu el in masina. 

Cine este generalul Kostyal?

        Generalul Stefan Kostyal a fost unul dintre personajele-cheie in jurul carora au gravitat interesele sovietice legate de Revolutia din Romania. Un comunist convins pana in maduva oaselor, care nu incetat sa lupte niciodata pentru impunerea in Romania a modelul sovietic. Dupa cum singur povesteste, inchis inca din adolescenta la Gherla, propovaduia comunismul in randul prostituatelor si a hotilor. In 1941, Kostyal povesteste cum a trecut singur granita spre Ucraina in scopul de a gasi „paradisul comunist“. In schimb, rusii l-au luat drept spion roman si l-au aruncat in lagarul de la Vorkuta, aproape de cercul polar arctic. Dupa terminarea celui de-Al Doilea Razboi Mondial avea sa revina in Romania via Ungaria, el provenind dintr-o familie de etnici unguri comunisti din Timisoara. Dupa studiile la Academia Superioara Militara din Moscova (1956-1958), Kostyal avea sa devina general al Armatei Romane iar in anii 80 a facut parte din grupul care planuia debarcarea lui Ceausescu, alaturi de generalul Nicolae Militaru. Kostyal nu s-a jenat sa vorbeasca despre cum tinea legatura cu rusii prin intermediul Ambasadei de la Bucuresti iar sotia sa rusoaica ii mijlocea intalnirile acolo. 

        Kostyal mai spune, in interviul citat, ca in grupul respectiv s-au mai aflat si Ion Iliescu si Virgil Magureanu, care ar trebui sa se ocupe de partea politica a miscarii anti-Ceausescu, in timp ce sarcinile militare le reveneau lui Kostyal si Militaru. Kostyal il prezinta pe Iliescu ca pe un timp lipsit de curaj si foarte sovaielnic, in timp ce Magureanu este caracterizat drept un turnator la Securitate. Totusi cei doi din urma aveau sa acapareze puterea dupa momentul 1989. Dupa ce s-a aflat de planul lor, Kostyal a fost aruncat in inchisoare in anii 80 cu nimeni altul decat Sorin Ovidiu Vantu, inchis pentru mici gainarii administrative.

exista si explicatii din trecut ce explica legatura dintree batrana cartita a GRU si mai tanarul paduche Ponta Naumovici.

bunicul matern al lui Victor Ponta era evreul-rus Naumovici (ulterior mama Premierului si-a scurtat numele in ”Naum”). La propunerea consilierilor sovietici care conduceau pe atunci Romania, bunicul lui Ponta este trimis la studii in URSS . Acolo dupa absolvirea Academiei Militare ” Frunze”, revine in Bucuresti, este avansat ”colonel cu stea” – unul din gradele introduse de sovietici dupa ocupatia militara a Romaniei si desfiintat in 1963 . 

Proaspatul colonel Naumovici este incadrat la D I A – Directia de Informatii a Armatei , care in acea perioada era condusa de general- locotenent Serghei Nicolau (pe adevaratul sau nume Seghei NIKONOV - nascut la 22 septembrie 1905 in Basarabia, pe atunci ” gubernie tarista ”). Reteaua NKVD din Basarabia mai cuprindea pe atunci si cadre de varf cum ar fi cei doi Tismenensky, parintii limbicului lui Iliescu si oxiurul lui Basescu – ati ghicit Volodea Tismaneanu.

NIKONOV era un vechi agent al NKVD-ului cu studii la Iasi dar este exmatriculat de Universitate pt ” activitate comunista ” si pleaca sa-si continue studiile la Bruxelles . Aici este reperat de Siguranta belgiana iar Serghei Nikonov fuge la Marsilia unde se inscrie in Partidul Comunist Francez . Este adus de sovietici la Bucuresti si devine Director General al SSI-ului in perioada ianuarie 1947 – 1951. (SSI-ul era in perioada interbelica si pana in 1951 , SSIAR – Serviciul Special de Informatii al Armatei Romane, restructurat in 1940 cand a luat denumirea de SSI – Serviciul Special de Informatii ). 

Serghei Nikonov semneaza practic desfiintarea in 1951 a SSI-ului, cel mai redutabil serviciu de informatii si contrainformatii militare si nu numai al Romaniei interbelice si care a si reusit in perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial sa produca pierderi grele Armatei Rosii si prin infiltrarea a sute de agenti cu statii portabile de emisie – receptie in spatele trupelor sovietice , SSI-ul a procurat informatiile militare atat de necesare Marelui Stat Major al Armatei Romane si a executat sute de operatii de sabotaj si diversiune pe teritoriul URSS pana departe in Caucaz . 

SSI -ul a reusit cu un urias efort uman in doar doua luni dupa ocuparea Romaniei la 23 august 1944 sa puna la adapost de urgia sovietica zeci si zeci de tone de arhive militare si civile. Asa au mai ramas pana azi cateva arhive care altfel ar fi fost indiscutabl transportate in Rusia . Serghei Nikonov alias Serghei Nikolau devine intre 1951 si martie 1954 Seful Directiei I de Informatii Externe a M.A.I. 

Dar si aici procedeaza identic ca si in cazul SSI si anume desfiinteaza si aceasta directie si o incorporeaza in Departamentul Secuitatii Statului, conform indicatiilor consilierilor sovietici de a Bucuresti - a luat Serviciul de spionaj extern si l-a inglobat in Securitate…Adevarul e ca si SSI-ul si Directia I de Informatii Externe erau fostele servicii romane care se opusesera cu suucces NKVD -ului si GRU in perioada interbelica si in timpul razboiului si rusii abia asteptau sa le desfiinteze . 

Plus ca SSI-ul era cel care a inarmat pe partizanii din Bucovina, Moldova si Transilvania si le-a asigurat arme , munitii si bani gratie carora unii partizani au rezistat in munti pana in 1955. Printre acesti partizani s-a numarat si bunicul bun al lui Vladimir Voronin, Isidor Sarbu, evadat din Siberia, din lagar. Isidor Sarbu i-a blestemat pe acei membri ai familiei care ar ajunge sa dea mana cu rusoii bolsevici. Nepotul sau, Voronin, un mancurt perfid si ticalos este blestemat chiar de bunelul sau, cel care a cazut luptand cu arma in mana in muntii Romaniei.

Nu toti partizanii lucrau pentru SSI ci numai sefii acestor partizani erau ofiteri sau rezidenti SSI. Dar sa revenim la Serghei Nikonov. Din martie 1954 si pana in 26 noiembrie 1960 Nikonov ocupa functia de Sef al Directiei Militare a Marelui Stat Major al Armatei . Exact in perioda asta colonelul Naumovici devine mana dreapta a generalului Serghei Nikonov . 

Apoi din noiembrie 1960 si pana in decembrie 1963 Nikonov indplineste functia de Sef al Directiei de Control din Ministerul Fortelor Armate, unde il ia si pe protejatul sau , colonelul Naumovici . In decembrie 1963 cei doi sunt scosi la pensie . In acea perioada Niconov si Naumovici colaborau excelent cu generalul-maior Alexandru Sergheevici NICOLSCHI din Directia Generala a Securitatii Poporului (pe adevaratul nume Boris GRUNBERG , vechi agent NKVD ” condamnat in 1941 la munca silnica pe viata pentru crima de spionaj in favoarea URSS si decedat in 1992 ) , dar cei doi colaborau excelent si cu celebrul ” PANTIUSA ”, general-locotenent Ghe PINTILIE ( pe adevaratul nume Pantelei Bodnarenko, nascut la Tiaspol la 09.11. 1902 si decedat la Bucuresti la 11 august 1985 , fost ofiter NKVD la Tiraspol inca din 1920) care devenise Seful Securitatii Statului la data de 15 august 1948 ( Director General al Directiei Generale a Securitatii Poporului ). ” PANTIUSA ” vorbea prost romaneste dar in schimb era cunoscut ” drept omul de mare incredere al tovarasei Ana PAUKER (nascuta Hanna RABINSOHN) . 

• cam atata, pentru inceput, despre conexiunile KGB-iste ale familiei Ponta.

mai departe, vom cita un cunoscut lider al PSD, un apropiat al lui Ion Iliescu, actual lider al gastii uslinosilor, Eugen Nicolicea, fost sef al Camerei Deputatilor, fost mare smecher in tot felul de comisii. Conform acestui proeminent lider al gastii uslinosilor, Eugen Nicolicea, “Victor Ponta era in tinerete un aurolac mizerabil, care a trait mancand din gunoaie”

Nicolicea a iesit public sa demaste viata de hazna dusa de Ponta, pana sa apuce sa fure o casa a unor fosti prieteni de familie, pacaliti prin tertipuri avocatesti. Astfel, la tribuna Parlamentului reunit, Eugen Nicolicea l-a atacat dur pe liderul PSD Victor Ponta, despre care a afirmat ca “a dus o viata de aurolac la Paris, dormind in gara, spalandu-se in fantanile arteziene si traind din banii din carucioarele din gara". 

“Si ati reusit sa ne faceti de rasul Europei pentru ca in momentul in care francezii faceau pe unii paduchiosi si ca au fost prin legiunea straina argumentele lor erau din blogul domnului Ponta care spune ca a dus o viata de aurolac la Paris, dormind in gara, spalandu-se in fantanile arteziene si traind din banii din carucioarele din gara", a afirmat Eugen Nicolicea in plenul Parlamentului reunit.

Nicolicea l-a ironizat in acelasi timp pe liderul social-democrat pentru absentele din Parlament care, in opinia sa, demosntreaza ca sufera de “ubicuitate". “A reusit performanta sa chiuleasca de la sedinte (...) cel putin un mandat si, totodata, sa ia diurna de deplasare si banii cuveniti de ca si cum ar fi prezent. Aceasta se numeste ubicuitate si anume caracteristica unui om de a fi in mai multe locuri simultan. De aceeasi proprietate s-a bucurat domnul Ponta cand dadea interviuri la Cotroceni in timp ce cartela lui vota linistit", a spus Nicolicea. "

                                sursa : google + un anonim binevoitor
         Ei da pare ficţiune, asta decide fiecare, cea ce ştim sigur este prezentul şi comportamentul actual al acestui măscărici politic şi a întregii clase politice USLASE intrate în parlament şi hotărâte să distrugă această ţară sper că imaginea următoare să fie adevărată şi cetăţenii să ajungă la sută la sută şi ieşiţi în stradă să decidă o nouă soartă pentru copii lor fără toata aceasta şleahtă de bandiţi comunişti !


sfârşitul celei de-a doua părţi ...povestea continua

1 comentarii:

Ioana Cosmeanu
BRAVO Attila ! Un articol ce merita citit cu MARE atentie . Vor fi destui care poate zic , ce ne mai intereseaza , acum avem alte PROBLEME , dar TREBUIE SA ADUCEM IN PRIM PLAN REALITATEA , ceea ce faci TU cu aceste articole .
Doamne ajuta si LUMINEAZA-I pe ROMANI !

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More