vineri, 1 martie 2013

PE SCURT, DESPRE PROTESTUL - "MARTISOR" DE AZI, LA CSM, PENTRU SUSTINEREA LUI CRISTI DANILET SI ALINA GHICA


PROTESTUL "MARTISORULUI" sau PROTESTUL FACEBOOK-istilor A FOST UN SUCCES !
  • Actiunea s-a finalizat cu o noua petitie depusa , cu nr. 1/5217/1154 din 1.03. 2013 la registratura Consilului Superior al Magistraturii, ce a fost semnata de toti cei 46 de participanti prin care s-a cerut RESPECTAREA LEGII si NU TIRANIA VOTULUI MAJORITAR.


  • Petitia a fost semnata si de dl. profesor Stefan Vlaston si, respectiv, celebrul regizor Stere Gulea.


  • Desi am primit numeroase solicitari in acest sens, NU s-a putut trece in petitie numele persoanelor care nu au fost prezenti la protest.


  • Reamintesc ca din grupul initiatorilor acestei actiuni de protest au facut parte doamnele Dana Isabelle Zarojanu,  Laura Stefan, Ana Otilia Nutu, Alina Popescu, Iulia Briceag, Alina Popescu, Ioana Cosmeanu, Pusa Frasineanu,  Gabriela Solomoneanu si domnii Marian Dragomir, Viorel Muha, George Staicu, Emil Moldoveanu, Duma Victor Sebastian, Octavian Frank.F si Victor Duma.


  • Din partea initiatorilor acestei actiuni au fost prezenti doamnele Isabelle Dana Albu Zarojanu Ana Otilia Nutu, Alina Popescu, Pusa Frasineanu si dl. George Staicu. (imi cer scuze daca am omis pe cineva din grupul initiatorilor care au fost totusi, prezenti, dar pe care, probabil nu ii cunosc…INCA)


  • La protest au fost prezente reporteri de la posturile B1 TV, Realitatea TV, Digi 24, RTV, Money.ro, TVR si de la The Epoch Times - Romania.


  • Din partea initiatorilor actiunii de protest au acordat interviuri doamnele Dana Albu Zarojanu, Alina Popescu, Ana Otilia Nutu precum si domnul George Staicu.


  • Deasemenea, din partea participantilor la protest, au acordat interviuri domnii Viorel Bianu si Catalin Banica (ultimul, trebuie sa subliniem acest lucru, deplasandu-se de la Craiova pentru a participa la aceasta actiune).


  • Dintr-o discutie ce am avut-o cu dna. Ana Otilia Nutu de la Expert Forum (si membra a initiatorilor acestui protest) a rezultat ca dl. Cristi Danilet si dna. Alina Ghica au mari sanse de succes prin contestatiile ce le-au depus, datorita faptului ca NU exista NICIUN MOTIV, PREVAZUT IN LEGE, care sa justiofice revocarea lor. Datorita acestor contestatii decizia de revocare a lor din CSM este, in prezent, suspendata, la fel cum este suspendata SI decizia de inlocuire a dlui Cristi Danilet si a dnei Alina Ghica, cu alti doi magistratI.


  • Asadar, deocamdata, Dl. Cristi Danilet si dna. Alina Ghica continua sa-si desfasoare activitatea in birourile lor din CSM. Speram ca petitia noastra de azi sa aibe un rol important in judecarea respectivelor contestatii si , in ultima instanta, in anularea deciziei de revocare a judecatorilor Cristi Danilet si Alina Ghica.


  • Din punctul meu de vedere actiunea de protest a reprezentat SI un…martisor daruit doamnei Alina Ghica.


  • Eu personal am facut cadou cate un martisor "Tweety" ( a se vedea poza de mai jos)  fiecarei participante la protest, inclusiv reporteritelor de la posturile TV prezente.  Unii dintre participanti  ( inclusiv eu) au atasat respectivele martisoare la afisele ce contineau mesajele de protest.


  • Actiunea noastra a reprezentat un mic exemplu de mobilizare NU NUMAI din partea celor care au participat, efectiv, la protest, CI SI a ROMANILOR ADEVARATI din tara si strainatate care au sustinut acest demers si care militeaza, necontenit, pentru ADEVAR, DEMOCRATIE, STAT DE DREPT, INTEGRARE, DEPLINA, EURO-ATLANTICA si, respectiv, un NIVEL DE TRAI DECENT al tuturor celor ce traiesc in aceasta tara.


  • Multumim TUTUROR celor care au participat la acest protest, precum si MIILOR de romani ADEVARATI, din tara sau strainatate care, cu ratiunea, sufletul si cu gandul au sustinut acest protest. Printre participantii la aceasta, din randul prietenilor mei de pe facebook  s-au numarat doamnele Camelia Iordachescu si Marinela Giogu (mama Iuliei Briceag - membru al grupului de initiatori ai acestui protest) precum si dl. Marian Preo, Marian Dragomir ( cu sotia) , dl. Valentin Buzescu (imi cer scuze celorlalti care au fost prezenti dar pe care nu i-am recunoscut).

 Autor: George Staicu

TEXTUL INVITATIEI LA PROTEST POSTAT PE FACEBOOK

Sa cerem Dreptate, vineri, ora 3 pm, la CSM!
Veniti cu martisoare pentru judecatorii pe care ii respectam!

Dupa 23 de ani de la Piata Universitatii, ani in care multe sperante si vise ne-au fost spulberate, ceva parca incepuse sa functioneze in Romania: Justitia. Dar, ca orice lucru bun, nu trebuia sa dureze mai mult de trei zile.
Asa vor unii. Sa nu-i lasam! E momentul sa iesim de pe Facebook în lumea reală!
Veniti toti cei care credeti ca revocarea lui Cristi Danilet si a Alinei Ghita este abuziva, intrucat cei doi judecatori NU si-au incalcat cu nimic competentele si NU si-au exercitat in mod necorespunzator atributiile de membri ai CSM, asa cum sunt acestea specific enumerate în Legea 317/2004 (Secţiunea a 2-a. Atribuţiile Plenului Consiliului Superior al Magistraturii”, art. 35-39;
Secţiunea a 3-a. Atribuţiile secţiilor Consiliului Superior al Magistraturii, articolele 40-43).
Si, mai ales veniti sa spuneti raspicat ca Judecatorii lor ad-hoc nu au adus argumente! E primul pas in subjugarea Justitiei. Ceea ce va urma poate depinde si de noi!

Initiatori Alina Popescu, Laura Stefan, Ana Otilia Nutu, Dana Isabelle Zarojanu, Iulia Briceag,Pusa Frasineanu,Marian Dragomir, Viorel Muha, George Staicu, Emil Moldoveanu, Gabriela Solomoneanu, Duma Victor Sebastian, Octavian Frank.F, Ioana Cosmeanu,Victor Duma.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More