sâmbătă, 7 septembrie 2013

Băsescu pune batista politică pe ţambalul Roşia Montană

Victor Ponta a trimis la Parlament bila fiebinte Roşia Montană. Traian Băsescu a intervenit, comentând:

" (...) tipic actualului Guvern (este) laşitatea, neasumarea. Trebuia să anunţe că dezbatem în Guvern problema Roşia Montană. Ar fi perceput imediat semnalele societăţii şi deschidea un dialog"

Aceasta e o lovitură de măciucă administrată de preşedinte USL. Dar e şi mănuşă pentru interesele preşedintelui, care nu ezită să reafirme: "Sunt un adept al mineritului".

USL, în derută, încearcă acum să amâne deznodământul subiectului, negăsind o soluţie optimă politic pentru această alianţă de partide.

În acest timp, primul care profită este Băsescu, care are numai de câştigat dacă aşteaptă vremuri mai favorabile edificării acestui proiect, din punctul său de vedere: exploatarea metalelor de la Roşia Montană.

Este o situaţie tipică, din care Băsescu a mai ieşit tot la fel şi în alte momente, profitând de erorile făcute de adversarii săi politici şi remorcându-i la interesele sale, bazându-se pe sinergii populare. Pentru că pasarea la Parlament de către Ponta a rezolvării problemei e o altă lovitură de măciucă pentru USL, dată chiar de unul dintre coliderii acesteia.... citeşte tot aici

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More