luni, 9 septembrie 2013

Grupul Polyus Gold si Grupul Eldorado Gold

E simplu sa ajungi la guvernare și pe urma sa dai din umeri  " Plătim toți " Nu domnilor voi nu plătiți , doar noi plătim . Voi aveți averi pe care alți  "adevărați oameni de afaceri " le-au făcut in generații . Averile voastre sunt din furt , șpagă si non guvernare . Domnilor politicieni de 23 de ani faceți contracte secrete , noi cetățenii plătim și pe urma voi dați din umeri . Desigur voi trăiți bine și aveți tot ce va doriți , noi trăim de pe o zi pe alta și plătim greșelile voastre . A venit vremea scadentei . VOI plătiți din averile furate de voi . 

Vlad Țepeș  a spus și a făcut luați aminte , liderule acel lider care vrea sa fie avem nevoie de un lider ca Vlad Țepeș : 





Dar sa trecem la subiectul articolului care este :

Grupul Polyus Gold si Grupul Eldorado Gold

Toţi ochii sunt aţintiţi către Roşia Montana! Intre timp grupul Polyus Gold exploatează în liniște cu cianuri  :


"

Polyus Gold, cel mai mare producător de aur din Europa (corporaţia miliardarului rus Mihail Prokhorov) a pus mâna pe aurul românesc după ce a cumpărat, în acest an, KazakhGold Group Limited (care deţine 25% din industria auriferă din Kazahstan). Astfel „s-a pricopsit” şi cu o subsidiară în Baia Mare: compania Romaltyn Mining, descendentă a fostei uzine Aurul, numită apoi Transgold (cea implicată în accidentul ecologic transfrontalier din anul 2000).

În aparenţă o parte infimă, neglijabilă, a tranzacţiei, firma din Baia Mare este interesantă pentru Polyus Gold prin prisma faptului că aici se poate relua producţia de aur printr-o tehnologie extrem de rentabilă: cianurarea. Procedurile au început în urmă cu patru ani, de atunci desfăşurându-se o luptă surdă (metoda fiind una controversată în România), dar care se află într-un stadiu avansat.

De 30 de ori mai mult aur decât cifrele oficiale
Prelucrarea cu cianuri a sterilului minier de către Romaltyn Mining are o miză uriaşă. La scurt timp după ce Polyus Gold a devenit proprietar al companiei băimărene, directorul tehnic, Benoniu Munteanu, a afirmat că „SC Romaltyn Mining se bazează pentru procesare pe circa 8,5 milioane tone de steril din Iazul Central, singura resursă aflată astăzi în patrimoniul său”. Adevărul este altul!....

"

citește mai departe aici 

"

Aurul Maramureşului se scurge, prin offshore-uri la oligarhii ruşi.  Romaltyn Minning, fostul Transgold, a ajuns în proprietatea Polyus Gold, cea mai mare companie de minerit aurifer din Rusia, controlată de Mihail Prokhorov, un apropiat al Kremlinului, în prezent cel mai bogat om din Rusia, şi a oligarhul rus Suleiman Kerimov. Noii proprietari au o fabrică de aur şi un iaz de decantare, Iazul Aurul, în Maramureş. Pentru desfăşurarea activităţii este nevoie de aviz de mediu.  Practic, în «pixul» autorităţilor de mediu stă o afacere estimată la 100 de milioane de Euro. Mai mult, Romaltyn Minning deţine trei licenţe de explorare. Pe la colţuri se vorbeşte de repornirea activităţii uzinei şi chiar de dezgroparea mineritului. 

Fosta uzină Aurul, vândută pe 4 milioane de euro

Afacerile cu aurul Maramureşului au ajuns pe mâna oligarhilor ruşi. ....

"

citește mai departe aici 

Grupul Polyus Gold, controlat de miliardarii Mihail Prohorov şi Suleiman Kerimov, vinde activele din
România, o uzină de tratare a aurului şi trei licenţe de explorare în judeţul Maramureş, către compania kazahă SAT & Company, pentru 20 milioane de dolari. O sumă cât se poate de mică în ca Polyus Gold a avut în primul trimestru al acestui an vânzări de 587 milioane de dolari, în urcare cu 52% faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut, datorită aprecierii cotaţiilor aurului, dar şi creşterii producţiei.
Polyus are o valoare de piaţă de aproximativ 9,6 miliarde de dolari, potrivit datelor Reuters, şi deţine rezerve potenţiale importante de aur în estul îndepărtat al Rusiei. Grupul a vândut în primul trimestru 345.000 de uncii de aur (aproximativ 10,7 tone), în creştere cu 24%, la un preţ mediu de 1.702 dolari pe uncie, în urcare cu 23%, potrivit unor date emise de Mediafax.

Grupul Eldorado Gold  din SUA vrea să producă la Certej (judeţul Hunedoara), începând din 2015, aproximativ 4 tone de aur pe an.
Corporaţia se laudă că va reuşi să extragă aur în valoare de 160 milioane de dolari americani, estimare întemeiată pe preţul mediu luat în calcul de grupul pentru reevaluarea rezervelor European Goldfields, înregistrat în Canada, care a fost achiziţionat de Eldorado Gold în luna februarie. O altă estimare a valorii aurului extras se ridică la 220 milioane dolari, potrivit cotaţiei internaţionale. Eldorado Gold anticipează că exploatarea minieră Certej va începe în anul 2015 şi va dura 12 ani.
Compania americană va actualiza, până la sfârşitul lunii mai, estimările privind resursele şi rezervele minerale ale zăcământului de la Certej, urmând să reevalueze totodată proiectul luând în calcul un preţ mediu al aurului de 1.250 dolari pe uncie (40,19 dolari pe gram), potrivit unui comunicat transmis de grup.
Aşadar, minereul aurifer de la Certej va fi monetizat în viitorul apropiat, canadienii bucurându-se de facilităţile oferite de Guvernul României, oricare ar fi acela pe viitor.

JOS MAFIA POLITICA DIN ROMANIA ! TOȚI POLITICIENII TREBUIE CORUPȚI SA PLĂTEASCĂ CU AVERILE ȘI LIBERTATEA LOR ! JUSTIȚIA SA ÎȘI FACĂ TREABA ÎN REGIM DE URGENTA IAR CETĂȚENII SA NU PLECE DIN STRADA PANA CÂND ACEST LUCRU NU ESTE REALIZAT !




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More