miercuri, 18 septembrie 2013

Marele pericol al splitării USL

"Fii antenă: am avut un vis... se făcea că tu erai poliţistul bun şi eu poliţistul rău..."
"Fii antenă: am avut un vis... se făcea că tu erai poliţistul bun şi eu poliţistul rău..."
Criza de comunicare şi conflictul de interese din interiorul USL par să ducă iremediabil, în acest moment, la ruperea Uniunii.

Ponta nu mai coabitează nici cu Băsescu, nici cu Crin Antonescu şi PNL, ba, mai mult, în acest moment limbajul politic critic folosit de Băsescu în privinţa lui Victor Ponta pare să-l fi impregnat şi pe Antonescu, care a devenit un soi de lider politic USL în opoziţie cu coaliţia la guvernare din care face parte.

Se prea poate ca în perioada următoare să asistăm la splitarea USL în două facţiuni: una aflată în opoziţie - PNL, care o va critica vehement pe cea aflată la putere, formată din restul componentelor politice ale Uniunii.

Liderii formaţiunilor de centru-dreapta nu trebuie să se bucure de această evoluţie: gălăgia politică pe care o vor face aripile USL, dacă ruperea va continua şi va deveni real politik, va fi atât de mare, că acţiunile centrului-dreapta vor risca să nici nu mai penetreze la electorat.

Tehnica aceasta a USL
(dacă ea e cu adevărat tehnică, şi nu conflict în stare pură) o numeam cu un prieten vechi, în anii trecuţi, "împrăştierea în trăgători". În acest caz, ne facem că suntem în tabere opuse, unul se duce în Opoziţie şi-l critică pe celălalt, care răspunde. Şi tot aşa.

Defapt, când între Crin şi Ponta domneau armonia şi concordia, Antonescu a vorbit în mod repetat despre dorinţa USL de a fi tot ea şi Putere, şi Opoziţie, şi Stânga, şi Dreapta, pentru a face să dispară complet "flagelul PDL".

Ceea ce se petrece acum poate fi foarte bine o orchestrare în bună înţelegere... citeşte tot aici

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More