luni, 23 septembrie 2013

Gânduri de seară...............


Cu mult timp în urmă, trăia un împărat, care, într-una din zile, i- a spus călăreţului său:
- Încalecă-ţi calul! Străbate călare cât mai mult pământ. Când nu mai poţi, opreşte-te, iar răsplata îţi va fi întreaga suprafaţă pe care vei reuşi să o acoperi.
Sigur pe sine şi îndrăzneţ, călăreţul a pornit la drum şi a alergat cât de iute a putut ca să poată să acopere cât mai mult pământ. A ţinut-o aşa zi şi noapte, iar când obosea sau îi era foame, nu se oprea deloc, deoarece vroia să acopere foarte mult pământ. A ajuns la un punct, când a acoperit o suprafaţă substanţială de pământ, oboseala şi foametea l-au răpus lăsându-l fără pic de vlagă. Apoi s-a întrebat:
- De ce m-am forţat atât de mult să acopăr o suprafaţă atât de mare de pământ? Acum, sunt pe moarte, şi am nevoie doar de un petec de pământ unde să mă îngrop!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More