marți, 10 septembrie 2013

Dem Rădulescu -Bibicul decedat 10 septembrie 2000


A murit și am mai pierdut o valoare , zâmbetul lui a rămas peste viata .

Fie ca sufletul lui sa se odihnească în pace !

Dem Rădulescu - Bibicul  (n. 30 septembrie 1931Râmnicu Vâlcea, d. 10septembrie 2000Câmpina[1]) a fost un actor de comedie român de teatrufilm și televiziune, profesor la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București.







S-a născut la Râmnicu Vâlcea într-o familie de negustori. După terminarea liceului la Râmnicu Vâlcea, „Bibanul” (poreclă primită în liceu) a trebuit să aleagă între sportul de performanță și actorie. El a obținut chiar o stea de aur, la un campionat de amatori, la Râmnicu Vâlcea; a luptat în ring la categoria semi-mijlocie.[necesită citare] A debutat ca amator la vârsta de 17 ani, la un bal organizat de fanfara gării.
În 1956, a câștigat premiul I pentru interpretare cu piesa Steaguri pe turnuri (îl interpreta pe „banditul” Rijikov), la un concurs pentru tineri actori. A fost remarcat de Sică Alexandrescu; practic acesta a fost debutul carierei sale.
A fost prieten cu Ion Cojar și Liviu Ciulei[necesită citare]; cu ultimul a colaborat pentru Farfuridi din „O scrisoare pierdută”, unde a avut colegi de excepție: Victor RebengiucMariana MihuțPetre Gheorghiu,Ștefan BănicăMircea DiaconuOctavian CotescuAurel Cioranu și Fory EtterleLiviu Ciulei l-a numit „un actor de geniu”.[necesită citare]
S-a stins din viață la Câmpina în urma unui infarct, la 10 septembrie 2000.
Este înmormântat la cimitirul Bellu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More