duminică, 29 septembrie 2013

La ce va fi folosit noul acord preventiv cu FMI?

Consiliul Director al Fondului Monetar Internaţional a avizat ieri scrisoarea de intenţie transmisă de autorităţile române, aprobând încheierea unui nou acord de tip stand-by cu România.

Întrebarea este ce se va întâmpla cu aceşti bani, cum, când şi pentru ce vor fi ei folosiţi, dacă vor fi folosiţi. Noul acord preventiv este pe o durată de doi ani şi are o miză financiară "de 1,75 miliarde de DST (circa 1,98 miliarde de euro sau 170% din cota României la Fond)", aşa cum arată un comunicat al Fondului.

Guvernul nu intenţionează să facă trageri din banii puşi la dispoziţie României, după ce a cerut şi Uniunii Europene să acorde un alt sprijin, de aceeaşi factură, tot de două miliarde de euro.

Există o lungă listă de lucruri pe care USL a afirmat anul trecut că intenţionează să le facă şi nu le face şi o altă listă la fel de lungă de lucruri pe care nimeni nu s-a gândit că le va face şi totuşi Cabinetul Ponta le face... citeşte tot aici

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More