sâmbătă, 14 septembrie 2013

Modern Talking



Modern Talking a fost un grup german synthpop format din Dieter Bohlen și Thomas Anders. Muzica lor a fost deseori clasificată ca europop. Este cel mai mare succes grup din Germania, și au avut un număr de single-uri ce au ajuns în top cinci în multe țări. Unele dintre cele mai populare single-uri sunt: "You're My Heart, You're My Soul", "You Can Win If You Want", "Cheri, Cheri Lady", "Brother Louie", "Atlantis Îs Calling (S.O.S. for Love)" și "Geronimo's Cadillac".
În februarie 1983 Dieter compune "Was macht das schon" însă are nevoie de o voce, o persoană care să cânte. Cineva vine de la compania muzicală Hansa din Berlin; au un cântăreț care deja a înregistrat câteva melodii dar nici un hit. Numele lui este Thomas Anders. Thomas zboară la Hamburg și este foarte entuziasmat de compoziția lui Dieter. Dieter, tipul blond, sportiv și Thomas, tipul brunet și elegant s-au înțeles perfect de la bun început. Dieter compune cu Thomas cântecul "Wovon trauemst du denn?"; cu acest cântec Thomas intră în topuri. În Martie și Iunie '84 urmează "Endstation Sehnsucht" și "Heisskalter Engel".

După aceste înregistrări Dieter decide să-și ia o vacanță și pleacă în Mallorca. În această vacanță deja se gândește la noi proiecte și unul dintre ele este revelația anului '85 "You're my heart, you're my soul". În același timp Thomas pleacă cu prietena sa, Nora Isabell Balling în insulele Canare unde se logodesc în data de 6 August 1984.

Când cei doi revin în Germania încep imediat să lucreze la "You're my heart, you're my soul" și se gândesc la un proiect duo. Acest proiect se va numi Modern Talking. În Octombrie '84 cântecul este gata, însă nu se întâmplă nimic!!! Mai rău, în noiembrie '84 Thomas are un accident. Mașina sa, un Golf GTI este complet avariata dar Thomas și Nora scapă nevătămați ca prin minune.

Dar.. tot răul spre bine. După acest incident videoclipul piesei 'You're my heart, you're my soul" este difuzat pentru prima dată pe canalul "Formel Eins" în data de 17 Ianuarie 1985. Câteva zile mai târziu Dieter și Thomas au fost prezentați în "Tele-Illustrierte". A fost sfârșitul ghinionului pentru Modern Talking!!! Revelația anului a fost pe primul loc în topurile din 35 de țări! În Martie '85 a urmat al doilea single " You can win, if you want".

Anul 1985 a fost anul trofeelor; au câștigat tot ce se putea câștiga, 75 de discuri de aur și platină pentru succesul lor în toată lumea. Au concerte peste tot în Europa. În mijlocul anului 1985, din cauza stresului și a oboselii acumulate Thomas are o cădere nervoasă. Când se simte mai bine se căsătorește cu Nora în data de 27 Iulie 1985, în Koblenz. Urmează hituri celebre ca "Cherie Cherie Lady", "Brother Louie", "Atlantis îs calling"... Thomas apare pentru prima dată cu celebrul lanț de aur cu numele soției sale Nora, în "Cherie, Cherie Lady".

Nora se implică în cariera lui Thomas, devine managerul său personal, se ocupă de look-ul soțului său, îl sfătuiește să-și lase părul lung. Look-ul lui Thomas devine unic, foarte excentric, imposibil de imitat. Prezența constantă a Norei devine din ce în ce mai iritabilă pentru presă, fani și pentru Dieter. Nora începe să apară pe scenă ca back-vocalist ceea ce nu a fost pe placul tuturor, îndeosebi al lui Dieter.

Divergențele dintre cei trei: Dieter, Thomas și Nora au dus la destrămarea trupei în anul 1987. După destrămarea din 1987, cei doi au continuat pe căi diferite. Dieter a înființat "Blue System" cu care a avut multe succese ( "Sorry Little Sarah", "My Bed Is Too Big", " Love Suite", "Deja Vu") iar Anders a urmat o carieră solo stabilindu-se pentru un timp în UŞA împreuna cu soția lui.

În ciuda experientelor neplăcute din trecut Dieter și Thomas au continuat să țină legătura după ce Thomas s-a reîntors în Germania. La începutul anilor '98 celebrul duo s-a reunit și a produs albumul "Back For Good" care a fost numărul 1 în Germania pentru 4 săptămâni consecutiv dar și în alte 15 țări.

Au câștigat premiul World Music Awards pentru cea mai bine cotată formație germană a anului. Albumul următor "You are not alone" a avut același succes. Au urmat "The Year Of The Dragon", "America", "Victory", "Universe".

După ce au câștigat în toată cariera 500 de discuri de aur și platină Bohlen și Anders au decis să se despartă din nou în 2003. Au mai produs un ultim album "The Final Album". Thomas Anders a început o carieră solo în timp ce Dieter Bohlen își consacră timpul noilor talente.


1 comentarii:

Multumim pentru reimprospatarea amintirilor!

Cu stima

Ciprian ANGHELACHE

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More