duminică, 8 septembrie 2013

Postarea pe opinie disociată. Credo

motto: "Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte!"

Ultimii doi ani de online au provocat schimbări dramatice în Internetul românesc. 

Opiniile celor ce citesc presă pe Internet, prin intermediul reţelelor sociale, s-au radicalizat dramatic şi intoleranţa a devenit nota obişnuită, cotidiană, întâlnită aproape peste tot, cu excepţia unei minorităţi.

Totul s-a schimbat, cu siguranţă, începând de anul trecut. Există români care nu mai pot trece, de atunci până în prezent, peste ceea ce ei consideră a fi fost o lovitură de stat dată de USL.

Cei care spun, în primul rând din presă: da, dar mai şi trebuie ca Justiţia să se pronunţe, sunt catalogaţi, poate eronat, ca fiind slugile lui Voiculescu etc.. Jurnaliştii care-şi asumă
şi afirmă că a fost lovitură de stat pe riscul lor devin brusc favoriţii acestui public, care îi transformă în eroi, idoli, vectori de opinie.

Noi am afirmat în mod repetat pe acest website că anul trecut a avut loc o lovitură de stat. Deontologic, este o afirmaţie pe care un jurnalist sau un organ de presă şi-o asumă, iar alt jurnalist şi alt organ de presă nu.

Ambele poziţii sunt pe deplin justificate, uman şi juridic, iar vectorii respectivi  de opinie pot fi respectaţi, indiferent dacă eşti de acord sau nu cu o poziţie sau alta. Atitudinea calmă, intelectuală, echilibrată din partea publicului a devenit un fenomen demn de admirat, dar întâlnit cu mai multă greutate... citeşte tot aici

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More