marți, 17 septembrie 2013

17 septembrie 2013 by Viorica Crainic

Bine v- am regăsit!

"Lenea şi mândria ne apasă mai greu decât guvernele şi parlamentele. Să ne lecuim de primele şi le vom suporta mai uşor pe cele din urmă"(Benjamin Franklin )

Preşedintele Traian Băsescu a decorat Batalionul 191 Infanterie.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat luni decretul de decorare a Batalionului 191 Infanterie "Colonel Radu Golescu" cu Ordinul "Virtutea Militară" - în grad de cavaler.

"În semn de înaltă apreciere pentru profesionalismul demonstrat în îndeplinirea cu succes a misiunilor încredinţate, pentru spiritul de sacrificiu, devotamentul şi curajul excepţional dovedite de militari pe timpul participării la misiuni internaţionale, preşedintele Traian Băsescu a conferit Ordinul 'Virtutea Militară' - în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, de pace, Drapelului de luptă al Batalionului 191 Infanterie 'Colonel Radu Golescu'", se precizează într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale
Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Apărării Naţionale, Mircea Dusă.

MAI: Consolidarea securităţii şi a siguranţei pe Dunăre, discutată la Budapesta.

Consolidarea securităţii şi a siguranţei pe Dunăre, precum şi eficientizarea luptei împotriva criminalităţii pe calea fluvială sunt discutate la conferinţa de deschidere a Proiectului 'Crearea Structurii unui Forum al Dunării', care are loc în perioada 17-19 septembrie la Budapesta şi Mohacs, informează MAI.
Potrivit sursei citate, proiectul european urmăreşte să pună bazele unei platforme de cooperare transfrontaliere operative între instituţiile responsabile cu aplicarea legii din regiunea Dunării.
"Proiectul, dezvoltat de Ungaria în cadrul Strategiei Uniunii Europene privind Regiunea Dunării, are ca principale obiective consolidarea securităţii şi a siguranţei pe Dunăre, respectiv coordonarea şi eficientizarea luptei împotriva crimei organizate şi a criminalităţii pe calea fluvială. În acest sens, proiectul îşi propune înfiinţarea unui centru de coordonare în localitatea Mohacs. Centrul va gestiona acţiuni comune şi de pregătire, va elabora reguli de bază pentru organizarea grupurilor de lucru tehnice şi strategice în domeniile de interes pentru parteneri, respectiv cel al frontierei, evaziunii fiscale, în domeniul vamal, precum şi în cel al managementului situaţiilor de urgenţă", informează un comunicat al MAI.

Victor Ponta: Nu vom avea bani pentru funcţionarea instituţiilor, cât timp evaziunea drenează sume considerabile.

Evaziunea fiscală este în creştere, încasările la buget fiind la jumătate din cât ar trebui, a semnalat marţi, la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta, arătând că Executivul nu va avea niciodată suficiente resurse cât timp evaziunea "va drena sume considerabile".
"În acest moment, România, conform tuturor datelor, are o stabilitate financiară bugetară, apreciată de partenerii noştri internaţionali, avem creştere economică şi totuşi fenomenul, în special al evaziunii fiscale, este în creştere. Consiliul fiscal în ultimul raport spunea că, după 2010, momentul creşterii TVA, încasăm fix jumătate din cât ar trebui să încasăm. Fenomenul este extrem de grav şi poate dăuna dezvoltării noastre ca societate. N-o să avem niciodată bani pentru funcţionarea instituţiilor statului, pentru şcoli, pentru spitale, pentru infrastructură, atâta timp cât evaziunea fiscală va drena sume considerabile din ceea ce ar trebui să revină bugetului de stat", a afirmat Victor Ponta.
Şeful Guvernului a făcut această afirmaţie la prima şedinţă a Grupului Interministerial Strategic pentru prevenirea şi combaterea macrocriminalităţii ce afectează siguranţa cetăţeanului şi funcţionarea instituţiilor publice.
"Cred că nouă structură, noua organizare a ANAF, care pentru prima dată are o Direcţie Antifraudă - care va avea că principală ţintă marea evaziune fiscală şi marea criminalitate, nu controlul fiecărei societăţi cu doi-trei angajaţi, ci exact zonele în care există mare evaziune - în colaborare cu serviciile de informaţii, cu structurile de siguranţă, cu o capacitate sporită de a pune la dispoziţia Parchetului, putem în perioada care urmează, din combaterea evaziunii fiscale, să avem venituri de care bugetul naţional are foarte mare nevoie", a mai spus Victor Ponta.

Valeriu Zgonea: Premierul doreşte ca la prezentarea Acordului cu FMI partidele să aibă câte cinci minute pentru intervenţii.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat astăzi, că va propune Birourilor permanente reunite, la cererea premierului Victor Ponta, ca la şedinţa de plen în care va fi prezentat acordul cu FMI grupurile parlamentare să aibă câte cinci minute fiecare pentru a-şi prezenta punctul de vedere.
"A fost o discuţie normală pe care o am în fiecare săptămână cu premierul, cu liderii celor două grupuri şi preşedinţi de comisii dacă se discută anumite proiecte de lege importante pentru PSD. Am discutat procedurile care sunt pentru construcţia comisiei speciale, prezenţa domnului prim ministru astăzi prezentând acordul cu FMI şi dorinţa domniei sale să existe un punct de vedere, o dezbatere, încălcând cutumă, fiecare grup să aibă acelaşi număr de minute pentru a-şi prezenta punctul de vedere despre acest acord preventiv. Vom propune Birourilor permanente reunite ca fiecare grup să aibă cinci minute, a fost dorinţa premierului, mie mi se pare o chestie corectă", a spus Zgonea înainte de şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.
"Nu avem nicio problemă, am spus că este o reacţie emoţională a domnului Antonescu pe care o iau ca atare, este un coleg foarte bun, nu am ce să-i reproşez, am mers foarte bine până acum şi nu afectează nici activitatea Camerei, echipele lucrează bine împreună şi în comisii, este o alianţă pragmatică care până acum şi-a îndeplinit obiectivele în faţa electoratului. Ca şi mine, domnul Ponta, noi, social-democraţii îl susţinem în continuare pe Crin Antonescu la preşedinţie. Dacă vrei să ai susţinere, nu trebuie să o ai numai pe a conducerii, trebuie să ai susţinerea sutelor de mii de furnici care sunt în PSD şi care îşi doresc cu ardoare să aibă un candidat al lor la preşedinţie, anul viitor", a afirmat astăzi, la Parlament, Valeriu Zgonea.

Ministerul Educaţiei lucrează la un proiect privind digitalizarea şcolilor.

Ministerul Educaţiei Naţionale lucrează la un proiect pe fonduri structurale pentru următorul exerciţiu bugetar al UE 2014-2020 în valoare de aproximativ 100 milioane euro pentru digitalizarea claselor de învăţământ, a declarat marţi ministrul Remus Pricopie
"Se lucrează la un proiect pe fonduri structurale pentru bugetul 2014-2020. Vorbim de peste 100 milioane de euro" , a spus Pricopie, cu prilejul lansării proiectului Smart Classroom.
El a spus că, începând de anul viitor, când vor intra în vigoare manualele digitale, toate clasele I şi a II-a vor avea la dispoziţie un videoproiector, un calculator sau un laptop şi un ecran.
"Pentru fiecare problemă avem o foaie de parcurs destul de clară, astfel încât pentru un timp relativ scurt să avem conţinuturile digitale. Nu presupune să ai şi tabletă, şi tablă digitală, dar în primul rând să ai conţinut digital la care să aibă acces toţi copiii din România şi cei plecaţi în străinătate. Apoi, pasul al doilea este să scriem un proiect gen ELI cu dimensiuni extrem de mari pentru a atinge o a doua fază a digitalizării claselor. Şcolile sunt legate la internet, nu pe bandă largă, dar suntem în faza de finalizare a unui proiect care duce la conectarea tuturor şcolilor din România la acest tip de internet", a explicat ministrul. Potrivit acestuia, va exista conexiune la internet corespunzătoare pentru toate şcolile, iar conţinuturile digitale vor fi realizate într-un timp scurt.
"Cea mai costisitoare este această infrastructură digitală - echipamentele. Eu cred că în 4-5 ani nu o să recunoaştem clasă pentru că asistăm după mulţi ani la o schimbare fundamentală de filozofie a clasei", a adăugat Pricopie.

MADR: Inundaţiile au distrus peste 6.836 de hectare cu culturi agricole în judeţul Galaţi.

Conform datelor deţinute de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), este vorba despre 1.841,61 ha cu floarea soarelui, 1.007,56 ha cu porumb, 3.381,94 ha cu rapiţă, 163,14 ha cu lucernă, 62,9 ha cu legume, 8,33 ha cu legume în spaţii protejate, precum şi 105 ha de ogoare erodate, 16 ha cu vii şi 250 ha de păşune, al căror grad de afectare este cuprins între 30% şi 100%.
De asemenea, s-au înregistrat pagube şi în rândul efectivelor de animale, respectiv 11 cabaline, 9 bovine, 233 ovine, 59 caprine, 141 suine, 15.170 păsări, 108 iepuri şi 383 familii de albine. Astăzi, la iniţiativa MADR, şapte tiruri cu provizii alimentare vor fi transportate în judeţul Galaţi pentru a sprijini persoanele afectate de inundaţiile înregistrate în zonă.
Transportul conţine peste 80 tone de cartofi, 38 tone alimente greu perisabile (alimente conservate, lapte UHT, biscuiţi, mălai, orez) şi două tone de pâine (5.000 pâini), valoarea totală a ajutoarelor fiind de circa 300.000 lei. Tirurile vor ajunge la Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din judeţul Galaţi şi vor fi distribuite către toate persoanele afectate de inundaţii.
Iniţiativa aparţine MADR care a coordonat atât logistic, cât şi prin implicarea de resurse umane, campania de colectare şi distribuire a produselor agricole de primă necesitate.
Produsele colectate şi transportate în judeţul Galaţi provin atât de la asociaţii ale producătorilor din România (Federaţia Naţională Cartoful din România, Rompan), cât şi de la retaileri, precum Kaufland România.

AOAR: Contribuţia la asigurările de sănătate pentru veniturile din chirii descurajează investiţiile în construcţii.

Decizia Ministerului Finanţelor Publice de a impune contribuţia la asigurările de sănătate pentru veniturile din chirii reprezintă o măsură care descurajează investiţiile în construcţii, fiind echivalentă cu o mărire artificială şi netransparentă a cotei unice, se arată într-un comunicat remis marţi AGERPRES de către Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) şi Fundaţia Romanian Business Leaders.
"Este vorba de o măsură fiscală discriminatorie, întrucât se aplică numai veniturilor din anumite investiţii (chirii), şi nu pentru toate veniturile din investiţii (dobânzi, dividende, câştiguri de capital) sau celor din vânzarea proprietăţilor imobiliare. Decizia încalcă, astfel, atât principiul echităţii fiscale în ceea ce priveşte impunerea diferitelor tipuri de venituri ale persoanelor fizice, cât şi principiul neutralităţii măsurilor fiscale în raport cu diferite categorii de investitori şi capitaluri', se arată în comunicatul citat.
"Astfel de măsuri contradictorii şi necorelate au ca efect creşterea gradului de neconformare (evitarea plăţii contribuţiei), generând tendinţa de a evita declararea veniturilor respective şi a veniturilor, în general. În plus, distorsionează competiţia în piaţa imobiliară între diferite categorii de actori (persoane juridice şi, respectiv, persoane fizice) generând o perturbare artificială a pieţei imobiliare ca urmare a aplicării unor cote de fiscalitate diferite", se mai spune în comunicat.

Grecia: Grevele şi manifestaţiile continuă pentru a doua zi consecutiv în sectorul public.

Grevele din mai multe sectoare ale serviciului public continuau marţi în Grecia pentru a doua zi consecutiv, afectând în special şcoli şi spitale, o mobilizare care vizează să conteste un vast plan guvernamental de restructurare a sectorului public, relatează AFP.
În plus faţă de profesorii şi funcţionarii agenţiilor guvernamentale şi ministerelor care au intrat deja în grevă luni, mişcarea de protest s-a extins şi la personalul din spitale şi la avocaţi.
Zeci de angajaţi ai Ministerului Dezvoltării şi ai principalului fond de pensii IKA s-au strâns în centrul Atenei în semn de protest faţă de modificările prevăzute de guvernul elen de coaliţie condus de premierul conservator Antonis Samaras.
Numeroase colegii şi şcoli au fost din nou închise în toată ţara ca parte a unei greve de cinci zile lansate de sindicatul profesorilor de liceu Olme. Profesorii protestează împotriva reducerilor de personal şi a posturilor aşa-numite 'secundare' (desen, muzică) în contextul restructurării sectorului public. Universităţile au continuat de asemenea să fie închise, refuzând să furnizeze guvernului lista cu angajaţii lor care ar putea fi disponibilizaţi.
Avocaţii au început de asemenea o grevă de două zile protestând faţă de o nouă reglementare a profesiei, care prevede reducerea salariilor. Aceste mobilizări sunt un preambul la greva de 48 de ore care va afecta miercuri şi joi întregul sector public, la solicitarea uniunii sindicale Adedy.

ŞTIRI METEO

Hidrologii au emis, astăzi, o avertizare Cod Galben de inundaţii, valabilă din această seară de la ora 20,00, pentru cinci bazine hidrografice de pe raza judeţelor Maramureş, Satu-Mare, Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Sălaj.
Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor /INHGA/, având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, se instituie Cod Galben începând din 17 septembrie 2013, ora 20:00, până miercuri, 18 septembrie, ora 20:00, pe râurile din bazinele: Vişeu, Iza (judeţul Maramureş), Tur (judeţul Satu Mare), Someş (judeţele Bistriţa Năsăud, Maramureş şi Cluj), Crasna (judeţele Sălaj şi Satu Mare).

Miercuri, 18 septembrie 2013, temperaturile vor înregistra o scădere, mai accentuată în jumătatea nordică a țării, astfel că maximele vor fi cuprinse între 12 grade în Maramureș și 24 de grade în sudul Munteniei, iar minimele se vor situa între 5 și 14 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua în centrul și estul teritoriului, iar noaptea în regiunile intracarpatice, unde pe arii restrânse trecător se vor semnala ploi slabe. În prima parte a intervalului, local vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, apoi treptat va slăbi în intensitate.
Și în București temperaturile vor scădea, ajungând la valori mai coborâte decât în mod normal în luna septembrie. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 7…9 grade. Cerul va fi variabil. Vântul va prezenta unele intensificări în cursul zilei, apoi va slăbi treptat în intensitate.

PERSONALITĂŢI

David Dunbar Buick

David Dunbar Buick (n.17 septembrie 1854 – d. 5 martie 1929) a fost un american de origine scoțiană, cel mai bine cunoscut pentru fondarea Buick Motor Company. S-a născut în Arbroath, Angus, Scoția și s-a mutat împreună cu familia la doi ani în Detroit, Michigan.
A abandonat școala în 1869 și a lucrat pentru o companie care făcea bunuri sanitare. Atunci când compania avea probleme el și un partener au preluat conducerea. În acest timp Buick a început să își demonstreze calitatea de inventator, producând multe inovații, inclusiv o stropitoare de gazon și o metodă de a acoperi fonta permanent cu email vitros, care a permis producția de căzi albe. Deși căzile din fontă sunt mai puțin frecvente în zilele noastre, metodă este încă folosită pentru emailarea lor. Cu inventivitatea lui Buick și cu bună gestionare a afacerii făcută de partenerul său compania a devenit de succes. În timpul anilor 1890, Buick a dezvoltat un interes în motoarele cu ardere internă și a început să experimenteze cu ele. A început să petreacă puțin timp la afacerea cu instalații sanitare, iar partenerul său de afaceri a devenit nerăbdător cu el. Parteneriatul a fost dizolvat, iar compania a fost vândută.
Buick avea acum timp și capital pentru a lucra la motoare tot timpul, astfel a fondat compania Buick Auto-Vim and Power Company în 1899 pentru a face acest lucru. Scopul declarat al companiei a fost de a face motoare pentru piață și pentru uz agricol. Buick a făcut foarte repede un automobil complet, mai degrabă decât doar un motor. El de asemenea s-a concentrat pe cercetare și dezvoltare în detrimentul fabricației și vânzării. Și-a consumat tot capitalul până la începutul anului 1902 fără a genera orice venituri semnificativ, altele decât un singur automobil.
La începutul anului 1902, a înființat o altă companie, Buick Manufacturing Company, cu două obiective. Primul de a vinde motoare altor companii și cel de-al doilea producerea și comercializarea de mașini proprii. Încă o dată problemele de fabricație și dezvoltare au determinat că până la finalul anului 1902, Buick să rămână fără bani și doar o singură mașină pentru a demonstra munca sa. Concentrarea pe dezvoltare a produs revoluționarul motor cu supapa de evacuare în cap. Această metodă de de construire a motorului produce un motor mai puternic decât motorul rival cu supape laterale pe care toți constructorii îl foloseau la vremea aceea. Motorul cu supapa de evacuare în cap a fost folosit de mai toți producătorii de autovehicule.

Gheorghe Lazăr

Gheorghe Lazăr (n. 5 iunie 1779, Avrig - d. 17 septembrie 1823, Avrig) a fost un pedagog, teolog și inginer român, considerat fondatorul învățământului în limba națională din Țara Românească (în 1818 a înființat în București prima școală cu predare în limba română, Școala de la Sfântul Sava). Fiu de țăran liber, Gheorghe Lazăr a fost luat de mic în casa baronului Samuel von Brukenthal. Remarcându-i aptitudinea pentru studiu, baronul l-a trimis să studieze la gimnaziile din Sibiu și Cluj, și apoi la Viena, unde a urmat studii superioare de filozofie, istorie și de științe fizico-matematice. Ulterior a studiat și teologia. Întors în Transilvania, la Sibiu, a fost hirotonit arhidiacon și a obținut un post la Școala teologică ortodoxă. A tradus în limba română o serie de lucrări cu caracter pedagogic și chiar un manual de pedagogie. Din păcate a intrat în conflict cu episcopul Vasile Moga care, fiind un adept al învățământului în limba slavonă, a împiedicat activitatea culturală a lui Lazăr, interzicându-i tipărirea manualelor în limba română. În urma unui proces disciplinar, la sfârșitul anului 1815 guvernatorul Transilvaniei l-a destituit pe Gheorghe Lazăr din funcție, punându-l sub supravegherea autorităților polițienești. Aceasta l-a determinat că, în 1816, să treacă munții și să se stabilească la București, unde și-a câștigat existența mai întâi ca profesor particular.
În Țara Românească Gheorghe Lazăr se manifestă ca promotor al ideii de înființare a unei școli românești la cel mai înalt nivel științific posibil pe atunci, într-o vreme în care învățământul se desfășura în limba greacă. Sprijinit de Iordache Golescu și Constantin Bălăceanu, a trebuit să ducă o muncă intensă cu cei care susțineau că limba română este prea săracă pentru a exprima adevărurile științei. La 24 martie 1818, obținând aprobarea pentru înființarea școlii românești, și-a început activitatea într-un local impropriu din centrul capitalei, la Sfântul Sava. La început, elevii săi erau băieți de mici meseriași, târgoveți și dascăli, pentru că odraslele boierești frecventau în continuare școala grecească. Nouă instituție a devenit curând principalul focar de consolidare și difuzare a culturii românești. Din prima generație de elevi au făcut parte, printre alții, Petrache Poenaru, Daniel Tomescu, Theodor Pallady, Simion Marcovici și alții.
Școala de la Sfântul Sava este cel mai vechi institut educațional din București cu predare în limba română. În trecutul acestei instituții apare figura marcantă a lui Gheorghe Lazăr, răspânditor de cultură într-o epocă în care aceasta era considerată un apanaj al păturilor sociale înstărite. Atunci când cartea era o raritate și, de multe ori, în limbi necunoscute de popor, Gheorghe Lazăr a tradus și a scris cărți în limba română, fapt care a deschis noi orizonturi pentru un mare număr de români. La școala lui Lazăr au venit și copii de prăvăliași, și copiii oamenilor de la marginea orașului, iar el i-a învățat cu dragoste tainele științelor matematice și ale filozofiei, în limba lor maternă.
Gheorghe Lazăr se se stinge din viață la Avrig, în ziua de 17 septembrie 1823. A fost înmormântat în curtea bisericii ortodoxe din Avrig, în imediata vecinătate a casei natale. La mai bine de un secol mai târziu, în anul 1934, Școala militară de ofițeri de infanterie din Sibiu a reamenajat mormântul său.

S -A ÎNTÂMPLAT ÎN  17 SEPTEMBRIE

Evenimente

    642: Arabii ocupă Alexandria și ard celebra bibliotecă de aici.
    1630: Este fondat orașul Boston, Massachusetts.
    1787: Convenția Constituțională din Philadelphia a adoptat forma finală a Constituției Statelor Unite ale Americii.
    1789: Astronomul britanic de origine germană William Herschel a descoperit un satelit al planetei Saturn, pe care mai târziu îl va numi Mimas.
    1987: Papa Ioan Paul al II-lea îmbrățișează un băiat infestat cu SIDA în timpul vizitei la San Francisco.
    1988: Se deschide la Seul a XXIV-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară.
    1991: Estonia, Coreea de Nord, Coreea de Sud, Letonia, Lituania, Insulele Marshall și Micronezia se alătură Națiunilor Unite (ONU).

    1991: Linus Torvalds lansează prima versiune Linux (Versiuna 0.01).


Nucleul Linux (în engleză "kernel") reprezintă nucleul sistemului de operare deschis care a fost creat de Linus Torvalds în 1991 și care a fost îmbunătățit ulterior cu ajutorul programatorilor din întreaga lume.
Aprilie 1991 - Linus Torvalds, la vârsta de 21 de ani, începe să se gândească la un sistem de operare simplu. A pornit cu crearea unui comutator de task-uri de sistem (folosind instrucțiunile procesorului Intel 386) și a unui driver de terminal.
În septembrie 1991 este lansat Linux versiunea 0.01. (10.239 linii de cod.) Acesta a fost dezvoltat inițial pentru microprocesorul Intel 80386, însă ulterior a fost portat pe multe alte platforme. Este scris aprope în întregime în limbajul de programare C, împreună cu niște extensii GNU C și cu câteva linii de cod scrise în limbajul de asamblare. Dezvoltat sub licența GNU GPL (GNU General Public License), codul sursă al nucleului Linux este software liber. Nucleul este cel mai bine cunoscut că principala componentă a sistemului de operare GNU/Linux. Distribuțiile de software bazate pe nucleul Linux se numesc Distribuții GNU/Linux.
Proiectul a fost lansat în anul 1991 cu faimosul mesaj apărut în rețeaua Usenet comp.os.minix care includea următoarea frază:
    "Creez un sistem de operare (liber) - e doar o pasiune, nu va fi la fel de mare și de profesional ca GNU - pentru calculatoarele compatibile AT 386(486). 

 S -a născut în.................

    1854: David Dunbar Buick, om de afaceri scoțiano-american, fondatorul companiei Buick Motor (d. 1929)
    1856: Moses Gaster, istoric literar și folclorist român de etnie evreiască (d. 1939)
    1857: Konstantin Țiolkovski, savant rus (d. 1935)
    1869: Christian Lous Lange, istoric, profesor și politolog norvegian, laureat Nobel (d. 1938)
    1881: George Bacovia, poet român (d. 1957)
    1901: Alexandru Cosmovici, compozitor și muzicolog român (d. 1995)
    1902: Aurel Bordenache, pictor, sculptor și grafician român (d. 1987)
    1937: Ilarion Ionescu-Galați, dirijor român
    1951: Ioan Timiș, politician român (d. 2010)

Decese...............................

    1863: Alfred Victor de Vigny, scriitor, dramaturg, poet francez (n. 1797)
    1823: Gheorghe Lazăr, pedagog român (n. 1779)
    1947: Ádám Abet, scriitor, poet, jurnalist și traducător maghiar (n. 1867)
    1948: Folke Bernadotte, diplomat suedez (n. 1895)
    1965: Alejandro Casona, dramaturg și poet spaniol (n. 1903)
    1984: Iuri Vizbor, cantautor, jurnalist sovietic (n. 1934)
    1997: Arșavir Acterian, avocat și scriitor român de etnie armeană (n. 1907)
    2000: Dem Rădulescu, actor român (n. 1931)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More