vineri, 13 septembrie 2013

Teatrul penalilor scena 1 actul 1

Acum ca v-am introdus în teatrul penalilor mai ieri și v-am prezentat o saptamana din scena și din culise a penalilor 

:http://vocearomanieiliberethenextgeneration.blogspot.ro/2013/09/in-culise-si-pe-scena.html

m-am gândit sa dau drumul unei noi piese de teatru , va conține scene săptămânale funcție de evoluția pe " scena " dar și " în culise " a penalilor . 

Protagonisti : 

Puterea : compusa funcție de interesul material si electoral de moment 
Opoziția din cadrul puterii : la fel ca și puterea 
Opoziția de pe margine :  încă nu știm care este 
Doi în unul : îl știți nu este cel care intre timp a uitat cine este ... 
Adormitul nervos : sunt sigur ca îl știți și pe asta 
Politicienii :  ii însumează pe cei de sus 
Boborul : mulțimea vrăjita de diferitele televiziuni și publicații 
Mulțimea  turmentata : cetățenii dezorientați
Dreapta inexistenta : sta pe margine si face galerie când puterii când opoziției 
Manipulatorii : presa care influențează  Boborul 
Ciudatul : un cetățean ciudat care cateodata mai intervine și pune întrebări ciudate 

Scenariul și Regia :  Buna întrebare  ... o fii marile conspirații mondiale ?  ... :) 

Punere în scena : Ciudatul ... cel care pune întrebări ciudate 

Deci sa trecem treaba :

Teatrul penalilor scena 1 actul 1

Scena este mare este Romania este divizata în mai multe grupări : 

- gruparea penala constituita din USL & comp  o grupare penala care constituie puterea și opoziția politica și economica în scena unei Romanii dezmembrate și furate de ei 
- o parte din gruparea bobulara amestecata cu mulțimea turmentata incearca marea cu sarea încearcă sa scape de manipulare  ... iasa in strada si striga " Fara Cianura " cauta argumente dar  " Manipulatorii " se aduna in cuget si simtiri se aliniaza pe stindardul banului si striga " Vrem locuri de munca ".
- o alta parte este ocupata cu " Masacrul " - vrea cu orice pret sa execute maidanezi  


Ciudatul  ( întreabă sfios în vuietul mulțimii care striga se sparge " Puterea " ) :

Credeți ca " Puterea "  se sparge ? 
< Sau poate ca vedeți ca se încearcă o conducere a penalilor in totalitate  " Puterea si opoziția în cadrul puterii " pe de o parte si  "opoziția de pe margine care primește "    "opoziția din cadrul puterii  "  ( în traducere FC  care primește IRL în rândurile ei sub cortina DA )  în rândurile ei  . Se repeta adunarea de partid din 1989 atunci când iliescu a făcut la masa rotunda puterea și opoziția . Cine este  "Iliescu " anului 2013 ?  > 

Mulțimea vuiește striga într-un cor : 

Huooo ... De ce manipulezi ? ... Cine ești tu ? ... Ce ești anarhist ? 

Ciudatul ( aproape doborât de puhoiul mulțimii  ) .... mai pune o întrebare :


Așteptați doar o întrebare :  ...și eu pe cine sa cred  ? 

Mulțimea tace nu are răspuns ... toată într-un cor tace ... intre timp "Magicianul " acționează .
  Asa pe sub masa puterea cu mana lunga a " Magicianului "... știți cine e nu ? pai vozganian ala ce a făcut  " abra... abracadabra " cu BCR-ul și a făcut dispărută nesemnificativa suma de 3 miliarde de euro , cel pe care într  o absoluta majoritate puterea si opoziția din toate părțile  acolo in parlament îl scapă și nu îl lasă pe mana justiției  . Deci ce a făcut mai nou  "Magicianul " ?  Nimic nou sub soare a mai vândut o intreprindere unor SRL-uri fără angajați , unor societăți imobiliare . E vorba de o fabrica din București ( AVERSA )  , o fabrica unde cândva se fabricau pompe . Da desigur are terenuri clădiri și fier vechi  . Si la ce se pricep mai bine " afaceriștii romani " ?  ... Desigur la vânzarea fierului vechi a terenurilor în speculații imobiliare .  Ei na dai încolo de oameni ... ce locuri de munca . Las ca mai ridicam un moll . Șpaga merge încă o fabrica ștearsa de pe lista . 

Ciudatul  ( murmurând încet ... ) :   și oare numai atât face Magicianul iertat ?

Ei da desigur vom mai afla în curând ... mai sunt ... dar mai sunt și cele ce nu vom afla  

Partidele tac puterea și opoziția tace scena se muta la locul inundațiilor  Doi în unul  hop si el ... nu poate lipsi el le știe pe toate de data asta nu sta in videoconferință imbracat la patru ace iasă pe teren , înconjurat de presa manipulatoare  care ca un cățeluș care se gudura pe lângă stăpân răspunde întrebărilor și da " indicații prețioase " .  Împarte promisiuni ... în curând toate camioanele din țară vor duce materiale de construcții pentru sătenii a caror case au fost deteriorate ( desigur ... sigur ca de aici primarii și consilierii își sufleca mâinile cu bucurie ... în curând vor avea încă o vila pe larga cele care le-au  avut pana acum ) . Desigur se vor înalta din promisiuni diguri înalte de zeci de metrii ...boborul după ce promisiunile vor fii îndeplinite din gura nici măcar nu va mai vedea apele . 

Ciudatul ... nedumerit ca de obicei sta și cugeta în gând : 

încă o realizare a politicienilor din ultimii 23 de ani sistemul de protecție și de diguri ... sistem în care dacă este cercetat se va vedea ca toți primarii au bani alocați în acest sens ... banii au fost alocați ... dar surpriza ei au dispărut ! ... unde e nisipul ? ... poate este în unele case ale aleșilor ... sau în unele afaceri care se ocupa de construcții și materiale de construcții ... ii întreabă cineva ? ... Eventual DNA -ul ... ?

Politicienii murmura nervoși : Ne mai acuzi de multe mai  " Ciudatule

Ciudatul: Eu vă acuz ? Aşa pare ? Voi ce spuneţi. Oare este adevărat sau nu este adevărat ?

Este vineri înainte de "Isteria eutanasierii " lumea virtuală împărţea poze cu animale şi zicea ura e vineri, sfârşit de săptămână. Mai nou toată lumea se ceartă cu toată lumea şi spune răspicat "Eu am dreptate ". Se ceartă pe subiectul RM, se arata care mai de care mai viteaz în condamnarea animalelor şi mai nou acum ca  jurnaliştii şi televiziunile şi-au arătat faţă manipulatoare încearcă să se disculpe aruncă mâţa în curtea ONG -urilor. Stau şi mă întreb:

Pe tapet este decredibilizarea ONG-urilor?

Păi da până acum politicienii au reuşit fără mult efort să decredibilizeze sindicatele, diferitele forme de manifestare, până şi greva foamei, televiziunile, presa. Oare jurnaliştii nu înţeleg acest lucru sau... nu vor să îl înţeleagă?

OK să trecem peste asta iar apar sondaje de opinie! Sondaje care se fac prin telefon cu 1000 2000 de persoane. Ele ne spun tot timpul acelaşi lucru. De exemplu ultimul sondaj lansat ne arată prezidenţiabilii. Aceeaşi de 3 ani de zile. Doar se mută între ei o căsuţă înainte sau înapoi. Sondajele acestea sunt ca picătură chinezească. Ele ne impun aceleaşi figuri... oare nu observăm?

Mulțimea ... deocamdată tăcută 




Va urma ...  ( voi face update la aceasta scena funcție de desfășurarea evenimentelor  si reacția mulțimii ) 






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More