vineri, 20 septembrie 2013

Ce interese străine s-ar plia pe Cabinetul Ponta?

Ponta, Mediafax: "Există un război economic, care s-a pliat pe nişte manifestaţii normale, de bună-credinţă, care este, în baza informaţiilor pe care eu le deţin, din două direcţii: în mod sigur, există interese economice din afara României ca România să nu îşi redeschidă mineritul în ansamblu - nu vorbim doar de aur sau de cianuri, ci de minerit - şi ca România să nu fie independentă economic din punct de vedere al gazelor. E normal, cine vrea prin jurul nostru să avem gazele noastre, să nu le mai importăm, şi cine vrea să avem resurse naturale importante? Nu cred că cineva vrea cu adevărat şi în mod clar există şi acest gen de influenţă"

Dar acum un an şi ceva, când o anumită coaliţie de partide a legat fedeleş unele instituţii ale statului de drept, dând o lovitură de stat contra forţelor politice pro-occidentale, sprijinită intens de Radio Moscova, ce interese străine se pliau pe acea acţiune politică?

Dar când aceeaşi coaliţie, ajunsă la putere, a declarat forţat insolvenţa unei unităţi strategice din energetica românească, Hidroelectrica, cea mai profitabilă şi bine cotată unitate românească de energetică pe piaţa internaţională a energiei, ce interese străine se pliau oare pe acţiunea guvernului?


Dar când această coaliţie despre care vorbim, USL, a mimat privatizarea (caricaturală) a Combinatului Chimic Oltchim din Râmnicu-Vâlcea, trimiţându-l pe drumul falimentului, oare ce interese externe se pliau pe această acţiune deliberată, credem noi, mascată în incompetenţă managerială?... citeşte tot aici

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More