joi, 26 septembrie 2013

1991 - 23 - 26 septembrie - A patra mineriadă si mineriada parlamentara 2013

1991 - 26 septembrie -  A patra mineriadă. Minerii revin în Piaţa Victoriei. Au loc negocieri cu uşile închise, între reprezentanţii minerilor şi cei ai conducerii ţării. Se obţine demisia Guvernului Roman, anunţată la orele 12,30, din balconul Palatului Victoria. Seara, minerii încearcă să pătrundă în Televiziune. Au loc scene de violenţă şi de vandalism.
Sindicaliștii din Valea Jiului se gândesc cu tristețe la situația minerilor de atunci și la cea de acum. Aviz minerilor de la Roşia Montana... care bine instruiţi ne dau un spectacol de prost gust. Acelaşi lucru îi aşteaptă şi pe i în cazul în care acest proiect... bombă pentru România v-a trece. În ani Munţii Apuseni v-a devenii şi ea zona defavorizată... la fel de săracă că Valea Jiului . Minerii de ieri ai unei regiuni parlamentarii de astăzi ai unei tari . Ni se da la televizoare un spectacol macabru . Parlamentarii cu casca au ocupat Romania și nu vor sa o scape din mâini .

Pe data de 23 septembrie, deși li se satisfăcuseră toate cererile, până în jurul orei 20:00, la mina Vulcan s-au adunat mii de mineri cerând declanșarea grevei, pe motiv de indexare necorespunzătoare a salariilor, în raport cu creșterea prețurilor.

S-a cerut la unison venirea primului ministru de la acea vreme, Petre Roman, în zonă.

În 24 septembrie în fața primăriei din Petroșani, a avut loc un miting la care au participat peste 1.000 de mineri, cerând plecarea la București.

Miron Cozma a ieșit în fața celor pe care îi reprezenta pentru a le vorbi angajaților din minerit pentru a le aminti că cei de la Guvern nu au venit să le soluționeze revendicările sindicale, așa cum declaraseră.

În gara din Petroșani, minerii solicită trenuri pentru deplasarea la București. Fiind refuzați, ei au devastat gara, au ocupat un tren și au deturnat alte două garnituri de tren. În Petroșani și Vulcan au avut loc violențe, devastări și incendii.

Pe 25 septembrie, în jurul orei 15.20, minerii conduși de Miron Cozma au declanșat primul atac cu pietre asupra forțelor de ordine aflate în dispozitivul din fața Palatului Victoria. După o ora, minerii au atacat din nou clădirea Guvernului, cu sticle incendiare.

25 septembrie – zi de importanță istorică pentru minerii din Valea Jiului. Acum 22 ani, în localitățile Văii aveau loc proteste violente, care au culminat cu deplasarea ortacilor la București pentru a cere să li se rezolve problemele.

În data de 26 septembrie, minerii au atacat cu forțe noi clădirea Guvernului. Președintele Senatului a anunțat demisia Cabinetului Roman, pe postul național de televiziune.

În urma dialogului pe care Ion Iliescu a consimțit să-l poarte cu o delegație a minerilor condusă de Miron Cozma, s-a semnat un comunicat Iliescu - Cozma, care a fost și episodul final a ceea ce s-a numit "a patra mineriadă".

Violentele zile ale mineriadei au făcut ca 455 de persoane sa ajungă la spital, iar 50 sa aibă nevoie de internare. S-au înregistrat 3 morți în București și unul în Vulcan.





Să unim cele două revoluţii şi să începem de la kilometrul 0 ; să unim revoluția din 1989 și sa facem o noua revoluție in 2013 să dăm jos toată această clasă politică coruptă Să obligăm Justiţia să lucreze şi să ne dea tara înapoi. Justiţia să lucreze pentru noi cetăţenii nu pentru politicieni. Toată clasa politica să plece de la A la Z. Să construim o clasă politica bazată pe ADEVĂR DREPTATE CREDINŢA ŞI COMPETENŢĂ ! Noii politicieni să ne reprezinte interesele noastre ale cetăţenilor nu ale politicienilor.

        SUSŢIN PROTESTUL ANTI  ROSIA MONTANĂ !


Sa nu permitem aceasta noua MINERIADA care este făcuta de MINERII DE FRUNTE AI TARII CARE SE AFLA AZI ÎN PARLAMENT SI LA CONDUCEREA TARII .




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More