duminică, 29 septembrie 2013

Ce te uiţi la mine ca parlamentaru' la Roşia Montană?

Ca să demonstreze că nu face umbră Parcului Izvor degeaba cu odioasa clădire a Parlamentului (Casa Poporului) - care probabil că şi-ar atinge gradul maxim de utilitate dacă ar fi dinamitată şi terenul ar fi retrocedat urmaşilor păgubiţilor anilor lui Ceauşescu, plătiţi cu bani serioşi pentru casele minunate din fostul cartier Uranus, de pe Dealul Spirii, făcute una cu pământul - o comisie de specialitate, formată majoritar din nespecialişti, a vizitat mina-muzeu de la Roşia Montană, în care au făcut greva foamei salariaţii RMGC, cu căştile albe ca sterilul şi şalopetele imaculate, de culoarea verdelui de Paris.
În urma cianurării, rezultă un lac de reziduuri de la cianurare extrem de toxic pentru mediu. Lacul de la Roşia Montană ar trebui să fie uriaş pe lângă cel din imagine. Efecte: infestarea apelor freatice. Acidul cianhidric va fi prezent în ploi în România, şi nu numai. Oamenii vor face diferite boli, de la prezenţa pe piele a unor erupţii, până la diferite tipuri de cancer, care vor putea fi savurate de români la pachet cu tonele de aur primite de la RMGC.


Iar aşa cum s-au dus acolo, aşa s-au întors: fără să priceapă nimic.

Nimic din ce s-a întâmplat până acum.

Nimic din ce se întâmplă acum.

Nimic din ce (li) se va întâmpla.

Nepricepând deloc un fapt simplu, pe care-l tot repetăm: ecologia unui stat nu este negociabilă la nici un preţ.

Ea este nepreţuită şi valorează mai mult decât un munte de aur, fie el chiar şi unul de 24 de karate.

Şi mai ales faptul că ei, parlamentarii, au fost trimişi acolo, în Legislativ, ca să apere interesele cetăţenilor României, nu pe cele ale lor sau pe cele ale unei firme... citește tot aici

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More