luni, 9 septembrie 2013

Întrebare pusa celor care se cred de dreapta ... întrebarea zilei 9 septembrie 2013

In primul  rând trebuie sa știți ca eu susțin capitalismul , dar capitalismul nu cea ce ne oferă asa ziși oameni de dreapta .

Cei de dreapta se miră :  cum se poate că tinerii care au ieşit contra proiectului Roşia Montana să strige " Jos capitalismul " ?  Păi mai cei " aşa zişi de dreapta ", voi cei care va credeţi de dreaptă vă întreb :  

Ce aţi oferit acestor tineri ca motiv sa  susţină capitalismul? 

Aţi oferit cumva:

- Locuri de muncă ?
- Aţi oferit cumva în bruma de locuri de muncă salarii decente ?
- Le-aţi oferit cumva salarii competitive cu cele care sunt în celelalte ţări capitaliste ?
- Aţi avut grijă de bătrânii voştri şi le-aţi dat pensii decente ?
- Aţi oferit cumva condiţii normale în spitale cu servicii ca în capitalism ?

Ei nu domnilor "aşa  zişi de dreapta " nu aţi oferit nimic din toate acestea ,  voi:

- În 23 de ani aţi distrus locuri de muncă, le-aţi aruncat la fier vechi
- Voi nu aţi dezvoltat în mod normal economia voi aţi vândut tot cea ce puteaţi vinde, aţi creat moluri în care câteva sute de oameni plătiţi cu salarii de 150 de euro.
- Aţi tergiversat dezvoltarea agriculturii aţi închis pieţele prin maşinaţiunile făcute de voi scăzând preţurile producătorilor autohtoni . V-aţi uitat cum molurile aduc prin fraudă produse de afară şi astfel preţurile produselor săracului ţăran roman sunt de mizerie .
- Aţi stopat prin birocraţie şi dezinformare atragerea de fonduri europene .
- Aţi permis atragerea fondurilor europene doar în proiecte mari care nu au fost realizate datorită furturilor făcute, aceste fonduri trebuiau să fie facile pentru mici întreprinzători. Spun mici întreprinzători asociaţii familiare, afaceri care ocupa 2, 3 oameni. Acestea în România nu au nici o şansă să le acceadă .

Deci de ce nu vor tinerii capitalism, simplu în câteva  cuvinte :  voi ați produs sărăcie nu bunăstare!

A fi capitalist nu înseamna sa fi stăpân , a fii de dreapta nu înseamna sa te uiți de sus la cei care iți aduc bunăstare . A fi cult nu înseamna sa disprețuiești pe cel care te citește  .


1 comentarii:

Repet ce am mai spus si cu alte ocazii ca atat capitalismul, socialismul, comunismuls, stanga, dreapta sunt termeni inventati pentru a fi mai usor de impartit puterea intre anumite persoane sau grupuri de persoane, interesul national sau a unei parti din populatie este un fel de "paguba colaterala".
Oricum si dupa definitii la noi nu a fost nici comunism. nici socialism nici capitalism acum dupa revolutie ci la noi a fost dictatura sau doar o varza politica.
Din pacate nici nu stiu daca va mai fi vreodata capitalism adevarat nu salbatic pentru ca si notiunea asta a inceput sa se compromita dupa crizele generate in state puternice care fara a cuceri si a jefui alte tari in numele religiei sau pur si simplu in numele umanitatii si-au permis sa faca capitalism o perioada destul d elunga.
Stiu ca nu da bine ce spun dar parerea mea nu afecteaza mintile luminate care sunt in Parlament sau la Guvern asa ca probabil nu exista sanse sa fie cineva de acord cu mine.

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More