duminică, 29 septembrie 2013

„Bani din cer“


Piesa „Bani din cer“ a fost scrisă de dramaturgul britanic Ray Cooney în 1994, an în care a avut şi premiera la Londra, iar autorul a fost deopotrivă regizor şi personajul principal al spectacolului. În 2006, scenariul a fost adaptat pentru marele ecran.
"Bani din cer" este o comedie cu umor de situaţie şi de limbaj, cu morală simplă: oamenii slabi îşi schimbă uşor caracterul în faţa banilor, devenind josnici şi lacomi.


Viaţa obişnuită şi nefericită a lui Henry Perkins, jucat de George Mihăiţă, ia o întorsătură bruscă atunci când, accidental, acesta ridică o servietă asemătoare cu a lui, dar plină cu bani. Întreaga întâmplare coincide cu ziua lui de naştere, pentru care familia îi organizează o petrecere la care apar neinvitaţi doi detectivi şi un taximetrist, iar de aici răsturnările de situaţie se ţin lanţ.
„Într-o lume răvăşită de conflicte regilioase, interetnice, interumane, într-o lume măcelărită de prostie şi incultură, singura soluţie pământean-tămăduitoare ar fi lumina spiritului. Ştiut fiind că şi comedia este chiriaşă pe viaţă în casa spiritului, având convingerea că şi râsul va mântui lumea, propunem acest spectacol a cărui singură mare virtute este UMORUL”, spunea Horaţiu Mălăele despre această piesă, pe care a şi regizat-o. Bani din cer  este o comedie cu umor de situaţie şi de limbaj, cu morală simplă: oamenii slabi îşi schimbă uşor caracterul în faţa banilor, devenind josnici şi lacomi.


Regia  : Horaţiu Malaele
Distribuţia spectacolului „Bani din cer” : Mihai Bendeac, George Mihaiţă, Virginia Mirea, Mihaela Teleoacă, Şerban Georgevici, Eugen Racoţi şi Gheorghe Dănilă.
Scenografie: Bogdan Spataru.
Scenariu: Ray Cooney
Costumele au fost realizate de Cristian Samfira.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More