miercuri, 13 februarie 2013

24 ore - 13 februarie 2013 by Viorica CrainicBine v -am regăsit dragi prieteni!

Preşedintele României Traian Băsescu va fi primit de Papa Benedict al XIV - lea.Purtătorul de cuvânt al Vaticanului a precizat că, până pe data de 28 februarie, Papa Benedict al XVI-lea îşi va menţine toate angajamentele prevăzute, inclusiv primirile mai multor şefi de stat, printre care preşedintele României, Traian Băsescu, şi cel al Guatemalei, Otto Perez Molina.


Curtea Constituţională - Legea bugetului de stat pe 2013 este constituţională.

"În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a constatat că Legea bugetului de stat pe anul 2013, este constituţională.
Argumentaţia reţinută în motivarea soluţiei pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi primului-ministru", se arată într-un comunicat al Curţii.

Curtea de Apel Bucureşti - Judecătorii au decis: Dan Voiculescu rămâne turnătorul "Felix".

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins ca inadmisibilă cererea lui Dan Voiculescu de revizuire a verdictului dat de Curtea Supremă, potrivit căruia a colaborat cu Securitatea. Este vorba de o cale extraordinară de atac. Rudele din Germania turnate la Securitate şi CNSAS au cerut să se menţină acest verdict.
"Respinge excepţia tardivităţii ca nefondată. Respinge cererea de revizuire formulată de revizuientul Dan Voiculescu ca inadmisibilă. Cu recurs în 15 zile de la comunicare", este minuta Curţii de Apel Bucureşti.


Victor Ponta - Nu pot să vorbesc despre PSD fără Ion Iliescu şi Adrian Năstase.

"PSD-ul, Partidul Social Democrat, pe care eu acum temporar îl conduc, după mine va veni un alt lider , a existat şi există ca principal partid al României, în ultimii 20 de ani, în primul rând datorită lui Ion Iliescu, şi ştiţi foarte bine, fără fiu întotdeauna de acord cu domnul Iliescu, am considerat nu poţi vorbi de PSD fără Ion Iliescu, care, de altfel, cred are un bagaj de oameni care îl urăsc, la fel ca şi pe Adrian Năstase. La fel, nu pot vorbesc despre PSD fără Adrian Năstase. La fel probabil dacă o am eu atâta succes în politică cât au avut cei doi la un moment dat, mulţi o urască şi pe mine, dar nu poţi rescrii istoria. Aşa încât, sigur, Ion Iliescu, Adrian Năstase, eu, alţi lideri, avem oameni care ne iubesc, în PSD, şi avem oameni foarte mulţi, care ne urăsc, în afară. Istoria nu se poate rescrie şi nici nu-mi trece mie prin cap o rescriu", a declarat Victor Ponta.

Victor Ponta - Putem rezolva problema politică a Schengen dacă nu mai suntem sabotaţi din ţară.

"Acel Parteneriat strategic de care s-a ,e săptămâna viitoare, cred că în sfârşit începem să îl punem şi în aplicare şi să îl folosim pe zona economică politică, militară şi toate celelalte zone pe care le-am avut în atenţie. Poziţia Franţei este foarte importantă", a spus Ponta în cadrul şedinţei de guvern de astăzi. El a precizat că se va întâlni şi cu reprezentanţi ai investitorilor francezi.
"Problema politică trebuie să ne chinuim cu toţii să o rezolvăm şi, dacă nu mai suntem sabotaţi din ţară, sunt şi şanse importante în acest sens", a mai afirmat Ponta. 


Victor Ponta - Sfat dat miniştrilor"Vedeţi -vă de treabă, uitaţi - vă mai puţin la presă".

"Stimaţi colegi, avem buget, sper, de astăzi, avem probleme administrative şi economice cu duiumul, la treabă şi mai puţin uitaţi-vă la presă! Mie îmi pare foarte rău de atacul absolut iresponsabil, cu un ministru care e cercetat de DNA. Dacă era doamna Câmpeanu sau oricine altcineva, eu vă spun lucrul ăsta şi, evident, eu vă cer înlocuirea, dar poveşti apărute la televizor, nu. Daţi răspunsuri şi vedeţi-vă de treabă, că altfel, dacă staţi toată ziua să explicaţi tot felul de invenţii, nu cred că ne ajută foarte mult în activitate. Sunteţi miniştri, veţi fi acuzaţi în fiecare zi de o sută de lucruri de care nici dumneavoastră nu ştiţi. Dacă există ceva adevărat, sigur, ne asumăm responsabilitatea, dacă nu, vedeţi-vă de treabă mai departe!", a spus Ponta în şedinţa de guvern.

Victor Ponta
- 4 ore de sport pe săptămână în şcoli.

Victor Ponta i-a cerut ministrului Tineretului şi Sportului să implementeze programul cu 4 ore de sport pe săptămână, mărtuirisind că acesta este unul dintre punctele sale fixe şi că, astfel, va face ceva bun pentru " ţara asta şi pentru tinerii din ţara asta".
"Am şi eu câteva puncte fixe şi nu mă las până nu le realizez. Cred că dacă reuşim şi implementaţi programul, cu până la patru ore de sport pe săptămână în şcoli, nu într-un an sau doi, dar pe termen mediu şi lung, cred că am făcut ceva bun pentru ţara asta şi pentru tinerii din ţara asta", a mai spus premierul. 

Gheorghe Falcă - Blaga nu e o soluţie pentru dreapta.

Pimarul Aradului a spus  că "Blaga şi-a făcut precampanie două luni şi lasă campania 30 de zile, iar în 30 de zile nu ai cum să ajungi (în calitate de candidat - n.r.) în 40 de judeţe plus Bucureşti". "Blaga este cel care a avut cel mai mare eşec în momentul preşedinţiei sale, având pierdere de peste un milion de voturi de la alegerile locale la parlamentare", a spus Falcă. Întrebat dacă ar candida la preşedinţia PDL, Falcă a răspuns: "Eu nu am discutat niciodată despre candidatură şi, repet, orice candidatură acum e dificilă. Dar domnul Blaga nu e o soluţie de dreapta".


Parlamentul României - Constituirea Comisiei pentru modificarea Constituţiei.

Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a adoptat astăzi, cu 298 de voturi pentru, 101 împotrivă şi 36 de abţineri, raportul Comisiei de statut privind cererea de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu referitoare la Statutul parlamentarului.
Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a aprobat miercuri, cu 439 de voturi pentru şi o abţinere, constituirea Comisiei comune pentru elaborarea propunerii legislative de modificare a Constituţiei şi componenţa acesteia.  
Comisia va fi condusă de preşedintele Senatului, liberalul Crin Antonescu, va avea 23 de membri, iar pentru ca şedinţele să poată avea loc va fi necesar un cvorum de două treimi.
PSD are nouă membri în comisie: Ion Chelaru (vicepreşedinte), Florin Iordache (secretar), Ciprian Nica, Florin Emacu, Daniel Florea, Gabriela Podaşcă, Ovidiu Donţu, Toni Greblă, Viorel Chiriac.
PNL are şase membri: Crin Antonescu (preşedinte), Tudor Chiuariu, Petre Roman, Alina Gorghiu, George Scutaru, Dan Motreanu.
PDL are trei membri şi anume: Valeria Schelean (vicepreşedinte), Alin Tişe, Gabriel Andronache.
Din partea PP-DD fac parte Daniel Fenechiu (vicepreşedinte) şi Haralambie Vochiţoiu.
UDMR l-a desemnat pe Mate Andras (vicepreşedinte), minorităţile naţionale pe Varujan Pambuccian (secretar), iar PC pe Bogdan Ciucă (vicepreşedinte),

Călin Popescu Tăriceanu - N -am fost solicitat pentru Comisia de revizuire a Constituţiei.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, că nu a fost solicitat să facă parte din comisia parlamentară pentru revizuirea Constituţiei, precizând că experienţa sa ar fi "extrem de utilă".

 

Mihai Răzvan Ungureanu - Statutul votat astăzi, în opinia noastră, are mari defecte de constituţionalitate.

"În grupurile reunite unde se află şi reprezentanţi parlamentari ai Forţei Civice am decis contestarea la Curtea Constituţională a Legii privind Statutul parlamentarilor, textul este în elaborare. Statutul votat astăzi, în opinia noastră, are mari defecte de constituţionalitate", a spus Ungureanu.
“Intenţionăm să clarificăm odată definiţia incompatibilităţii. În opinia noastră, conflictul de interese, dovedirea conflictului de interese trebuie să genereze incompatibilitatea, deci pierderea mandatului. Un al doilea exemplu: în ceea ce priveşte imunitatea noi nu suntem de acord cu ideea că imunitatea parlamentară trebuie să aibă o asemenea definiţie extinsă. Credem că imunitatea parlamentară trebuie aplicată exclusiv declaraţiilor politice. Suntem conştienţi că există un articol constituţional care se referă la imunitatea parlamentară, vom avea prilejul să cerem modificarea acelui articol constituţional în momentul în care va intra în dezbatere tot textul Constituţiei, dar până atunci încercăm să facem tot ceea ce se poate pentru a arăta prin această sesizare la CCR câte defecte are statutul votat astăzi", a spus Mihai-Răzvan Ungureanu.

Crin Antonescu - E normal să aibă loc  alegeri în colegiul lui Dan Voiculescu.

"Fiind la începutul unei legislaturi şi nu la sfârşitul ei, eu cred că este normal să aibă loc alegeri pentru că cetăţenii din colegiul respectiv, trebuie să fie reprezentanţi şi au dreptul să fie reprezentaţi", a declarat Crin Antonescu.
Pe de altă parte, preşedintele Senatului a evitat să comenteze declaraţia lui Victor Ponta referitoare la colegiul vacantat în sectorul 4. "Nu ştiu care sunt motivele sau care a fost contextul în care s-a exprimat o altă opinie. Opinia mea asta este şi cred că aşa e normal", a adăugat Antonescu.

ŞTIRI METEOJoi, vremea va fi în general închisă. În sud şi sud-vest vor fi precipitaţii pe arii extinse, predominant sub formă de ploaie, în zona de munte mai ales ninsori, iar în restul teritoriului doar pe arii restrânse vor fi ploi slabe sau fulguieli. Vântul va avea intensificări, mai ales în cursul zilei, la munte, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei, iar în primele ore şi în sudul Banatului.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea , fiecare parere conteaza , doar o singura rugaminte am pastrati limbajul decent , fara cuvinte urate injuraturi , instigare la rasism ,xenofobie si jignire a celui caruia va adresati ( vom modera doar aceste comentarii ),va multumesc si asteptam cu interes comentariile dumneavoastra. .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More